Az sie nie chce wierzyc ale Sergio Leone na 214-ym miejscu.Ludzie obudzcie sie....nie wiecie co jest dobre.Czlowiekowi mozg w poprzek staje gdy sie widzi tak wybitnego rezysera w 3-ej setce.....
W moim rankingu za to jest bardzo wysoko, robił świetne filmy. Nie wiem jego miejsce jest na pewno niesprawiedliwe.
Niestety Sergio Leone jest już, jakby nie patrzeć, zapomniany. Ostatnia nadzieja w jego fanach :) Co mogę powiedzieć, nakręcił genialne westerny, "Dobry, zły i brzydki" to mój absolutnie ulubiony film i wątpię, żeby jakiś inny wygryzł go z pierwszego miejsca. Po prostu arcydzieło.
Ale z drugiej strony - gdyby Leone był w top100, rzesza niewydarzonych nastolatek momentalnie by wyrzuciła go z rankingu oddając na niego "jedynki". Ja rozumiem, że są różne gusta i "co kto lubi", ale dzisiejsza młodzież naprawdę nie ma pojęcia o kinie. Aż mnie krew zalewa kiedy słyszę z ich strony niekończące się pochwały filmów typu "Zmierzch", "Transformers", jakichś kretyńskich komedii romantycznych czy debilnych filmów o tańcu (ach, jaki taniec jest teraz modny, trendy...). Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
A TOP100 ludzi/filmów już dawno przestał być rankingiem najlepszych. To są rankingi najpopularniejszych - a to jest, jak widać ogromna różnica :)
Unusual nie generalizuj.Mam 17 lat a więc chyba zaliczam się do młodzieży a filmy Leone bardzo mi się podobają."Dobry zły i brzydki jest w mojej pierwszej 10 no może 15 a reszta jego filmów też jest świetne.Ale jednak co prawda to prawda dla większości transformersy,zmierzch i inne podobne produkcje są już kultowymi arcydziełami.
Nie generalizuję. Nie napisałem, że każdy nastolatek taki jest. Powiedziałem "rzesza" - duża liczba ludzi; tłum. Ale dzięki takim, jak ty, można pomyśleć, że jest jeszcze nadzieja dla ludzkości :)
Naprawde to jest żałosne... nie zapominajcie o arcydziele "Dawno temu w Ameryce"... Poprostu boski film... Ja oglądam te nowości i naprawde na palcach jednej reki mozna policzyc dobre nowe filmy... POdniecają się kasowym "Avatarem" i "Step up"... Nie oglądając arcydzieł... Nawet dla DeNira nie ma dobrych ról... Żałosne
Pozdrawiam wszystkich wielkich kinomaniaków
Dziwi mnie to miejsce bo w sumie wszystkie opinie na jego temat są pozytywne a trole zwykle się ujawniają w wypowiedziach. Dla mnie arcymistrz kina.
Dziwne jeszcze parę dni temu Sergio miał średnią ocenę mniej więcej 8,0 a teraz już 8,5 czyżby admini FW coś posprzątali??
Hmm. 102 miejsce dla mistrza Sergio Leone to dla mnie trochę za nisko. Powinien być w Top50 a nie ma go nawet w Top100.