Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 126 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Handlował białą i zieloną śmiercią więc dostał za swoje... ale California Love jest kozak kawałek.

Maskaradore_

'Dostał za swoje' ?! Człowieku, nie chcę nawet myśleć o tym, co by się stało z Tobą, gdybyś te słowa skierował do fanów Pac'a w realu...
Po prostu żal... zrobił Ci coś, że cieszysz się z jego śmierci ?!

silence06

Większość moich znajomych to fani Dwu-Paka. Ja też lubię parę jego songów, ale nie zmienia to faktu, że przyczyniając się do śmierci narkomanów sam zasłużył na śmierć... choć śmierć to żadna kara - kalectwo to kara.

Ciekawe jakby Twój dzieciak zaćpał się herą od tego bydlaka co byś wtedy mówił.

Maskaradore_

Kiedyś przeczytałam taką ciekawostkę.
Umierający chłopiec w ubogim domu miał tylko jedno marzenie przed śmiercią - zobaczyć się z 2pac'iem. Zrozpaczeni rodzicie kiedy się o tym dowiedzieli poszli do Pac'a i powiedzieli mu to. Raper bez żadnego zastanowienia pobiegł do chłopca, złapał go za rękę i głośno się modlił...
Wiesz, ja jakoś nie mogę uwierzyć w to, co Ty mówisz - być może jest to prawda, ja jestem zaślepioną fanką i nigdy tego nie dostrzegę.
A skąd wiesz, że 2pac rzeczywiście umarł ? Są całkiem przekonujące przesłanki o tym, że żyje. ;)

Maskaradore_

"zieloną śmiercią"? Znaczy się, trawą? A od tego się umiera? Bo medycyna jak dotąd nie zanotowała żadnego przypadku zejścia od jarani ganji. Zresztą, to wszystko wina systemu;)

BelzeBoobies

no powaga ;d od trawki to chyba da sie tylko zejsc jak wpadniesz pod samochod na fazie ;d A co do 2paca, tylko z 3 piosenki ma fajne jak dla mnie ;/

slocik

trawa ma 20x więcej substancji smolistych niż przeklęty tytex -rak płuc, rozedma - tzw. śmierć niebezpośrednia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Maskaradore_

Hmm, a Ci ludzie co kupowali od Tupaca, czy ktos im pistolet do glowy przystawial? to byla ich decyzja i ich ryzyko, zreszta jakby nie kupili od Tupaca to by kupili od kogos innego, a dla niego zarabianie przez handel prochami byc moze bylo jedyna alternatywa tak jak dla mnostwa innych czarnoskorych w USA, ktorzy zyja w gettach i sa wbrew oficjalnej ideologii panstwa amerykanskiego nadal dyskryminowani.

Maskaradore_

W tamtych czasach kazdy tym handlował.

Można też spojrzeć inaczej, bo on nikomu nie wciskał trawy, kto chciał to kupował...

Maskaradore_

A dlaczego handlował ??? Bo był biedny i miał patologiczną rodzinę. Lepiej obejrzyj sobie Tupac: Zmartwychwstanie i Ostatnie 24 godziny Tupaca. I dopieru wtedy się wypowiadaj o 2PACU. Nie mam cierpliwości na takich jak ty Maskaradore_2 <puknij się>.

Maskaradore_

"płyt, które w większości to zwykłe goovno. "
Dlaczego jego płyty były jak nazwałes "goovno" ??

Vinyard

Vinyard, no jak to ?
Zwyczajnie ich nie rozumie.

Vinyard

co to w ogóle jest 'goovno'
jeśli chodzi Ci o gówno, to napisz gówno, a nie rób jakiejś błazenady - ani to fajne ani śmieszne...

Maskaradore_

Aż dziw, że w życiu nie miałem blinga na szyi ;-) I nawet nie jestem czarny. I nawet nie wydaje mi się, że jestem czarny! I nawet nie chcę być czarny! :-D A Ty nienawidzisz mnie, bo jestem czarny! :-)

Maskaradore_

"A kto by chciał małpą?..." rasista. W końcu człowiek wywodzi się od małpy > Afryka Środkowa (miliony lat ewolucji).

Maskaradore_

Maskaradore_2 twoja wiedza na temat Paca jest beznadziejna, po pierwsze Tupac byl muzykiem nie handlarzem, nie handlowal zadnym gownem, po drugie powiazanie ze swiatkiem przestepczym mial tylko i wylacznie przez death row records.

Poza tym ludzie! Maskaradore_2 to zwykly prowokator nie kluccie sie z nim bo on jak dziecko i tak znajdzie tysiac powodow zeby wam dogadac

Nozix

racja - ja tu tylko robię jubel
*
*
*
*
*
*
*

Nozix

Ty lepiej weź słownik do ręki, nie naoglądasz się filmów ściągniętych z torrentów i udajesz że dużo wiesz :)

Maskaradore_

"Porównujesz amerykański hip-hop do polskiego? - no to gratulacje... wiadomza, że polski stoi nieco wyżej w głębi przekazu."

stoi wyżej, bo nie umiesz słowa po angielsku i chuja rozumiesz

Maskaradore_

hamuj się prymitywie

LoganZG

Mle sprostowanie Tupac rzeczywiscie handlowal crackiem ale wtedy byl jeszcze mlody, glupi, z kariera nie mial jeszcze nic wspolnego i mieszkal w NY

Maskaradore_

Oczywiście nie mam zamiaru Cię obrażać gdyż nie zniżę się do Twojego poziomu. Myślę, że jesteś rasistą skoro nazywasz czarnych małpami, czy kolor skóry jest wyznacznikiem inteligencji, warunków fizycznych, czy czegokolwiek innego, moim zdaniem nie, czarny ma takie same prawa jak biali, żółci, czy jakakolwiek rasa jaką sobie tylko tutaj dopiszesz. Myślę, że jesteś człowiekiem którego punkt widzenia kończy się na czubku własnego nosa i z Twoimi poglądami każdy musi się zgadzać. Powinieneś dokładnie zapoznać się z biografią Tupaca, posłuchać dokładnie tekstów jego piosenek, bądź poczytać jego wiersze. To, że Tupac handlował crackiem nie podlega wątpliwości, ponieważ sam o tym nawet rapował, ale nie ma najmniejszych dowodów na to, że ktokolwiek zmarł od zażycia jego narkotyków, a już na pewno nikomu na siłę nie wtykał specyfików które sprzedawał. Mówisz tylko o drobnym incydencie z życia Tupaca, co na pewno nie zmienia ogólnej oceny jego twórczości, która jest bardzo bogata i godna pochwały, a czy sam chciałbyś by całe życie nazywano Cie rasistą skoro na tym forum nazwałeś czarnych małpami, na pewno nie, no i może warto pamiętać, że biali również pochodzą od małp. Jeżeli nie podoba Ci się to o czym rapuje Tupac, co sprzedawał w młodości, czy to że jest czarny to nie słuchaj jego muzyki i nie wypowiadaj się o nim, tym bardziej, że zmarłym należy się szacunek. Pozdrawiam i życzę normalniejszego podejścia do życia.

Maskaradore_

Tupac był fajnym raperem, szkoda że nadal nie jest. (chodzi mi o to że szkoda że nie żyje) Ale czytając wasze odpowiedzi to muszę się z jednym nie zgodzić, a dokładniej to właśnie biali rządzą światem a Obama to tylko pionek. Nie można sądzić że czarny rządzi światem bo jest prezydentem USA. Są osoby wyżej postawione, które nie chcą mieć rozgłosu. Prawdziwymi władcami świata są ci najbogatsi ludzie na świecie.
Obejrzyj ten film a się dowiesz.
http://www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0
A co do autora tego tematu: To Idiota z Iloczynem inteligencji a nie Ilorazem. On nie zasłużył na śmierć przez taką głupotę jak Wojna z drugim raperem. Wojny raperów będą zawsze ale to nie powód do zabijania :(

Bzium_3

a jeszcze te songi dziecko interenetu albo kazirodczego związku

Belalcazar

nauka poprzez śmiech - mam misję edukacyjną

Belalcazar

łykam kiedy potrzebuję = paczka xanax 0,5 na 2 miechy
nie jestem głupi - wiem o co biega

Maskaradore_

edukacyjną powiadasz?

porozmawiamy jak Twój tomik poezji będzie obowiązkowy na studiach ~tak jak "Róża, która wyrosła na betonie" TUPACA SHAKURA