Ciężko wybrać przy takim talencie :) Ostatnio mam fazę na Ra.One więc niech będzie że rola G.One :) Ale na pewno dałabym jeszcze MNIK, CDI, Swades, Darr itd...
ojej! Toć Shahrukh jest genialny we wszystkim, ale jeśli trzeba wybierać to:
MY NAME IS KHAN
DARR - masakra, niesamowity pops!:)
BAAZIGAR
DON
ŻONA DLA ZUCHWAŁYCH
RAB NE BANA DI JODI
DEVDAS (zwłaszcza scena, kiedy pijany wychodzi z domu publicznego i mówi ten monolog "Wysoki Sądzie (...)")
:) love SRK <3
Ciężko, bardzo ciężko wybrać, ale z filmów, które widziałam to zdecydowanie króluje u mnie, jako postać w:
"Devdas" - co do momentu ulubionego to są jego słowa do Chandramukhi, gdy opuszcza jej, hm, dom - "Jeśli spotkamy się na tamtym świecie, nie będę miał dość siły, aby się Ciebie wyrzec" oraz gdy umiera przed bramą domu Paro, gdy ta do niego biegnie - "Spróbujmy odnaleźć naszą utraconą niewinność, gdy snuliśmy marzenia i cieszyliśmy się dzieciństwem, gdzie w cieniu drzew tworzyliśmy swój dom…" - te momenty były najbardziej mistrzowskie moim zdaniem.
"My Name Is Khan" - nie łatwą sztuką jest zagrać osobę z syndromem Aspergera.
"Baazigar" - no i co z tego, że jest tym złym w pewien sposób? Od samego początku filmu do ostatniej sekundy darzyłam go sympatią - uważam, że to, co zrobił robił w pewien sposób w słusznej sprawie - mimo, że wykonanie nie było najlepsze.
"Veer-Zaara" - chodzi o to, w jaki sposób przez tyle lat chronił dobre imię swojej ukochanej. To było piękne. No i ten wiersz na sali sądowej "Ja więzień nr 768..."
Nie da się wybrać, ale jak już trzeba to Don/Vijay.
Oczywiście nie ma to jak Veer, Devdas czy Rizvan :D Ale ja kocham Don'a miłością prawdziwą hehe :D
ciężko wybrac bo w większości był wspaniały i dlatego uwielbiam tego aktora....
ale jeśli musiała bym wybrać to byłoby to coś spośród:
my name is khan
don
uwielbiam też z nim
kal ho naa ho
baadshah
DDLJ
karan Arjun
Baazigar
Darr
ciężko by wybierać...
Don 1 i 2
K3G
MNIK
KHNH
Veer-Zarra
Nigdy nie mów żegnaj
DDLJ
Devdas
Chalte Chalte....uuu już duuużo...hahaha XD
Hmm, ciężko wybrać, każda jego rola mi się podoba, ale najbardziej chyba Mohan ("Swades"), Aman ("Kal Ho Naa Ho"), Raj ("DDLJ"), Dev ("KANK") itp.. :)
Mi również ciężko wybrać, mało filmów oglądałam (17) a z nich moje Ukochane role :
Kabir Khan- naprzód Indie
Rizvan- Nazywam się Khan
Surinder- Do zakochania jeden krok
Aman- Gdyby jutra nie było
Veer- Veer-Zaara
Don- Don2 (gdzie mogę obejrzeć 1 część za darmo????? - pomocy !! !! )
Dev- Nigdy nie mów żegnaj
Mohan- Mój kraj
Raj- Blisko siebie
Rahul- Czasem słońce...
Max- Namiętność
Raj- Żona dla zuchwałych
SRK <3