PRZEPRASZAM WSZYSTKICH FANÓW BOLLYWOOD I KHANA !!!
WCZORAJ OBEJRZAŁEM PIERWSZY FILM BOLLYWOOD I DO TEGO BYŁ Z SHAHRUKH KHANEM!!!
MOJEJ SIOSTRZE OSTATNIO ODPIERDZIELIŁO NA PUNKCIE BOLLYWOOD I SRK DLATEGO JAKOŚ TAK WYSZŁO ŻE OBEJRZAŁEM Z NIĄ "COŚ SIĘ DZIEJE".
MUSZĘ PRZYZNAĆ ŻE BYŁ DOBRY! NAWET NA KONIEC URONIŁEM ŁZĘ.
DLATEGO PRZEPRASZAM WSZYSTKIE FANKI BOLLYWOOD A NA ZNAK POKOJU ZMIENIŁEM ZDJĘCIE, BLOG I CHARAKTER.
CYPUŚ
PS. ZAPOMNIAŁEM O NAJWAŻNIEJSZYM ODCZEPIŁEM SIĘ OD ALLAHA!!!
widzisz Cypisek jak zaskoczyłeś jakiegoś wapniaka. tak trzymaj. i jeżeli mogę cię pocieszyć to my wcale nie jesteśmy sektą. my się po prostu fascynujemy światem bolly.
To ja jeszcze mogę polecić „Dhoom” 1 i 2. To lekka sensacja. Oczywiście „Baadshaha”, „Main Hoon Na” i „Swades” z naszym SHAHRUKHIEM. To bardzo dobre filmy. Dwa pierwsze są z elementami sensacji. Trzeci obyczajowy, ale że tak się wyrażę – uniwersalny. Dla kobiet i facetów. Napisz, jak obejrzysz. Jestem ciekawa Twojej opinii. Co Ci się podobało, a co nie. Według tego będziemy mogły polecać Ci inne filmy.
ach Baadshah jest po prostu genialny, niezle sie ubawilam, do dhooma mialam bardzo ciekawa wersje napisow-film o motorach i poscigach taka lekka i przyjemna komedia z U.Ch ktory jest boski, MHH to byl moj ulubiony film, fajne efekty i fabula-goraco polecam, Swades- mi sie podobal ale to nie jest taki typowy bollywood, raczej malo tancow, ale warto obejzec, i chce powiedziec ze moja przedmowczyni ma swietny gust skoro poleca takie perelki z bolly;)
WŁAŚNIE OBEJRZAŁEM PIERWSZE 30 MINUT DHOOM 2!!!
TE POCZĄTKOWE SCENY NA POCIĄGU NIE ZBYT IMPONUJĄCE... MOŻE ŹLE SIĘ WYRAZIŁEM ONE SĄ NIEREALISTYCZNE ALE NA RAZIE SIĘ NIE NUDZĘ.
FAJNA MUZYKA JEST W TYM FILMIE!!!
Seniorita_Paulina ma rację. Podziw i szacunek xxxcypekxxx, to Ci się naprawdę należy. Jestem pod wrażeniem. Opisuj obejrzane filmy i jakie na Tobie wywarły wrażenia. Z chęcią o tym przeczytamy. Spokojnie możesz też krytykować. Nie wszystkie są świetne i nie każdy musi Ci się podobać. Rozumiemy to doskonale. Jeszcze raz zachęcam Cię do obejrzenia „Pokiri” i „Athadu”. A i jeszcze „Awarapan” – pierwszej produkcji indyjsko – pakistańskiej.
to ja ci jeszcze polece bardzo dobry film z przed 2 lat chyba, KANK-kabhi alvida na kehna<nigdy nie mow zegnaj> milego seansu, a Chak De India tez jest spoko, moze nie rewelacyjny a w fajnym klimacie;)
AM;)
Dhoom 2 jest fajny. Wg mnie na pewno lepszy od pierwszej części i z lepszą obsadą! Jak Ci się Pan Hrithik też spodobał to polecam coś takiego http://www.filmweb.pl/blog/entry/496214/Krrish.html
Tylko, że do tego filmu też jest jeszcze pierwsza cześć- "Koi Mil Gaya"-może Twoja siostra ma :) I tak jakoś byś się połapał. A efekty specjalne są piorunujące! Hehe, jak dla mnie, byłam pod wrażeniem...Niestety z lektorem go nie znajdziesz, bo w Polsce jeszcze nie został wydany :/
xxxcypekxxx - powiem tylko tyle, aż się chce czytać Twoje posty, szacuneczek :) Mam tylko nadzieję, że to nie jakaś prowokacja, że to wszystko szczerze.
no jak ja moglam zapomniec o prawie ulubionym filmie mojej siostry, Fanaa ci sie napewno spodoba, polecam ci,
A.M.
Ja się nie wypowiadam, bo niezbyt ufam takim ludziom... po prostu dla mnie natychmiastowe nawrócenie jest co najmniej dziwne... no ale nie psuje nastroju, aż by sie chciało Cypkowi wierzyć...
OBEJRZAŁEM JUŻ DHOOM 2!!!
FAJNA HISTORIA, MUZYKA, AKTORKI... TYLKO MOMENTAMI TROCHĘ NIEREALISTYCZNY. ALE OGÓLNIE PODOBAŁ MI SIĘ!
Super że przekonałeś się trochę do Bollywood. Wymieniono tu już tyle wspaniałych filmów ale ja mogę ci jeszcze polecić film "Baazigar" dość stary bo z 1993 roku ale mi się nawet podobał.
kajol 17, ja bym mu raczej Baazigara nie polecala, ale moze to tylko moja opinia, skoro wszyscy polecaja tu rozne filmy to ja moze dla odmiany ostrzege przed obejzeniem tych niezbyt udanych, Kyon Ki-zdecydowanie nie polecam, Kroki w chmurach- chyba najgorszy bolly jaki ogladalam, na razie to tyle pamietam tych niewypalow;)
A.M.
A ja pamiętam jeszcze jeden niewypał "Miłości nie oszukasz" nie dotrwałam nawet do końca i nie wiedziałam o co chodzi. Albo następny "Taniec miłośći"
ach no tak, wiem co moge polecic, Serce jest szalone<Dil To Pagal Hai> naprawde super film, nawet mi lza poleciala pod koniec, a piosenki swietne, latwo w ucho wpadaja;)
A.M.
a Ja Tobie Cypek poleciła bym "KYON KI" jest bardzo fajny i można się pośmiać. aktorzy są bardzo fajni..
Polecam Ci jeszcze Ta Ra Rum Pum ten film na pewno Ci się spodoba bo jest o wyścigach poza tym ciekawa obsada musisz koniecznie obejrze
chyba nie mowisz powaznie???<wytrzeszcz> rozumiem ze mozesz lubic ten film ze wzgledu na Salmana, ale polecac go to ykhy, nie za bardzo, a zreszta, o gustach sie nie dyskutuje, ja tylko przedstwiam swoja opinie, a nie jest ona pochlebna, bo na 10 dlabym mu gora jeden:)
Ojej "Kyon Ki" nie było fajne. Nawet ze względu na Salmana. Moim zdaniem wypadł słabo, chociaż i tak za Nim nie przepadam. Ten film to niewypał momentami tak głupi że aż śmieszny. Szczerze mówiąc to męczyłam się na tym filmie.
Zgadzam się ten film to niewypał.
Deepika15
Chyba nie oglądałaś innych filmów z Bolly np: "KKHH", "KHNH", "KANK", "K3G", "OSO", "MHN" i td. skoro aż tak bardzo lubisz "Kyon KI".
Albo może my nie mówimy o tym samym filmie. Może Ci się tytuły pomieszały albo co. A może obejrzyj ten film jeszcze raz.
Ale oczywiście możesz Sobie lubić co chcesz. Nie chciałam Cię obrazić, jeżeli jednak odebrałaś moją wypowiedź jako obraźliwą to przepraszam.
Hmmm.... "Kyon Ki" nie jest wcale taki zły! Myślę, że z tego mógłby być naprawdę świetny film, bo końcówka naprawdę mnie zaskoczyła, tylko gdyby ktoś inny zagrał rolę Salmana. No np. SRK :P Albo ktokolwiek byle nie Salman, nie przepadam za nim. A w tym filmie wydawał mi się jeszcze większym głupkiem niż jest :P Film jest dobry, tylko trzeba go zrozumieć :P Tak jak "Omkarę" :) Do mnie np. nie trafia "Dil se"... ale co tam.
Trafiłaś Madleen w samo sedno sprawy. Gdyby zagrał ktokolwiek inny, nie Salman. Dla mnie film nie był taki zły. Coś o uporze ludzi "normalnych" i ich chorym stosunku do rzeczywistości. Ciekawe podejście. Każdego może ogarnąć szaleństwo, więc nie potępiajmy ludzi o odmiennym zapatrywaniu na życie. "Omkara" bardzo mi się podobała. Inny rodzaj szaleństwa: zazdrość i nienawiść. "Di se.." - szaleństwo miłości. Ja lubię te filmy.
Shanti15 oglądałam inne filmy i nie krytykuj tego ja ja robię!!!
ja się zgadam z Madleen go trzeba rozumieć filmy każde a nie tylko ulubione...
Deepika15
Nie do końca rozumiem twoją wypowiedź ale mniejsza z tym.
Tak dla jasności to wcale Cię nie krytykuję. Ja po prostu wyrażałam swoje zdanie, bo mi się ten film nie podobał.
A co do wypowiedzi Madleen to nie widzę w roli Ananda SRK. Nie to że by sobie nie poradził bo On poradzi sobie z każdą nawet najtrudniejszą rolą ale chyba nie chciałabym Go oglądać w tym filmie. Chociaż na pewno wtedy lubiłabym ten film odrobinkę bardziej.
Mnie osobiście bardzo się podobał Koyn Ki ze względu na Kareene Kapoor bardzo dobrze wypadła a i Salman nie wypadł najgorzej to jedyny film w którym mi się w miarę podobał chociaż go nie lubię. Wydaje mi się że pasowała do niego rola szalonego.Shanti15 to trochę nie słusznie naskoczyłaś na depikee15 każdy lubi co innego może jej też nie podoba film który Ty uważasz za świetny trochę tolerancji. Zgadzam się z wami dziewczyny to jest film z głębszym przesłaniem i trzeba go zrozumieć.
Mi również podobał się Kyon Ki na pewno nie był to najlepszy film Bolly jaki oglądałam ale był fajny. Podobnie jak Preity27 nie lubię Salmana a w tym filmie mi nie przeszkadzał. Poza tym lubię nawet trzy piosenki z tego filmu: "Dil Ke Badle Sanam", "Kyun Ki Itna Pyar", "Aa Jee Lein Ik Pal Mein"
Tak, piosenki tez były ładne...
Shanti15, powiedziałam "SRK, albo ktokolwiek inny...." :P
Nie wiadomo jakby film wypadł z Nim. Dobrze jest jak jest... Film jest dobry, nieco dramatyczny, po prostu trzeba go zrozumieć :)
A ostatnim rewelacyjnym filmem jaki widziałam (oprócz Shahrukhowych :P ) był "Kocham Cię" z Amisha Patel i Arjunem Rampalem http://www.filmweb.pl/f129597/Kocham+Ci%C4%99,2006 Jak ja na tym filmie ryczałam, trochę Fanaa mi przypominał, ze względu na niewidomą bohaterkę, jednak filmy bardzo się różnią... Film naprawdę godny obejrzenia! Ajun i Bobby byli cudowni...
Omało z fotela nie spadłam pod biurko jak przeczytałam ten post
-----"Przepraszam fanów.... ----------
Obejrzałem kolejny film co prawda bez Khana ale z Bollywood.
"bluffmaster" bardzo fajny a końcówka mnie zaskoczyła. Nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy.
Jak możecie to polećcie mi coś jeszcze w stylu "Dona" i "Mistrza blefu".
Duplicate jest spoko, Baadshaha to juz ci chyba ktos polecal<obejz, a nie pozalujesz>, jest jeszcze taki pol-bolly film, Magia Zmyslow, moze ci sie spodoba<krotki okolo 1.30h>, Salaam Namaste- Trudna droga do milosci< to z Saifem Ali Khanem<tym z Kal Ho Na Ho i Ta Ra Rum Pum>, ale on jest tesh calkiem fajnym aktorem> na dyche dam mu<filmowi> 7,8;)
Madleen dla Twojej wiadomości to zrozumiałam ten film i mimo wszystko uważam że jest beznadziejny. Nadaje się tylko dla ludzi z lekkim upośledzeniem umysłowym tak to nazwijmy nie roztrząsajmy (od razu zaznaczam że nie chciałam nikogo urazić), albo dla kogoś z rozstrojem nerwowym, ewentualnie dla ludzi o nieskończonej cierpliwości wmawiających sobie że za chwilę film się rozkręci i będzie ciekawie. Polecam tym ostatnim konsultacje z dobrym psychoanalitykiem choć wątpię żeby cokolwiek im pomogło. Ale skończmy już tą bezsensowną wymianę zdań
i przestańmy już wisieć nad tym badziewiem, przecież jest tyle fajnych filmów Bollywood.
A ja polecam "Podróż Kobiety" film mnie zaszokował pozytywnie. Dawno nie oglądałam tak dobrego filmu bolly. A Rani czasem przypominała mi Kajol. To znaczy widziałam podobieństwo do niej. A wcześniej go nie dostrzegałam.
mysle ze nawet Szary by nie pomogl temu filmowi, po prostu to rola nie dla niego, ciesze sie ze Salman zagral ta role, bo gdyby ja ktos inny zagral to bym go zalowala ze se opinie psuje grajac w tym niewypale, ale przyznaje, ze poczatek filmu byl spoko, ale to jak sie konczy yyy;/
Billu Ci nie muszę polecać bo już widziałeś ale może "Fanaa" nie wiem czy ktoś Ci to polecał Cypek ale na pewno warto obejrzeć.