Freddie z The Take to jest taka postać której zarówno nienawidzisz ale nie wyobrażasz sobie filmu bez niej. Postać kompletna. Pieprzony geniusz.
Eq aequo(alfabetycznie): Bane z TDKR, Freddie z The Take i Stuart ze Stuarta. Trzy zupełnie inne role, skrajnie różne, każda zagrana na najwyższym poziomie warsztatowym, każda poruszająca, intensywna. Czapki z głów!
Zresztą imponujący jest sam fakt, jak Hardy za każdym razem przygotowuje się do roli. To np. jak intensywnie i emocjonalnie przygotował się do Stuarta zostało opisane w biografii Hardy'ego (autorstwa J. Haydocka pt: "Tom Hardy: Dark Star Rising" - w której notabene jest cała masa bardzo interesujących informacji, sprostowań, zarówno dotyczących życia prywatnego, jak każdej bez wyjątku roli), oraz opowiedziane w godzinnym wywiadzie udzielonym przez Hardy'ego, a który dołączony jest do wydania dvd "Stuarta...".
Tego to nie wiedziałam także dziękuje za informacje. Za 3 tygodnie lecę do Londynu to książki poszukam zarówno biografii jak i Stuarta .
Stuarta zamówiłam z Amazona, natomiast tutaj pod tym linkiem jest wywiad, ten sam, który umieszczony jest jako dodatek na płycie dvd: http://www.youtube.com/watch?v=A9g-rZXOUyA
książkę możesz kupić na allegro http://allegro.pl/tom-hardy-dark-star-rising-james-haydock-i2821271744.html
właśnie przymierzam się do kupna tej książki..czytałaś, polecasz? ;)
i czy ktoś czytał może tę książkę? "The Tom Hardy Handbook - Everything You Need to Know about Tom Hardy" E.Smith
Tak, czytałam, inaczej bym o niej nie wspominała :) Kupiłam ją w wersji na Kindle'a na amerykańskim Amazonie. Bardzo rzetelna, merytoryczna i godna uwagi. Ta druga o której piszesz nie wydaje mi się tak merytoryczna jak TH: Dark Star..., raczej jest to kolejna pozycja, która skupiła się na zarobieniu pieniędzy na popularności Hardy'ego. W "TH: Dark Star..." jest sporo sprostowań tego, co było umieszczone w prasie drukowanej, nawet są wypowiedzi Hardy'ego dotyczące rozpadu związku z Rachael Speed: jak, dlaczego itd.
Cruz przekaż i mi tą informacje. Książkę zamierzam kupić w Londynie ale do tego czasu ciekawość mnie "zje" :)
a zdradź tajemnicę dlaczego się rozstał z Rachael? Jak to w ogóle było - oni się rozstali jak ona była w ciąży czy po? On nagrywał w 2008 Wuthering heights, gdzie poznał Charlotte, w tym samym roku urodził się jego syn, ale Tom twierdzi, że zostali z Charlotte parą dopiero podczas "Wojownika". Trochę mi to wygląda na ściemę. Uchyl rąbka tajemnicy.
Tom nie klamal. Bo nad Wojownikiem zaczal pracowac zaraz po Wuthering H. Ale film dopiero wyszedl 2011. Czytalam wywiad z Charlotte gdzie mowila, ze od pierwszego spojrzenia zaiskrzylo dokladniej od filizanki herbaty. Podobno Tomowi i Rachel sie juz wczesniej nie ukladalo i dziecko wcale nie polepszylo ich relacji. Pozniej poznal Charlotte i mial wielki dylemat co zrobic. Tom nie mogl byc z kims kogo nie kochal i rozstal sie z matka swojego dziecka. I mozna powiedziec ze wszystko skonczylo sie happy endem bo Rachel wyszla za maz a Tom i Charlotte juz niedlugo :)
to, co zobaczyłam dzisiaj w Gangsterze pozwala mi na cień wiary, że kino nie podupadnie jak już wszystkie "marlony brando" pomrą.
Bane. co on wyrabia w tym filmie to przechodzi ludzkie pojęcie. ;] takze Tommy Conlon i Stuart. z nieceirpliwoscia czekam na dzien az Tom do dostanie zasluzonego Oscara :D
koniecznie zobacz The Take! Gra niezlego sk*rwiela! U mnie wywoluje ta postac odraze, troche nienawisci itp !
prosze: http://kat.ph/martina-coles-the-take-mini-completed-xvid-asd-englishv-napisypl-t 5469220.html
Obejrzałam:) Świetny miniserial, ale rola Hardy'ego po prostu znakomita. Masz rację z tą odrazą. Poza tym jako Freddie był szalenie naturalny. Do tej pory, w filmach, których grał (tych które widziałam), zawsze w jakiś sposób wzbudzał moją sympatię. W "The Take" nie. Oby dostawał jak najwięcej takich interesujących ról.
no wlasnie! nawet jak gral tych zlych mialam duzo sympati do jego postaci ale Freddie to wyjatek!!! rola swietne zagrana! jeszcze byl taki serial Cape Wrath on tam tez mocno zagral! Straszna postac w sensie... co ci bede opowiadac musisz zobaczyc jeszcze Cape Wrath!
Ja właśnie się przykładam do obejrzenia The Take, jeszcze dzisiaj albo jutro. W Cape Wrath Tom był strasznie podniecający :D Zresztą on zawsze taki jest :)
1. Wojownik -nie wiem czy ktokolwiek potrafił by pokazać widzowi gniew tak niewiele mówiąc
2. Gangster - aż zacząłem lubić filmy gangsterskie
3. Bane - za pokazanie emocji bez pokazywania twarzy kolejny Batman w którym Bale zszedł na drugi plan
Bane w Batmanie to poprostu mistrzostwo swiata. obejrzalem film a nawet nie wiedzialem ze to on dopiero teraz sie dowiedzialem