Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan
dona.marie

Ciężko wybrać przy takim talencie :) Ostatnio mam fazę na Ra.One więc niech będzie że rola G.One :) Ale na pewno dałabym jeszcze MNIK, CDI, Swades, Darr itd...

wildrose84

ojej! Toć Shahrukh jest genialny we wszystkim, ale jeśli trzeba wybierać to:

MY NAME IS KHAN
DARR - masakra, niesamowity pops!:)
BAAZIGAR
DON
ŻONA DLA ZUCHWAŁYCH
RAB NE BANA DI JODI
DEVDAS (zwłaszcza scena, kiedy pijany wychodzi z domu publicznego i mówi ten monolog "Wysoki Sądzie (...)")

:) love SRK <3

dona.marie

Ciężko, bardzo ciężko wybrać, ale z filmów, które widziałam to zdecydowanie króluje u mnie, jako postać w:

"Devdas" - co do momentu ulubionego to są jego słowa do Chandramukhi, gdy opuszcza jej, hm, dom - "Jeśli spotkamy się na tamtym świecie, nie będę miał dość siły, aby się Ciebie wyrzec" oraz gdy umiera przed bramą domu Paro, gdy ta do niego biegnie - "Spróbujmy odnaleźć naszą utraconą niewinność, gdy snuliśmy marzenia i cieszyliśmy się dzieciństwem, gdzie w cieniu drzew tworzyliśmy swój dom…" - te momenty były najbardziej mistrzowskie moim zdaniem.

"My Name Is Khan" - nie łatwą sztuką jest zagrać osobę z syndromem Aspergera.

"Baazigar" - no i co z tego, że jest tym złym w pewien sposób? Od samego początku filmu do ostatniej sekundy darzyłam go sympatią - uważam, że to, co zrobił robił w pewien sposób w słusznej sprawie - mimo, że wykonanie nie było najlepsze.

"Veer-Zaara" - chodzi o to, w jaki sposób przez tyle lat chronił dobre imię swojej ukochanej. To było piękne. No i ten wiersz na sali sądowej "Ja więzień nr 768..."

użytkownik usunięty
dona.marie

Nie da się wybrać, ale jak już trzeba to Don/Vijay.
Oczywiście nie ma to jak Veer, Devdas czy Rizvan :D Ale ja kocham Don'a miłością prawdziwą hehe :D

ciężko wybrac bo w większości był wspaniały i dlatego uwielbiam tego aktora....
ale jeśli musiała bym wybrać to byłoby to coś spośród:
my name is khan
don

uwielbiam też z nim
kal ho naa ho
baadshah
DDLJ
karan Arjun
Baazigar
Darr

dona.marie

ciężko by wybierać...
Don 1 i 2
K3G
MNIK
KHNH
Veer-Zarra
Nigdy nie mów żegnaj
DDLJ
Devdas
Chalte Chalte....uuu już duuużo...hahaha XD

dona.marie

SRK we wszystkich świetnie zagrał .
np. K3G, jestem przy tobie czy gdyby jutra nie było ♥

użytkownik usunięty
wercik789

Zgadzam sie mi tez kazdy film z nim sie podoba :)

dona.marie

Hmm, ciężko wybrać, każda jego rola mi się podoba, ale najbardziej chyba Mohan ("Swades"), Aman ("Kal Ho Naa Ho"), Raj ("DDLJ"), Dev ("KANK") itp.. :)

dona.marie

Mi również ciężko wybrać, mało filmów oglądałam (17) a z nich moje Ukochane role :
Kabir Khan- naprzód Indie
Rizvan- Nazywam się Khan
Surinder- Do zakochania jeden krok
Aman- Gdyby jutra nie było
Veer- Veer-Zaara
Don- Don2 (gdzie mogę obejrzeć 1 część za darmo????? - pomocy !! !! )
Dev- Nigdy nie mów żegnaj
Mohan- Mój kraj
Raj- Blisko siebie
Rahul- Czasem słońce...
Max- Namiętność
Raj- Żona dla zuchwałych

SRK <3