Wypiszcie swój ulubiony jego film. JEDEN. Zobaczymy później, jaki film najbardziej mu się udał ;D.
Osobiście uwielbiam większość jego filmów. Gdybym miała napisać ulubiony to wahałabym się między Edwardem Nożycorękim i Dużą Rybą.
W ostateczności: Duża Ryba.
O matko toż to prawie niemożliwe tylko 1 wybrać. :P Ale ja stawiam na ten, który widziałam jako pierwszy.
Sok z żuka
Wszystkie !!!!!!!!! Nawet Pe We Herman mnie rozłożył ze śmiechu był tak nie wyobrażenie durny że można się było tylko śmiać. Może i jest jego najgorszym filmem ale jest za to jednym z najlepszych jakie kiedykolwiek widziałam oczywiście po za filmami Burtona. :)))
Mam mały dylemat, czy SOK Z ŻUKA czy EDWARD NOŻYCOREKI, ale po króciutkim zastanowieniu dochodzę do wniosku, że najlepszy film Burtona to SOK Z ŻUKA. Najlepsza czarna komedia jaką widziałem, kompletne arcydzieło :-D
zdecydowanie 'Sweeney Todd'! ;D zwalający z nóg. bomba!
chociaż, każdy film Burtona to arcydzieło :D i każdy mogłabym oglądać bez przerwy, w nieskończoność ^^
Nie potępiajcie mnie, ale muszę powiedzieć, że filmu "Marsjanie atakują" nienawidzę, natomiast "Batman i Robin" nie lubię. Nie wiem, może nie mój klimat. Burton ma bardzo specyficzny styl i ja mam co do niego mieszane uczucia. Choć nie powiem, mimo swej 'dziwaczności' lubię np. "Charlie i fabryka czekolady" albo "Edward Nożycoręki". Ciekawa jestem jego nowej Alicji, na pewno wybiorę się do kina:)
Mam do was - fanów Burtona - takie pytanie. Za co lubicie jego filmy? Jak na was działają?
Mam ogromny dylemat, chyba najbardziej uwielbiam Sweeney'ego, Edwarda, Eda, Big Fish i Sleepy Hollow, ale jak muszę wybrać jeden film to jednak wybieram ten ostatni bo to było moje pierwsze 'burtonowskie dziecko' przez co mam do niego ogromny sentyment ;)
EDWARD NOŻYCORĘKI - film jest po prostu magiczny i do bólu przesiąknięty Timem Burtonem, a na deser Johnny Depp... Pycha!
Ech, widziałam mało filmów Tima Burtona...
No cóż, z tych co widziałam wybrałabym Beetle juice (Sok z żuka)!
Ojej, tyle filmów zostało tu wymienionych, że postanowiłam wasze wszystkie głosy nieco...usystematyzować;) Tak z czystej ciekawości.
Więc (jeżeli się gdzieś nie kopnęłam w obliczeniach) to, że tak powiem, ranking wygląda tak:
Edward Scissorhands 21
Sleepy Hollow 13
Sweeney Todd 13
Beetle Juice 11
Big Fish 8
Corpse Bride 7
Ed Wood 6
Batman 4
Beetlejuice 1
Charlie and the Chocolate Factory 1
Nightmare Before Christmas 1
Vincent 1
Jak widać, najczęściej wybieranym filmem jest "Edward Scissorhands". I wcale się nie dziwię, ponieważ również dla mnie jest to najlepszy film Burtona (choć ostatnio urzekła mnie także "Alice in Wonderland")