Mam takie pytanie: Czy ktoś wie w których filmach SRK śpiewa naprawdę? Wszyscy wiem, że głosy w piosenkach są podkładane, ale z tego co wiem Shahrukh Khanowi zdarza się śpiewać autentycznie.
Czy wiecie w jakich filmach słyszymy jego autentyczny głoś???
pozdrawiam :):*
* Haw De Pleon
* "Main to hoon Pagal"-Baadshah (1999)
* "Apun Bola" – "Josh" (2000)
* "Ankhein Khuli" – "Mohabbatein" (2000)
* "Khaike Paan Banaraswala" – "Don – The Chase Begins Again" (2006)
* "Ek Hockey Doongi Rakhke" – Chak de India (2007)
* "Sattar Minute" – Chak de India (2007)
a tutaj masz dokładny spis. Nawet nie wiedziałam, że śpiewał w Chak de India :) Muszę kupic sobie ten film..
Widziałam ten sipis na wikipedi jeśli to prawda to jemu to śpiewanie całkiem dobrze wychodzi.Słyszałam jak śpiewa fragmenty piosenek Shah Rukh Khan Legenda narawde ładnie śpiewa.
On naprawdę śpiewa w joshu, Mohabbateinie, Baadshahu i Chak De! India?! TO tym, że w Donie śpiewał, a raczej tak jakby "recytował" to wiedziałam, ale o tych filmach to nic. Jutro włączę sobie wszystkie te piosenki z każdego filmu i sobie posłucham.
Macie wydanie dvd om shanti om z dodatkami? Tam jest taki dodatek z programu mtv, w którym Arjun, Deepika, Farah i SRK rozmawiali o filmie. Shahrukh tam śpiewał. Tak słodko spiewał.. heh ;)) Mi osobiście, najbardziej podobało się jak śpiewał w Joshu. A moze dlatego, że tam tak sexi wyglądał? Hehe ;p
Mam tu trochę muzyki dla Ciebie.
"Main to hoon Pagal"-Baadshah (1999)
http://pl.youtube.com/watch?v=xnDzTS_yWc8
"Apun Bola" – "Josh" (2000)
http://pl.youtube.com/watch?v=aPQZ0qkKJEQ
"Ankhein Khuli" – "Mohabbatein" (2000)
http://pl.youtube.com/watch?v=iV1o8_Ot90E
"Khaike Paan Banaraswala" – "Don – The Chase Begins Again" (2006)
http://pl.youtube.com/watch?v=BIBXNTF2B-0
Ja myślę, że ON w tych piosenkach śpiewa tylko te momenty, takie bardziej mówione. Wiem że w DONIE to właśnie śpiewał (bardziej recytował) ten moment piosenki: "Kobieta ładna, młoda, czarująca i zalotna. Robi na wszystkich takie wrażenie, że oglądają się porażeni. Gdziekolwiek się zjawi, wszystkich olśniewa. Jej cudne ciało urodą jaśnieje.........", więc może i w tych innych też śpiewa takie momenty.
Na pewno sam śpiewa piosenkę "apun bola".
Tylko zastanawiam się który moment piosenki "Ankhein Khuli" śpiewa. :P
POzdrawiam :)
Też mi się tak wyadaje bo sądząc po Joshu to ma niski głos a elementy tych piosenek są śpiewane dość wysokim głosem.
Wydaje mi się jednak że Khaike Paan Banaraswala w Donie spiewa całość sam.Faktycznie to prawda że śpiewa w tych piosenka bo we wszystkich jest ten sam charakterystyczny niski głos z delikatną chryką zapewne od papierosów.Zauważyłam też że kiedyś że jemu się trochę głos zmienia troszke innaczej brzmi jak mówi a troszkę innaczej jak śpiewa takie mam wrażenie.Ogólnie jestem pod wrażeniem jak słysze jego głos to mam ciarki na całym ciele jakoś tak namnie działa.Uwielbiam patrzeć jak tańczy on się tak cudownie rusza.
Khaike Paan Banaraswala- to chyba nie całą śpiewa sam, bo prawdopodobnie tę piosenkę śpiewa Udit Narayan i Shahrukh Khan, więc SHAHRUKH śpiewa pewnie ten moment taki mówiony. :)
Tak, faktycznie też myślę że jak śpiewa, to ma taki troszkę inny głos niż jak mówi. Ale co tam, jak dla mnie to mógłby wcale nie umieć dobrze śpiewać, ważne jak gra. No i jak tańczy..... jednym słowem super!
POzdrawiam :) :**
Nawet, jak nie umie śpiewać, to i tak przyjemnie się GO słucha. Z resztą wygląd SYHAHRUKHA rekompensuje z nadmiarem tą drobną JEGO niedoskonałość. Priety ma rację. Może SAM myśli, że nie umie tańczyć, choć my uważamy inaczej. Jednak sposób, w jaki się porusza, zapiera dech w piersiach. Uważam, że jest w tym względzie stanowczo za skromny. JEGO żywiołowość i wdzięk skutecznie odwracają uwagę, co bardziej dociekliwych, od jakichkolwiek (o ile takie są) braków tanecznych.
Co do piosenek. W „Donie” „śpiewał” recytację a nie całość. W „Baadshahu” też. W „Joshu” całość. Co do innych nie jestem pewna.
Shahrukh umie tańczyć, i to bardzo dobrze. Faktycznie, w piosenkach bardziej recytuje niż śpiewa, choć głos ma bardzo ładny. Wiem, co mówię.
Zaraz sprawdzę, czy naprawdę śpiewa w chak de india, bo tak się składa, ze koleżanka przegrała mi ten film więc jestem bardzo happy !!! :)))))))))))))
Masz racje Marguareite faktycznie śpiewa fragmenty w Badshahu i Donie po ponownym przesłuchaniu rzeczywiście daje się wyczuć różnice on ma niski głos z delikatną crypką a reszta piosenek jest śpiewana wyższym.Więc śpiewa tylko fragmenty melorecytowane.Ale to nic i tak ma cudowny głos a jak mówi piękną dykcją Orpas ! Orpas! Orpas! to mi ciarki chodza po całym ciele poraz pierwszy się zetknełam z aktorem który jest tak wybitnie pociągający.Tak Shah Rukh rusza się cudownie z gracją kota.
w "Ankhein Khuli" jest takie miejsce gdzie mówi, a dzieje się to chwile przed tym jak się zaczyna piosenka na youtubie;)
mi sie też przyjemnie słucha Apun Bola np;] fajne takie:p zresztą ten jego śpiew tam pasuje do roli;)
Brawo Konrad! Uwielbiam Twój obiektywizm i męską bezstronność: "mi się też przyjemnie słucha Apun Bola np;] fajne takie:p zresztą ten jego śpiew tam pasuje do roli". Taki trzeźwy osąd mile jest widziany. Szczególnie, gdy jest zbieżny z naszą (damską) opinią. :)
Mnie również JEGO głos nie drażni w śpiewie. Uwielbiam go wręcz. Ale ja nie jestem tak obiektywna jak Ty. Jeśli chodzi o SRK, to daleko mi do jakiegokolwiek obiektywizmu.
A powiedzcie mi kiedy ta piosenka leci w filmie ("Apun Bola" – "Josh")? Nie mam nazw piosenek w moim wydaniu.. To jest od razu ta pierwsza, kiedy on śpiewa: Jestem zły/gniewny.. czy coś takiego?
hehe, dzięki Marguerite, zawsze miło tu coś napisać dzięki Tobie:)
Madleen, nie nie, Apun Bola zaczyna się pod koniec 52giej minuty filmu, w momencie gdy nasz bohater dostaje od swojej ukochanej w twarz co daje mu poważny powód do zastanawiania się w piosence dlaczego ona "myśli że kłamię skoro mówię prawdę" ;p
"Daje mu poważny powód do zastanawiania się"? No nie. Coraz lepiej się bawię czytając takie hasła. Delikatnie to ująłeś i trafnie. No niech mi ktoś powie: dlaczego ona mu nie wierzy? Taka szczera twarz, takie cudowne spojrzenie. Ja jej nie rozumiem. A Wy?
Marguerite, bez przesady. I tak mu później uwierzyła. A piosenka apun bola bardzo mi się podoba, a wam ? Właśnie oglądam "serce jest szalone" i mam wrazenie, ze Srk śpiewa w pierwszej piosence, która leci w filmie. Jeśli macie, to posłuchajcie. Ten sam głos, moim zdaniem. Ta scena jest na początku filmu, gdy tańczą na scenie...
Truskawko! Ja nie przesadzam. To był tylko taki żart. A właściwie przenośnia. Chodziło mi o to, że trudno się takiemu mężczyźnie oprzeć, gdy tak patrzy na kobietę. Ale może ON Ci się tak nie podoba jak mi. Rozumiem. Co do piosenki z "Dil To Pagal Hai", czy masz na myśli tę:
http://pl.youtube.com/watch?v=ydSObu33PyU&feature=PlayList&p=AC28596FE81356EC&pl aynext=1&index=54
(jakaś 6 minuta tego yuotubka)? Chyba masz rację. Ale jesteś spostrzegawcza! Moje gratulacje.
Nie...:)Muszę was rozczarować:) Kocham Udita i wiem (potwierdza to pudełko od "SRK Legenda"), że piosenkę "Le Gayi Le Gayi" śpiewa nie Shahrukh, a Udit Narayan:)
No cóż! Mówi się trudno i żyje dalej. I tak mi się SHAHRUKH podoba. Jak słuchałam tę piosenkę (jest taka krótka) wydawało mi się, że to ON śpiewa. Sama już nie wiem. Skoro twierdzisz, że nie, to Ci wierzę.
Tak twierdzi napis na płycie:) Nie ja:) Ja tylko piszę, co myślę i staram się potwierdzać faktami:)
Właśnie na płycie "SRK Legenda" jest tylko ten kawałek gdzie wyskakuje Shahrukh i podpisane jest Udit Narayan. :)
Ale na you tube jest faktycznie ten dodatek gdzie troszkę podśpiewywał sobie:D
"Koylę". Nawet jak nie mówi jest super. Ma bogatą mimikę i gestami potrafi wyrazić SWOJE emocje jak mało kto. Jednak gdy odzyskał głos i zaczął mówić tym SWOIM barytonem, to powtórzyłam za Gauri (tą z filmu od Shankera): "mogłabym cię tak słuchać bez końca". Ma piękny głos. I w brew temu, co powszechnie uważają inni, podoba mi się jak śpiewa w "Joshu". Może to na skutek specyficznych piosenek. Repertuar został trafnie do NIEGO dobrany. Podam złe porównanie, ale nie przychodzi mi żadne inne. Ludziom nie przeszkadzało, że Młynarski częściowo śpiewając recytuje, więc czemu to ma przeszkadzać w przypadku SHAHRUKA?
Przepraszam, coś nie zapisało wszystkiego.
W takim razie, albo Udit Narayan umie zręcznie naśladować tembr głosu SHAHRUKHA, albo to rzeczywiście SRK śpiewa ten króciutki fragmencik. Hm! Kto wie? Oglądałam ponownie "Koylę". Nawet jak nie mówi jest super. Ma bogatą mimikę i gestami potrafi wyrazić SWOJE emocje jak mało kto. Jednak gdy odzyskał głos i zaczął mówić tym SWOIM barytonem, to powtórzyłam za Gauri (tą z filmu od Shankera): "mogłabym cię tak słuchać bez końca". Ma piękny głos. I w brew temu, co powszechnie uważają inni, podoba mi się jak śpiewa w "Joshu". Może to na skutek specyficznych piosenek. Repertuar został trafnie do NIEGO dobrany. Podam złe porównanie, ale nie przychodzi mi żadne inne. Ludziom nie przeszkadzało, że Młynarski częściowo śpiewając recytuje, więc czemu to ma przeszkadzać w przypadku SHAHRUKA?
Fakt:) "Koyla" wspaniały film:) Shahrukh Khan ma świetny głos:) Moja siostra raz widziała jak słucham "Kal ho naa ho" sceniczne wykonanie... i mówi: "Dlaczego on śpiewa pod teledysk? Gorzej mu to trochę wychodzi niż na teledyskach, ale przecież każdy wokalista ma wypiękniany głos w studiu:P"
I nie mogła uwierzyć kiedy jej próbowałam wyperswadować to, że do filmu śpiewa ktoś inny:P
Nie wydaje mi się by Udit Narayan kogoś naśladował... jego pracą jest śpiew i śpiewa jak umie... jakby musiał wszystkich aktorów naśladować to by długo sobie nie pośpiewał:P Gardło by mu wysiadło:P Musi byc to zwykły przypadek:)Powiem szczerze, że nie widziałam różnicy czy Shahrukh mówi, czy nie. Mi wystarczyło to, że jest... Prawdziwego szoku doznałam kiedy bawił się ze swoim przyjacielem, który mu głos podkładał... w tym momencie sobie myślę "Jak to się u lich stało, że on mówi!"... napięcie piękne:P
A propos JEGO cudownego głosu. Czy któraś z Was wie może, czy wyszła jakaś płytka z JEGO piosenkami? Chodzi mi o te, które SAM śpiewa.
Nic o tym nie wiem ale spróbuje się zorientować w temacie być może jest coś takiego jak coś znajde to dam znać. :)
Ja bym chciała taką płytkę w domu mieć. I niby w filmie Josh zaśpiewał swoim głosem. Mi się bardzo podobało. Tak samo Kajol użyczyła swego głosu w filmie Fanaa. Także mi się podobało. Wbrew opiniom krytyków.
Właśnie. Może to tak nam pozwolą decydować co nam się podoba a co nie. Ja JEGO głos uwielbiam. Podobnie jak taniec. Preity! Chcesz taką płytkę to ustaw się w kolejce. My wszystkie ją chcemy. To by było coś. Gdybym umiała opracowywać komputerowo głos już dawno bym zrobiła taki składak.
W temaci głosu Shah Rukha to najcięższym przeżyciem był dlanie film "Miłości nie oszukasz" film był kręcony z dużą przerwą w związku z czym Shah Rukh miał podłożony głos w całym filmie a głos ten brzmiał jak żaba z anginą do dziś nie przeżyłam tego że tak zbezcześcili jego piękny głos eh.
Uwierzcie mi ale oglądając ten film w prawdzie czułam, że z tym głosem coś jest nie tak... do tego z tyłu płyty były screeny z filmu i rok produkcji 2004... punkt pierwszy faktycznie coś to miało wspólnego z żabą, a do tego na screenach dało się zauważyć, że Shahrukh był młodszy i tęższy porównując np z filmem wyprodukowanym w tym samym roku, czyli Kal Ho naa Ho... od początku mi się to dziwne wydawało, ale nawet mi przez myśl nie przeszło, że ktoś może przerwać film i wrócić do niego po 10 latach... kto by wogóle na to wpadł?
Nareszcie jesteś! Miło widzieć Twój avatar z powrotem na forum. Nawiasem pisząc, to sądzę, że to zdjęcie, które wybrałaś, powinno się znaleźć na naszej stronie. I to koniecznie. Co do głosu "dobranego" do tego filmu dla SHAHRUKHA, to Preity ma rację: "żaba chora na anginę" i to tę najgorszą odmianę.
Zgadza się miło zobaczyć twoj avatar znowu na naszym forum.Marquereite i to zdjęcie znajdzie się na naszej stronie a ściślej mówiąc w naszej galerii :).Mogli się chociaż trochę wysilić i dobrać kogoś z podobnym głosem do Shah Rukha a nie taką żabę z cięzką anginą.Też się dziwię Princeswarno że ktoś wpadł na pomysł żeby po 10 latach dokańczać film , swoją drogą myślę że to nie był dobry pomysł film jest bardzo słaby gdyby nie Shah Rukh w roli głównej to bym go nigdy bym go nie obejrzała.
Właśnie wrzuciłam do newsroomu kilka nowych wiadomości mniędzy innymi informacje o DON 2 i kila nowych fotek zapraszam do oglądania i czytania.
Co do głosu SHAHRUKHA: http://www.youtube.com/watch?v=o8ALSnhCQ0Q&NR=1 Tak dla przypomnienia. Fajne nie?
No całkiem mu to śpiewanie nieźle wyszło myśle że gdyby poćwiczył troche głos to by naprawde ładnie śpiewał bo głos ma cudny :)
Ostatnio poszłam za twoją radą i zaczełam oglądać film bez lektora z samymi napisami i teraz mogę się cieszyć pełnią głosu Shah Rukha a słuchanie go taka sama wielka przyjemność jak patrzenie na Niego.
Nowe wiadomości...
SR śpiewa dodatkowo w piosenkach:
-Kar Le Kar le -KBC
-Everybody Just Run- płyta Kolkaty "2 Hot 2 Cool"
Apropo Kolkata ma super piosenkę bodajże tytułową płyty:
http://www.youtube.com/watch?v=rPK6h_TEUPo
Polecam:) I mIłego słuchania życzę:)
Przybywam w 2017 :) Na YouTube jest wiele filmików jak SRK śpiewa swoim prawdziwym głosem. Słodki jest :D Troszke laszuje, ale jest już starszy No i wiadomo... Do rzeczy. Pisze tutaj, bo chce sie zapytać kto podkłada mu głos w piosenkach z filmu Baazigar(Ryzykant)? Nie pamietam tytułu piosenki, ale jest konkretna, o która mi chodzi. Mianowicie jak śpiewa w takiej czerwonej kurtce z Karol (miała różowa sukienkę) wydawało mi sie, ze tam tez śpiewa autentycznym jego głosem. Sama nie wiem. Pewnie sie mylę, ale był o wiele młodszy i bardzo ten głos mi pasuje. Ktoś wie?