Tim BurtonI

Timothy Walter Burton

8,3
23 208 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Tim Burton

W maju zakończenie prac nad nowym filmem Burtona "Alice in Wonderland" na dodatek zrealizowany w technologi 3D....Jestem wielkim szoku i najbardziej podekscytowany tą wiadomośćią tym bardziej że to największe czarodziejskie dzieło pod postacią książki Lewisa Carrolla...to bedzie prawdziwa oddająca w 100 % klimat ekranizacja za którą bedzie odpowiedzialny jedyny mistrz w tym fachu , który odzwierciedli i nada odpowiedni klimat dla tej produkcji oby tylko sie udało :)

BushiSan

Johnny Depp znów z Timem Burtonem
Tim Burton przygotowuje się do przeniesienia na duży ekran "Alicji w Krainie Czarów" Lewisa Carolla. Jedną z głównych ról w adaptacji najprawdopodobniej zagra Johnny Depp.

Aktor otrzymał propozycję zagrania Szalonego Kapelusznika, z którym Alicja spotyka się na herbatce, a następnie na sali sądowej.

Opowieść o Alicji zrealizowana będzie z użyciem tej samej techniki, którą wykorzystano w filmie "Beowulf" - grafika komputerowa połączona zostanie z grą aktorską. Scenariusz napisała Linda Woolverton, znana z pracy nad animacjami "Król Lew" oraz "Piękna i Bestia". Produkcją zajmą się Richard Zanuck, Joe Roth oraz Suzanne i Jennifer Todd. Prace rozpoczną się na początku tego roku.

Jeśli Depp przyjmie ofertę, będzie to siódmy film zrealizowany z Burtonem po produkcjach "Edward Nożycoręki", "Ed Wood", "Jeździec bez głowy", "Charlie i Fabryka Czekolady", "Gnijąca panna młoda" i "Sweeney Todd - demoniczny golibroda z Fleet Street". Ten ostatni na ekrany polskich kin wejdzie 22 lutego.

YEAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH !!! :D

BushiSan

och, tak, tak!
Właśnie Alicja w Krainie Czarów, czerwone trzewiczki, Oz... to takie potwornie burtonowe...
najpiękniejsze chwile przed plazmą?
chwile w świecie burtonowej imaginacji ;)
czekam na kolejne chwile uniesień :D

Przyjmie_role_mima_w_tea

Hehe, szykuje się kolejne dzieło??? ;)
Swoją drogą miałam nadzieję, że Depp zagra Alicję, to byłby film warty zapamiętania ;)

dreamhunter_5

No, skoro to ma być film animowany, a Tom Hanks zagrał 6 postaci w Ekspresie polarnym :)...

speiderman

nie chcę nic mówić, ale będzie film "Phantadmagoria" w reżyseri Marylina Mansona, u ktorego ma zagrać Johnny Depp, jako właśnie Szalony Kapelusznik ... nawet jest na filmwebie - wpiszcie i sami sie przekonajcie. A fabuła to właśnie Alicja w krainie czarów. więc kto w końcu robi film ? Tim czy Marylin ?

BushiSan

myśle że ten film bedzie świetny. Burton potrafi robić świetne filmy:)
zwłaszcza moje ulubione są te, w duecie Burton-Depp :)
A pozatym ... Alicja w krainie czarów...to o mnie :* hehehe