Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

Chciałabym wiedzieć jakie są wasze ulubione filmy Bolly z SRK. Ja jak dotąd oglądnęłam z nim tylko kilka, ale bardzo mi się spodobały. Co polecacie? Widziałam już Veer-Zaara, Nigdy nie mów żegnaj, Don, Gdyby jutra nie było i Czasem słońce, czasem deszcz. Za wszystkimi szaleję i chciałabym wiedzieć co jeszcze warto zobaczyć :), oczywiście żeby było jak najwięcej SRK :).

Shila_3

Jest taki temat Ranging tam sa wymienione filmy ktore na sie spodobaly;]

gosiaczek17193

Ranking*
sorry za blad;]

za krótki <br/>

gosiaczek17193

Już znalazłam :) przepraszam za zamieszanie.

Shila_3

Pierwszy raz zobaczyłam tego aktora " Czasem słońce..." tam grał jakby chciał a nie umiał. Cuż niestety. Zato w "Gdyby jutra..." już mnie tak nie złościł i nawet, nawet...;D

kawka_i_

Ten aktor to Shahrukh Khan;]
A w tym filmie zagral normalnie, w kazdy film wklada duzo pracy i serca,
taki juz jest;]
A stwierdzenie ze "grał jakby chcial a nie umial" to nie bylo trafne;P

gosiaczek17193

No dobrze "chciał a nie mógł". Takie były po prostu moje odczucia po obejrzeniu pierwszego filmu bolly. Po prostu cały film "Czasem słońce..." jakoś mi tak nie leżał. A Shahrukh Khan np. w scenie pożegnania z bratem grał tak komicznie, że naprawdę chciało mi się śmiać choć jednak mniemam, że ta scena nie miała rozśmieszania kogokolwiek. Teraz jestem już po obejrzeniu bodajże 4 filmów z tym aktorem obowiązkowo w roli głównej:) I troszkę zmieniłam zdanie. Nie powiem za "Gdyby jutra nie było" ma u mnie dużego plusa. W "Ryzykancie" też nie najgorzej. W "Nigdy nie mów żegnaj" też miałabym kilka ale, ale...:) może to wynik niedociągnięć w napisaniu roli. I tak naprawdę gdybym się sugerowała pierwszym filmem to chyba już nigdy bym po bolly nie sięgnęła, bo był po prostu cienki mimo iż "klasyk".
Pozdrawiam:)

kawka_i_

Czytając twoją wypowiedź odniosłam wrażenie , że zgrywasz wielką znawczynie kina.Wiesz nie widać różnie odbieramy pewne rzeczy ja większość filmu czasem słońce , czasem deszcz prze ryczałam jak bóbr , włączając w to również tą scenę którą wymieniłaś ( a wiesz mi lubię dobre ambitne kino i rzadko płacze na filmach) .Być może to spowodowane jest tym że nie jesteśmy przyzwyczajeni do tak emocjonalnego i ekspresyjnego wyrażania uczuć , które mnie akurat bardzo odpowiada.Obejrzałam już większą cześć filmografii SRK ,z całą stanowczością stwierdzam że gra świetnie i każda jego rola jest dopracowana.Zdarzało mi się mieć jakieś ale co do fabuły lub scenariusza filmu ale nigdy do umiejętności aktorskich Shah Rukha.

Preity27

Heh... uwierz mi nie zgrywam. Zgadzam się, że każdy w inny sposób odbiera pewne rzeczy, jego prawo, prawo twoje i moje. Poza tym wydaje mi się, że napisałam "TAKIE BYŁY MOJE ODCZUCIA" a nie "Ja jako wielka znawczyni kina tego, śmego i owego stwierdzam";p. Poza tym napisałam w czym mi się podobał a w czym nie. Czy to jest takie znawstwo? Moja ocena i tyle.
Ja na filmach płaczę chyba jeszcze rzadziej ale "emocjonalność i ekspresyjność" podana w odpowiedni dla mnie sposób też porusza. Czy jestem potępiona bo nie podobał mi się jeden film i jedna kreacja aktorska?:)

Shila_3

Oglądałam te co wymieniłaś są wspaniałe, ale polecam jeszcze Om shanti om, Coś się dzieje, żona dla zuchwałych, Naprzód Indie, Jestem przy Tobie, Chalte chalte, miłość żyje wiecznie :) są naprawdę świetne ... Oraz polecam Fanaa gdzie gra Kajol :)

Shila_3

Filmy, które wymieniłaś są super!Obejrzyj też te wymienione przez moją przedmówczynię,a do tego polecam również "Swades-We the People" z SRK :)
Ciekawy film, inny niż wszystkie Szaruka;)Pozdrawiam ciepło:)

KociSan86

Właśnie obejrzałam "Swades-We the People" tak zgadzam się to jest całkiem inny film niż w tych co grał SRK, ale jest świetny :)