Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 090 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

Stwórzmy liste filmów bolly,które warto i trzeba obejrzeć.
Ps.na piszmy obok wymionego filmu gatunek

wazka16

Oooo to może ja zacznę... Więc gorąco polecam:
1. Nigdy nie mów żegnaj - bolly, komedia, romans :)
2. Gdyby jutra nie było - bolly, katastroficzny :(
3. Czasem słońce czasem deszcz - bolly, romans
4. Żona dla zuchwałych - komedia, boly ;)
Oto moja złota czwórka. Zawsze oglądam w wolnym czasie...

Amrita

KHNH-katastroficzny? chyba chciałaś napisać dramat :p
no dobrze oto moje filmiki;
1. Don-no oczywiście, że BOLLY (nie będę tego pisać, bo tylko o takie filmy u chodzi), akcja, sensacyjny, musical, romans itd. Kocham Shahrukha w tym filmie.
2. Chak De! India-sportowy, uwielbiam sport, dlatego go polecam :P Ale nie tylko ze względu na sport, ale też oddanie się ojczyźnie. Piękny film.
3. No i może, tak nie z Shahrukhiem, to Fanna-dramat, romans... Nie spodziewałam się takiego zakończenia. Kajol jest tutaj piękniejsza, niż w poprzednich rolach. I mały Rehan jest słodki...

wazka16

Moimi ulubionymi filmami bolly z SRK są:
- "RNBDJ" - cudowny obyczaj, pełen ciepła i miłości. Nie ważna metryka i wygląd. Ważne są uczucia.
- "Don" - tak wspaniale powinien wyglądać każdy szanujący się mafiozo.
- "Chalte Chalte" - bądź uparty i walcz o swoje marzenia a się spełnią
- "Hum Tumhare Hain Sanam" - tak kochaną (i przez takiego wspaniałego mężczyznę) chciałby być każda kobieta
- "KANK" - nie ważne jak długo to potrwa i ile trzeba będzie wycierpieć, najważniejsze jest odnalezienie swojej prawdziwej miłości. Tylko prawda, otwartość i szczerość daje szczęście w związku.
- „Mohabbatein" - nic dodać nic ująć. Prawda jest taka, że prawdziwa miłość żyje wiecznie.
- „Veer – Zaara” - czas i odległość nie powstrzymają miłości.
- „Dil To Pagal Hai” - gdzieś tam na Ciebie czeka ktoś Tobie przeznaczony.
- "Chak De! India" - nie poddawaj się. "Dopóki żyjesz, jesteś zwycięzcą."
- „Dilwale Dulhania Le Jayenge” - jak Cię kocha to zdobędzie Cię i uszczęśliwi.
- "OSO" - magia jest wśród nas. Miłość pokona nawet śmierć.
- "K3G" - miłość, miłość, miłość!!!
- "Zamaana Deewana" - nie broń się przed uczuciem, bo i tak przegrasz.
- "Paheli" - miłość jest najpiękniejszą magią. Nie lekceważ uczuć innych.

Z innych, nie z SRK polecam:
- „Kuch Naa Kaho” - do odważnych świat należy. Dziewczyny do boju! Nie dajcie się!
- „Dhaai Akshar Prem Ke” - nigdy nie wiadomo kiedy spotka się na swojej drodze wielkie uczucie
- „Bluffmaster!” - nie wszystko jest takie, na jakie wygląda.
- "Chori Chori" - miłość to skomplikowane uczucie.
- "Hum Dil De Chuke Sanam" - niezbadane są ścieżki milości

No jak widać prawie wszystko o miłości, ale i tak mi się podoba.

Marguerite

A tak z Bollywood bez udziału Shah Rukha polecam Faana ostatio obejrzałam ten film i mnie urzekł jest naprawdę przyjemny w oglądaniu nawet Aamir Khan nieźle wypadł :)

Preity27

jeszcze z tych bez Shah Rukha to Dhoom do rzucę.

wazka16

Zrobię przegląd filmów i też polecę jakieś "bez SHAHRUKHA".

Marguerite

Ja bez Shahrukha polecam "Fanaa"-świetny film i jeszcze "Omkara"-niedawno go widziałam, końcówki takiej nie przewidywałam. A z takich lekkich to: "Ta ra rum pum", "Kuch naa Kaho", obie części "Dhoom". Ach i jeszcze "Koi mil gaya" i druga cześć, czyli "Krrish" :P

Madleen

Z Sharukhiem polecam szczegolnie: KHNH, DDLJ, K3G, KANK (mysle ze to są filmy które napewno warto obejrzeć), A BEZ Sharukha to Fanaa, TRRP I Salaam Namste.

Madleen

Mi też się podobał "Omkara". Z mniej ambitnych to "Humko Tumse Pyar Hai" przyjemny filmik z Arjunem Rampalem. Z mroczniejszych nieco "Aetbaar" z Amitabhatem Bachchanem i Bipashą Basu o tym do czego może doprowadzić ślepa miłość nie licząca się z uczuciami innych. Również z mniej ambitnych, ale przyjemnych w oglądaniu "Dil Ka Rishta" z Aish i Arjunem (mam do niego słabość). Z czystym sumieniem polecam "Kuch Naa Kaho" z Aich i Abhishekiem Bachchanem - znakomity, "Yuva" - też z nim i Ajayem Devganem (jego też bardzo lubię) oraz kolejne dwa z Ajayem: "Chori Chori" i "Szantaż".

Marguerite

Omkary jeszcze nie oglądałam muszę wyjąć z szafki i obejrzeć."Kuch Naa Kaho" też polecam naprawdę dobry film.

Preity27

Ja polecam "Salmam Namaste" film fajny, lekki i przyjemny.

Karolina_24

ach...Dzisiaj skończyłam oglądać Ty i Ja.Piękny film polecam.
PS.Mówcie co chcecie,ale Kajol tworzy najlepszą parę z SRK.Chociaż z Ajayem ...

wazka16

Tak UMAH jest piękny. Właśnie zapomniałam, że ten też polecam. Pierwsza cześć nie była aż tak cudowna, ale druga jest świetna.
"PS.Mówcie co chcecie,ale Kajol tworzy najlepszą parę z SRK.Chociaż z Ajayem ..."-ja jednak wolę SRK z Kajol, bo między Kajol a Ajayem tak nie iskrzy na ekranie, pomimo tego, że są małżeństwem.

Madleen

Między Shah Rukhiem a Kajol wyjątkowo iskrzy np.między Aamirem i Kajol też jakoś iskier nie widziałam.Podsumowując Shah Rukh i Kajol wyjątkowa para.

Preity27

Ja również polecam UMAH. Cudowny film. A co do SRK I Kajol to pięknie razem wyglądają, pasują do siebie (moim zdaniem bardziej niz Kajol z Ajayem, chociaz nic do niego nie mam), i w ogole czuc między nimi jakąś chemie.

Smoothi

A ja lubię Ajaya. Podoba mi się. Taki mroczny facet, dla odmiany. Inny typ niż SRK. Bardzo lubię Kajol, ale dla mnie SHAHRUKH bardziej pasuje do Juhi niż Kajol. Kwestia gustu. Masz rację "UMAH" jest świetnym filmem.

Marguerite

Polecam jeszcze Yuve i Blackmail bardzo dobre filmy :).Dla mnie Shah Rukh z każdą aktorką tworzy inny nie powtarzalny duet ;)

Preity27

Zapraszam na mój blog. Umieściłam tam kilka opisów filmów z Ajajyem Devganem. Np. "Ishq", "Chori Chori", "Major Saab", "Gangaajal" i „Kachche Dhaage”. Z Arjunem Rampalem: „Pyaar Ishq Aur Mohabbat”, "Dil Ka Rishta" i „Dil Hai Tumhaara”. Ze śliczną Madhuri Dixit - "Dil" oraz z Aish - „Dhaai Akshar Prem Ke”. Nie wspomnę o kilku filmach z naszym SRK. Zobaczcie sami w temacie "Bollywood, który obejrzałam".