STRASZNIE JESTEM CIEKAWA. JESLI MACIE JAKIES LINKI Z NATURALNYM I MOŻE NIE ZA PIĘKNYM SHAHRUCZKIEM :) TO BARDZO PROSZE O LINKI.
normalnie - ---jak przystojny facet z indii z ciemniejszym cieniem od zarostu na twarzy i pieknymi bystrymi oczami oczami
Kobiety używają upiększaczy do twarzy i w większości przypadków to jest prawidłowe ale facet .....prawdziwy fcet niczego takiego nie potrzebje i tak jest w wypadku ShahRukh Khana jego magnetyzm jest widoczny czy jest ucharakteryzowany czy nie.On może nie do końca w to wierzy...
Kiedy powiedziano mu że kojarzy się kobietom z ucieleśnieniem seksu, stwierdził..."że niechby go sobie zobaczyły rano ,kiedy ma zaspane oczy ,nieumyte zęby i rozczochrane włosy"
Myślę ,że i tak wygląda słodko w nieładzie .
Piękna nie da się ot tak zniszczyć.
;)
nO ZOBACZCIE JAKASUPER BUZIA ............I PO CO UPIĘKSZAĆ?
http://www.youtube.com/watch?v=808L3YPc2eI
;)
Nie wiem, czy to miało być pozytywne czy nie, ale chyba nie, wiec musze to napisać, spotykałam sie z różnymi opiniami na temat Szaruczka, ale jestem pewna jednego, że dla niektórych osób on jest piekny, cudny itd. jak np. dla mnie, ale są tez osoby, które go nie lubią, ale jednak nie lubie jak ktoś o nim źle pisze. A to określenie: ma coś z szympansa jest troche głupie. Wg mnie Shahrukh Khan jest cudny i wspaniały.
Gdy pierwszy raz zobaczyłam SRK na zdjęciu, wydawał się taki normalny. Ale jako aktor jest genialny. Prawdę mówiąc - nie trzeba być pięknym, by poruszyć świat. Wystarczy pewność siebie, eneria i uśmiech, którego tak mało ostatnio na twarzach ludzi mijanych na ulicy... SRK ma charakter. Jakiś czas temu moja koleżanka zobaczywszy SRK już w którymś filmie, jaki jej pokazywałam po kawałku, spytała, czy on we wszystkim gra. Odpowiedziałam, że to najpolularniejszy aktor w Indiach. Jej komentarz - najpopularniejszy, ale i najbrzydszy chyba. Teraz nie spytałam jej, co sądzi o Khanie, ale widziała już Main Hoon Na i nawet dała 8 :P
To nie upiększacze tylko realny człowiek.
http://www.indiafm.com/broadband/video/Movie-Promos/RG829H24/3/Dard-E-Disco-Om-S hanti-Om.html
;)
no,tak myślałam. wszystkie zakochane w nim po uszy:) ale oprócz jego wyglądu zewnętrznego oceńcie proszę charakter. ostatnio miałam przyjemność oglądniecia na yutube the Inner And Outer World Of Shahrukh Khan, i bardzo rozczarowałam się jego zachowaniem. wszyscy inni aktorzy mu nadskakuja.
Kiedy przy goleniu szaruczka Saif Ali Khan niechcący poplamił go kremem lub coś w tym rodzaju to nasz bohater omało nie wpadł wszał. nauczył się cwaniak że wszystko jest mu podsuwane pod nos. podobnie jak wkładanie czapki na świętą głowę przez arjuna rampala. no ale to nie hollywood. ciekawa jestem czy za 20 lat będziecie pamiętać że kochałyście się w tak
żałosnym człowieku. pisze to ta która zapoczątkowała ten post czyli hero.aneta
jak juz napisałas trzeba ocenić jego charakter, ja to zrobiłam i sie nie rozczarowałam, skąd wiesz, że poprostu nie miał przypadkiem złego dnia, albo coś w tym stylu, przecież każdy może czasem sie wkurzyć, i jeszcze jedno:
zawsze bede pamietać, że kochałam i nadal zawsze bede sie kochać w Shahrukh Khanie, bo wg mnie to najwspanialszy człowiek jakiego znam, i nie oceniaj go tak tylko po jednym filmiku
Bardzo dziwne bo ja także oglądałam the Inner and Outer World of Shahrukh Khan i jakoś nie widziałam aby o mało Shahrukh wpadł w szał kiedy to Sif go golił. A ludzie wcale mu nie nadskakują tylko go poprostu lubią. Wiesz nie sądzę aby w filmie o sobie ktokolwiek chciał robić z siebie dyktatora, chama i zadufanego człowieka więc Shahrukh chyba nie jest aż taki głupi, żeby tak zrobić. Oglądałam także film na youtube gdzie to strasznie wrzeszczy na pracowników za to, że się pomylili i on wyszedł na kretyna, na wypowiedziach go strasznie zwyzywali a wiesz co się okazało?! że jest druga część w której się okazuje, że to był taki żart i wszyscy zaczęli się śmiać. Z tego co ja widzę to Shahrukh jest trochę zadufany ale czego od niego oczekiwać jeżeli nawet jego podobizny są na każdym rogu ulicy a ludzie się do niego modlą?! Przecież nie zachowuje się jak jakaś głupkowata gwiazda hollywoodzka co jeździ po pijaku, i wogóle daje piękny przykład nastolatkom jak to ma się zachowywać gwiazda albo jak ogólnie ma się dużo kasy to jak ją rozporządzać. On się tak nie zachowuje, a to, że jest trochę zadufany? To co z tego ważne, że nie jest bardziej, a przy tym i tak jest bardzo ludzki i mądry. Po drugie każdy jest człowiekiem więc nerwy też mogą puścić nawet takiej gwieździe. Następnie to powiem ci tak, każdy ma swojego idola ja np. jeszcze nie zapomniałam, że parę lat temu szalałam za Bradem Pittem, ale nie przeszło mi dlatego, że przestałam lubić jego i jego filmy, tylko dlatego, że szukałam czegoś nowego i natrafiłam akurat na te filmy, które ujęły mnie także tym, że różnią się od tych zachodnich w czym są dla mnie bardzo oryginalne. Czy za dwadzieścia lat będę pamiętała, że się kochałam w Shahrukh Khanie? Cóż jeżeli nie dostanę zaniku pamięci to napewno, bo niby dlaczego miałabym o tym zapomnieć? Nie mam się akurat tutaj czego wstydzić więc nie rozumiem tego zarzutu...a czy ty zapomnisz za dwadzieścia lat o aktorze którego bardzo lubisz? A po drugie on wcale nie jest żałosny bo co niby miałby zrobić żałosnego? Piszesz tak dlatego, że to niby miałby na kogoś "omal" naskoczyć, a po pierwsze nawet jeśli coś takiego by było to przecież sama piszesz, że tego nie zrobił! Więc co innego w nim jest żałosne? Moim zdaniem twoja wypowiedź jest żałosna bo nie masz żadnych argumentów na twój osąd. Jak zwykłam mówić - jak ktoś chce zbić psa to kij się zawsze znajdzie. A tak nie do tematu to Shahrukh fajnie się napakował do Om Shanti Om :D Aż miło popatrzeć ;P Pozdrawiam!!!
Bardzo dziwne bo ja także oglądałam the Inner and Outer World of Shahrukh Khan i jakoś nie widziałam aby o mało Shahrukh wpadł w szał kiedy to Sif go golił. A ludzie wcale mu nie nadskakują tylko go poprostu lubią. Wiesz nie sądzę aby w filmie o sobie ktokolwiek chciał robić z siebie dyktatora, chama i zadufanego człowieka więc Shahrukh chyba nie jest aż taki głupi, żeby tak zrobić. Oglądałam także film na youtube gdzie to strasznie wrzeszczy na pracowników za to, że się pomylili i on wyszedł na kretyna, na wypowiedziach go strasznie zwyzywali a wiesz co się okazało?! że jest druga część w której się okazuje, że to był taki żart i wszyscy zaczęli się śmiać. Z tego co ja widzę to Shahrukh jest trochę zadufany ale czego od niego oczekiwać jeżeli nawet jego podobizny są na każdym rogu ulicy a ludzie się do niego modlą?! Przecież nie zachowuje się jak jakaś głupkowata gwiazda hollywoodzka co jeździ po pijaku, i wogóle daje piękny przykład nastolatkom jak to ma się zachowywać gwiazda albo jak ogólnie ma się dużo kasy to jak ją rozporządzać. On się tak nie zachowuje, a to, że jest trochę zadufany? To co z tego ważne, że nie jest bardziej, a przy tym i tak jest bardzo ludzki i mądry. Po drugie każdy jest człowiekiem więc nerwy też mogą puścić nawet takiej gwieździe. Następnie to powiem ci tak, każdy ma swojego idola ja np. jeszcze nie zapomniałam, że parę lat temu szalałam za Bradem Pittem, ale nie przeszło mi dlatego, że przestałam lubić jego i jego filmy, tylko dlatego, że szukałam czegoś nowego i natrafiłam akurat na te filmy, które ujęły mnie także tym, że różnią się od tych zachodnich w czym są dla mnie bardzo oryginalne. Czy za dwadzieścia lat będę pamiętała, że się kochałam w Shahrukh Khanie? Cóż jeżeli nie dostanę zaniku pamięci to napewno, bo niby dlaczego miałabym o tym zapomnieć? Nie mam się akurat tutaj czego wstydzić więc nie rozumiem tego zarzutu...a czy ty zapomnisz za dwadzieścia lat o aktorze którego bardzo lubisz? A po drugie on wcale nie jest żałosny bo co niby miałby zrobić żałosnego? Piszesz tak dlatego, że to niby miałby na kogoś "omal" naskoczyć, a po pierwsze nawet jeśli coś takiego by było to przecież sama piszesz, że tego nie zrobił! Więc co innego w nim jest żałosne? Moim zdaniem twoja wypowiedź jest żałosna bo nie masz żadnych argumentów na twój osąd. Jak zwykłam mówić - jak ktoś chce zbić psa to kij się zawsze znajdzie. A tak nie do tematu to Shahrukh fajnie się napakował do Om Shanti Om :D Aż miło popatrzeć ;P Pozdrawiam!!!
I to jest wypowiedź prawdziwej i oddanej fanki! Chciałabym taka być, ja niestety nie umiałam strzelić takiego tekstu.
Bravo!
tak bardzo napadasz na mnie , że teraz zaczynam obawiać się czy na ulicy nie wyskoczysz do mnie z nożem, jesli akurat zdobędziesz moje dane i odnajdziesz mnie:) pamietaj to co o nim mówię to moje zdanie i prosze cie uprzejmie nie nawracaj mnie. po drugie nie krytykuje jego filmów, sama jestem wielką fanka bollywoodu. przyznaję facet jesli chce może się postarać bo w chak de india z pewnoscią mnie zaskoczył swą doskonała grą aktorską. ale poza tym jest on tylko zwykłym człowiekiem.wiesz, przypominasz mi swoim wręcz obsesyjnym oddaniem pewną hinduskę, dla której najwiekszym szczęsciem było doknięcie plakatu shahrukh khana i wyszeptanie gorączkowej modlitwy o pomyslność dla rodziny.
kłopot w tym że w indiach jest to na porządku dziennym. w wioskach a nawet w miastach gdzie na plakatach czy w telewizji pokazywana jest doskonała sylwetka aktora ,ludzie żyją jak w malignie, łaknąc jego nowych filmów jak chleba powszedniego. jak mówi sam shahrukh udzielając wywiadu w komfortowym fotelu i z uśmiechem na twarzy dla jednej z zagranicznych gazet bolywoodzkie filmy oglądane przez hindusów sa trakowane jak religia a aktorzy jak bóstwa. bardzo żałuję ludzi ktorzy w tym kraju oprócz figurki boga w domu stawiają zdjęcie shahrukh khana. byłoby to tak jakby w moim mieszkaniu obok obrazka Jezusa chrystusa wisiało zdjęcie brad pitta. ale zapomniałam, ze dla nas najważniejsze są bajeczno-kiczowate filmy, na które my sięgamy aby się rozerwać, a na które sięgaja biedni hindusi aby oderwac się od szarej rzeczywistości.
Często zastanawiam się,kiedy nareszcie cos w tym indiach zmieni się na lepsze a ostatnio po oglądnięciu the inner and outer world,,, dostałam odpowiedz. Jeśli aktorzy tak wielcy jak shahrukh khan nie interweniują ale wręcz ciesza się z takiego traktowania, zmiany ni nastąpią nigdy.
I jeszcze jedno jesli tak bardzo obejrzałaś oglądałaś ten film dokumentalny może zauważyłaś w jakim miejscu shahrukh khan rozdaje autografy. jesli nie zapewne nie oglądałś tak uwaznie jak to nam przed chwilą chciałaś udowodnić, bo niestety golenia tez nie zpamiętałaś :(
zaciekawionych zapraszam na youtube. a co do om shanti om usmiałam się z tego promo, widac dhoom z hirthikiem podziałał na shahrukh khana jak zimny prysznic.i jeszcze jedno, zapewne za chwile posypie się cała sterta uwag jak to ja mogę tak mówić, nie mam żadnych dowodów (skrót głupia) bo to po prostu śmieszne, każdy ma swoje zdanie a powiedzenie to nie wchodź na tą strone jak nie lubisz już całkiem mnie powala. kazdy podobno może wypowiadac swoje zdanie, ale niestety na stronie shahrukh khana nie mogą one być negatywne.
Ale ja w żadnym wypadku na ciebie nie napadam poprostu piszę to co ja myślę ;P I nie martw się nie jestem jeszcze aż taką terrorystką aby napadać na ludzi z nożem ;P :D Ale to zdanie z "obsesyjnym oddaniem" mnie szczerze rozbawiło ;P Moim zdaniem aż taką "obsesyjna" fanką to ja nie jestem ;P
Co do tematu Hindusi nawet wtedy gdy Shahrukh leczył się w Londynie bo coś miał ze zdrowiem modlili się za niego. Patrząc z perspektywy moim zdaniem u nich to nie jest aż tak przesadne, bo każdy kraj ma albo miał jakiegoś bohatera. Hindusi za bohatera uważają Shahrukh Khana cóż, my mamy np. wieszcza narodowego jakim był Mickiewcz a przecież nie był jakiś wspaniały, miał z milony kochanek, przy tym pił a do tego był niezłym krętaczem. Przecież III część "Dziadów" została przez niego napisana jakoby na obronę tego, że nie był w Powstaniu Listopadowym a nie było go tam tylko dlatego, że sam się od tego wykręcił. I co? Jakoś poważamy go, budujemy pomniki, ulice są nazywane jego imieniem, tak samo jak szkoły. Ale Mickiewicza poważamy nie za to jaki i kim był lecz za to co napisał co chciał i przekazał nam. Był artystą. Tak samo Shahrukh Khan...cóż z modlitwą to też uważam, że to "lekka" przesada bo ja także uważam, że to jak postawienie zdjęcia Brada Pitta (jak napisałaś) obok obrazu Jezusa albo krzyża. Ale oni już tacy są, trzeba na nich popatrzeć z ich perspektywy. U nas większość ludzi chodzi do szkoły i jest wykształconych a u nich jest wielka bieda i cóż większość nie chodzi do szkoły co się wiążę z nieumiejętnością czytania i pisania. Dlatego uważają filmy za jedyny przekaz praw i zakazów, bo w filmie widzą co jest dobre a co nie. To samo się tyczy gwiazd, ludzie patrzą jak one się zachowują na ekranie i myślą, że naprawdę są takie dobre, nieskazitelne i bez grzechów. A kto taki jest? Bóg, więc ci niewykształceni ludzie uważają, że oni ci wspaniali ludzie tacy są więc modlą się do nich. Oni uważają, że np. bóg Wisznu narodził się z powrotem ileś razy i np. Rama, Kryszna i Budda są jakoby powtórnymi wcieleniami boga Wisznu. Wierzą w reinkarnację więc u nich wszystko jest możliwe. Pewnie tutaj dam głupi przykład ale przecież Jan Paweł II tak samo był normalnym człowiekiem, ale jakoś ludzie wieszali jego podobizny. Nie wypowiadam się źle na temat papierza bo naprawdę nawet teraz po jego śmierci uwielbiam go. Inny przykład? W Ameryce prezydent Kennedy który był kobieciarzem, a jednak ludzie wybaczali mu jego błędy a karcili tylko jego kochanki. Amerykanie uważali go za człowieka bez wad i po śmierci bardzo za nim płakali, a był omalże mafiosem. Poprostu uwielbiali go i tyle. Tak samo w Indiach Ghandi - żywa legenda do dzisiaj uwielbiana przez tą ludność. Więc nie tylko Shahrukh Khan jest jakąś "idelną" według ludzi postacią, na świecie był ich wiele, ale teraz nastała kolej na niego. Ale dlaczego nie on...przecież na wszystko sobie sam zapracował, nie miał znajomości, nie był i nie jest w mafii a jednak udało mu się wybić ale zrobił to sam bez niczyjej pomocy i np. moim zdaniem fajnie sobie popatrzeć, że jakiś zwykły człowiek sam się wybił z pośród tłumów.
Po twojej wypowiedzi oglądnęłam sobie The Inner and Outer World of Shahruk Khan jeszcze raz, i jakoś znowu mnie ta scena z Saifem podczas golenia jakoś nie wzburzyła tylko rozśmieszyła ;P Ale Shahrukh wcale nie traktował Saifa źle poprostu miał być nie było go no chyba każdy byłby lekko zły na to, że musiał na kogoś czekać a potem i tak się dalej śmiali. A Shahrukh cóż no moim zdaniem nie był ani zły ani wredny. Trzeba też na to popatrzeć, że on wie jak traktują go miliony więc jak już kiedyś napisałam jest trochę zadufany, ale moim zdaniem nie do tego stopnia co inne gwiazdy. On zna swoją wartość ale nie robi przy tym głupot, śmiesznych rzeczy na pokaz, jest przy tym opanowany, zabawny i no moim zdaniem mądry. A takie gwiazdy jak Shahrukh akurat interweniują na to co się dzieje w Indiach i nawet na świecie. Oglądałam z nim ostatnio wywiad w którym mówił, że chcę zbudować szpitale, ale nie dlatego, że chce pokazać jaka z niego kochana gwiazda, tylko dlatego, że chce zrobić coś dla ludzi a potem chciałby aby jego dzieci opiekowały się tymi szpitalami. Jak była fala Tsunami to Shahrukh działał na rzecz poszkodowanych ludzi. Jest masa takich przykładów. A wracając do podawania mu wszystkiego to w inner world sam się goli i nikt mu nie pomaga ;P
Co do autografów on rozdawał w tylu miejscach je, że nie wiem o które ci chodzi ;P A jego postępowanie wobec fanów moim zdaniem nie jest jakieś złe, ostatnio czytałam na stronie jakiejś hinduski chyba tego nie wiem :p Ale czytałam, że bardzo chciała się z Shahrukhiem zobaczyć, i był na jakimś festiwalu czy czymś podobnym ale nic z tego nie wyszło i zaczęła strasznie płakać tak, że ludzie zaczęli się patrzeć :P I zobaczyła to jakoś Gauri i podeszła do niej zaczęła się pytać co się stało i ta jej powiedziała a ta odwinęła po swojego męża :D Shahrukh nie dość, że się wrócił to obiecał jej potem spotkanie na którym się zjawił oczywiście i zrobili sobie zdjęcia, dostała autograf nie tylko od niego ale tak samo od Gauri. Można się domyślić, że ta dziewczynka była potem bardzo szczęśliwa. Jakby tak Shahrukhowi nie zależało, to przecież, że tak powiem olał by ją. Wracając więc do golenia i autografów które nie wiem gdzie były ;P Nie sądzę aby Shahrukh był aż tak głupi, żeby w filmie o sobie pokazać, że jest okropny, zadufany i bezczelny bo jakoś na żywo są jak widać przypadki gdzie potrafi być dobry więc dlaczego w swojej "biografii" miałby pokazywać inaczej. Co do dowodów (skrót głupia), to ja nie napisałam, że jesteś głupia ;P napisałam, że nie masz dowodów a to całkiem co innego, i nie napisałam abyś nie wchodziła na tą stronę :P Ja też uważam, że każdy ma swoje zdanie więc tak samo jak ty ja też je wypowiadam. Ale wiesz ja np. uważam, że my Polacy jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że tylko potrafimy krytykować i nie mówię tu o zagranicznych gwiazdach tylko nawet o naszych np. Alicja Bachleda - Curuś dostała wspaniałe recenzje od New Yourk Timesa za swoją rolę w amerykańskim filmie i co? Oczywiście zanim się można było "obejrzeć" to nasi wspaniali widzowie obrzucili ją błotem w stylu jaka ona brzydka albo, że wszystko dlatego, że ma bogatych rodziców. Nikt się nie zastanowił nad tym, że bogaci rodzice albo uroda czasami nie wystarcza aby dotrzeć na, że tak powiem szczyt. Alicja musiała mieć chociaż trochę talentu. Tak samo Shahrukh jakby wogóle nie miał talentu to nikt by go nie zauważył i pewnie byłby teraz "szarą myszką" a my nie miałybyśmy tematu do pisania ;P Ja uważam, że nawet na najlepszego aktora lub film na świecie zawsze znajdzie się ktoś aby obrzucić go błotem. Pozdrawiam!!!
hej mam nadzieje że hero.aneta po twojej gorącej obronie shahrukh khana nie zadziwi nas kolenym dlugim wypracowaniem :) jestem chłopkakiem i trochę mnie śmieszy twoje LeNa i wasze wręcz obsesyjne oddanie dla shahrukh khana. obsesyjne bo to co teraz napisałaś możesz wysłać do swojego IDEALNEGO szaruczka ale oczywiście często wpadającego gniew i palącego papierosy, a kręcocego reklamę NIE PAL! z podpisem twoja gorąca fanka :) a co do mickiewicza, to faceta nawet nie porównuj. Dziady to wręcz narodowa epopeja, a baazigar albo main hoon naa to z lekka powiem kicz. angielskiego nie znam wogole ale te tłumaczenia do filmu na angielski są wręcz banalne. już nie bede przytaczac cytatów bo mi sie nie chce (i tak mam już dośc moja siostra tyle tego ogląda). A już porównując go do jana pawła II wręcz przegiełaś . Po drugie hero.aneta ma rację ci gwiazdorzy nie robią nic, aby wyprowadzić hindusów z tej ciemnoty, szarukh obiecywac sobie może,że wybudje szpitale, co innego to,to wykonać. Więc nie pokazuj, że jest on niby jak matka teresa bo zaraz zrobisz z niego jakiegoś męczennika, który swą długa drogę do sławy uwieńczoną cierniami pokonł bez żadnej pomocy.:)
"Ale Shahrukh wcale nie traktował Saifa źle poprostu miał być nie było go no chyba każdy byłby lekko zły na to, że musiał na kogoś czekać a potem i tak się dalej śmiali." ciekawe czy tobe byłoby do śmiechu golić faceta bo mnie nie, no ale zapomniałem że dla was byłby to zaszczyt. i nie piepsz że saig go nie goli. po drugie wiem co hero.aneta ma na mysli pytajac czy zauważyłaś gdzie szarukh NAWET rozdaje autografy. ja to zauważyłem. na cmentarzu przy chowaniu nieboszczka. ty jako znawczyni kultury wschodu i moze nawet religii może mi wytłumaczysz jak to w islamie się nazywa cały obrzed chowania zmarłego. coś może pozytecznego z tego wyciągne, bo potrzebne mi do budy. a to że rozdaja autografy to moim zdaniem znowu nie taki niewielki problem. czy jakikolwiek aktor skarzy się z tego powodu? przeciez to ich praca a ty to traktujesz jak wielkie poświęcenie z ich strony. a co do alicji bachledy-curuś bardzo się cieszę z jej powodzenia. nareszcie polka w hollywood i to do tego bardzo łądan i znająca się na swojej robocie.przytocze zdanie "Oczywiście zanim się można było "obejrzeć" to nasi wspaniali widzowie obrzucili ją błotem w stylu jaka ona brzydka albo, że wszystko dlatego, że ma bogatych rodziców" absolutnie nie zgadzam się z ta wypowiedzą. zawsze znajda sie ludzie którzy bedą zazdrościć i obrzucac błotem (zachwile znajdą się kolesie którzy powiedzą zę robię to w stosunku do szaruczka:) ale ja tylko mówie samą gorzką prawdę. co do peiniedzy ciekawa jestem czy bez pomocy rodziców i ICH PIENIęDZY alicja daleko zaszłaby w hollywood. nie bajerujmy się, kariera w hollywood dla pięknej i zdolnej polki ale BIEDNEJ I bez znajomości to tylko marzenie. tak samo jak dla przeciętnego hindusa. ciekawe czy zwróciłabyś uwage na shahrukh khana gdyby przeszedł koło ciebie na ulicy ale bez pudru markowych ubrań,perfum i otaczających go fleszy, ot taki zwykły facet. może rzuciłabys na niego okiem, może nawet by ci się spodobał, ale przeszłabyś zapewne koło niego obojętnie i za chwile o nim zapomniała. to jego filmy i postacie jakie gra czynią go takim wspaniałym, nic więcej. Sama moja siostra się rozczarowała, która sama na tej stronce dużo pisze i broni aktora rozczarowała się po jednym z promo w om shanti om gdzie shahrukh khan tańczy na wpół nago z babami. tutaj hero.aneta zwróciła mądrą uwagę że biedak chce konkurowac z hirthikiem. więc nie dziwie mu się że chce bronić swoje posady najlepszego aktora bollywood, bo zapewne za dziesięt lat a może szybciej na jego miejsu zasiądzie hirthik i tak samo fanki będa wykłacac się czy ich ukochany jest tak doskonały i dobry jak jan paweł II czy kennedy. oj trochę się rozspisałem, no ale cóz już nie bede usuwał. może znajdzie się ktoś kto przejży nareszcie na oczy.(Lenko dawaj dalej bo lubię spadać z krzesła czytając twoje teksty:))
Po pierwsze nie Lenkuj mi tutaj bo nie jestem twoją koleżanką, a po drugie może chory jesteś, że tak ciągle spadasz z tego krzesła?
Chciałam ci powiedziec, że jeżeli ja jestem obsesyjnie oddana (co mnie bardzo śmieszy) to ty próbujesz obsesyjnie krytykowac i to jest żałosne, bo wytykasz u jednego ale u siebie nie widzisz.
Co do reklam przeciw paleniu jakoś mi to wisi, u nas był jeden wspaniały piosenkarz z zespołu Dżem Rysiek Riedel który był narkomanem a jakoś mówił ludziom otwarcie kiedy miał szansę, żeby nie pakowali się w narkotyki. Nałóg to nałóg trudno zrezygnowac z niego od tak. Chyba, że ty znalazłeś złoty środek? Porównanie do Mickiewicza nie jest bezzasadne zrobiłam to ponieważ jakbyś nie wiedział Mickiewicz był artystą a Shahrukh patrząc nie patrząc też nim jest. Chodziło mi o to aby jakoby pokazac, że nie ma świętych ludzi. Jak już napisałam Mickiewicz nie był taki świetny jak my go przedstawiamy ale o tym poprostu się nie mówi a jeżeli chce się wiedziec to się czyta książki. A "Dziady" to nie jest epopeja narodowa tylko "Pan Tadeusz" więc jak sobie lektury mylisz to już nie moja wina. Co do filmu "Baazigar" to na niego trzeba popatrzec z przymróżeniem oka bo oni tak wtedy kręcili i nic się na to nie poradzi, a pomimo wszystko ja uważam, że głupi triller to nie jest.
Nie porównywałam Shahrukh Khana do Jana Pawła II bo nawet bym nie śmiała, chodziło mi o to, że ogólnie papieże nie są bogami a ich zdjęcia też się wiesza obok obrazów świętych.
Jak byś nie zauważył to w tej scenie Saif go nie golił więc oglądnij sobie to jeszcze raz.
Nie jestem znawczynią kultur wschodu ani religii poprostu się tym interesuje, tyle,że co do religii to interesuje się hinduizmem a nie islamem. A hinduizm a islam to są inne religie jakbyś nie wiedział. W hinduizmie najważniejszymi bogami są - Brahma, Wisznu i Śiwa a w islamie Allach. W hinduizmie pali się nieboszczków a w islamie grzebie.
A jak potrzebne ci coś jest do tak zwanej przez ciebie "budy" to sobie sam poszukaj w książkach albo internecie. Wiesz mnie się nie podoba rozdawanie autografów na cmentarzu ale to nie tylko jest tak, że Shahrukh je dawał ludzie do niego podchodzili więc wina jest po połowie i nie trzeba byc znawcą prawa aby o tym wiedziec. Mówisz strasznie tą gorzką prawdę (która mnie jaką obsesyjną fankę wręcz zabija ;P) ale nie masz żadnych argumentów, co do mnie to mniej trochę szacunku ponieważ takich głupot aby pisac, że się spada z krzesła to ja nie piszę, nie wiem co by można było powiedziec o twoich tekstach naskakujących na mnie ale bez argumentów. Następnie wydaje mi się, że jestem starsza więc samo to wymaga szacunku, bo cię nie obraziłam w żaden sposób.
Aby dojśc do hollywood nie trzeba byc tylko ładnym i miec kase, myślisz, że popatrzyli by na Alicję gdyby nie miała za grosz talentu? U nas jest wiele przypadków wybicia się z biednych rodzin więc tam akurat też mogą byc np. taka Hilary Swank myślisz, że ona była bogata! Właśnie, że nie pochodziła z bardzo biednej rodziny a ktoś w szkole zauważył, że ona ma talent i zaczęła się jej gonitwa za przesłuchaniami w których często odpadała. A teraz! Ma dwa Oscary. Wiesz nikt nie wiem co byłoby gdyby Shahrukh przeszedł koło mnie normalnie ubrany itp. Nie jesteś wróżbitą a takie gdybanie zawsze prowadzi do nikąd. Mnie akurat promo filmu Om Shanti Om nie zawiodło a bardzo się spodobało, a konkurencji pomiędzy nim a Hirthikiem nie zauważyłam, tak się składa, że Farah Khan która reżyseruje ten film miała taką wizję, na co Shahrukh powiedział, że pokaże się bez koszulki jeżeli będzie dobrze zbudowany więc się napakował i koniec historii. Lubisz przekręcac słowa ja nie napisałam, że on jest dobry jak Jan Paweł II czy Kennedy więc jeżeli chcesz mi dogryźc to naucz się czytac uważnie. Mam nadzieję, że teraz twój spadek z krzesła będzie mocny. Pozdrawiam!!!
Cóż mogę powiedzieć, cieszę się że shahrukh khan pomagał ludziom i chce wybudować szpitale,. aż ciepło zrobiło mi się na sercu.Ale facet ma tyle kasy, że nie większego znaczenia komu je da i w jakiej ilości. Najlepiej zrobiłby inwestując w nowe, darmowe szkoły,gdzie nauczyciele leczyliby ludzi z ciemnoty.:( Czytałam że shahrukh khan zarobił w main hoon naa o połowe więcej niż sushmita sen (aktorki w tym kraju nawet w ten sposób są dyskryminowane), a w porównując jego zarobki do zarobków brada pita byłoby wręcz śmieszne. Ale czy w tym pomaganiu hollywodzcy aktorzy są gorsi, wiele osób jesli ma pięniądze chce pomóc , a dobry przykładem jest tutaj wszystkim znana angelina jolie, która oprócz tego, że POłOWę swoich zarobków przeznacza dla biednych ludzi, do tego jeszcze adoptuje dzieci i co widać wspaniale się nimi opiekuje. No cóż nie kryjmy, że miała 2 męzów a z bradem pittem jest w luźnym związku,ale jesli przyjrzelibyśmy się, w indiach gwiazdy zachowują sie w podobny sposób. " pary wiążą się na stopniu narzeczeństwa, a kiedy już się sobie znudźą po prostu zrywają ze sobą. w tym kraju rozwód nie jest dobrze przyjmowany dlatego nie dziwie się, że wielkie gwiazdy bollywodzkie ani myślą o rozwodzie. Zastanawiam się czy tylko ja to spostrzegłam czy jest was więcej że shahrukh khan więcej adoruje swojego syna niż córkę. jestem ciekawa co o tym sądzicie więc piszcie. A przy okazji widzę, że wreszcie ktoś spostrzegł ten trick w om shanti om :) shahrukh khan najwidoczniej kopiuje hirthika. oj przepraszam w dhoomie akurat hirthik nie był cały mokry:) no cóz nie będe pisac kolejnego esseja bo to z tym co mówiła eunice zgadzam się w 100 procentach. pozdro
no cóż nie będę pisała kolejnego esseja jak to myśli eunice;0 ale fajnie że shahrukh pomaga i w przyszłości chce wybudować szpitale. aż ciepło zrobiło mi się na sercu. ale patrząc z innego punktu widzenia facet ma tyle kasy że w sumie na ma różnicy na co da i ile ile, ale dodam że najlepiej by zrobił budując darmowe szkoły, aby nauczyciele wyprowadzali niewykształconą ludnośc z powaznych błedów. Czytałam ostatnio, ze shahrukh zarobił niebagatelną sumę w main hoon na, z czego sushmita sen dostała połowę(nawet w taki sposób kobiety są dyskryminowane w indiach),a porównac zarobi shahrukh khana do brada pitta byłoby wręcz śmieszne.A przy okazji, wiele ludzi pomaga jak pozwalają na to im ich zarobki, może nie budując szpitali ale jak to się mówi z kropel stworzone jest morze,a nie mówiąc już o gwiazdach hollywoodzkich. dobrym przykładem jest tutaj wszystkim znana Angelina Jolie, która oprócz tego ze POłOWę swoich zarobków przeznacza dla biednych to jeszcze adoptuje dzieci różnych ras z różnych części świata i jak widać radzi sobie z nimi całkiem nieźle. No ale tak zapomniałam , ze miała 2 mężów, więc nie jest znowu taka święta. Lecz jeślibyśmy przyjrzeli się bliżej gwiazdom bollywoodzkimm ich zachowanie niewiele różni się od hollywoodzkich. Ludzie hinduskiego showbiznesu łącza się w pary,angażują się na stopie narzeczeństwa , nie małżeństwa i kiedy nudzą się sobą zrywają.(oczywiście nie wszyscy się zaręczają i zrywają;)) W indiach rozwody są bardzo źle odbierane dlatego nie dziwie się , że wielcy aktorzy ani myślą o rozwodach i pogorszeniu opinii wsród hindusów. Nie myslę tutaj broń boże o shahrukh khanie który wręcz staruje na doskonałego ojca i głowę rodziny. A już napewno nie zgadzam się z tym że wybił się bez żadnej pomocy, przeciez nawet jego żona była powiązana z kinem .A to że stroi sobie żarty z pracowników tez nie wydaje mi się takie śmieszne. Ten pracownik był naprawdę bardzo zdenerwowany,kiedy shahrukh wraz Preity Zinta i nie wiem kto jeszcze mieli świetną zabawę.
nie wiem dlaczego z tej całej paczki lubię tylko rani, ona wydaję mi się najbardziej normalną. chyba trochę się rozspisałam eunicei iinni wybaczcie mi:)
W Main Hoon Na Shahrukh zarobił więcej bo nie tylko grał ale był także producentem więc tu nie chodzi o dyskryminację wobec kobiet. Kobiety wcale aż tak strasznie nie są tam dyskryminowane jak się powszechnie pisze.
Tu się zgodzę, że mógłby dac chociaż trochę kasy na szkoły bo tam jest naprawdę krucho z edukacją. Ja szczerze mówiąc za Angeliną nie przepadam, chociaż podoba mi się właśnie, że pomaga biednym ludziom i ogólnie uważam, że jest dobrą aktorką. Ja myślę, że Shahrukh nie gra dobrego ojca i męża jakoś wydaje mi się, że poprostu taki jest więc znowu mamy inne zdanie ;P
Shahrukh Khan z tego co ja czytałam wybił się bez żadnej pomocy bo jak już napisałam nie miał znajomych ani nie był w mafii. A co do jego żony to jeszcze przed ślubem zaczął więc nie sądzę aby przed ślubem rodzina jego żony chciała mu pomóc bo i nich była straszna wojna, że rodzice Gauri nie chcieli wydac jej za mąż za muzułmana bo sama Gauri jest hinduską. I to co się tam działo można nazwac tragedią.
A to z pracownikiem mnie akurat rozśmieszyło, ja też robię kawały tego typu i jakoś nikt się na mnie nie obraża ani nie uważa, za okrutną kobietę.
Ja jakoś wolę Preity niż Rani ale najbardziej to lubię Kajol ;P
Co do związków w bollywodzie to uważam, że to co się tam dzieje jest o niebo lepsze od tego co się dzieje w hollywodzie. Nawet Aishwarya Rai miała wielu nażeczonych ale jednak wyszła za mąż i, że tak napisze nie najgorzej ;P Pozdrawiam!!!
Już XX wiek miał okazać się łaskawszy dla kobiet. Zakazano takich praktyk. Kobiety odzyskiwały dostęp do edukacji. Konstytucja z 1947zagwarantowała im prawo głosu. W 1966 premierem Indii została Indira Ghandi. W XXI wieku mówi się o otwierających się przed kobietami perspektywach. I wiele w tym prawdy. Wiele kobiet podnosi dumnie głowy. Sięga po stanowiska do tej pory niedostępne, zdobywa tytuły profesorskie, zarabia fortunę. Jednakże sytuacja niewykształconej, przez lata przekonywanej o swojej niższości, wiejskiej kobiety nie uległa zmianie. W ubiegłym roku we wschodnim stanie Bihar na zgromadzeniu całej wioski znudzony mąż sprzedał żonę innemu mężczyźnie. Odmówiła pójścia do nowego domu, gdzie zostałaby tylko zhańbiona. Ponownie ukarana, tym razem za nieposłuszeństwo, stała przez 20 godzin na jednej nodze, z umieszczonym na głowie wielkim kamieniem zamiast dzbana.
Corocznie odnotowuje się tzw. wypadki w kuchni ? okaleczenia twarzy synowej (przez teściową) gorącym olejem kuchennym. Powód? Domniemany brak pokory, lenistwo, bezpłodność.
Źródłem wielu problemów jest aranżowanie małżeństw i życie w wielopokoleniowych rodzinach. Młodzi na ogół nie znają się przed ślubem. Rodzice w wyborze kierują się równym statusem społecznym i co ważniejsze majątkowym, gdyż panna młoda wnosi do domu męża posag. Okres przedślubny przypomina negocjowanie warunków umowy. Dokładnie omawia się wysokość posagu w złocie, biżuterii, meblach, ubraniach, pościeli, perfumach, konieczne jest nawet mydło i szampon. Dramatyczna staje się sytuacja ojca kilku córek. Z tego powodu, choć jest to zakazane, wykonuje się badania prenatalne w celu określenia płci dziecka. Dziewczynki i związanego z wydaniem jej za mąż kłopotu można się pozbyć mając w kieszeni 300-500 rupii (około 30-50 złotych). Małżeństwo określane sanskryckim słowem udwaha znaczy wyprowadzenie i chodzi tu o wyprowadzenie panny młodej z domu rodzinnego do domu męża, w którym pod jednym dachem mieszkają rodzice, ich synowie z żonami i liczne potomstwo. Dom należy do kobiet, a w nim władzę sprawuje nieustępliwa i wymagająca teściowa. Syn staje po stronie nie żony, lecz matki. Corocznie odnotowuje się tzw. wypadki w kuchni ? okaleczenia twarzy synowej (przez teściową) gorącym olejem kuchennym. Powód? Domniemany brak pokory, lenistwo, bezpłodność
Kalpna i Abhinaś są małżeństwem od 13 lat. Obydwoje podkreślają jak bardzo udanym, choć aranżowanym. Mieszkają w trzypokojowym mieszkaniu, co na indyjskie standardy należy rozumieć jako luksus. Mają jedenastoletnią córkę. Ona. Nie pracuje i jak większość kobiet zajmuje się dzieckiem. On oczytany, inteligentny. Zarabia wystarczająco, choć nie tyle, by zaliczać się do klasy średniej. Nie stroni od alkoholu. Po kilku drinkach zdobywa się na zwierzenia. Przy żonie nigdy by tego nie powiedział, przecież ich małżeństwo jest bardzo udane. Nie widzi jednak powodu, by ograniczać kontakty z innymi kobietami. Nie krzywdzi jej przecież, zapewnia jej poczucie bezpieczeństwa i godziwe warunki życia. Nawet kiedy wraca zbyt późno, w domu panuje spokój i harmonia. W końcu indyjskie kobiety dbają o to od wieków. Przyznaje, że w młodości jego serce biło szybciej na widok pewnej dziewczyny. Z pokorą przyjął decyzję ojca i poślubił Kalpnę. Żałuje? Odpowiada tylko, że brak jej intelektualnych zalet, innymi słowy nie może z nią poważnie porozmawiać, nic ją nie interesuje. A przecież studiowała, zdobyła stopień odpowiadający licencjatowi?
Profesor sanskrytu, Saroja Bhate z University of Pune, wyraźnie bawi ta historia. Wspomina o rubrykach matrymonialnych w dzienniku ?Times of India?. Porównuje je do wystawy psów rasowych. Pudli, dodaje. Całe strony gazet zadrukowane ofertami opisującymi wiek, wzrost, wagę, wykształcenie, rodzinę, z której dziewczyna pochodzi i pożądane walory kandydata. Zainteresowani otrzymują zdjęcie. A wykształcenie służy wyłącznie podwyższeniu ich ?wartości rynkowej?.
no jesli piszesz że to dla ciebie nie jest dyskryminacja to jedź lepiej do indi
Z tego co ja czytam to w Indiach nie jest aż tak źle wobec kobiet. Takie rzeczy to już o wiele częściej dzieją się w Pakistanie, Afganistanie, Turcji, Iraku itp. Te prawa typu tortur już od dłuższego czasu nie są na porządku dziennym i mężczyźni są srodze karani za takie uczynki. Wiadome, że u niższych kast to raczej się dalej dzieje ale nie w takim strasznym stopniu. Co do bicia, to nie wiem czemu większość ludzi się uparło i widzi przemoc tylko w tamtych krajach tak jakby na zachodzie wogóle jej nie było, a przecież ile u nas jest przypadków przemocy w rodzinie. Z tego co ja wiem to dla nich rodzina jest "rzeczą" świętą i jest bardzo istotna. Co do romansów to cóż oni mają, że tak powiem chopla na punkcie czystości kobiety ale zachód i tak tam "wkracza" i ich poglądy się powoli zmieniają, oczywiście nie u ortodoksów bo oni jednak zdolni byliby do wszystkiego jeśli okazałoby się, że jakaś dziewczyna "splamiła" honor ich rodziny. Co do posagów to też jest trochę inaczej, bo od tego usuwania płodów dziewczynek albo zabijania już żywych, jest ich mało i dlatego mężczyźni "biją" się o to, żeby ożenić się z jakąś i nie patrzą na posag, oczywiście patrzą na kastę ale nie na pieniądze. Co do nie cieszenia się z dziewczynek to też się to zmienia, tak jak np. jeszcze 10 lat temu w życiu nie można było wyjść w krótkiej spódnicy na dwór a teraz to się spotyka i jakoś nie przeszkadza im to. Tak samo teraz raczej zaczyna się patrzeć na to czy dziecko zdrowe a nie czy dziewczyna czy chłopak.
W świętych tekstach można się doszukać tyle samo słów krytykujących kobietę co mówiących o niej dobrze. Tu jest np. coś o żonie :
Żona jest połową swego męża
najlepszym z przyjaciół,
korzeniem trzech celów zycia
i wszystkiego, co mu pomoże na tamtym świecie...
Mając żonę u boku, mąż wielkich czynów dokona...
dzięki niej żyje w nim odwaga.
Żona to najlepsze dlań oparcie...
Gdy jego dusza smutkiem płonie
albo trawi go choroba - w żonie szuka ukojenia,
tak jak człowiek, umęczony żarem słońca,
wargi swe przybliża do wody.
Nawet mąż ogranięty szałem
nie będzie okrutny dla niewiesty,
jeśli wspomni, że od niej zależy
rodość życia, szczęście i cnota.
Bo niewiasta jest polem wieczystym,
na którym atman się rodzi."
Sam ten tekst mówi dobrze o żonie, co w tamtym artykule piszą same negatywy. Kobieta owszem ma być posłuszna mężowi, ale nie do tego stopnia, u nich jak widzi się kochające się rodziny - męża i żonę to jest coś pięknego.
Małżeństwa są owszem aranżowane ale w dzisiejszych czasach dzieje się to w niższych i biednych kastach. A chodzi tu nie o to aby zrobić komuś krzywdę tylko o pieniądze. Rodzice pragną aby ich dziecko miało lepiej niż oni sami i o to tu chodzi.
Co do słabości mężczyzn podlegających kontroli żony - kobiety. Cóż sam Gandhi podobno był bardzo dobrym i wiernym mężem a także walczył o prawa dla kobiet i nietykalnych a jednak ludzie go ubóstwiali. A ileś lat później premierem Indii została! Indira Gandhi (niespokrewniona z Gandhim) która przecież była kobietą! A zamordowana została też nie dlatego, że była kobietą tylko zrobiła głupi błąd w swojej karierze co zaowocowało tym, że została zabita.
Kobieta ma prawo przed ślubem zobaczyć "swojego" wybranka ale jeżeli jej się nie spodoba i się uprze to nie ma bata na to aby ją wydali za niego za mąż.
Wdowy nie są wywalane na bruk, zazwyczaj są uważane za takie dobre, mądre babcie a wszyscy je kochają i dbają o nie. Oczywiście istnieją takie przytułki dla kobiet ale bez przesad to tak jakby u nas mieć ale o domy starców gdzie rodziny przecież też wysyłają swoich np. rodziców bo chcą mieć wolny pokój dla swojego syna a ta starsza osoba im w tym przeszkadza (a sama znam taki przypadek :/). Co do edukacji to jest tyle przykładów wykształconych kobiet? Tam gdzie można i ma się pieniądze to rodzice kształcą ale większość ludzi w Indiach tak czy siak i tak nie jest wykształconych bo jest tam za duża bieda. Ludzie wolą iść do pracy niż wydawać pieniądze na naukę bo to im się bardziej opłaca. Na wsiach jak już mają wybór i lepszą pozycję materialną od innych to wysyłają chłopaka na dalszą naukę bo uważają, że dla dziewczyny to za daleko, jechać do obcego miasta. Ale nie dlatego, że uważają, że są głupsze. Na koniec napisze, że w przeciwieństwie do ciebie nie krytykuje nikogo, jakby ktoś sobie tak pomyślał, wyraziłam tylko swoje zdanie :D Pozdrawiam!!!
Zaczęłam czytać "Ucieczkę do Indii" i przeraziło mnie to, co do tej pory przeczytałam. Później wzięłam się za artykuł od esmeraldyi już się całkiem dobiłam. Czy naprawdę jest tak źle?
super wszystko fajnie ale wiersze zawsze można pisać a co innego w indyjskiej szarej codzienności. dziewczyna może wyjść za mąż i być szczęśliwa, nie ograniczana i wogóle kochana przez nową rodzinę, kochać męża, wydać na świat potomstwo, być dobra matką, ale może także wyjść za pijaka, obiboka , który nie będzie ją traktował jak sprzątaczkę, nawet bił. No, jeszcze miejska dziewczyna może się uprzeć i jakoś się rozwieść, chociaż tez jest wielki problem, ale już na wsi, lepiej o tym nawet nie marzyć. Jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda sytuacja na wsi hinduskiej nawet wykoloryzowanym punkcie widzenia oglądnijcie swades :) nawet nie muszę mówić i tak pewnie każdy oglądał. a najlepiej trochę poczytać o stereotypach obyczajach hinduskich nie ARCHAICZNYCH tylko trwających do dzisiaj. a co do eunice:) jak się jemu tak dziady podobają to niech sobie nazywa ich eopopeją bo wiadomo to tez wielkie dzieło :)a jak ci leno WISZą reklamy z paleniem, to nie zwracaj uwagi eunice za język jakim się tu posługuje. Jesli om shanti om ci się podoba to także fajnie, niektórym z nas się nie podoba napakowany shahrukh (czyżby dostał za dużo sterydów?) to tez fajnie i się nie denerwuj bo to szkodzi zdrowiu. oponenci zawsze się znajdą.:) a co do tego golenia to już nie wiem jedni sądzą ze goli drudzy nie, wiem tylko ze shahrukh siedzi na krześle przed biurkiem i na buzi:) nie na gębie bynajmniej ma rozmarowany biały krem a saif ma coś w ręce i dotyka jego buzi. czy to jest golenie o to jest pytanie. i leno na samym początku powiedz ile masz lat bo tak samo możesz mieć 18,20 lub 40 a później zwracaj uwagę jak mamy się do ciebie zwracać (mam nadzieję że nie pani) oprócz tego że każdy tutaj jest sobie równy (tak to już jest w internecie, ze nikt o sobie praktycznie nie wie)
Wiesz tak samo można wpaśc na dobrego człowieka tam jak i tu...to wszystko zależy,ja jeszcze raz mówię, że ja piszę tylko to co czytam a nie to co chcę widziec tylko dlatego, że interesuje się tym krajem :D Nie powiem bo na wsi dalej są problemy z kobietami i jest ciężko ale już w takich miastach sytuacja się zmienia i to naprawdę na lepsze. A co do wierszyku to to był jeden z ich świętych tekstów więc fajny wierszyk ;P Ja już na temat golenia się nie wypowiadam bo już nie chcę tego ciągnąc niech każdy myśli jak chce bo i tak nikogo nie przekonam. A lat mam wystarczająco aby nie chciec czytac jakiś dogryzań pod moim adresem. Ja i tak widzę, że pomimo tego, że to pomiędzy nami takie długie pisanie się zaczęło, to z tobą pomimo wszystko można normalnie wymienic poglądy a chyba tu o to chodzi no nie? :D Pozdrawiam!!!
hejka jestem tutaj po raz pierwszy i kiedy włączyłam tą stronkę geęba mi normalnie opadła. tyle komentazy do jednego komentarza! ale po przeczytaniu wszytskiego -trochę mi to zajęło nie mogę zrozumiec dlaczego wy tak bronicie tego shahrukh khana?! gosc jest przystojny okej ale poza tym to nic więcej. niedawno jeden z urzytkowników napisał że spoko może facet ma charyzmę ale akorem to on jest żaden. odrazu posypał się kosz postów że jak on tak może, wogóle sie nie zna i że shahrukh jest wspaniały. ludzie przejżyjcie na oczy! porównajcie go np do mela gibsona ale nie z życia tylko z aktorstwa. biedny szaruś przy nim wymięka! (TO JEST MOJE ZDANIE żEBYśCIE NIE MóWILI ZE NIE MAM PRAWA TAK MóWIć} kiczowate sceny kiczowate teksty tylko tyle powiem . Filmy ot na babski wieczorek fajne ale popatrzmy prawdzie w oczy nic z nich porzytecznego nie wyciągamy tylko oczy niszczymy.a to że o tak sam doszedł do tego wszystkiego bez pomocnej ręki tez nie chce mi się wierzyć, no nie przeczę może rzeczywiście jest taki swięty ale LENKO nie mów o tym tak jakbyś sama to wszystko widziała na własne oczy. nie znasz go, oglądasz jego filmy i kropka. facet wydawac się może na zewnątrz aniołem a wewnątrz bedzie diabłem. no ale dobra tego też nie wiemy więc nie komentujmy. i jeszcze prosze nie porównuj, nawet nie dawaj przykładów jana pawła II lub keneddiego, bo to co zobaczyłam w om shanti om może startowac do playboya. a co do tego outer worli czy coś tam to nawet nie chce mi się oglądac, bo to że już za życia zrobił o sobie film to naprawde wręcz załosne. nawet jan paweł II chociaz był z niego taki wielki gośc tego nie uczynił. a co do kobiet mówisz że nie są tak źle traktowane , przeczytaj sobie Altekar, A. S., "The position of women in hindu civilization from prehistoric times to the pressent day" koniec mojej wypowiedzi
Co do porównania do JPII to powtórzę jeszcze raz bo wy chyba czytac nie umiecie, że tu chodziło o obrazki! J bronię Shahrukh Khana bo widzę, że akurat w tej dyskusji mam o co go bronic. A po drugie dlaczego mam go nie porównywc do Mela Gibsona? Ja uważam, że Shahrukh Khan jest dobrym aktorem i tyle a teksty do filmu mu "piszą" a sceny ktoś inny "kręci" jak ktoś nie wie. Moim zdaniem z tych filmów akurat można dużo wynieśc i oczu się przy tym nie niszczy ale jak ktoś uczuc nie ma no to nie zrozumie. Nie piszę tak jakbym wszystko na własne oczy widziała, ja się poprostu tym interesuje i piszę to co czytam a nie to co usłyszę i nie Lenkuj mi tutaj bo nie jestem twoją koleżanką. Następnie ileś razy czytałam, że doszedł do tego sam więc może ileś razu tyle osób się nie pomyliło co? Ja go biorę za fajnego faceta i tyle właśnie ciągle próbuje powiedziec, że nie każdy jest święty ale jak już ktoś nie czyta ze zrozumieniem to to już nie moja wina. Jak ty uważasz, że to co pokazał w Om Shanti Om można dac do playboya to co powiesz o filmie zachodnim co tam się dzieje?! W II części "Matrixa" pokazali nawet scenę jak Neo i Triniti uprawiają sex no to przepraszam cię pokazanie klaty to chyba coś całkowicie innego. Tym bardziej, że faceci nawet na basenie chodzą z odsłoniętą klatą. A jeżeli nie oglądałaś the Inner and Outer World of Shahrukh Khan to nie mów, że to żałosne bo nie oglądałaś więc nie masz nic do powiedzenia na ten temat i tyle. Wiesz tak się składa, że czytam na ten temat dośc dużo książek i artykułów więc nie musisz mi tutaj z jakimś sarkazmem wystrzelac. Powiem to tak ja piszę tylko to co czytam a nie to co sobie wymyślę albo chcę w to wierzyc. Pozdrawiam!!!
"A ludzie wcale mu nie nadskakują tylko go poprostu lubią." nie no spadłem z krzesła jak to przeczytałem :)))
Dzięki Lena, Ty tez jesteś w moich ulubionych. ;D ;D
Można tak powiedzieć, że jesteśmy bardzo oddane Shahrukhowi :) :)
Gdy go widze, to poprostu nie moge opisać co czuje, jestem szczęśliwa i wogóle, serce mi bije jak młotem i nie moge wzroku od niego oderwać.
Co to się tutaj wyprawia.Najpierw przepychanie się o to czy Shahrukh jest super czy nie a potem z powietrza wytworzony tekst o kobietach w Indiach.Co to do diaska ma wspólnego z Shahrukh`em?
Cuda jakieś.
Jestem fanką SHAHRUKH`a dopiero od pół roku i może nie najwięcej o nim wiem ,(ale tylko dla tego ,że angielskiego nie znam na tyle dobrze by wszystko zrozumieć),ale co z tego ,że nie wiem wszystkiego , a co to ja książkę będę o nim pisać.
Lubię oglądać jego filmy , lubię jego głos , wygląd.Facet jest gwiazdorem a jednak ma caly czas jedną żonę , nie odbija mu z kobietami (jak w USA) nie jest ćpunem .Jest sławny - a ludzki.Może i czasem z wywiadów wynikać jakieś zuchwalstwo z jego strony , nikt nie jest ideałem a On będąc tak podziwiany może czasem pogrymasić.
Czy to jego wina ,że ludzie za nim szaleją , nikt im nie każe.Trzeba mnieć umiar.
To ludzie wyolbrzymiają niektóre rzeczy to nie On to robi.
Jeśli chodzi o tego tam Hitrika to tylko kupa mięśni i co za jakiś czas będą sflaczałe , a Shahrukh nie musi mieć tych mięśni a i tak jest fajniejszy.Ma w sobie magnetyzm , który pryciąga.
Mówienie ,że gdzieś tam głupi film z nim jest , czy jakaś scena, a czy to On scenariusze pisze? Tak mu kazali tak zagrał.
Oglądam mnustwo filmów ,ale nie potrafię wskazać innego oprócz Shahrukh`a który tak by potrafił okazać emocje choćby samą twarzą , oczami.
I jeszcze jedno za co ma u mnie plusa - nie całuje się z aktorkami w filmie- a i bez tego podnosi się człowiekowi ciśnienie.
Ito jest dobre aktorstwo.
lubię gościa z jego zaletami i wadami , po co doszukiwać się niewiadomo czego .To nie wy z nim żyjecie tylko jego żona więc niech on się martwi jeśli on ma wady , fani są po to by go lubić .Nie można krytykować Shahrukh`a za to że pali - bo cóż to taki wredny naług , nie jeden chce a nie może rzucić.
Krytykować go że ma kasę to może dać tu i tam ....no ...ajcie spokuj zarobił to ma to nie grzech , napewno gdzieś daje czy do fundacji czy coś ale ludzie przeciesz on sam całych Indii nie zbawi.Od tego jest prezydent i reszta.
Może i trochę jest tam ciemnota i wierzą ludzie w aktora jak w bożka , ale dlaczego Shahrukh miałby ich na siłę uświadamiać , na to pracował to niech go lubią.
Kurcze, i to jest odpowiedź której mi tu chyba brakowało - nie za długa i wszystko sie w niej znalazło. ;D ;D ;) ;)
Szkoda tylko, że nie wszyscy to rozumieją, np. niektórzy go nie lubią i doszukują sie tylko jego wad, jak moi znajomi, może go kiedyś polubią, mam nadzieje. Ale chyba musze tą wypowiedź pokazać moim przyjaciołom, choć wiem, że wtedy też go nie polubią, ale może zrozumieją, że nie jest zły, tylko w końcu powiedzą, że jest fajny, a to by był jeden z moich szczęśliwszych dni.
Mnie się też ta wypowiedź podoba ;P A ty Sabka nie przejmuj się bo i tak jest wielu ludzi którzą Shahrukha lubią :D Pozdrawiam!!!
Witam!
Widzę, że się ostra dyskusja wywiązała.
Szkoda, że tak często lubimy innych krytykować zamiast po prostu przyjąć do wiadomosci że nikt nie jest doskonały i że każdy ma prawo do własnego zdania. A ja teraz wypowiem moją własną opinie na temat SRK.
Ja akurat od jakiegoś czasu lubie kino Bolly a Shahrukh jak na razie jest moim ulubionym aktorem jeśli chodzi o filmy z Bollywood. Moim zdaniem jest bardzo dobrym aktorem i każdy film z nim oglądam z wielką przyjemnością, nawet te które jak sama widze nie są najlepsze pod względem treści czy wykonania. Ale to mi nie przeszkadza dojrzeć w Shahrukhu uzdolnionego człowieka z charyzmą, który potrafi przyciągnąć do kina tłumy.
Zresztą z tego co tu przeczytałam wiekszość z Was widziała The Inner and outer world więc sami mogliście zobaczyć jak wielkim uwielbieniem sie cieszy i to nie tylko w Indiach.
Oczywiście nie każdy z Was musi go lubić i prawidłowo bo co by to było gdyby wszystkim podobało się to samo? Chyba nie byłoby to najlepsze rozwiązanie. Ale też niech te osoby które krytykują Shahrukha i jednocześnie osoby go lubiące nie nastawiają sie jedynie na destruktywną krytykę. Rozumiem gdy krytyka ma powodować jakieś pozytywne reakcje bo dzięki niej mozemy coś naprawic, ale w tej sytuacji to niemozliwe bo lubienie kogos to po prostu rzecz gustu a o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje.
Myślę że ok jeśli ktoś wyraził swoje zdanie jak założycielka tego postu. Miała prawo wypowiedziec sie na temat tego co sądzi o zachowaniu Szaru, ale czemu przy tym tak odnosisz sie do osób które wyrażają sie o SRK pozytywnie? Tak jak Ty wyraziłaś swoją opinie tak LeNa wyraziła swoją. A poźniejsze wypowiedzi niektórych osób to już są bardzo nieprzyjemne bo po prostu lekceważące sobie zdanie innych ludzi, w tym przypadku LeNy która odważyla się wypowiedziec swoje zdanie na temat Shahrukha.
Jeśli chodzi o niektóre kwestie tu podnoszone, ze np. shahrukh nic nie robi aby naprawić sytuację w kraju, gdzie jest tyle biedy, dyskryminacji kobiet, pełno niewykształconych osób...No cóż ja tam na jego miejscu nie czułabym się winna ze zarabiam dużo pieniedzy i w związku z powyższym muszę większą część przekazywać na szczytne cele. To jest indywidualna sprawa każdej z osób. Każdy postępuje tak jak uważa za słuszne. Najłatwiej sie mowi, jak bym był w takiej sytuacji to bym zrobił tak czy tak... Ja tam nie wiem jak bym sie zachowywała na jego miejscu, ale trudno oczekiwać od niego, zeby większość kasy przekazywał na biednych. Ciekawe kto by tak naprawde zrobił? Jakos wiele gwiazd zarabia dużo kasy i ich na prawo i lewo nie rozdaje.
Co do sceny z Saifem to ja nie odebrałam tego tak poważnie. Moim zdaniem to raczej był zart a nie poważna sprawa, ale jak sie chce to zawsze można sie doszukać że SRK zrobił cos nie tak. A no pewnie ze wszystkiego dobrze nie zrobił bo jest tylko człowiekiem a ludzie nie są idealni. Ja tam widzę i jego wady i zalety ale to mi nie przeszkadza lubic go jako człowieka i aktora. Moi przyjaciele też wady mają a jednak ich lubie.
Mam nadzieje ze po mojej wypowiedzi nikt nie nazwie mnie nawiedzoną fanką bo na pewno nią nie jestem, ale coz myślcie sobie na temat właściwie to co chcecie :D
Zaznaczę też ze nie jestem już nastolatka bo skończyłam dwadzieścia pare wiosen to tak gwoli wyjaśnienia, żeby nie było że Shahrukha lubią tylko zapatrzone w niego "małolaty" bo i z takimi opiniami można sie niestety spotkać :(
Bardzo dobrze powiedziane :D A co do twojego wieku to szczerze mówiąc myślałam, że jestem od ciebie starsza ;P hehe to się pomyliłam :D Pozdrawiam!!!
Zgadzam sie z Tobą. :D :)
Ja np. gdy widze Shahrukha to odlatuje poprostu w marzenia. ;D ;)
No i nie moge od niego oczu oderwać. :D :)
A może mi ktos podać link do tego filmiku co o nim pisaliście, że Saif cos tam zrobił i niby Shahrukh sie wnerwił, a właściwie nie wnerwił ? ? ?
Shahrukhomaniaczko (Sebko :D ) ! Tutaj masz link do 1 części The Inner world of Shahrukh Khan na Youtubie a potem wystarczy sobie po kolei otwqierać bo jest kilka części:
http://pl.youtube.com/watch?v=G1cXiXy93gU
Tutaj Shahrukh rozdawał m.in. te kontrowersyjne autografy na cmentarzu (on sie chyba nie napraszał a zreszta mnie to akurat jakoś specjalnie nie zraziło do niego, pomyślałam wtedy jak oglądałam że to Ci ludzie jakoś tak nie potrafią uszanowac że do swoich rodziców na cmentarz pszyszedł i nawet wtedy sie mu spokoju nie daja)
A tu masz do 1 części The Outer world of Shahrukh Khan:
http://pl.youtube.com/watch?v=IIUrqKipNsA
Tu w jednym z odcinku można obejrzeć tą scenę z Saifem.
A LeNa jeśli chodzi o ten mój wiek no cóż niestety już studia skńczyłam i pracuję, ale jakoś tak się nie czuję że mam tyle lat. Ah ten czas leci!
:P Pozdrawiam!
Dla wielu z Was pewnie to, co teraz stwierdzam bedzie z żalem i z przykrością (że wogole pojawiam się znowu na tym forum)Zaczne od tego co mnie wnerwilo wlasnie przed chwila: to wasze wypowiedzi które zalatują waszą niską IQ... Bo jak tłumaczyć fakt że, wielu z was nie wie nawet skąd wział się tu tekst o złym tratowaniu kobietach w indi. a co do tego matrixa to nie widziałem aby keanu tańczył , oblewał sie co chwile woda swoją klate i śpiewał darte disco :) a co do tego Uwazam, ze filmow nie nalezy wrzucac do jednego wora, dlatego je gatunkuje. Moj wzorzec MNIEJ WIECEJ odpowiada temu na Filmwebie (dorzucibym jeszcze ewentualnie np. crazy comedy, mindfuck czy "dewiacyjne"- gore, snuff to własnie do shahrukh khana :) jesli chcecie mnie obrażać to dalej, ale powiem że mi to wisi bo mam argumenty a na moja inteligencje prosze nie wjezdzac, bo to o was nie bardzo sswiadczy... druga sprawa to Brak dystansu do siebie - z przykroscia stwierdzam, ze bierze sie zbyt wiele rzeczy na serio...
Nie wzniecajcie sie tak bardzo prowokacjami i nie myslcie ze wszystko co krytyczne to prowokacja...Stay cool, locker bleiben! po trzecei to czy odpowiadajac komus trzeba k...a analizowac kazda czescjego zdania i to ja cytujac, jak przeoczycie jakas czesc to swiat sie nie zawali. ludzie skupcie sie i odpowiedzcie merytorycznymi i calosciowymi wypowiedziami, albo piszcie w jakiejs innej formie... nie chce mi się więce mówić o shahrukh khanie i jego filmach,racja nic się z nich nie wyciąga, tylko jak to seema mówi oczy się nniszczą. a jesli ktoś powie, że dziewczyna ma serce z kamienia bo nie wzrusza się historią dziewczyny, która wychodzi za mąż a chce znowu wyjśc za innego, ale tamten jej nie poprosił o reke i takie tam( no może w swades inna historia dam mu 5 ) to chwała jej za to. amen
Czy Wy zawsze musicie miec takie długie wypowiedzi ? ? ?
Żle sie cos takiego czyta, więc jeśli mozna, to prosze to rozwalić na przynajniej dwa posty. :D
Pozdrawiam
to tego faceta tak bronicie co na środku twarzy zamiast nosa ma kartofel?? ogądałem jeden film z bollywoodu z moją dziewczyną chyba kabhie alvida naa kehna i razem usnęliśmy w połowie :( totalnie mnie to nie iteresuje i fajnie. po co mam siedzieć bezczynnie i gapić się w komputer przez trzy godziny(bo tyle te filmy trwają) jak mogę zrobić coś naprawdę pożytecznego.
a co do pieniędzy to sama pani LENA ;) zaczęła to że jest on taki pan bogaty co wspiera biednych i ubogich. To że w Indiach ubodzy są i to naprawdę dużo wie chyba każdy :( Zacytuję jeśli można i eunice się nie wkurzy ;):Może i trochę jest tam ciemnota i wierzą ludzie w aktora jak w bożka , ale dlaczego Shahrukh miałby ich na siłę uświadamiać , na to pracował to niech go lubią." Tu trochę człowieczek przesadził, :
Szczerze mówiąc już mnie męczy ciągłe wertowanie tego tematu. Ja i parę osób uważa tak a wy tak i koniec! Na co dalej dajecie tyle halo! Już myślałam, że ten temat się skończy ale nie jak takie sępy trzeba dalej ciągnąć i powyrzywać się na tych "obsesyjnych" fankach ;D Nie no żartuje :D A jak ktoś ma coś do mnie to niech i tak nie piszę bo przez dłuuugi czas mu nie odpisze bo i tak mnie nie będzie. Pozdrawiam!!!