Sergio LeoneI

8,9
5 725 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Sergio Leone

Jeden znajwybitniejszych reżyserów w historii kina - niedoceniany, nienagradzany, zapomniany...

Dobry_2

... na pewno nie przeze mnie! Mimo że większość zarzuca jego filmom, że są rozwlekłe i nudne, to ja tak nie uważam! To jeden z moich ulubionych reżyserów - i mimo, że jego filmy są rozwlekłe, to jednak... ciekawe! Szkoda, że nie nakręcił filmu o obronie Stalingradu...

Bruce_Lee

Zgadzam się ze jest reżyserem niedocenionym. Mało kto dzisaj go wspomina. Nie dostawał też nagród. Traktowany był trochę jak twórca kina rozrywkowego, gorszej jakości. Ciesze się, zę jednak sa ludzie, którzy doceniaja jego geniusz. Bo Sergio był tylko jeden. Dla mnie mistrz kina.

fidelio

Wynika to ze względu na to, że kręcił westerny, gatunek filmów niezbyt chwalbeny i imponujący.

Baphomet

moim zdaniem western to swietny gatunek filmowy jeden z najlepszych

Baphomet

moim zdaniem western to swietny gatunek filmowy jeden z najlepszych

użytkownik usunięty
Dobry_2

Niezbyt chwalebny i imponujący może(?) dla amerykanów, dla mnie jednak western to jeden z najciekawszych i najbardziej intrygujących gatunków filmowych.

Sergio Leone był (jest) Wielki.

texas, problem w tym ze western jest niedoceniany wlasnie w Europie. W USA jest o wiele bardziej szanowany. W Europie wlasnie uwaza sie ze western to proste historyjki sensacyjne bez sensu. I to jest smutne, ze tylko niewielu zauwaza jak wspaniałym przekaznikiem wartości jest ten gatunek.
Pozdrawiam wszystkich fanów westernu.

fidelio

A ja np nie przepadam za Westernami;] Ale lubie dobre filmy;] A westerny Sergio Leone takimi były/są/będą i niejedno pokolenie je będzie oglądać i podziwiać...;]