Jakie te filmy Bollywoodzkie są BEZNADZIEJNE! Kicz na maksa. komu to się może podobać? Aż się dziwię że Bollywood ma tylu fanów. To jest takie nudne, bezsensowne i infantylne... Jak dla mnie taki Playboy jak on zasługuje na ocenę 2/10.
To was wkurzy aleeee...
Johny nie dość że ma talent aktorski (Jak SRK wg was.) to jest jeszcze przystojny!
xD x3
no to obaj sa przystojni i maja talent aktorski, bo obaj dostali wiele nagród i co w tym wkurzajacego
Ooo.... Srk jest przystojny... Jakbyś obejrzała więcej filmów z tym aktorem to byś to dostrzegła... On ma swój urok osobisty, o którym ty nie wiesz :(((.... właśnie a tak wogóle to jaki film z nim widziałaś???
Owszem Depp jest przystojny, tyle ze w tej wypowiedzi sugerujesz, ze SRK nie jest, a to nie prawda. Wez juz idz na jakies inne forum, bo nie jestes tu potrzebna. To jest forum FANOW Shahrukha, a nie forum dla osob ktore go NIE LUBIA.
DreamGirl, akurat to JA założyłam TO forum, jest to więc MOJE forum, forum które ja założyłam a ja go nie lubię więc...No i, wasz "srk" jest wg mnie brzydki. :P
Naprawde glupie dziecko z ciebie. Ty tego forum nie zalozylas, ty zalozylas temat. i nie wiem po co to zrobilas, to forum nie jest dla osob, ktore Shahrukha nie lubia...
buahahaha i dobrze bo z dziecmi trudno dyskutować ;P Powtarzam ci po raz kolejny jestes dzieciakiem oceniasz aktora i całe bollywood po obejrzeniu paru filmów. To tak jakbym oceniła hollywood po obejrzeniu np. "Strasznego filmu" i "300". To jest żałosne i tyle. Idź i nie wracaj :D
No nareszczie kończysz!!! Nie trzeba było wogóle zaczynac tego tematu i tu bez wszystkich przekleństw proszę się zwracac do bollymaniaków...
Skad ty możesz wiedziec jakie są filmy z Bolly skoro obejrzałas jeden i to w dodatku Josha chyba, który do najlepszych nie należy....
No i właśnie teraz potwierdziłaś jestes rozwydrzona nastolatka.Dorosła osoba by nie wypowiedziała.Co wiecej nie jestem pewna czy ty wogole jestes płci żeńskiej.Moim zdaniem jestes gówniarzem któremu sie nudzi albo wyjatkowo rozwydrzona dziewuchą.Naprawde żal mi cie kim kolwiek jestes.
Też tak myślę Preity :D, że stare krówsko nie jest dziewczyną... no ale cóż... STARE KRÓWSKO JUŻ TU NIE ZAJRZY PRAWDOPODOBNIE!!!
Przepraszam, stare krowsko zostala zablokowana, bo naprzeklinala na mnie?? bo nie wchodzilam pare dni do neta, wiec nie wiem :P ale sie domyslam. :P jak tak, to bardzi jej tak dobrze. niech spada na drzewo, glupi gowniaz.
No trochę się naprzeklinała... Ale już nie pamiętam czy na Ciebie, ale wiem, że mówił/a o tym jacy my jesteśmy głupi i bla bla bla.... i że ją wk***wiamy....
jezeli uważasz że Johnny jest przytoiny a Shahrukh nie to Gdzie ty masz oczy człowieku...? Pokaz nam swoje zdjęcie Chętnie się pośmiejem i ocenimy czy ty jestes Ładna... ;/
W dokumencie "Larger than life" SRK bardzo dobrze wyjaśnił istotę filmów Bollywood. Filmy indyjskie są robione dla indyjskiej publiczności, a są to prości ludzie żyjący w skrajnych warunkach, dlatego też pełne są one [filmy] przepychu i kiczu. SRK nazwał się "błaznem" stwierdził, że aktor w Indiach jest błaznem bo uszczęśliwia swoja publiczność. Wielowątkowość też jest tworzona dla publiczności. W większości wypadków są to ludzie, którzy zrezygnują z jedzenia w danym dniu tylko po to aby obejrzeć najnowszą produkcję.
Polacy inaczej odbiorą te filmy bo nie żyją w takiej rzeczywistości jak Hindusi.
Ale to nie zmienia faktu, że jest przystojny i dobrze gra. Świadczą o tym liczne nagrody jakie zyskał, a film w którym zagrał został przedstawiony na festiwalu w Canness. A fakt, że w filmach (nie wszystkich oczywiście) jest duża dawka kiczu mi odpowiada. Ja uwielbiam te tance i śpiewy. A to że nazwał siebie błaznem nie oznacza że nim jest, żadna osoba w biznesie filmowym tak go nie nazwała. Ja czytałam, że wielu aktorów hollywoodzkich tak samo uwielbia te filmy i aktorów. Więc nikt mnie nie przekona, że SRK jest brzydki i nie umie grać. Jeśli chodzi o wygląd zgoda, każdy ma inny gust, ale jeśli chodzi o gre dla mnie jest świetnym aktorem, im więcej filmów z nim oglądam tym bardziej się o tym przekonuje.
"A to że nazwał siebie błaznem nie oznacza że nim jest, żadna osoba w biznesie filmowym tak go nie nazwała." zaraz to przeredagujcie na opinię negatywną <sciana>. Facet ma do siebie dystans po prostu i do tego co robi. Ja go nie neguję bo jego wielkość jest na tyle przytłaczająca, że nie powinno się tego podważać. Poza tym polecam wam ten film dokumentalny. Niektórzy Polacy kochają Bollywood za kicz, tańce, przepych i wątki miłosne, a inni ich za to nienawidzą tak będzie zawsze i już. SRK umie grać i to b.dobrze zawsze zachwyca nie "to co robi ze swoją twarzą" gdy płacze, gdy knuje etc. Uwielbiam jego emocje na ekranie.
Ja widziałam tylko urywek tego...
A w "Legendzie" też dużo ciekawych rzeczy o sobie mowi, warto obejrzec!
SRK is the best!!! :**
ja tak tego nie przeredagowałam tylko stare krówsko bo sie cieszy wiec mtłumacze jak krowie na granicy
W koncu to StareKrowsko to trzeba jak krowie tłumaczyc he he : ).Apropos zdejmowania majtek to byla wypowidź bardzo dojrzałej osoby chyle czoła buhahahaha żenua.Tak sie składa ze bardzo lubie Johnego Deppa.Shah Rukh Khan ma dystans do siebie i swojej pracy dlatego jest nie tylko b.dobrym aktorem ale i fajnym ,inteligentnym człowiekiem do tego jest rownie przystojny co Depp.
Nie jestem ślepo zakochana fanka.Poprostu cenie Shah Rukha Khana jako przystojnego mezczyzne,b.dobrego aktora i wspanialego czlowieka.Nie lubie chamstwa i braku kultury.Na przejawy tych że zawsze zareaguje.Przestan mnie obrazac Stare Krowsko.
Poza tym nie rozumiem wciąż co niby jest w tych filmach KICZOWATEGO. Nikt z was krytykujących w ten sposób te filmy nie mówi nigdy co jest niby kiczowate. Tak więc.... ?
Bo jeśli chodzi o kolory to wybaczcie... ale to sprawa kultury i sposobu i celu filmowania, i nie ma nic wspólnego z kiczem.
Preuty, to ty się najbardziej wyrywasz, obrażasz i w ogóle. Ja pierwsza zostałam urażona zanim coś napisałam, więc...
StaraKrowo...
Do niczego się nie wyrywam.I niczym nie zostałaś urażona ZANIM cokolwiek napisałaś. Chyba masz jakieś zaniki jaźni jeśli tak twierdzisz...
Nie wiem czemu miało by nas wkurzyć to że nie uważasz SRKa za przystojnego. Każdy ma swój gust. Tak więc wizualnie wiadomo, że każdy każdemu się nie musi podobać. SRK (skrót od ShahRukh Khan - mam nadzieję, że zauważyłaś duże litery) podoba się wielu nie tylko ze względu na swoją wizualność ale i całą otoczkę.
Zastanawia mnie to ile masz lat, bo zachowujesz się jak jakaś rozhisteryzowana stara baba, której nic w życiu nie wyszło, nikt jej nie kocha i w ogóle po co by miała oglądać takie jak uważasz 'głupoty.
Ja Johnnego Deepa też lubię. Też jest przystojny, ale wolę Shahrukha, no i co z tym zrobisz? Nic.
Usunęłaś wszystkie swoje ulubione filmy i nie udostępniasz już głosów na filmy co najlepiej świadczy o tym, że się tego po prostu wstydzisz.
Obejrzałaś Josha i uważasz że już wszystko wiesz o kinie bollywoodzki, ba o indyjskim! Też ten film widziałam, i sama mogę powiedzieć, że jest mnóstwo lepszych bollywoodzkich filmów. A ocenami na filmwebie nie zawsze można się wzorować.
Nie wiem jakie kino lubisz, ale skoro nie odpowiadają ci żadne związane z miłością (czyli chyba nie możesz obejrzeć 99% filmów na tym świecie bo w każdym jest jakiś związek, dziewczyna ma chłopka nawet w krwawym horrorze. No ale zakładając, że może chciałabyć zobaczyć coś innego niż takie 'bajkowe' kino bolly to przecież jest mnóstwo takich tytułów... Chociażby: Black (w dod. zero sari i zero tańców czy piosenek przerwyników!), Yuva (gł. wątki społeczno-polityczne) czy Omkara.
Mnie osobiście wkurza fakt, że jeszcze są ciągle, i zapewne będą, tacy ograniczeni ludzie, wypowiadający się na tematy o których nie mają bladego pojęcia, a zachowują się jakby na ich temat mieli encyklopedię w głowie. Gdybym ja też myślała tak jednotorowo to niedoceniłabym np. "Zakochani widzą słonie", filmu który również (choć w inną stronę) odbiega od standardowych amerykańskich produkcji. Trzeba być otwartym na świat i nowości, bo dopiero wtedy można coś zrozumieć czy docenić.
A dla mnie Shahrukh jest jednym z najlepszych (jak nie naj ;p) aktorów i ludzi na tej Ziemi i jeśli ktoś tak nie uważa to trudno, każdy ma prawo do własnego zdania, tylko niech nie bluzga na innych jak nie ma znajmości tematu.
Jeszcze jedno - ciekawa jestem gdzie poza Joshem widziałaś Shahrukha? Bo jeśli w piosenkach, "teledyskach", to w takim razie nie masz prawa mówić, że go jeszcze gdzieś widziałaś, muzyczne przerywniki nieraz bardzo odbiegają od samego filmu i postaci.
A ty to co? Napisałam do PREITY27! A nie do ciebie!
A właśnie że ja zostałam pierwsza urażona, zanim napisałam coś do Preity!
U zamiast E i od razu się zaczyna...
"Usunęłaś wszystkie swoje ulubione filmy i nie udostępniasz już głosów na filmy co najlepiej świadczy o tym, że się tego po prostu wstydzisz."
Usunęłam?! Dalej tam są! Nie udostępniam, booo wiele osób po przejrzeniu moich "ulubionych" i głosów na filmy ocenia MNIE!
Przykład: "OOO! Masz to w ulubionych? Ale z ciebie głupek...!"
I co się dziwisz że nie udostępniam?
"Nie wiem jakie kino lubisz, ale skoro nie odpowiadają ci żadne związane z miłością (czyli chyba nie możesz obejrzeć 99% filmów na tym świecie bo w każdym jest jakiś związek, dziewczyna ma chłopka nawet w krwawym horrorze." Ale czy horror jest romantyczny ja się pytam? I czy ja napisałam gdziekolwiek o tym że nie lubię filmów związanych z miłością??? Ja się pytam gdzie to wyczytałaś!
Lubię niektóre amerykańskie romantyczne komedie, ale nie, nie odpowiadają mi słodkie bajki Bollywood! Nie podoba mi się to! Nie lubię tego kina, jest moim zdaniem zbytnio przesłodzone i kolorowe, po prostu mi się to N I E P O D O B A! Nie cierpię Szaruka, nie podoba mi się i sam widok tego człowieka kojarzy mi się z kiczem.
Źle interpretujesz moje drogie dziecko...
Ulala cóż za zagorzała dyskusja trwa ;)
Mówiłyście o programie 'Larger than life' ('Nierzeczywisty świat') który leciał w zeszłym tyg. na dwójce. Naprawdę świetny dokument, gdy będzie następnym razem w tv to polecam wszystkim antyfanom :] I 'SRK Legenda' raczej nie umywa się do tego programu.
A i podaje filmik wyjaśniający dlaczego ludzie lubią Bollywood :)
http://uk.youtube.com/watch?v=EJsv8HQHUYo
super zmontowany, świetna muzyka. polecam wszystkim bez wyjątku - tym którzy kochają i tym którzy nienawidzą. ;P
P.S Ja też uwielbiam Johnnego :D
No, bo chyba mozna czegoś dowiedziec sie o danej osobie po tym jakie filmy jej sie podobają. Skoro je ukryłaś tzn że się czegoś wstydzisz. Skoro ci sie nie podoba bollywood to dziekujemy za twoje zdanie juz je słyszymy po raz 10. Mimo wszystko nie wiem, jak mozna stwierdzić, że się nielubi bollywod po obejrzeniu paru filmów. To tak jakbyś powiedziała że nie lubisz Hollywood po obejrzeniu kilku kiepskich komedii, a tych filmów są przecież tysiące,a wątpie żebyś wszystkie obejrzała. Bo jak w hollywoodd , tak i w bollywood są filmy kiepskie i filmy naprawde dobre. Możesz powiedziec niepodoba mi się ten i ten film, a nie niepodoba mi się bollywood. Może na początek obejrz sobie Black i zobaczysz naprawde piękny film, bez tanców i śpiewów skoro tego nie lubisz, bo i takich filmów też jest pełno. I błagam cie nie mów na innych dziecko bo sama nie jestes lepsza takimi bezsensownymi wypowiedziami sama sie kompromitujesz.
Stare Krówsko zacznijmy od tego ze ty pierwsza nas obrazilas pierwszym poscie tego tematu.Potem nas od dziwolagow wyzwałaś a ostatnio.Ja ciebie nie obraziłam i nie wyzwałam.Zastanów nad soba bo ja tez mam wrazenie że jestes zkorzkniałą sfrustrowana podstarzałą kobietą ktorej sie w życiu nie układa.Ulubione filmy i świadczą o nas.Widac po twoich nie mozna ciebie ocenic najlepiej skoro ukrylas
Ja sie wyrywam obrazam , kobieto ty naprawde masz problemy ze soba i urojenia.Ja cie jeszcze nie obraziłam dotej pory.
Fakt. Pomyliłam się i umiem się do tego przyznać. Poza tym to przez to, że napisałaś post pod moim i nie napisałaś wcześniej do kogo piszesz.
Zachowujesz się jakbyś została urażona tym, że tacy ludzie jak my - lubiący kino z Indii - obrazili cię samym swoim istnieniem.
A czego się spodziewałaś - wiadomo, że to co lubimy jest podstawą (choć nie wykładnią) tego jacy jesteśmy. Dalej uważam, że skoro się wstydzisz swoich filmów i głosów na nich oddanych (jak i na aktorów) to znaczy, że wstydzisz się i siebie, i najprawdopodobniej masz wielkie kompleksy skoro próbujesz się tu wyżywać. W dod. cały czas nie tłumaczysz czemu kino bollywodzkie określasz w ten, a nie inny sposób, ale w sumie i tak nas to nie interesuje.
A czy każdy film jest romantyczny? NIE. A czy każdy film z Indii to romans? NIE po trzykroć! Sama podałam ci przykłady. Nie chcesz, nie sprawdzaj.
Może wydawać się bollywood przesłodzony, ale nie mów, że wszystkie te filmy takie są, bo to nieprawda.
Nie lubisz Shahrukha to po co tu zaglądasz? Ja jak kogoś nie lubię to się nim ani jego wątkiem na forum nie interesuję. A ty jak już zauważyłam dzięki wyszukiwarce tylko ciągle szukasz dziury w całym. Zrób coś pożytecznego ze swoim życiem zamiast się tak zachowywać jak dzieciak co nie dostał cukierka i teraz beczy obrażony.
Matko Boska- tutaj już nie o bollywood chodzi, ale o wyzywanie się wzajemnie.
Aż się czyatać nie chce.
Do Starego Krówska (nick nie swiadczy o tolerancji i kulturze, co sie pokrywa z komentarzami, jestes tylko po to by wszystkich drażnic? Jezeli tak to zachowaj opinie dla siebie)
Wybacz złotko, ale JOHN akurat nalezy to filmu gorszego gatunku produkcji Bollywood, a to wcale nie znaczy, że Wszystkie filmy bollywooda są beznadziejne... Jezeli tak Ci nie odpowiada bollywood to po co się udzielasz? Owszem masz prawo do swojej opinii, ale naprawdę przesadzasz dziecko ile ty masz lat?
moge sie odezwac? a wiec... jesli moge byc szczera... i nikt mnie za to nie zjedzie... wiecie, ze przez takich jak wy ludzie pokroju STAREGO KROWSKA nazywaja nas dziwologami, debilami i innymi takimi kosmitami? bo jesli na argument ze ktos czegos nie lubi czy dla niego to kicz wy atakujecie go i wyzywacie... nie dziwie sie, ze dla kogos takiego fani Bollywood to idioci... sama czasami sie wstydze za fanow bolly na filmwebie... kiedy widze takie wpisy... a wiec... STARE KRÓWSKO, ja ciebie nie potepiam, bo zanim cztery lata temu zaczelam lubic Bolly, sama uwazalam to za kicz totalny... z czego to wynikalo? z niewiedzy... nie znajac kina, obrazalam je. ale nie tedy droga... kiedy obejrzalam swoj pierwszy film KKKg, po prostu zaciekawilo mnie to... teraz to trzech latach- moge z duma powiedziec, ze KOCHAM BOLLYWOOD... ale jesli tkso twierdzi, ze to kicz czy smieje sie z tego-mam go gdzies... ale nie wyzywam... :) pozdrawiam i fano Bolly i Stare Krowsko :)
i od razu sie usprawiedliwie- nie chodzilo mi akuratka o was, tylko o ludzi rzucajacych sie do gardel, kiedy ktos skrytykuje Bollywood
Ale nikt jej tu przecież nie atakuje... kto kogo atakuje? Chyba ona nas? A my tylko się bronimy przed zarzutami osoby z nikiem "Stare Krówsko" Właśnie? Może w tym problem, że stare i się na modzie nie zna?
Jak chcesz to ci załatwię wizytę u jakiegoś rzeźnika? Gdzie potrzeba tam Princess:D
Stare Krówsko,
Z tego co widzę wydałaś opinię na temat WSZYSTKICH filmów Bolly po obejrzeniu dosłownie JEDNEGO znich i to nienajlepszego.
A więc stosując Twoje podejście - po obejrzeniu "Powrotu MehaGodzilli" powinnam napisać, że kino japońskie jest beznadziejne, tandetne, prymitywne i wtórne.
Co tam Akiro Kurosawa i Toshiro Mifune! Jeden film wystarczy do przekreślenia dziesięcioleci kinematografii.
Jedzisz na stereotypach, a niby taka jesteś..... stara.