Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w ciągu ostatnich godzin 60 osób oceniło Shah Rukha Khana i to negatywnie, bo ocena spadła o 0,4 przepraszam za wyrażenie, ale coś tu "śmierdzi" wyczuwam w tym czyjeś celowe działanie. Co o tym myślicie?
Hehehehe.Nie kochane dzieci. Kilkanaście moich znajomych z pracy zjechało dziś Waszego Pana Khana. Mało kto mógł uwierzyc, że Bollywood ma w Polsce tylu maniaków. A jak dowiedzieli się, że Pan Khan był w TOP 100, to wielu nieomal szlag trafił. Po rostu wysoka kultura zwycięża.Hehehehe.
Buhahahahahahaha teraz to dowaliłeś ty i wysoka kultura popatrz na swoje wypowiedzi ty nie wiesz, co znaczy to słowo. Ty naprawdę wierzysz, że tak się zachowują ludzie o wysokiej kulturze?! Jesteś taki głupi czy udajesz? Przecież człowiek o wysokiej kulturze nigdy by nie pisał takich wulgarnych i obraźliwych wypowiedzi. Naprawdę masz tak przerośnięte mnie manie, że to aż żenujące. No tak całą swoją grupę z przedszkola namówiłeś. Jeszcze jedno "NIE WTRĄCAJ SIĘ JAK DOROŚLI ROZMAWIAJĄ".
Nie dawno pisałeś "Nie cierpię ludzi, którzy nie znają prawideł języka polskiego " popatrz na swoją wypowiedź wygląda tak jakby ją dziecko z pierwszej klasy napisało (nie obrażając dziecka z pierwszej klasy). "Kilkanaście moich znajomych " i mam ci uwierzyć, że ty pracujesz analfabeto. Myślisz, że ludzie o wysokiej kulturze tak kaleczą polszczyznę? Nudzi ci się w Święta to idź igły na choince policzyć będziesz miał zajęcie na długie godziny i dasz dorosłym trochę odpocząć.
A chciałam się zapytać, gdzie pracujesz, skoro AŻ 60 osób przekonałeś żeby zagłosowali na SRK? Twoje zachowanie jest poniżej zera. Po prostu śmieszne.
Mylisz sie dziecinko. Ja przekonałem mniej więcej 12 osób. Reszta to grupa kolejnych mądrych ludzi.hehehe.
Preity! Z tymi igłami to Ci się udało. Dawno się tak nie uśmiałam. Nie wiem czemu, może to wpływ zbliżających się Świąt, ale poprawił mi się humor. Teraz ten pożal się Boże cwaniaczek może ze swoją bandą nieuków oceniać naszego SRK nawet na 1. Dlaczego nieuków? A jak nazwać kogoś kto wypowiada się na nieznany mu temat i ocenia ludzi nic o nich nie wiedząc? My wiemy, że ON jest cudowny i wiemy za co GO kochamy. A ten żałosny recenzent tego nie jest w stanie zmienić. Pęta się po naszym forum niechciany tu przez nikogo, to i przestanie, jak mu się jad wyczerpie, lub znajdzie jakąś lepszą zabawkę w swojej piaskownicy. Pies go ganiał. Niech sobie wypisuje swoje bzdury, ja nawet go już nie czytam. Za często się powtarza. Płyta mu się zacięła.
Dzięki Margureite tak jakoś mi przyszły te igły hehe sama się uśmiałam do głowy może dlatego że są Święta a poza tym chciałam koledze znaleźć zajęcie żeby tu się nie pętał.Wiesz co też doszłam do takiego wniosku a pies go drapał i to całe TOP 100 przestało mi zależeć żeby Shah Rukh tam był jeśli to nie tolerancyjne społeczeństwo nie umie go docenić ich strata.My wiemy swoje , najważniejsza jest radość jakiej nam dostarcza nasz Guru :) tzn Shah Rukh.
Oj! Przeczytałabym JEGO kolejną biografię. Chyba nie wytrzymam i ją sobie zamówię. Nie będę przecież czytać tych głupawych wypocin tego człowieka. Zauważyłaś, że jest nas coraz więcej? Ludzie dołączają do naszej sprawy w obronie rzetelności ocen filmów i aktorów. To miłe mieć tylu przyjaciół filmomanów z prawdziwego zdarzenia. Nawet ci, co nie przepadają za bollywoodem, burzą się. I dobrze. Uświadomić takiego to nie uświadomimy, ale jakoś nie spostrzegłam, by ktoś tu z jego "licznych zwolenników" zabierał głos w jego obronie. :) Mnie też przestało zależeć na Top 100. Jest niewiarygodne. Tak! Zagadzam się z Tobą: "najważniejsza jest radość jakiej nam dostarcza nasz Guru :) tzn Shah Rukh". Namaste
Właśnie i to mnie zastanawia napisał przed chwilą, że jesteśmy dla innych ludzi pośmiewiskiem, ale jakoś nie widziałam żeby ktoś oprócz niego tu pisał i go wspierał nikt z jego zwolenników, więc to samo za siebie mówi tylko on sam tak myśli a wydaje mu się, że wszyscy, bo przecież gdyby było więcej takich to na pewno by się tu udzielili. Mnie też szczególnie cieszy to, że nawet ci, którzy nie przepadają za tym gatunkiem filmów się za nami wstawili przeciwko chamstwu i braku rzetelności. A co to TOP 100 to jakiś Światowy ranking czy co to tylko ranking zapyziałych i nietolerancyjnych, polaczków, którzy mają wyprany mózg od małego amerykańskim chłamem, nie znają i nie chcą znać niczego innego takie zakute łby jak ten. Tak naprawdę ten ranking jest bezwartościowy, bo nie uważam żeby polaczki mieli wysmakowany gust filmowy i znali się na kinie. Przepraszam, jeśli kogoś urażam tymi polaczkami, ale ja się nie identyfikuje z tym narodem poza tym nie mam na myśli was tylko jemu podobnych a jest ich trochę w tym kraju. Smutne. Cały czas mam wrażenie że to użytkownik quriozum tyle że pod innym nikiem bo identycznie się zachowuje.
SSSSSSSSSSKKKKKKKKKKKKKKKKAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNDDDDDDDDDDDDDDAA AAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLL!!!!! I to bardzo wielki skandal. Właśnie jak to możliwe, że zaledwie tydzień temu, dokładnie 22 grudnia tu zaglądałam to SRK zajmował jakieś 80 miejsce. A teraz 4 setka. Coś tu nie gra. Jacy aktorzy więc zyskują?
Rozwinęła się kłótnia. Na filmwebie to normalne. Nie przejmujcie sie tą durną lista. Ona nic nie znaczy. To tylko głosy. Wazne jest to, ze lubimy SRK. I doceniamy go za to, co robi i jakim jest człowiekiem, a tutaj podkreślam, że jest bardzo mądry. Mam wiele podstaw, by tak mówić.
Myśle, ze on nie przejmowałby sie taką listą. Dziś przeczytałam wywiad z nim, w którym powiedział, że on sam nie lubi oglądać swoich filmów. Dla niego liczy się to, aby nam się podobały. Jestem przekonana, że Shahrukh wzruszył i rozbawił swoją grą wiele osób i nie zamierzam przejmować sie opinia jakiegoś człowieka, który nie zna się na aktorstwie, a ocenia człowieka, poprzez to, że jest hindusem oraz pracuję w bollywood. Takie jest moje zdanie. Przyznaj się. Co innego powiedziałbys o jakimś aktorze z hollywood. Twoje wypowiedzi śmierdzą przywiązaniem do stereotypu!
Drogi simps84, jeśli ty nienawidzisz SRK to ja to zrozumiem. Widać, ze jesteś zdolny do wszystkiego. Według mnie możesz przekonać i nawet 100 osób do wystawiania 1. Powtarzam : Ta lista nic nie znaczy !! Nawet i 1000000000000 osób moze wystawić naszemu Shahrukhowi ocenę 1, ale my, jego fani, zawsze będziemy z nim. Mozesz się ze mnie śmiać, bo go bronie i tak dalej. Taka juz jestem, że bronie tego, co kocham. Kocham Shahrukha ! Jako fanka go kocham i życze mu duzo dobrego. A ty simps94, daj sobie spokój. Tak naprawdę to Ci nie wierze. W poważnej firmie ludzie zajmują się pracą, a nie bzdurami. Pozdrawiam !
Zgadzam się z tobą truskawko ważne jest to że On jest bardzo dobrym aktorem oczym świadczą emocje jakie się budzą odczas oglądania jego filmów i bardzo wartościowym człowiekiem.Ta lista jest bez znaczenia to tylko głosy w dodatku jak widać w dużej mierze nie obiektywne po za tym to jest tylko Polska lista a nie ogólno światowa więc pies ją drapał.Cieszmy się naszym Shah Rukhiem i jego filmami.
Ja mysle, ze czas sie udac do specjalisty... bo to jakies nerwice natręctw lub natręctwa nerwic masz...
Czyżbyś nową chorobę wymyślił? Myślałam, że już sobie poszedłeś....ale niestety, jesteś troszkę jak wrzut na 4 literach i cholernie trudno jest się ciebie pozbyć...
Daj spokój Princessarwena. Widzisz przecież, że ma nerwice natręctw i woła o specjalistę. Może mu coś poradzi, bo rzeczywiście jest natrętny, jak uprzykrzona mucha.
Ja mu nie pomogę:P Mam jeszcze czas i pójdę na psychologię:P:P To może coś poradzę:]
Princessarwena to ja na tą psychologię chyba wybiorę się z Tobą. Chociaż chyba jestem największym nerwusem :)
A tak w ogóle, to trochę to dziwne, że Shahrukh idzie coraz bardziej w dół :( Tak samo jest z Aish-niedawno też była przecież w TOP 100, a teraz za 200. miejscem. Zauważyłam, że Kajol wczoraj miała średnią 8,01 i już był na 205 miejscu (chyba), a dzisiaj już idzie w dół. Jacy ludzie potrafią być okrutni.
Dziwne jest to, że jeszcze się toleruje niektóre praktyki fałszowania głosów. Ale co tam? Jeśli ocena nie jest obiektywna, to nie ma co się nią przejmować. My znamy wartość aktorów, których oceniamy. To się liczy. Potrafimy powiedzieć dlaczego kogoś oceniamy na 1 a dlaczego kogoś oceniamy na 10. Ignoranci niech wypisują co chcą.
Marquerite:/ Właśnie to jest najgorsze... żaden kto jest przeciwko nam nie potrafi wyjaśnić... Why?
Niech sobie fałszują i Jaś Fasola będzie w Top 100...
Tak samo jest z filmami... niektóre np. "Poranek Kojota" "Pulp Fiction" są tworzone dla rozrywki i raczej drugiego dna nie mają...
Ale "KANK"i "KHNH" TE filmy powinny być w top 100, bo coś sobą reprezentują, jakaś problematyka jest...
Oczywiście nie mówie, ponieważ "Poranek Kojota" jest jednym z moich ulubionych filmów... jednakże uważam, że ten film jest by śmieszyć... to koniec końców film o niczym... ważnym.
Korzystając z tego, że już tutaj się wszyscy tak jakby zaprzyjaźniliśmy i powinniśmy sobie pomagać... to chciałabym się dowiedzieć czy może ktoś z Was posiada napisy do Krrisha? Dzisiaj mi się ściągnął, ale nie mogę znaleźć napisów w całości, a nie podzielonych na 2 części. Jeśli ktoś z Was ma, to będę wdzięczna jak mi je prześlecie na mojego maila :) madleen27@wp.pl Dzięki :D
madleen, nie mam krrisha ani napisów, ale wiem gdzie możesz je znaleść. Na stronie www.napisy.info.
Marguite, musimy sie przyzwyczaic do tego, że fanów jak i antyfanów bollywoodu jest dużo. W mojej szkole nie ma zbyt wielu osób, które te filmy lubią. Rok temu z koleżanka póściłyśmy film 'salaam namaste" w klasie. Nie powiem jak komentowali to chłopacy. Uszy by was zabolały. I troche to przykre, przynajmniej dla mnie. Ja widzę wartości, kulturę i wszystko, co te filmy mi przekazuja, a skoro inni nie chcą tego widzieć, to nie warto im tego pokazywać.. nie zrozumią.
Hehe, truskawa, a jak ja puściłam w mojej klasie KANK, to co się działo. Matko! Chłopakom tylko podobał się początek, bo wiadomo piłka nożna. Ale jak doszło do pierwszej piosenki, to myślałam, że zawału dostana. I jeszcze zaciekawiła ich scena gdy Rhea uderzyła Deva, a potem Rishi świgał krzesłami-stwierdzili, że nareszcie się coś dzieje. Co niektórych jeszcze końcówka zaciekawiła. Ale wszystkie dziewczyny z klasy film zaciekawił, i do teraz jeszcze niektóre ode mnie filmy pożyczają. Salaam Namaste też w klasie puściłam, ale tylko początek widzieliśmy, bo już koniec roku było. Ale co tam. Mam tych chłopaków gdzieś, zresztą to takie niewychowane dzieci jak niektórzy, którzy się tu wypowiadają negatywnie o Bolly :(
Chłopacy tacy są. Jak przyjeżda do mnie kuzyn i pyta się, czy mam jakieś fajne filmy to zawsze odpowiadam,nie, mam tylko filmy bolly a on na to "kurde.. znowu to" a ja "no i co z tego? ja to lubię ty nie musisz" i tak to sie kończy :D
A tak wogle, drażni was cos w bollywood? Ja mam czasem wrażenie, że to jest zbyt śmieszne i dziwne np. Hrithik w dhoom 2 jak spada i się podnosi (scena z końcówki filmu, na krawędzi przy wodospadzie) Niekiedy mnie bawią, np. w "Jestem przy tobie"
Trudno się przyzwyczaić do tak gwałtownej niechęci do bollywood. Nie widzieli, niech nie oceniają. Co zaś się tyczy scen dziwnych i śmiesznych, to mnie już nic nie zdziwi, a śmiać się lubię. "Main Hoon Na" bardzo lubię. Parodia "Matrixa" mnie ubawiła. Nie wymagam od tych filmów realizmu. Nie tego oczekuję. Świetnie się bawię i wzruszam do głębi i to mi wystarcza w zupełności.
A ja pokazałam mojemu kuzynowi Dona (trochę się różni od KANKu i Salaam Namaste, ale to zawsze Bolly) i powiem Wam , że mu się podobał...
Mój brat jest tak negatywnie do Bolly nastawiony, że nawet "Don" Uważa za parodię, choć...mało co tam jest śmieszne...
Jak ci się spóźniają to ściągnij sobie all playera i tam jest taka funkcja przesuwanie napisów w przód lub w tył:)
Może to i dobry pomysł, by chłopakom i facetom pokazywać filmy sensacyjne, no wiecie, takie bardziej w ich klimatach. Oni jakoś dziwnie reagują na problematykę związków i nadmiar psychologii w filmach. Najlepiej prosta, nie za nadto skomplikowana fabuła sensacyjna. Takie tam, strzelaniny, pościgi i ciekawe włamy z stylu "Dhoom" 1 i 2. Nie powiem. "Don" jest CUDOWNY. Mam na myśli film oczywiście. Co do głównego bohatera to się nie wypowiadam, bo znowu wyjdzie referat. :D "Dhoom" też mi się podoba. A tak w ogóle któraś z Was wie kiedy wyjdzie wreszcie "Don" 2? Ja się doczekać nie mogę. Urwali w najciekawszym momencie i sobie poszli. Tak się nie robi. :(
Margueite ja takze świetnie sie bawie na filmach bolly, ale tak jak napisałam niektóre rzeczy mnie bawią, co nie jest niczym złym.
Muszę cie zmartwić. Don 2 wyjdzie dopiero w 2010 roku. Nie ma czasu na kręcenie go. Zresztą napisałam to juzna forum dona 2.
2010 r.?!!!!!! Masz jeszcze jakieś pocieszające nowiny? Nie krępuj się. Chętnie coś dobrego jeszcze poczytamy. Czy oni oszaleli?!!!!!! Tak długo czekać???!!! Żarty sobie z ludzi stroją? Jeszcze kilka takich nowinek i padnę na zawał. Swoją drogą padłabym również, gdybym przeczytała, że od jutra raz w tygodniu w godzinach wieczornych (nie nocnych), będą puszczać na TVP 1 lub 2 bollywood, albo że puszczą nowe bolly w kinach w całym kraju.
Ot to by było coś.Ale takie coś wydaży się jak księżyc bedzie czarny a słońce czerwone nie licze na takie łaski w tym nie tolerancyjnym kraju eh.
Szybciej zostanę prezydentem niż w tv puszczą coś innego niż "K3G" ^%^
"Dona" albo "Jestem przy Tobie"... dostałabym ataków apopleksji ze zdziwienia^%^
Co do Twojej prezydentury, to chętnie na Ciebie będę głosować. Liczę, że zmieniłabyś nastawienie naszej telewizji do filmów innych niż amerykańskie. Dlatego nie dostawaj ataku, bo przed Tobą cała tura prezydencka i robota przed Tobą.
Ja osobiście sądzę, że zmiana nastawienia telewizji by mi nie wystarczała... oczywiście delegacje do Indii, wyjazdy i oczywiście zaproszenia do Polski Sami Wiecie Kogo:D
Ale wiecie... jak widzę co się dzieje z ludźmi, którzy dochodzą do władzy to mi się na prawdę odechciewa... :/
Jak lubisz disco-polo to napisz petycję... może ci puszczą powtórki "Disco-polo live"...
A tak apropo, mam nadzieję, że mój kołek nie utknął tam gdzie myślę, bo chyba masz problem z siedzeniem na d***e? Czyż nie?
Wiesz, poniekąd kocham te twoje komentarze nawiązujące do tematu... chyba dużo Bolly filmów widziałeś... jak ja ci zazdroszczę...
Za to snów o NIM nikt nam nie odbierze. Właśnie mi się śnił. To dziwne, ale zawsze jako pozytywny bohater. Może uda się nam wymusić na TV, by zaczęli puszczać filmy indyjskie. Oczywiście o przyzwoitej porze.
Ja jestem pewna, że widziałam kiedyś na którymś programie... Polsat albo Tvn, "DDLJ", bo pamiętam jak dziś scenę jak wziął to piwo i wskoczył do auta...
Właśnie jak nabyłam DVD to byłam pewna, że już to widziałam.
Tvn w tym roku nie puścił "K3G", ale za to tv4 się postarało...
Ale mogliby się rozwinąć i puścić coś innego... np. "Darr" z lektorem:D
Wiem, wiem... przesadziłam;)
To by było coś. Ciekawi mnie co Twój poprzednik by o tym sądził. Będzie lewitował ze szczęścia. Nie widzisz tych kropel jadu ściekających na Twoją wypowiedź. Zaraz i mnie zaleje. Gdyby zamiast "Rambo" o 20.00 na TVP 1 lub TVP 2 zaczęli puszczać bolly, to co poniektórzy musieliby zasięgnąć porady lekarza, bo nie wiem jakby przeżyli taką katastrofę. :)