Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

facet jest świetnym aktorem. jest cholernie inteligentny i wogóle genialny, ale tego nie wykorzystuje. wszystkie filmy wykorzystują tylko to że jest przystojny. Powinien grać w bardziej ambitnych filmach, bo tak samo szybko jak go ludzie pokochali tak o nim zapomną. Wszyscy oglądając go myślą nie o tym jak gra tylko jakie ma oczy, klate itd. Kiedy będzie już w tym wieku że nie będzie się mógł rozebrać, nikt go nie będzie chciał oglądać.

Zooni

W jednym się z Tobą zgodzę...jest świetnym aktorem i jest cholernie inteligentny i genialny ale to że tego nie wykorzystuje to totalny absurd;/
Po pierwsze nie chodzi tylko o to że on słodko wygląda na ekranie chodzi o jego grę która zwala na nogi prawie wszystkich a co w tym złego że wykorzystuje do tego też swój urok osobisty...
A co do tych filmów to żeby stwierdzić że filmy w których on gra są mało ambitne to trzeba być naprawde ślepym bo przecież każdy film w którym on zagrał, no może prawie każdy ma jakiś głębszy sens jakieś przesłanie które ma do nas dotrzeć...tym bardziej że nie gra on tylko ulizanych kochanków, ale przeróżne role a każda ciekawsza jest od poprzedniej.
Moim zdaniem on całkowicie wykorzystuje swoje zdolności wystarczy troche poczytać o nim bo nie tylko aktorstwem sie zajmuje. Wejdź sobie na strone www.shahrukhkhan.pl i poczytaj co tam pisze a zmienisz zdanie.

Zooni

ostatnio grał chociazby w Chak de India tam chyba nie patrzy sie na jego oczy albo klate na pewno jest jeszcze wiele innych filmow może ich nie ogladaleś

dagmaraa12345

Jak przystojny to już nie może w ambitnych produkcjach grać? Za mało chyba jeszcze widziałaś. A przepraszam bardzo w ogóle to może w masce jakiej ma grać by ludzie dostrzegli jego talent a nie wygląd? Oj zapewniam Cię, ludzie widzą jego talent. I ci którzy go pokochali, na pewno tak szybko o nim nie zapomną. I gdzie on się niby tak rozbiera?! Mówisz tak jakby z gołą klatą latał w co drugim filmie. Nawet gdy się zestarzeje jego fani będą na niego patrzeć z przyjemnością. Doskonały przykład Amitabh Bachchan, obecnie 66 letni dziadziuś :P swojego czasu bożyszcze kobiet, a teraz co? Jak się trzyma, pozostał wielką gwiazdą a filmy z jego udziałem są chętnie oglądane zarówno przez tych starszych jak i tych młodszych.

Seniorita_Paulita

No właśnie. Przykładem jest Amitabh. Nie mów, ze ludzie patrzą tylko na jego wygląd bo obrażasz mnie. Ja nie zwróciłam najpierw uwagi na jego wygląd lecz na grę.. dopiero potem mnie poraziło. Cóż. Może i ziarnko prawdy w twojej wypowiedzi jest ale jakoś nie sądze. Ten człowiek ma tyle fanów - nigdy o nim nie zapomną. A czy ty zapomniałeś o kimś kto umarł? Są takie gwiazdy jak marylin monroe o której mówi się do dziś..

Zooni

jeśli ktoś go pokochał to napewno nie tylko za urode... Przecież on świetnie gra i pokazuje to w KAŻDYM filmie! i to nie tylko poprzez oczy, które faktycznie są cudowne... nie w każdym filmie jest rozebrany, a i tak jest cudowny! po prostu jest świetnym aktorem;] i to że jest przystojny tylko mu pomaga być jeszcze lepszym:)

zxg_

Heh no to jest po prostu boski aktor!! I pokazuje w każdym filmie że umie grać. Jak dla mnie jego miny, gesty są po prostu nie do opisania. Wszystko przedstawia tak realnie. Jak oglądam film z nim to wydaje mi się jak by to wszystko tam działo się na prawde. On jest po prostu genialny:) No i jak to już powiedziało przystojny:)

patus921

Ja jak oglądałam pierwszy raz film bollywoodzki, to właśnie z nim... ale to byl przypadek. Obejrzalam Czasem slonce, czasem deszcz. Nie zwrocilam uwagi na wyglad(bo waktycznie wtedy mi sie nie podobal), tylko spodobalo mi sie to jak gra i spiewa. Dlatego zaczelam ogladac z nim filmy i po pewnym czasie jego urok osobisty dokonał cudu:P spodobał mi sie.
Poza tym, gdzie Shah sie rozbiera, bo ja nie wiem? To, ze pokazuje klate(bo rzecz jasna jak pokazuje, to znaczy ze w filmie tak ma byc)nie znaczy, ze sie rozbiera... juz chyba nie mialas sie do czego przyczepic... moim zdaniem on nie marnuje swojego talentu. jest wspanialym czlowiekiem.

Zooni

Może i jest przystojny ,ale nie oto w tym chodzi ,chyba tego nie rozumiesz :) Wybierają go do roli w filmie ,dlatego ,że jest wspaniałym aktorem i kocha to co robi ,bo robi to całym sercem. Najlepszy aktor jakiego poznałam !!! Uwielbiam go . Ja też na początku nie zważałam na jego wygląd ,lecz jak zobaczyłam jak gra i wtedy mi się spodobał. Jego filmy są pewne energii i szczerości . Sam kiedyś powiedział ,że przy każdym filmie oddaję jedną cząstkę życia :) Nie wiem kto ci naopowiadał takich bzdur ,ale to świadczy tylko o tym ,że gówno o nim wiesz :D Pozdrawiam wszystkie fanki .

Zooni

On wcale nie jest aż tak zabójczo przystojny, także bardzo mocno polemizowałabym z tym, co piszesz. Koleś zdecydowanie wykorzystuje to, co potrafi. Nie wiem, czy zawsze.. ale prawie zawsze owszem.

Zooni

No on w przeciwieństwie do wielu aktorów nie świeci klatą w każdym jednym filmie.. zgodzę się z up - nie jest jakiś mega przystojny coby to móc odnieść tyle sukcesów bez wkładania w to pracy, bez pokazywania tego, co potrafi. Zwłaszcza, że jak zaczynał wyglądał może w połowie tak dobrze jak teraz :p a to te starsze filmy zapewniły mu tę pozycję jaką ma teraz. Shahrukh ma talent i go wykorzystuje, daje z siebie wiele w każdym filmie.. ambitnym czy mniej ambitnym. Oczy ma piękne (jeśli już o tym piszesz) :D i to przyciąga, jednak jak nie jest się jakąś lejącą po portach trzynastką zwraca się uwagę nie tylko na to i klate, ale i grę aktorską.. a to traktuje się jako śliczny dodatek, bo po czym jak nie po oczach poznasz się na człowieku? Z nich bije takie ciepło, że aż chce się go oglądać.., ale to nie znaczy, że ludzie oglądają go tylko z tego względu. Gdyby ktoś miał o nim zapomnieć, już by zapomniał, a jednak - nadal ma miano KING.
To tyle, dziękuję za uwagę - Kessa.

Zooni

Kessa dokładnie nie świeci klatą w każdym filmie ,tak jak robi to Salman Khan -.-

ROOKSI_OO

SRK jest wspanialym aktorem i jest znany nawet poza bollywood. jego talent rowniez jest wykorzystywany. Gość nie przyjmuje scenariusza, ktory mu sie nie podoba... po 2 nie pokazuje klaty, boo hmm no nie ma jej tka wyrzeżbionej jak inni aktorzy.
po 3 to, ze Salman ją pokazuje to co jest w tym zlego? Ma ladne cialo?- ma.. pokazuje swoje walory i to nie jest nic złego, zreszta jego aktorstwo tez sie sprawdza...i nie tylko w romansidlach :)

aleksa400

Nie lubie Salmana może dlatego mnie wkurza w każdym filmie którym gra ,staram się z nim nie oglądać filmów i dlatego bardzo denerwuje mnie jego klata ,którą prawie w każdym filmie pokazuje . Może dla ciebie on umie grać ,dla mnie nie .. robi co chwile te swoje miny . ; / Z całym szacunkiem do ciebie i jego fanek ale ja za nim nie przepadam.

Zooni

Jak każdy aktor, również SRK gra w mniej i bardziej ambitnych filmach. Jak już wspominała inna osoba, Shahrukh czyta najpierw scenariusz, jeżeli uzna że rola jest warta zagrania to to robi. Chce dotrzeć do każdego widza nie tylko do elity... Hm co do scenariuszy, to dodam jeszcze, że sam również dodaje swoje kwestie, dzięki którym przybliża postać ku widzowi. Przykładem może być rola Amana w "Gdyby jutra nie było" co oczywiście polecam.. co do bardziej ambitnych filmów to polecam chociażby "nazywam się Khan" czy "veer-zaara". Uważam również że "Asoka" jest w porządku jak i wspomniane "chak de! India". Dużo jest dobrych ról... Ale też trzeba lubić te "klimaty" ;) są zupełnie inne od Hollywood ;D a co do samego aktora... poprostu- KING-KHAN ;p
Pozdrawiam fanki i fanów ;)

Malvishia

no dokladnie, sa baaadziej piekne filmy i sa mniej piekne, ale akurat My name is Khan nalezy wlasnie do tej grupy pieknego i madrego filmu, ktory pokazuje jak jest na prawde, veer-zara rowniez... :D

do ROOKSI_OO
jasne, kazdy ma przeciez swoje zdanie na jakis temat, jednak uwazam, ze po golej klacie,ktora raczej pokazuje na potrzeby filmu nie mozna go niszczyc, bo ja rowniez ocenialam go po tym jak sie dowiedzailam, co sie stalo miedzy nim a shahrukhiem, no ale stwierdzilam, ze jednak musze zobaczyc jego film no i obejrzalam i rowniez sie nie zawiodlam :D:)

aleksa400

Ja się nie dawno dowiedziałam o tej akcji między Shahrukiem a Salmanem i jeszcze bardziej go znielubiłam xD

aleksa400

A właśnie przypomniało mi się o super filmie "Swades" :) oglądałaś może?? zaliczyłabyś go godnego polecenia? ;D dla tej osoby która uważa, że pan Khan się marnuje ;D