Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Raz- jedno co nasuwa mi się od samego początku, to fakt, że chłopak jest BARDZO fotogeniczny i korzystnie wychodzi na większości zdjęć (pomijając te tragiczne, które czasami zdarzają się każdemu). Dwa- lubię jego poczucie humoru i to, że jest Angolem. Nie wszyscy rozumieją jego żarty i biorą je na serio, czego skutkiem są ciągłe plotki i newsy o nim na portalach plotkarskich. Poza tym, byłam raczej pod wrażeniem jego kreacji, ale obecnie męczy mnie wszechobecny natłok jego osoby- nawet w Gazecie Wyborczej :) Daliby mu trochę spokoju i nam przy tym, bo chłopak się przeje. Obecnie mam zamiar być chyba w teamie Jacoba, bo Edward staje się trochę dramą queen, a ciągła fascynacja osobą Pattinsona mnie męczy :)Ale nie jestem całkowicie na NIE, dam mu jeszcze szansę na rehabilitację- żeby nie było :)
Pzdr

Jeffrey_Goines

dzięki Ci za tą wypowiedź tu która jest taka jaka właśnie powinna być opinia 'swoja' i poparta dlaczego tak czy siak czy inaczej a nie jakieś prowokacje same się tu pojawiaja:) też lubie Angoli ich akcent i to specyficzne poczucie humoru dlatego mam do Pattinsona taką słabość...fakt faktem staje się trochę 'produktem' przereklamowanym jak całe Twilight ale coś mi się zdjae że teraz po NM małolaty zaczną szaleć za Jacobem i bedzie mógł trochę odetchnąć Rob

hoosy21

ja nie wiem jak można szaleć za tym chłystkiem Jacobem :<
toż to jest taki dzieciaczek z urody. Z wieku też dzieciaczek :p
Nawet jesli teraz nabrał miesni^^ to i tak pozostaje dzieciaczkiem... no iiii bardzo nie odpowiada mi wizerunek samego Taylora jaki stara się na sile stworzyć w mediach.
Nie to co taki Pattinson...oh ah :>

Shelby1603

Dzieciaczek, może zaraz pedofilia? :) Jako, że moja wypowiedź dot. Roberta odnosiła się także do Edwarda, to w przypadku Jacoba chodzi mi tylko o postać z książki. Poza tym, masz trochę racji- Taylor promuje się jako kozak, w przeciwieństwie do skromnego Roba. Aczkolwiek, może to także promocja, bo Jacob jest także bardziej zuchwały? Zresztą, wszystko się okaże po premierze. Jak na razie denerwuje mnie Edward w drugiej części, bo jest taki dramatyczny i so emo. Pragnę więc trochę świeżości. Choć muszę przyznać, że z wyglądu Taylor mnie jakoś nie zachwyca, w przeciwieństwie do Pattinsona.

Jeffrey_Goines

Ja całkowicie, zupełnie i w 100% :p rozgraniczam postacie z aktorami.
Poza tym jestem tylko po 1 czesci ksiązki, kolejne będę czytać dopiero po premierach, więc cięzko jest mi w tym przypadku odnieść się do Twojej argumentacji...ale emo?;p Poważnie? o.O
Wlasnie dlatego nie chce czytać ksiązki przed premiera! Bo potem pewnie cała moja wizja, ktora wytworzylabym w czasie lektury ległaby w gruzach...

a Taylor jest tragiczny /o\
Zadne inne określenie nie pasuje mi do niego jak własnie 'dzieciaczek' i to jeszcze taki który zgrywa się na 'nie-dzieciaczka'^^
Sam wygląd- no brzydki nie jest, ale żadnej rewelacji też w nim nie ma. Nie potrafiłby utrzymać mojego zainteresowania wokół jego osoby przez tak dlugi czas jak to jest w przypadku Pattinsona.

Shelby1603

Mnie tez nie zachwyca i świtnie go okresliłaś 'dzieciaczek' dokładnie tym jest dla mnie:) ale myśle jak nastolatki z buzującymi hormonam zobaczą go w NM to padną i zaraz będzie ich idolem...już widzę na innych forach że przybywa mu fanek czego ja nie rozumiem - może hormony mi już nie buzuja ;p klate fajną wychodował ale nie mój typ urody i za niski dla mnie. Ale ząbki ma fajniusie takie milusie i białe- mój fetysz xD

hoosy21

Tak to już wiadomo (odnoszę się do ząbków ;p) co do Taylora... hmmmm... wydaje mi się, że jako aktora nie można go jeszcze oceniać bo jest za młody.... dokładnie taki "dzieciak"... Dlatego idealnie nadaje się do odgrywania Jacoba:) Uroda- nie mój typ wolę "niepokornych" a nie takich "cwaniaczków". :) Poza tym sama nie wiem dlaczego, ale wolę szatynów a niebieskie oczy to wręcz uwielbiam!! :)

sisi421

mi w zasadzie taki typ pasuje ;p
ma ciemną karnacje, ciemne włosy...^^
ale kurczę no...dzieciaczek. Teraz moze w NM trochę go odstawią, w trailerze prezentowal się o wiele lepiej niz W Zmierzchu, ale to nie to samo co Rob.
Brak mu tego czegoś :p Na dluższą metę jest tylko jednym z wielu ładnych chłopczykow, nie ma tej wyrazistosci Pattinsona, która emanuje od niego tak jakby 'sama z siebie', kiedy u Taylora paradoksalnie im bardziej sie stara tym gorzej mu to wychodzi...^^

poza tym nienawidzę! nie nie lubie, tylko nienawidzę sposobu w jaki on się smieje- tak wybitnie sztucznie, ze nigdy nie szłyszałam chyba bardziej sztucznego smiechu...takie wymuszone :"hahahaha" jezu no o.O

Shelby1603

No nie powiem rozśmieszyłaś mnie z tym jego śmiechem... wcześniej na to nie zwracałam uwagi.... ale przyjże się :)

sisi421

Dla mnie po prostu jest w tym filmie...i tyle nic nadzwyczajnego 'poprawny' niczym się nie wyróżnia Robowi który ma osobowość i to 'coś' o czym już mówiłyśmy do pięt nie dorasta nawet jeśli jakąś tam urode ma bo brzydki nie jest ale to od czyjegoś gusty zależy. 'Niewyrazisty' - tak bym go określiła ani w grze ani w wyglądzie o osobowosci nie wspominając

hoosy21

Oj utonie nam "dzieciaczek" w tym potwornym oceanie o nazwie "show biznes" :) bez wyrazistości, uroku i niejednokrotnie kontrowersyjnego zachowania nie ma szans aby został zapamiętany :)

sisi421

w tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=iwNqDJKRmeY
w któryms momencie chyba slychac ten smiech...o.O

a jak pomysliłam linki to i tak warto obejrzec, bo Robert robi piękne minki :p
i w ogóle...jak on 'zmężniał'...w sensie, że wygląda poważniej, a jednoczesnie nadal na luzie.
no cięzko mi się wysłowić aż \o/

ooo i jeszcze tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=cjRyeQ_oINM
w momencie jak rozmawiają o tych randkach...^^

sztuczne hahaha w calej okazałosci --'

Shelby1603

Moje wrażenia po pierwszym filmiku:
Rob- boskie miny, i oczywiście był 'rączka poprawiająca włosy' + 'sexy face'
Taylor - śmiech dramat i jego wypowiedzi jakże rozbudowane 'awesome' 'suonds good' 'yeah..' ale i tak 'hehehe'najlepsze
Kristen - o jak ja ją polubiłam ostatnio na początku po Zmierzchu od razu nie podobała mi sie i wkurzała mnie, teraz strasznie mi sie podoba
Reszta - super fajni ludzie :) zwłaszca Ashley i Peter

hoosy21

raczka jest niesamowita :p
i ten lekki zarost, i ten uśmiech w niektórych momentach sprawia wrażenie jakby byl zawstydzony, gdy spuszcza głowę ^^
oh, ah :>

Kristen ma rewelacyjny makijaż :>
idealnie podkresla jej urodę.
W sumie od poczatku ją lubiłam. Bo jej sposób zachowania jest zblizony do Pattinsona..taki trochę 'niezależny'^^

Ashley ma swietną fryzurę :] W ogole sympatyczne ludziska. Widać, ze dobrze czują się w swoim towarzystwie :)

Shelby1603

Ja jej nie lubiłam bo nie podobała mi sie w Zmierzchu jako Bella może to nie jej wina tak miała napisaną rolę ale dla mnie Bella była inna z charakteru no inaczej sobie ja wyobrażałam jej zachowanie i ta 'niezdarność'. No i ta jej gra wszystko tak samo i ta buzia otwarta prawie non stop - ale kurcze może dziewczyna ma krzywa pzregrode albo co i przez nos nie może oddychać to by tłumaczyło tez jej troche 'nosowy' głos. Ale jakoś się do niej w końcu przekonałam znaczy dałam jej szanse że może w NM sie zrehabilituje, Rob mam nadzieje też, no i jej styl mi sie bardzo podoba, śliczny makijaż miała, i w ogóle jest taka filigranowa i rzeczywiście 'niezalezna' co ją czyni fajniejsza i bardziej do Roba podobna

Shelby1603

Właśnie obejrzałam filmiki.... na temat pierwszego już chyba wszystko zostało powiedziane ale co do drugiego to matko.... ufff.... Robuś w nim przebija samego siebie w niektórych momentach.... :) nie powiem ale on jest niesamowity.... po tym show nie uważam już, że jest uroczy....

On jest.... NIESAMOWITY!!!! :)

sisi421

co do Kristin to ja też ją zawsze lubiłam... w Zmierzchu zagrała raczej średnio, ale w trailerze NM wydaje mi się, że gra już lepiej :)

sisi421

Jako Bella byla dla mnie kiepska. O ile w przyp. Roberta musiałam sobie wszystko poukładać w głowie, zeby dojsc do wniosku, ze nie zagral najlepiej :p, tak w przyp. Kristen od razu mnie to raziło. Potem jak przeczytalam ksiązkę to stw. ze w ogole to calkiem inna postać niż z sagi^^
ale sama Kristen od poczatku budziła moja sympatię. I zazdroszczę jej tych włooooosów :>

Shelby1603

Włosy fajne taka burza tych włosów i też ciągle je poprawia-czyżby tik przejęty od Roba?...kolor fajny poza tym choć sama mam naturalny taki swój znaczy pewnie nie taki ale bardzo podobny u mnie to raczej gorzka czekolada - tak mi mówią ;p ale mnie najbardziej urzekły jej oczy i to naturalne nie ze szkłami a la Bella. No i styl przede wszystkim mi przypadł do gustu a to co zrobiła na mtv to normalnie się uśmiałam świetna jest:)

hoosy21

Umie dziewczyna pozytywnie zaskoczyć ;) btw. witam w elicie uroczych brunetek... ;) ja mam raczej ciepły odcień brązu w słońcu to pod rudy ale i tak go nie zmienię zbyt mi się podoba :)

Shelby1603

W sensie koloru czy długości?? z tego co czytałam to na potrzeby filmu miała przedłużane żeby nie trzeba było ciągle poprawiać fryzury ;P

sisi421

Też to czytałam że miała doczepiane kosmyki. Ja musze iść kurde po sesji do fryzjera bo się zapuściłam w sensie że już za długie kudły mam:) ściełabym do takiej długości jak ona ma bo teraz mam hoho do lędźwi ;p ale nie mam czasu sie wybrać grzywke sama se ścinam maszynka ale reszty wole nie próbować ;p

hoosy21

ooooo.... zazdroszczę.... ja próbuje zapuścić ale jakoś mi to nie wychodzi :/ póki co udało mi się zapuścić poniżej łopatek ale moim marzeniem jest mieć włosy do pasa :)

sisi421

ja mam 3 włosy na krzyż, więc sobie mogę pozapuszczać :p
dlugość podobna jak u Kristen, ale objętność już nie hehe

ale my tu gadu gadu a offtop rośnie w najlepsze \o/
dobrze, że moderacja wymarła :]

Shelby1603

ehh...z długimi nie ma co robić albo rozpuszczone ale przeszkadzają albo spięte. Dobra dobra już nie offtopuję:P chyba wracam do nauki koniec odpoczynku 2 godziny w zupełności wystarczą

hoosy21

i tak nas zostawisz ;) oczywiście żartuje ;P ucz się bo w nauce potęga jak to mówi mój tata.... ja mam przynajmniej na jakiś czas już spokój... :)

Shelby1603

co miałaś na myśli pisząc "moderacja" bo nie bardzo rozumiem ;)

sisi421

od czasu do czasu widac było kiedys tutaj, jak i na innych forach, które odwiedzałam interwencje 'kogoś z góry'^^ Nie wiem w ogole jak to jest na filmwebie z moderatorami, kto pełni te funkcje itd, ale faktem jest, że od daaaaaaaawna nie widać sladu ich istnienia :>

a ja sobie z tego wszystkiego włacze How to be jeszcze raz \o/
chociaż pewnie padnę w trakcie, bo spałam tylko 2 h dzis i padam...

Shelby1603

ja próbowałam sobie ściągnąć tan fil przez te linki, ale nie mogę.... tzn. nie idzie mi... :( chyba skorzystam z mojego starego dobrego programu do ściągania plików i poszukam :)

sisi421

No offtop jak ni moje drogie Panie :) Zaczęłam od fotogeniczności, a skończyło się na filikach :) Zostawić Was same :)

Jeffrey_Goines

Poza tym, mimo że uważam, że Taylor faktycznie się pozuje na total kozaka, bo w wywiadach zachowuje się nieciekawie, to zobaczcie co nam z tego indiańskiego kaczątka wyrosło? Jakie to jeszcze brzydkie niedawno było? :)Jak widać apacze rosną zdrowo :)

Jeffrey_Goines

haha...dobry text z tymi apaczami miło było tu wejść po takim przedawkowaniu chemii jakiego własnie dokonałam blee:P

hoosy21

mhm... ja ciagnę pirosekwencjonowanie i też nie za dobrze się czuję :)

Jeffrey_Goines

matko a cóż to jest to piro...coś tam? ;p

Jeffrey_Goines

Ach ta sesja.... ;) Wracając do Taylora.... Myślę,że trzeba dać mu dorosnąć bo z tego co mi się obecnie wydaje on chce być sławny i podziwiany tak jak Pattinson a że nie jest jeszcze dostatecznie dojrzały (przez co nie ma własnego stylu) zachowuje się tak a nie inaczej ;) och to jego kozakowanie mnie czasami do szału doprowadza ;]

sisi421

no kozak jest i myśli pewnie że jest 'zejebisty' bo fajne ciuszki i uśmieszek dżola i te mieśnie które 'cudem' zdobył. No cóż niech rośnie 17 lat ma to jest teraz w wieku takim że chłopy rosną to niech se rośnie jakąs kreatynke sobie weźmie i białko i będzie byk xD boże co ja pisze nie no nie chce się z niego nabijać ale tez mnie wkurza i nic na to nie poradze jego ząbki nie uratują go żebym się z niego nie nabijała;p

hoosy21

Nie wiem czy Ty tez tak masz,ale mnie szczerze wkurzał Jacob tym swoim "kozakowaniem" (jak znajdę lepsze określenie to napisze bo póki co nic ni do głowy nie chce przyjść) a wygląda na to, że aktora pod względem zachowania wybrali idealnego.... tak się zastanawiam czy on w ogóle musi kogoś grać czy po prostu wystarczy, że wyuczy się dialogów i będzie po prostu na planie sobą... ;p

Co i tak nie zmienia faktu, że mięśnie i zęby ma bomba ;)

sisi421

no może jest po prostu sobą...ale wtedy co to za aktorstwo? - żadne;p właśnie sie kapałam i coś mi wpadło do głowy miałam to napisac i...zapomniałam xD

hoosy21

Może ja ogłoszę jakiś konkurs pt."najlepsze określenie durnego zachowania Taylora, oraz książkowego bohatera rolę którego odgrywa" ;)

sisi421

I co tam drogie Panie słychać?? :)

Jeffrey_Goines

Mam pytanie do założyciela tematu: kiedy ten artykuł o Robercie Pattinsonie ukazał się w "Gazecie Wyborczej"? Znalazłam jakiś artykuł zatytułowany "WAMPIR A SPRAWA POLSKA" na stronie "Gazety Wyborczej" wyborcza.pl na temat książki "Zmierzch" i jej polskim odpowiedniku w postaci "Nocarza" napisanego przez Magdalenę Nocarz. Czy chodziło Ci o ten artykuł?

Euhenia_2

Nie. Ten artykuł o którym mówisz tyczy się książki, a mi się wydaje, że była jakaś wzmianka o Robercie. Nie pamiętam jednak kiedy.

Jeffrey_Goines

Wielkie dzięki za odpowiedż, a pamiętasz może czy ta wzmianka ukazała w samej "Gazecie Wyborczej" czy w jakimś jej dodatku (na przykład kolorowym dodatku zatytułowanym "Wysokie obcasy") i czy było tam zdjecie Roberta Pattinsona? To by mi ułatwiło szukanie:-)
Serdecznie pozdrawiam.

Euhenia_2

Rozumiem, że namiętnie kolekcjonujesz wszelkie info o Nim :) Niestety nie pamiętam nic konkretnego ;/ Chyba jak zwykle było foto jak przeczesuje włosy :) Możliwe, że to były Wysokie ;/

Jeffrey_Goines

W większości się z tobą zgadzam. Osobiście uwielbiam angoli (czy Angolów ;p nie wiem jak sie to odmienia xD) a i jego poczucie humoru przypadło mi do gustu. Myślę że świetnie wykreował postać Edwarda (najpierw obejrzałam film, później przeczytałam Midnight Sun i wszystko się ze sobą kleiło). Moja fascynacja jego osobą jednak z leksza przeminęła przez ten szum wokól jego osoby. Facet w końcu zacznie ćpać itd. bo nie będzie sobie radził ze sławą, która tak nagle go spotkała. Typowa hollywoodzka historia.
Ale do teamu Jacoba nie przejdę ;P Po prostu Taylorek strasznie mi gra na nerwy-typowe dziecko Disneya, uwielbia być w centrum uwagi i ciągle robi wokól siebie szum.
Jak obejrzę Little Ashes to osądze czy jest w nim jakiś geniusz. Bo narazie go nie zauważyłam. ;)