Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

To już marni polscy aktorzy są wyżej, szczerze mówiąc to na chwilę obecną biorąc pod uwagę poziom obecny Seagala wcale się nie dziwię, że jest tak nisko!

AdamBayern01

Dla mnie nie ma znaczenia jaką ocenę ma Seagal(Tak samo Van Damme ,Norris) na forum , 5 pierwszych jego filmów to kino akcji na najlepszym ,możliwym poziomie .Za to lubię i darzę szacunkiem ,bez wzgledu na to jak dalej potoczyła się jego kariera oraz jego losy jako zwykłego człowieka .Po za tym Adamie lubię cię ale staraj się nie być AntyDangerisem ,Ciągłe atakowanie Stevena nie jest w porządku .każdy prawdziwy fan meskiego kina akcji docenił wielką kariere mistrza Aikido ,mimo że upadł mocno ta gwiazda zasługuje na uznanie i szacunek jak każda inna ikona kina akcji z lat 80/90

bradock

Nie tylko ja, ale też dużo ludzi się od niego odwróciło dawno temu. W latach 90 był gwiazdą kina akcji-zgadzam się. Ale później co się z niego zrobiło, to sam wskazałeś, że najgorsze jego filmy znajują się po latach 2000 i tego nie da się ukryć. Seagala nie lubię obecnie z tego względu, gdyż raz, że gra w kiczowatych filmach, których pewnie ponad połowa tutejszych użytkowników nie wytrzymuje do końca seansu. Dwa, że na chwilę obecną porównując inne byłe gwiazdy kina akcji, Seagal powinien zakończyć swoja działalność po filmie "Wpół do śmierci". Później było gorzej, znacznie gorzej. Nie lubię go za to, że dalej kontynuuję sowją naprawdę wprost mówiąc żałosną karierę, w której miał tylko kilka ciekawych i dobrych filmów sensacyjnych. Te słowa, które napisałem na pewno nie tyczą się Van Damma, Lundgrena, Arbolda, Sylvka i wielu innych. Jakby Seagal zasługiwał na szacunek, nie kontynuował by swojej bezsensownej kariery, w której i tak już po jakości najnowszych filmów nic nie osiągnie.

AdamBayern01

Po pierwsze Seagal nie miał w czasie swoich złotych czasów kilka dobrych filmów ,tylko bardzo dużo .Co z tego że Seagal gra w kiczowatych filmach ,skoro inni też grają ,obejrzy sobie Zły generał z Lundgrenem czy Pasażer z Van Dammem .Wieksość z tych filmów po 2000 roku jest słaba ,to są budzetówki ,nie mają szans konkurować z wysokobudzetowymi hitami kina akcji typu Uniwersalny Żołnierz czy Liberator .I co najważniejsze prawdziwy fan nie odwraca się od swojego idola ,jest się z nim na dobre i na złe

bradock

Podałeś tylko przykłady gorszych filmów nielicznych filmów Van Damma i Lundgrena. Ja bym Seagala taki film wybrał z zamkniętymi oczami. Chodzi mi o to, że Seagal wciąż od 2002r. ciągnie swoją karierę, nic od tych lat przy tym nie osiągając. Wiesz, co głównie różni na chwilę obecną Van Damma od Seagala, czy też Lundgrena od Seagala? Ci Panowie chociaż nie grają non stop w tanich gniotach, Van Damme ma świetny Skazany Na Piekło, Lundgren ma świetny Killing Machine, który ostatnio pod względem średniej zaczął wzrastać (5,3<5,5). I powiedz mi Bradock, czy Seagal na chwilę obecną posiada jakiś film, który jest godny polecenia, rzecz jasna chodzi o obecne lata. Ja Skazany Na Piekło obejrzałem ponad 10 razy, Killing Machine ponad 5. Szczerze to naprawdę bardzo jest trudno dotrwać w tych nowych filmach Stevena do końca. Z drugiej strony szkoda, że się zniżył do poziomu dna, ale z drugiej strony ludzie mu to mówili, więc po co ciągnąć to dalej?

AdamBayern01

Sprawiedliwość Ulicy i Gra o życie były dobre ,a Dolph ma tylko Killing Machine ,reszta jego filmów nie licząc Niezniszczalnych 1,2 to są gnioty .Oczywiście po 2000 roku

użytkownik usunięty
bradock

Raczej mocno średnie i tyle.

"a Dolph ma tylko Killing Machine ,reszta jego filmów nie licząc Niezniszczalnych 1,2 to są gnioty"

Mało mam obejrzanych filmów z Dolphem po 2000 roku ale patrząc na oceny tych filmów są podobnie niskie do Seagala. Lundgrena ratują głównie Niezniszczalni 1 i 2.

Oto mi właśnie chodziło kolego ,Dolph mimo że jest w lepszej formie (Rzekomo ) od Stevena ,to i tak wieksość jego filmów zblizyła się do poziomu Seagala .Wiem ,bo ogladałem sporo .Jedynie Niezniszczalni 1i 2 ratują go ,a nie Killing Machine .Jeśli ktoś twierdzi że ten film to znakomite kino akcji to już sam nie wiem co myśleć .Proponuję obejrzeć Niepochamowaną siłę z 1993 roku .To jest porządne kino akcji http://www.youtube.com/watch?v=9mTKZVftaYo

A co tam oceny. Ja się nie kieruję opiniami innych tylko własną. Mam swój rozum i wiem co mi się podoba, a co nie.

użytkownik usunięty
karoman4

W przypadku Seagala oceny są bardzo pomocne. ;D

Oceny, w dużej mierze zaniżane i zawyżane przez trolli - za taką pomoc ja dziękuję.

użytkownik usunięty
karoman4

Na Imdb gdzie nie ma takiej masy trollów bywają jeszcze niższe. Nie dziw się te jego po 2002 roku filmy są bardzo słabe stąd niskie średnie.

Jeśli chodzi o słabsze filmy, to ok, ale nie można mówić, tak jak Adam, że te z okresu 1988-1997 zasługują tylko na 7.

użytkownik usunięty
karoman4

Co ty chcesz przecież 7 to bardzo dobra ocena jak na te filmy. Ja sam często daje wysokie oceny w kinie akcji bo lubię ale gdybym miał obiektywniej głosować to z pewnością bym 7 dawał czy nawet 6. Zobacz na średnie starych filmów Seagala większość ma 6 coś ale gdyby miały 7 to byłby świetny wynik. Dlatego po części się z Adamem zgadzam.

bradock

Oglądałeś Pod Nadzorem, Kontakt Bezpośredni, Mechanik-Czas Zemsty, Universal Soldier-Day of Reckoning?

AdamBayern01

Ogladalem Mechanik -Czas Zemsty ,przecież to też jest kino akcji klasy C ,Kontrakt Bezposredni to nie ale słyszałem że też bardzo słabe .Reszty nie widziałem .

użytkownik usunięty
bradock

Czy ten Mechanik ma coś wspólnego z tym z Bronsonem i Stathamem? Czyli tylko nazwa wspólna nic więcej?

Tylko nazwa ,nic wiencej

bradock

Więcej* :) Przepraszam, ale nie mogę patrzeć na tego typu błędy :)

bradock

Bradock, Ty masz jakąś dyslekcję, czy coś w tym stylu?(popełnianie błędów ortograficznych dosyć często). Moi koledzy to mają bardzo często, więc się Ciebie pytam szczerze!

bradock

Zeby nie było - z ciekawości się po prostu pytam :)

bradock

To, że słyszałeś, jeszcze nie oznacza, że taki jest. A wracając do filmów Dolpha, niezły jest jeszcze Stash House.

AdamBayern01

Ok ,obejrze .Dzięki za polecenie .

bradock

A nie ma sprawy! Sorry, torchę mnie poniosło. Pewnie przez to, żel ubię mieć rację. Jeżeli obraziłem tu kogoś, to przepraszam!

AdamBayern01

Adaś, każdy lubi mieć rację ;-) Ale trzeba wiedzieć, kiedy spuścić z tonu. Nie mamy za co sie gniewać. Wyraziłeś swoje zdanie i w sumie chodzi w tych dyskusjach. Ażeby każdy przedstawiał daną sprawę tak, jak ją widzi.

karoman4

To raczej do Bradocka, gdyż moze miec do mnie wyrzuty sumienia.

AdamBayern01

Ale jak to wyrzuty sumienia? ;-D

AdamBayern01

No co ty nie ma żadnych wyrzutów sumienia do ciebie Adamie .Lubie porozmawiać w ciekawy sposób o filmach i aktorach ,nawet jeśli się różnimy i spieramy to warto porozmawiać w ciekawy i kultularny sposób .Także twoja debata z Damianem jest zawsze ciekawa ,żywiołowa i zabawna .Wiec wszystko ok

bradock

To, ze zabawna to dziękuję. Za wyrozumiałość, rzadko się w codziennym życiu takich ludzi jak Wy spotyka! DziękujęWam!

AdamBayern01

Wyrozumiałość się opłaca, Adam ;-)

karoman4

Rzadko, kto ją poiada. Wy we dwójkę owszem!

AdamBayern01

Dziękuję Adam za miłe słowa. ;-)

karoman4

Nie każdy potrafi je publicznie wykazać!

AdamBayern01

To prawda.

karoman4

Ja jestem jedną z tych osób, która się nie boi okazywać tego co mysli. nie wiem czy to dobrze :P

AdamBayern01

W sumie to dobrze. Trzeba umieć wyrazić własne zdanie, powiedzieć to, co się czuje. A przede wszystkim nie można się bać własnego zdania.

bradock

''Pod Nadzorem'' - ten film polecam Ci Bradock ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Swoją drogą poleciały ostre słowa w starciu Adama z Damianem. ;d

Trzeba walczyć o swoje!

W tym temacie i którym momencie?

karoman4

Na dole ;)

AdamBayern01

Aha, to widziałam, że ostra dyskusja się toczy ;-D

karoman4

Toczy i się nie zakończy szybko. Nie da się ukryć, że lubię na swoim stawać :)

AdamBayern01

Każdy lubi jak ktoś przyznaje mu rację, chociaż czasem jej nie ma. ;-P
Ale takie przekomarzania też są czasami potrzebne. Przynajmniej nie jest nudno na tych forach.

karoman4

Dziękuję koleżanko!

AdamBayern01

Nie ma za co. Oglądałam ten film i z całą pewnością można polecić ten film Bradockowi.

karoman4

Dzięki za polecenie ,napewno obejrze .

bradock

Nie ma za co Bradock. lubię się z Wami dzielić fajnymi filmami ;-)
A wiesz wczoraj przeleciałam filmografie Brandona Lee i muszę przyznać, że facet był genialny. Nie widziałam jeszcze ''Laserowej Misji'' i tych dwóch filmów ,,Kung fu''. Szkoda, że nie żyje, bo gdyby żył, sądzę, że jego kariera w filmie mogłaby zabrnąć na wysoki poziom. No i osobiście, chętnie widziałabym go w obsadzie Ex3.

użytkownik usunięty
karoman4

Miał szanse na wielką karierę ale to też zasługa jego ojca.

No, tylko szkoda, że go sprzątneli tak szybko.. :(

AdamBayern01

Bruce'a też sprzątneli, a bynajmniej ja tak gdzieś czytałam.