Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
17 136 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

Bez przesady, ile można patrzeć na tego samego aktora. Rzygać się chce...

MsSeeQ

O jejku... Z Twojego postu wnioskuję, że Twoja wiedza o Bollywood jest bardzo bardzo mała. W Indiach produkuje się rocznie ponad 1000 filmów! I to nie jest same Bolly, lecz także: Kollywood, Tollywood i inne. W takim więc razie SRK nie pojawia się rocznie w 1000 filmach, bo to przecież mission impossible. A to że wybierasz filmy tylko z nim, to już Twój problem. Tak ciężko wejść w te google i poszperac?

MsSeeQ

O jejku! Z Twego postu wnioskuję, że Twoja wiedza o Bolly jest bardzo bardzo mała. W Indiach produkuje się rocznie ponad 1000 filmów! I to jest nie tylko Bolly, ale także Kollywood, Tollywood etc. W takim razie SRK nie pojawia się nawet w 1/100 tych filmów, ponieważ jest to mission impossible. A to, że Ty wybierasz/trafiasz na filmy tylko z nim, to Twój problem. Tak ciężko wejśc w google i poszperac trochę?

Przepraszam za podwójny post, ale filmweb działa jakby chciał, a nie mógł.

Madleen

przepraszam czy ja gdzieś napisałam że Khan gra we wszystkich filmach?
hmm.. nie widzę

MsSeeQ

A czy ja coś takiego napisałam?
"A to, że Ty wybierasz/trafiasz na filmy tylko z nim, to Twój problem." odpowiedzią na "za dużo filmów bollywoodzkich z jego udziałem"

Madleen

"W takim więc razie SRK nie pojawia się rocznie w 1000 filmach, bo to przecież mission impossible"
??

MsSeeQ

za dużo filmów jest z SRK no chyba nie bardzo Anupam Kher 249 filmów a SRK tylko 92

hotspotmichal

Ehh... Za MAŁO filmów Bollywoodzkich z jego udziałem.. ;PP serio.. gdyby teraz kręcił tyle co kiedyś poezja.... ^^ Byłoby co oglądać.. a tak wieczne oczekiwanie na kolejną nowość, choć chyba i to dobre. ; )) Mówi Ci to osoba, która obejrzała już każdy <oprócz DON2 na razie> film Shahrukhowy ; pp o oprócz tych jeszcze ponad 200 innych bez jego udziału. Tak więc jak widać, wcale go tak dużo nie ma :p

Widać wiedza Twa o filmach indyjskich jak i o aktorach jest bardzo ogromna, bardzo. xDD

__KarLa__

wiem, że jest niewielka, ale ja nigdzie nie napisałam, że on gra w największej ilości filmów!! Nawet jeśli w życiu obejrzałam jakieś 10 filmów z czego 8 było z jego udziałem to wybaczcie, ale w moich oczach jest go za dużo? Nie jestem fanką tego kina i nie mam pojęcia ile rocznie się kręci tam filmów, jaki aktor w ilu filmach gra i jeszcze może jaki był nakład, komu się podobały a komu nie..

MsSeeQ

No to czemu Cię tak dziwi to, co piszemy? Twierdzisz, że jest za dużo filmów bollywoodzkich z nim. Ale jak statystyki pokazują SRK ma podobno 92, a w ciągu tych wszystkich lat jego kariery nakręcono dziesiątki tysięcy. Nie możesz mówic, że filmów z nim jest za dużo, bo to nieprawda. To, że Ty trafiłaś na prawie same filmy z nim, nie świadczy o tym, że tylko SRK jest w Bollywood jedyny.

Madleen

Bollywoodzkie filmy powstają w 2 miesiące a "Czasem słońce czasem deszcz"" robiony był 4 miesiące a Hollywood nad filmami pracuję troszkę dłużej i choć w Hollywood mają więcej aktorów to i tak robią o 200 filmów mniej niż Bollywood u nas w Polsce nie wychodzi nawet 1/10 tego co w Indiach. Kilka miesięcy temu Amitabh Bachchan był w Krakowie i ma zamiar kręcić tam film z udziałem SRK jestem ciekaw co z tego będzie.

hotspotmichal

Chyba trochę stare info masz ;p Od pewnego czasu głównie filmy niskobudżetowe powstają tam tak szybko... Nie mówię, że inne nie, ale... jest wiele filmów, które powstawały przez nawet kilka lat, tak więc nie powinno się mówić, że "Bollywoodzkie filmy powstają w 2 miesiące" ;) Wszystko zależy od budżetu, producenta, reżysera. Wszystko trzeba brać pod uwagę.

__KarLa__

ale to dlatego że są przekładnane nie film nagrywają 2 miesiące a to ile się do tego zabierają to już inna bajka!

hotspotmichal

Nie, właśnie nie koniecznie. Niektóre filmy kręcone są nawet po kilka l, kilka miesięcy czy prawie rok.. I nie biorę tu pod uwagę tego, że premiery czasem są przekładane z jakiś tam powodów. Owszem, są i filmy, które kręcone są przez 2 miesiące i skończone.. Ale jest wiele takich, których nagrywanie trwa na prawdę długo. Dam taki przykładzik, że na Don2 czekaliśmy około 5 lat.. z czego to około 3 czy 2 zajęło nagrywanie zdjęć. NOKJ, bardzo długi czas nagrań, Ra.One ..

__KarLa__

okej spoko daj mi na to dowód a nie twoje zdanie które jest nie zgodne z wypowiedzią jaką dawał w tv Amitabh Bachchan, don 2 był przekładany 5 lat zauważ dużo filmów ludzie mówią że będzie część druga a twórcy nawet nie mają takich planów! a don przekładany był rok z powodu iz SRK był na innym planie jak mógł to inni aktorzy mieli co innego w planach i musieli się ugadać by być w jednym czasie!

hotspotmichal

Z tego co ja czytałam/słyszałam Dona 2 zaczęto już kręcic w pod koniec 2010 roku! Z czego wynika, że film był kręcony prawie rok. Ra.One też nie był nakręcony w 2 miesiące.

Madleen

nie dona zaczeli w wakacje tak jak ra. one z tym że ra one chwilę wcześniej śledzę MSRK na fb i wiem co jak jest bo nawet dochodami się chwali

hotspotmichal

Oj, ejj ... a ja nic nie wiem i z osobą tak pełną wiedzy jak Ty, polemizować już nie będę. Ehh.... :P bo widzę, że to i tak większego sensu nie ma.. nie.

hotspotmichal

"Don 2" przekładany był tylko dlatego, że SRK musiał wrócić do kondycji po operacji. Dlatego też (m.in) wcześniej został zrealizowany "My Name Is Khan". Po prostu King brał udział w takich filmach, które nie potrzebowały od niego dużego wysiłku fizycznego.

MsSeeQ

ja mogę patrzeć na niego przez cały czas <3

monika199406

ja tez <3

MsSeeQ

Zacznijmy od tego że w Bollywood rocznie produkuje się tysiące filmów a sam Shahrukh gra w 3-4 z nich. A poza tym, to chyba o czymś świadczy skoro producenci chętnie go biorą, jest bardzo utalentowany i wszechstronnie uzdolniony, może zagrać każdego z lekkością. A ty zanim powiesz coś tak głupiego jak to, że "ile można patrzeć na tego samego aktora" to może chociaż obejrzyj z 10 filmów z innymi aktorami. Żal mi takich ludzi...

Priya12

Kurcze co za ludzie
Lubię tego aktora moim zdaniem przydała by mu się rola w dobrym amerykanskim filmie
Niech żyje kinematografia indyjska

Priya12

Hm a ja mam tak, że nie przepadam ogólnie za Bolly ale filmy z SRK mnie urzekły ;) obejrzałam 22 filmy i pomalutku mam dość ale jeszcze trwam ;) ale uwielbiam go ;) tzn pana Khana- w każdej roli ;) a najbardziej w negatywnych ;) pozdrawiam Ciebie i wszystkie fanki ;D

Priya12

z bolly obejrzałam juz
nazywam sie khan
gdyby nie było jutra
cos sie dzieje
zona dla zuchwałych
fanaa
mistrz blefu
czasem słońce czasem deszcz
co możecie jeszcze polecić

monika199406

Polecam tradycyjnie :
Don i Don 2
Nigdy nie mów żegnaj
Asoka
Blisko siebie
Josh <3
Chak de! India <3 <3 <3
i oczywiście
Veer- Zaara ;D
Mam nadzieję że którąś z tych pozycji obejrzysz i będzie się Tobie podobać ;)

monika199406

No to ja Tobie polecam moje 2 ulubione:
Zindagi Na Milegi Dobara oraz
Delhi Belly.
Aż dziwne, że ulubione i bez SRK :)

MsSeeQ

Być może dlatego odnosisz takie wrażenie, że w Polsce oficjalnie można było kupić w większości filmy, w których gra SRK (i to nie najlepsze produkcje - wydania gazetowe). Poza nim w Bolly jest jeszcze wielu aktorów, mniej popularnych. ;)

MsSeeQ

Nawet siedząc w toalecie szkoda marnować czasu na filmy z jego udziałem