Osobiście bardzo go lubie i uwielbiam oglądać z nim filmy. Oczywiście nie jest on wybitnym aktorem, bo jak czasem oglądam sceny z filmów, w których on musi płakać to ja płacze, ale ze śmiechu. Nie ma wybitnego talentu aktorskiego, ale za to ogólnie fajnie wygląda i podoba mi się jak tańczy. Ja go traktuję nie jak jakąś super i extra gwiazdę na miarę Hollywood, ale jak gwiazdę na miarę Bollywood. I każdy kto jest fanem Bollywood przyzna, że z całej zgrai aktorów hindi jest poprostu najlepszy. Każdy kto się bulwersuje, że zajmuje taką wysoką pozycje w rankingach powinien popatrzeć na niego jako na najlepszego aktora Bollywood i nie porównywać go do tych oklepanych ludzi z Hollywood. Boli i Shahrukh jest fajną nowością w przerwie pomiędzy filmami Hollywood. Prawdą jest też to, że w Hollywood powstają coraz to gorsze filmy, które są, że tak powiem "na jedno kopyto", a w Boli pomimo, że zawsze chodzi o to samo(motyw nieszczęśliwej miłości, która w 90% sytuacji zawsze na końcu okazuje się happy endem :D )to ma w sobie jakąś magie, która coraz więcej ludzi przyciąga. Wię podsumowując...Shahrukh i wszyscy aktorzy Bollywood są super, ale na miarę Bollywood i nie powinno ich się porównywać do aktorów z Hollywood, bo to by było tak jakby porównać polską kinematografię z tą zza oceanu...a różnice są kolosalnie duże. Każdy kraj ma swoje filmy, a to że jedne są lepsze czy gorsze...zwykłe prawo natury. Pozdrawiam :)
Nie zgodze sie z Toba co do tego ze nie jest wybitnym aktorem!!! Jest wspaniałym i utalentowanym aktorem!!! A to ze w filmach placze to pokazuje jakiej najwyzszej klasy jest aktorem ze potrafi zagrac kazda ale to kazda role czy to amanta,glupka, mafiose czy psychopate...Zaden z holly aktorow nie umie okazywac uczuc,emocji tak jak SRK!!! Widze to gdyz przedtem widziałam duzo holly produkcji...i zadko ktory aktor płakał a jak juz to mnie nie wzruszal...a Szaruk ma to COŚ w sobie ze potrafi mnie wzruszyc do łez...gdy On sie smieja ja razem z Nim...gdy płacze ja razem z Nim...gdy przezywa przezywam razem z Nim...ja na ogoł mało płacze...ale o kiedy zaczełam ogladac filmy bolly to rycze na nich jak dziecko!!!:P Moim zdaniem ma bardzo duzy talent aktorski ktory pokazal w wielu filmach taich jak: Swades, Darr, Baazigar, Veer-Zaara, Kal Ho Naa Ho czy chocby Duplicate;)Ta gra aktorska jest na miare mistrzostwa...niby skad ma tyle oskarow i nagrod wlasnie za swoja oryginalnosc i talent!!!:D A tanczy fenomenalnie...wprost bosko...wykonuje to z taka lekkoscia i gracja ze az pozazdrosci wyczucia rytmu:D I powiem Ci ze traktuje Go wysoka miare...miare BOLLYWOOD bo bolly to nowosc, brak nomotonni i historii na jedno kopyto!!! Bo holly coraz bardziej schodzi na psy;/tak jak to okresliłas:wszystko "na jedno kopyto";/uwazam holly juz coraz czesciej za dno;/rzadko zdarzy sie dobry film w ktorym nie bylo by na okragło sexu i dennych hostoryjek;/
I nie zgodze sie ze "W bolly pomimo,że zawsze chodzi o to samo(motyw nieszczęśliwej miłości, która w 90% sytuacji zawsze na końcu okazuje się happy endem :D " gdyz w kazdym filmie jest inna tematyka...sa poruszane różne problemy...radze sie dokładniej przyjzec temu;)
I fakt faktem ze bolly "ma w sobie jakąś magie, która coraz więcej ludzi przyciąga":D i zgodze sie ze SRK i bolly jest najlepsze!!!;):D
Uwazam Szaruka za naj najlepszego aktora bolly:D...ale dostrzegam tez innych bardzo dobrych aktorow i aktoreki takich/takie jak:Amitabh Bachchan,Abhishek Bachchan,Saif Ali Khan,Aamir Khan,Zayed Khan czy Hrithik Roshan;)A z pani to: Kajol,Rani Mukherjee,Preity Zinta,Juhi Chawla,Madhuri Dixit czy tez Sushmita Sen;)
Wiec jak widac jest ich duzo;)To tylko kilka osob ktore lubie;)z mnostwa osob w bolly;):P BOLLY RZADZI;):D
owszem zgadzam się, że Hollywood zeszło na dno...i to stwierdzenie z mojej strony padało już nie raz...Obejrzałam już wiele filmów bolly i większośc jest o tym samym, ale nie powiedziałąm ze przedstawione w ten sam sposob. (w kazdym przeplata sie tematyka milosci i tu mi nikt nie powie ze tak nie jest). Ja uwielbiam bollywood i Shahrukha, ale staram się nie patrzec na niego jak na boga, za ktorego jest uwazany. Jest dobrym aktorem nawet moge powiedziec ze bardzo dobrym, ale jakos mi go tak czasem jest za duzo w filmach. A co do tego ze "Szaruk ma w sobie to COŚ" to zgadzam sie z tym, bo ma. Tylko ze czasem nie wychodzi mu zagrac jakas scene dramatyczna tak zeby po drugim obejrzeniu danej sceny dalej to wzruszalo. Oczywiscie szanuje Twoje zdanie, ale uwazam ze drobna doza dystansu do jego talentu powinna byc zachowana...I oświeć mnie, bo mi nic nie wiadomo o tym ze dostal on Oscara ("niby skad ma tyle oskarow"). Moze cos mi umknelo? ;] Pozdrawiam:)
Wiesz jedni Go lubia bardziej a inni mniej;) a niektorych nawet drazni...a jeszcze inni go nieznosza;/...to zalezy od gustu;) dla mnie jest boski a dla Ciebie nie:P i kazdy ma swoje zdanie;)ja uwazam o Nim to co napisałam wyzej:D a co do oskarow to okreslenie uzywane jest w holly ale w bolly to nazywa sie nagroda filmfare:D napisałam oskary bo nie wiedziałam czy słyszałas o nagrodach filmfare;)Szaruk praktycznie kazdego roku zdobywa taka nagrode:D
Jak chcesz sie w to bardziej wgłebic to wejdz na www.skrpagali.net i obejrzyj sobie całe Awards:)Nagrody dla najlepszego aktora,najlepszy filmy, muzyke itp;)
Namaste:)
Jeszcze na tyle się orientuję w tym wszystkim i wiem co to jest filmfare ;] Zbyt bardzo interesuję się kinematografia i wszystkim co z tym związane żeby nie wiedzieć :P