Sergio LeoneI

8,9
5 725 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Sergio Leone

Az sie nie chce wierzyc ale Sergio Leone na 214-ym miejscu.Ludzie obudzcie sie....nie wiecie co jest dobre.Czlowiekowi mozg w poprzek staje gdy sie widzi tak wybitnego rezysera w 3-ej setce.....

W moim rankingu za to jest bardzo wysoko, robił świetne filmy. Nie wiem jego miejsce jest na pewno niesprawiedliwe.

użytkownik usunięty

Niestety Sergio Leone jest już, jakby nie patrzeć, zapomniany. Ostatnia nadzieja w jego fanach :) Co mogę powiedzieć, nakręcił genialne westerny, "Dobry, zły i brzydki" to mój absolutnie ulubiony film i wątpię, żeby jakiś inny wygryzł go z pierwszego miejsca. Po prostu arcydzieło.

Ale z drugiej strony - gdyby Leone był w top100, rzesza niewydarzonych nastolatek momentalnie by wyrzuciła go z rankingu oddając na niego "jedynki". Ja rozumiem, że są różne gusta i "co kto lubi", ale dzisiejsza młodzież naprawdę nie ma pojęcia o kinie. Aż mnie krew zalewa kiedy słyszę z ich strony niekończące się pochwały filmów typu "Zmierzch", "Transformers", jakichś kretyńskich komedii romantycznych czy debilnych filmów o tańcu (ach, jaki taniec jest teraz modny, trendy...). Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

A TOP100 ludzi/filmów już dawno przestał być rankingiem najlepszych. To są rankingi najpopularniejszych - a to jest, jak widać ogromna różnica :)

Unusual nie generalizuj.Mam 17 lat a więc chyba zaliczam się do młodzieży a filmy Leone bardzo mi się podobają."Dobry zły i brzydki jest w mojej pierwszej 10 no może 15 a reszta jego filmów też jest świetne.Ale jednak co prawda to prawda dla większości transformersy,zmierzch i inne podobne produkcje są już kultowymi arcydziełami.

użytkownik usunięty
gogal1204

Nie generalizuję. Nie napisałem, że każdy nastolatek taki jest. Powiedziałem "rzesza" - duża liczba ludzi; tłum. Ale dzięki takim, jak ty, można pomyśleć, że jest jeszcze nadzieja dla ludzkości :)

gogal1204

U mnie dobry,zły i brzydki na 2 miejscu a Pewnego... na 4 :D

faktycznie Sergio Leone powinien być w pierwszej dziesiątce

krzysztof84

Naprawde to jest żałosne... nie zapominajcie o arcydziele "Dawno temu w Ameryce"... Poprostu boski film... Ja oglądam te nowości i naprawde na palcach jednej reki mozna policzyc dobre nowe filmy... POdniecają się kasowym "Avatarem" i "Step up"... Nie oglądając arcydzieł... Nawet dla DeNira nie ma dobrych ról... Żałosne

Pozdrawiam wszystkich wielkich kinomaniaków

caroliscool

Dziwi mnie to miejsce bo w sumie wszystkie opinie na jego temat są pozytywne a trole zwykle się ujawniają w wypowiedziach. Dla mnie arcymistrz kina.

Dominoday

Dziwne jeszcze parę dni temu Sergio miał średnią ocenę mniej więcej 8,0 a teraz już 8,5 czyżby admini FW coś posprzątali??

kucuser

Hmm. 102 miejsce dla mistrza Sergio Leone to dla mnie trochę za nisko. Powinien być w Top50 a nie ma go nawet w Top100.

bisban

Kogo obchodzą te głupie rankingi? ludzie, przecież macie swoje, po co się oburzać i czas marnować przeglądając rankingi. U mnie Lone jest na pierwszym i chyba tam już pozostanie, a w top 30 mam 5 jego filmów. I rnakingami się nie przejmuję