Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Gorszego aktora do roli Edwarda znaleźć nie mogli? :/

Marei

Widziałam go w Zmierzchu, a potem obejrzałam jego poprzednie filmy, żeby porównać jego role. I doszłam do wniosku, że Robert jeszcze nie jest takim złym aktorem, tylko trochę mu ta wampirza rola nie wyszła. Wiem, że stać go na więcej.

A jeżeli chcecie znać moją propozycję, kto może być jeszcze gorszym aktorem? Proszę bardzo - Hayden Christensen. Ten to jest dopiero drewniany do bólu.

xena_4

ejj ..
co ty chcesz od Hayden'a ?
przecież dobrze gra ..
Jumper mi się z nim bardzo podobał i Factory Girl jest świetnym filmem ..
ale to nie dzięki niemu ..
tak tylko polecam .. ;D

Misery_

Nie warto nawet marnować czas na wypowiedz,ale co mi tam, ta "dyskusja" jest chyba najbardziej żałosną na tym forum, o czym wy w ogóle ludzie piszecie(nie wszyscy)gdyby zagrał Edwarda inny aktor to tez każdy by się do czegoś przyczepił, obojętnie kto by go zagrał, zawsze byłoby jakieś "ale", Chłopak jest ładny, ma talent i świetnie pasuje do tej roli, w ogóle jest świetnym aktorem.Większość z was po prostu ma problemy z pohamowaniem zazdrości, jestem ciekawa jak wszyscy ci którzy wypowiadają się negatywnie na jego temat zagraliby, jakimi byliby "aktorami", jak wspaniale zagrali by w tym filmie, pewnie większość z nawet nie wychodzi z domu bo boli się przestraszyć innych ludzi na ulicach i siedzi przy komputerze krytykując innych, poprawiając tym samym sobie humor. Chyba nie wiecie jakie trudne jest wcielić sie w taką postać, w ogóle jak trudno jest byc aktorem, udawać emocje, uczucia, być przekonującym w każdym swoich ruchu.Jest świetny w tym co robi ale wy "znawcy" i tak wiecie lepiej.

Marei

a teraz zagadka: dlaczego cegła zagrałaby lepiej Edwarda?
bo jest bardziej naturalna od roberta

Marei

widze,że kompletnie Ci się nie podoba Robert w roli Edwarda ;]
tez miałam wrażenie,że Edward jest kłodą i w ogóle mówi jakby nie pamiętał co ma mówić,ale nie jest aż tak źle ;)

Immortal_

nie podoba mi się Robert w ogóle. Już wolę Zaca Efrona, który jest bardziej męski :/

Marei

ej ej! nie popadajmy w skrajności! Efron nie wychodzi z domu zanim najpierw nie wyprostuje sobie włosów, bo mu loczki się robią:P

Marei

o boże ..
załamałaś mnie dziewczyno ..
okej możesz go nie lubić ...
ale żeby mówić, że Efron jest od niego bardziej męski ?!
przestań przecież wygląda jak pedał ..

Misery_

He he he Normalnie o malo co nie spadlam ze stolka :* Efron meski !?!?!

ha hi ha hu he :! az sie poplakalam :´) To byl zart tygodnia :)

Misery_

widzę, że to nie do mnie bo dziewczyną bynajmniej nie jestem
i to jest fakt, Efron JEST bardziej męski od tego żulowatego facecika z toną żelu na włosach, który zagrał sobie w 3 czy 4 filmach i myśli ze jest super mega gwiazdą

Marei

szczerze mówiąc wątpię żeby miał o sobie aż tak wysokie mniemanie jak piszesz. nie podobał mi się ani w Zmierzchu, ani w HP, tym niemniej uważam, że grubo przesadzasz. poczytaj sobie wywiady z nim. mam wrażenie,że piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia.

kompaktowa

hehe to nie jest zel on sie poprostu nie myje :)

http://poszkole.pl/news,Robert_Pattinson_sie_nie_myje,19682,1.html

Marei

Nie jestem żadną fanką Pattinsona, ale porównywanie go do Efrona to jednak JEST przesada i to nawet nie lekka... :/
no i według mnie Robert grał całkiem fajnie i pasował do tj roli (może to dlatego, że nie udało mi się jeszcze zdobyć książki...)

Marei

no chyba cie koleś popier______ co nie??

krzycho945

tak tylko, że n już nie ma tych włosów bo się ściął ..

Misery_

no a co mnie to obchodzi? nie tylko włosy ma beznadziejne, on jest cały po prostu beznadziejny
a co do włosów to biedne fanki niedorozwoja Roberta :( jak one się pozbierają po tym!

Marei

wiesz to co pisałeś nawet i przez chwilę było zabawne, ale teraz jest już żałosne. o co Ci właściwie chodzi? masz jakieś kompleksy na punkcie swojego wyglądu i zazdrościsz go innym? to forum nie służy do podziwiania wyglądu aktorów, ale oceniania ich gry aktorskiej.

kompaktowa

jakich kompleksów bym nie miał, jak brzydki bym nie był, jak dużej ilości ludzi na ulicy bym nie straszył swoja twarzą i tak nie pobijam Roberta.
skoro mamy tutaj dyskutować tylko o umiejętnościach aktorskich to co, mamy wywalać 99%? i w takim razie wszystkie fanki Roberta można o tyłek rozbić, bo większość go lubi "bo jest słodziutki"

Marei

ja nigdy nie twierdziłam, że nie można ich o tyłek rozbić. jeśli już miałabym się na ten temat wypowiedzieć to raczej wręcz przeciwnie. ich posty tylko zaśmiecają forum. przez to trudno wyłowić z niego coś wartościowego.

Marei

A mi się podobało to jak zagrał w Zmierzchu. W castingu uczestniczyło kilka tysięcy osób starających się o rolę Edwarda. Wybrali właśnie jego więc musiał mieć w sobie to coś.

angie_86

Nie warto nawet marnować czas na wypowiedz,ale co mi tam, ta "dyskusja" jest chyba najbardziej żałosną na tym forum, o czym wy w ogóle ludzie piszecie(nie wszyscy)gdyby zagrał Edwarda inny aktor to tez każdy by się do czegoś przyczepił, obojętnie kto by go zagrał, zawsze byłoby jakieś "ale", Chłopak jest ładny, ma talent i świetnie pasuje do tej roli, w ogóle jest świetnym aktorem.Większość z was po prostu ma problemy z pohamowaniem zazdrości, jestem ciekawa jak wszyscy ci którzy wypowiadają się negatywnie na jego temat zagraliby, jakimi byliby "aktorami", jak wspaniale zagrali by w tym filmie, pewnie większość z nawet nie wychodzi z domu bo boli się przestraszyć innych ludzi na ulicach i siedzi przy komputerze krytykując innych, poprawiając tym samym sobie humor. Chyba nie wiecie jakie trudne jest wcielić sie w taką postać, w ogóle jak trudno jest byc aktorem, udawać emocje, uczucia, być przekonującym w każdym swoich ruchu.Jest świetny w tym co robi ale wy "znawcy" i tak wiecie lepiej.

aga49_

czy krytycy muszą specjalizować się w danej rzeczy? Czy Elżbieta Zapendowska musi umieć śpiewać? Czy jakiś krytyk filmowy musi umieć kręcić filmy i w nich grać? rozumiesz teraz?

Marei

Chodzi mi o to, że oceniacie jego aktorstwo kompletnie się na tym nie znając, rozumiem, że może się coś nie podobać w nim każdy ma swój gust, jakaś scena może mogłaby być lepiej zrobiona itd. ale może tak miało być parzcież zanim film trafi do kina jest montowany i oglądany wiele razu przez producentów, gdyby było to takie beznadziejne to nie ryzykowaliby stracenia takiej kasy i coś by z tym zrobili.Najbardziej żałosne jest tutaj krytykowanie jego wyglądu, ktoś z was widział go na żywo bez tony tapety jaką ma w filmie? nikt nie minął się z nim na ulicy? co wy chcecie od jego wyglądu NORMALNY facet, nie jest bóstwem ani nie wiadomo kim ale jest przystojny, Gdyby był brzydki i nie miał talentu to nie pokonałby ponad 3 tysięcy innych aktorów albo do jego roli wzięliby kogo bardziej znanego.Zresztą jak przeczytałam, że zack efron powinien go zagrać to już brakuje mi slow, żeby określić jaki jest poziom tej dyskusji.

aga49_

co do opinii na temat wyglądu zdecydowanie się zgadzam, ale jeśli chodzi o Twoje pierwsze spostrzeżenie... no cóż pierwszy to raz producenci się pomylili? Wydaje mi się,że postawili bardziej na to, że spodoba się nastolatkom niż na jego grze aktorskiej. Piszesz tak, jakby producenci byli nieomylni. Gdyby byli nie powstałoby wiele filmów z żałosnymi kreacjami aktorskimi, a niestety w tym wypadku, moim zdaniem i Edward i Bella wypadają kiepsko.

kompaktowa

Bella w porównaniu do Edwarda jest boginią :D
Producenci wzięli Edwarda, bo wiedzieli, że znajdą się jakieś psychofanki wielbiące Roberta bezgranicznie.

Marei

Droga Angel. My nie oceniamy go jako krytycy, tylko jako widzowie. Mamy pełne prawo do tego, by oceniać, czy podoba nam się czyjaś gra aktorka (pod względem tego, jak go odbieramy jako widzowie) i czy wierzymy w to, co pokazuje nam na ekranie. A bycie krytykiem, a widzem, nie znaczy to samo. Mylisz dwa różne pojęcia.

Marei

Filmu nie oglądałam, więc aktorstwa nie ocenię, ale wygląd owszem, mogę.
Mi osobiście on w ogóle nie pasuje do tej roli. Całkiem inaczej go sobie wyobrażałam. On ma być idealnie przystojny?
I wiecznie z tą otwartą japą pozuje. Ah, sexy! ;D

Carmen_ka

Moim zdaniem film rewelacyjny.Pasuje mi ta atmosfera - dzieki niej mozna oderwać się od rzeczywistości.A do roli Edwarda, Robert Pattison jest do poprostu stworzony ;) nie jestem jego wierną fanką,ale nie potrafie sobie wyobrazić nikogo innego na jego miejscu.Zagrał fantastycznie.Mam nadzieje,że równie dobrze przedstawi swoją rolę w New Moon. Pozdrawiam ;)

Marei

Nie znam się na aktorstwie, ale ważne że mi się podobało ;) Zresztą się już przyzwyczaiłam do Roberta jako Edwarda., zresztą jest ładny i idealnie pasuje na wampira

Acilut

dokładnie ;)

Acilut

Właśnie mówimy o tym, że większość fanek ma dlatego, że "jest ładny"... Aktorem jest do d***

Marei

Twoim zdaniem. ;)owszem,Robert jest nawet ładny ale bez przesady.Nie to żeby od razu beczeć na jego widok...

Marei

a ja tam uważam że doskonale wybrali, może ogólnie rzecz biorąc to do
czołówki wybitnych aktorów się nie zalicza (póki co, a nie wiadomo czy
nie rozwinie się)ale sprawdził się w postaci Edka :)