Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

To już marni polscy aktorzy są wyżej, szczerze mówiąc to na chwilę obecną biorąc pod uwagę poziom obecny Seagala wcale się nie dziwię, że jest tak nisko!

AdamBayern01

Niczeko takiego nie mówiłem i nie mówię, bardzo fajny film, podobno Mściciel też jest dobry (nie jestem pewien czy oglądałem), Strażnik granicy nie jest najgorszy , ze nie wspomne o najnowszym Universalu, ale tam JCVD jest malo, Six Bullets ma zajebisty początek, ale potem juz nie jest tak różowo.

ActionMan_filmaniak

Van Damme względem aktorstwa zdecydowanie poszedł w górę ;)

AdamBayern01

Nie wiem, może, ale ja oglądam filmy z nim nie dla gry aktorskiej ale dla akcji i oczekuje zajebistych scen walki wręcz, a z tym jest róznie.

ActionMan_filmaniak

Dokładnie !!! Filmy akcji oglada się dla akcji ,rozpierduchy ,demolki a nie gry aktorskiej ,ciekawego scenariusza itp Ja ostatnio obejrzałem Odział Specjalny 2 i normalnie akcja na wysoką skalę !!! Jeff Wincott ostro wymiatał !!!!http://www.youtube.com/watch?v=cBD3Bxm0EVM

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=cBD3Bxm0EVM

bradock

Walki fakt, świetne. Jeff z początku akcji mało używał nóg, później już jest lepiej :)

bradock

Z pewnością oglądałem, Wincott był dobry.

ActionMan_filmaniak

Dokładnie !!!

AdamBayern01

Widzę, że strasznie nie lubisz Seagala, ja nigdy za nim nie przepadalem, ale potrafie docenić walory jego filmów, tych pierwszych oczywiście, bo dzisiejsze to gnioty pierwsza klasa. I nie zgodzę się, że po 2002 roku nie miał nic ciekawego, ponieważ mi osobiście podobaly się Bestia , W stronę słońca, Sprawiedliwość ulicy.

ActionMan_filmaniak

Adam mówi, że jest przeciwieństwem tych, którzy nie lubią Van Damme'a. ;-D

karoman4

Dobre xD

Akurat ja lubię JCVD.

ActionMan_filmaniak

Ale ja miałam na myśli trolli, bo tylko ich gnębi Adam. ;-)

karoman4

Im więcej ich będę gnębił, tym rzadziej się będą udzielać!

AdamBayern01

To prawda. Twój antytrolling działa, jak natura chciała. ;-)

karoman4

A Adam czasem nie troluje Seagala? Adaś, przyznaj się bez bicia, te twoje hejtowanie Stefana tak trochę podpada pod trolling hehe.

ActionMan_filmaniak

Ale, to co ja mówię jest kłamstwem, bądź prowokacją?

ActionMan_filmaniak

Nie wiem, ale wątpię. Adam to spokojny człowiek. Czasem nerwy poniosą, jak każdego.

ActionMan_filmaniak

Jean Claude Van Damme to mój idol pod każdym względem. Raz, że bogaty, dwa, że przystojny, trzy, że umięśniony. Coś jeszcze?

AdamBayern01

Cztery już nie taki młody i sprawny, pięć schorowany. Przystojny mówisz, hmm nie wiem , nie znam się na męskiej urodzie, ale żonie sie nie podoba hehe.
Widzisz, nawet i u niego da się znaleźć slabe strony, ale nie było moja intencja deprecjonować osiągnięć JCVD, którego cenię za dostarczanie wielu emocji swymi filmami, w czasach mej młodości.

ActionMan_filmaniak

Nie mówię o teraźniejszości, gdyż każdy się zestarzeje. Zobacz na Jean-Clauda 20 lat temu!
http://www.google.pl/imgres?q=jean+claude+van+damme&hl=pl&sa=X&biw=1366&bih=651& tbm=isch&prmd=imvnsa&tbnid=QOx2mCCpX69IcM:&imgrefurl=http://www.culturalatrociti es.com/2011/05/top-10-jean-claude-van-damme-movie.html&docid=XI1CbAFvUj5MsM&imgu rl=http://3.bp.blogspot.com/-Fa6ama1DblI/TdrcybUsftI/AAAAAAAAAQY/z4ioy6tmja0/s16 00/Jean_Claude_Van_Damme.jpg&w=553&h=800&ei=ntCrUIa-EqL_4QSQ54CwCw&zoom=1&iact=h c&vpx=437&vpy=266&dur=507&hovh=270&hovw=187&tx=89&ty=210&sig=1160512861841288969 41&page=1&tbnh=153&tbnw=115&start=0&ndsp=26&ved=1t:429,r:20,s:0,i:198

AdamBayern01

No ale musisz przyznać, że dla dzisiejszego pokolenia nastolatków, już on i cała plejada gwiazd kina akcji z naszych (przynajmniej moich) czasów młodości nie bardzo pasuje na idoli.

AdamBayern01

czwarte, że zna się świetnie na sztukach walki :)

karoman4

No niestwty, ale to fałszywe zeznanie! Doceniam wszystkie byłe i obecne gwiazdy kina akcji oprócz Seagal, któe raz, że się spasł, dwa, ze jego filmy to jedno wielkie gówno, do których ledwo dotrwam do końca! Tyle na ten temat!

AdamBayern01

Ale niepotrzebnie się oburzasz, bo ja nie napisałam tego w złej, lecz w dobrej wierze. ;-) Adaś, kto jak kto, ale Ty powinieneś o tym wiedzieć doskonale. ;-D

karoman4

Racja, nie zaprzeczam! Trolli trzeba gnębić, to prędzej czy później przestaną się udzielac, jak w tym temacie! Zauważ, że tu już w ogóle nie udziela się daminho15 czy Mariuszkox :)

AdamBayern01

Mariusz nie może się otrząsnąć po podróży PKS-em. ;-D

karoman4

w końcu wypadł mu telefon :) głupszej wymówki nie słyszałem...

AdamBayern01

nie kracz :)

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Z reguły nowe produkcje Seagala zwłaszcza te poniżej 6.0 staram się omijać. :)

Ja oglądam wszystko, jak leci.

użytkownik usunięty
karoman4

Ja też starałem się oglądać wszystko jak leci ale zrezygnowałem i wolę sobie coś lepszego zapuścić jeżeli widzę nową produkcję z Mewą które bardzo często lecą. No chyba że dla pośmiania się to mogę zapuścić. ;D

U mnie nie ma wyjątków.

użytkownik usunięty
karoman4

Hehe a ja jednak jestem inny.

Już dostrzegłam, że byśmy się nie dogadali. Chociaż czasem i tak się zdarza - o dziwo. ;-P

ActionMan_filmaniak

Sprawedliwość Ulicy to chyba najlepszy film tego Pana po 2002r rzecz jasna. Potem zaczęły się schody, a Bestia to najgorszy film Seagal zdaniem Bradocka, więc dziwne, bo ten Pan zna się na filmach i to bardzo dobrze! W stronę słońca nie oglądałem, ale jego średnia nie przekracza 6,0, więc przewiduje, że to kolejny gniot, ale nie mówię, że tak jest. To są tylko moja przypuszczenia!

AdamBayern01

Akurat na FW średnia 6 to chyba nie zgorszy wynik hehe. Ja staram sie nie sugerować ocenami i najpierw obejrzeć i potem zalować, niż odwrotnie. Czasem się zdarza, że film mi się podobal, mimo niskich notowań.

ActionMan_filmaniak

Racja, mi również. Np Pod Nadzorem z Dolphem Lundgrenem był moim zdaniem na 10/10, a średnią ma tylko 5,0.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Niską ma średnią bo to klasa B poza tym wiele ludzi stara się oceniać obiektywnie dostrzegając różne elementy filmu. A jeśli ten film ma słabą fabułę, grę aktorską, scenariusz, zdjęcia to nie jest dziwna średnia 5,0.

AdamBayern01

Nasi herosi, nie są wybitnymi aktorami, ale mają w dorobku wyśmienite filmy akcji. Popatrz na tych aktorów z wyższej półki, im tez się zdarza zagrać w slabych filmach. Samuel L. Jackson: Węże w samolocie, Meeting Evil, Arena. De Niro- Freelancer.

ActionMan_filmaniak

Zgadza się, co do DeNiro to jeszcz Maczeta! Jedynie, chyba który z tych słynnych twardzieli jest uzdolniony aktorsko to poza Willisem Sylvester Stallone!

AdamBayern01

Willis jest swietnym aktorem, bardzo go lubie, poza tym zazwyczaj też maklasowe hiciory w dorobku (z wyjątkiem Fire with Fire i Cold Light of Day, Setup, ten ostatni nawet mi sie podobał). niezlymi aktorami też są Chan i Li.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Jackiego bardzo lubię to jeden z moich ulubionych aktorów. Mam wiele nadzieje że Godziny Szczytu 4 powstaną. :)

Ja też,w ogóle to dawno nie oglądałem z nim nowego filmu.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

W tym roku wychodzi jego nowy film Zbroja Boga 3.

AdamBayern01

Maczeta wyszła bardzo dobrze, pewnie dlatego nastawili się na słabą klasową produkcję i wyszedł im całkiem ciekawy film.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Kicz w tym filmie był zamierzany i nieźle to wyszło.

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

De Niro ostatnio gra w co raz słabszych produkcjach i kręci ich sporo co źle na niego wpływa.

Łapie co się da, ciekawe, kaska sie kończy?

użytkownik usunięty
ActionMan_filmaniak

Możliwe. Chciałbym by jeszcze kiedyś zagrał u Scorcese.

AdamBayern01

Chłopie każdy ma inny gust !:)