Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 087 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Ostatnio w szkole rozmawiałam z koleżanką na temat Tupaca .Ona uważa ,że 50 cent jest lepszy.To znaczy w sensie ,że ma fajniejsze piosenki i w ogóle.Gdy jej powiedziałam ,że 50 cent składa się z samych złotych łańcuchów i futer odeszła obrażona. A wy jak myślicie kogo piosenki są lepsze ? Ja uważam ,że Tupaca .

Tupac512

tupac jasne że tupac jest lepszy. Jedyne czym 50cent może się jako tako pochwalić to niezłe (tylko niezłe) 50 cent był by nikim gdyby nie Eminem taka jest prawda. Bo sam by do niczego nie doszedł

frycek49

Porównywanie ich to jak porównanie gówna do fiołków. Wiadomo, że Pac. Cent jest komercyjną szmatą, ludzie go kochają bo jest bogaty. W swoich tekstach nie ma nic na czym można by się zatrzymać, wszystko spływa jak po gównie. Jedno co ma dobre to beaty zajebane przez Dre'a :D.

jarassek

Flow ma kurwitne, przyznać mu trzeba - ale teksty robi kiepskie.

użytkownik usunięty
Tupac512

no niestety, zyjemy w czasach kiedy nie docenia się juz prawdziwych artystów...
to prawda. 50 cent i inni pseud-raperzy to komercyjne laleczki dla których liczy sie tylko ilośc tandetnej bizuterii i jakie felgi maja w samochodzie... porazka... -.-'

Tupac512

Dzięki za odpowiedzi :) To było dla mnie ważne :D

użytkownik usunięty
Tupac512

Jakby to powiedzieć... dzisiejsza młodzież (z wyjątkami takimi jak my tutaj zgromadzeni) pragnie słuchać tylko tego co najnowsze... a że 12 lat temu bity były troszkę inne (ale w tych czasach "modne") to nie słuchają porządnego rapu tylko np. branego pod uwage Centa. On ma tylko dobre bity (tylko dobre) a teksty... "dostalem 9 kulek, jak bylem maly bylo mi trudno, teraz jestem bogaty, jestem bogaty, dostalem 9 kulek, jestem bogaty, wszystkie ass sa moje" Ciągle nawijka o jednym i tym samym...

użytkownik usunięty

no coż dzisiejszym przemysłem muzycznym rzadzi tani pop i pseudo hip hop...

Na szczęście są jeszcze ludzie doceniający twórczość Tupaca.
Według mnie 50 cent to tani lanser wypromowany przez nadzianych czarnych. ;|

silence06

No niestety, caly dzisiejszy HH zszedl na psy, zdarzają sie dopre kawalki ale niestety pojedyncze, nawet posmiertne mixowane kawalki Paca to czysta profanacja, dziwi mnie to ze matka na takie cos pozwolila, przeciez te kawalki moglyby wyjsc w nienaruszonej wersji i tak napewno by zyskaly rzesze sluchacz, przynajmniej tych starszych bo niestety wiekszosc mlodziezy woli dzisiejszy techno-hip-hop

Nozix

Ja nie rozumiem popularności 50Centa, ani nie ma fajnych tekstów, jego głos jest nudnawy, a bity wcale nie są takie fajne. Może ma 3 piosenki które mogę posłuchać ale tak naprawdę to jest strasznie nudny. A porównywanie Centa do Paca to prawie jak porównanie Tokio Hotel do The Doors.

Tupac512

jak ona mogla tak obrazic 2paca? ;/ 50cent to najwieksza zakala rapu!

brandnew

50 cent nawet sam tekstów nie pisze... nawet widziałem kiedyś w mtv czy innej vivie wywiad z gościem, który pisze mu teksty - czyli jakoś się z tym nie kryją. Pac pisał też wiersze, a ta cipka sama tekstów sobie nie umie napisać.

Skąd więc porównanie do Paca? Gdyby był między nimi beef, to Pac zjadłby tego pseudo gangstera na śniadanie.

dzek

Tyyy serio 50 cent nie pisze sam swoich tekstów ?? Nie wiem mi ktoś wmawiał ,że z niego to taki... wielki gościu nie ! phi :d ze on niby to zaczynał od zera i wszystko sam sam :P

Tupac512

Tupac512 ???? :] i don't get it your post

Tupac512

porownujac tych 2 osobnikow profanuje sie tylko 2paca, nie ma nawet takiego porownania bo 50 cent przy 2pacu to jakas zenada, zreszta to nie jest raper, tylko jakis chwyt marketingowy dla naiwnych nastolatkow.

black_bastard

Nozix Dobra : Chodziło mi o to ,że moja kumpela próbowała mi wcisnąć kit ,że 50 cent to wielka szycha .Dokładniej: sam pisze swoje teksty ,jest oryginalny jedyny w swoim rodzaju,od nikogo nie ściąga jednym słowem chodzący Ideał :D:D No. :)

Tupac512

Mam tylko jedno pytanie,
Rozumiecie te teksty czy tylko oceniacie kawałki po bitach i ładnie rymujących się angielskich słowach?
Bo mam właśnie takie wrażenie jak nie wiecie po czym jest kawałek to po czym go oceniacie?

radek1661

Różnica między Nimi jest taka, że Pac dostał 5 kulek, a 50cent 9. Tupac nie nawijał o głupotach i to jest zasadnicza różnica!

Tupac512

50-Cent to gówno obwieszone świecidełkami. Jeden wielki konserwant.

Tupac512

2pac jest legędą rapu i nic tego nie zmieni , przynajmniej ja tak sądze, mam wszystkie jego albumy i bez dwóch zdan nic nie moze sie z nim równać

użytkownik usunięty
WoOzIq

Tak, ja rozumiem kawałki tupaca bo 50 nie słucham,a zreszta tam są te same słowa i zdania :P, bo znam angielski, jednak nikt nie jest doskonały i czasami używam słownika :)