Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 104 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Którzy z całego serca nienawidzą Eminem'a, twierdząc że Em stara się kopiować 2pac'a. Ja nie widzę, żeby Em i Pac mieli jakiś super podobny styl. Oskarżyć o kopiowanie stylu to można The Gama, który nawet tekstami się nie różni od 50 Centa. Dla mnie 2pac i Em to są dwaj najwięksi raperzy w historii świata hip-hop'u. Em'a i 2pac'a należy szanować, bez względu czy się ich lubi czy nie, bo oni mieli strasznie przepier*****e życie, a teraz są kimś wielkim (Tak, SĄ, bo 2pac jest legendom i EminEm też będzie). Dla mnie EminEm jest prawowitym następcą 2pac'a i nie widzę w tym nic złego.

P.S. Co za pojeb napisał że prawdziwe nazwisko 2pac'a to Leslane Parish Crooks??!!

Pzdr dla fanów EminEm'a, 2pac'a i ogólnie hip-hop'u.

Eminem11

Po pierwsze, masz rację, nie widzę, żeby Eminem kopiował 2Paca, mówią to najczęściej ci co myślą, że znają się na hip hopie, a nie wiedzą nawet co to N.W.A.

Po drugie, The Game nie kopiuje 50 centa, bo dlaczego ktoś o tak dużym talencie miałby kopiować taką komerchę i pseudo gangstera. Nie da się podważyć, że 50 cent to komercha, stworzona dla trzynastolatek.

Po trzecie, jestem fanką Tupaca, ale nie taką jakich wiele, co mają na jego punkcie wielką opsesję i nikt nie jest lepszy, tylko Tupac, Tupac. Dla mnie Pac jest najlepszym raperem, za całoształt, ale np. uważam że większy talent miał Notorious. Co do Eminema, to podchodzę bardziej z dystansem, to napewno najlepszy biały raper i lubię go, ale dla mnie niestety nie do końca brzmi tak samo jak "czarni". Nie wiem, od razu słyszę coś jakby "białego" i wkurza mnie, bo on ma fanów praktycznie tylko białych, za to że jest biały. Nie mówię o wszystkich, tylko o tym co widzę, dlatego bez urazy proszę.

Według mnie to nie są dwaj najwieksi raperzy w historii hip hopu, może Tupac, ale Shady? Wiem, że jesteś fanką/fanem i nie chcę Cię urazić, ale jak się np. zapytać paru osób co się na tym znają, to tak nie powiedzą. I nie zgadzam się z tym, żeby Pac miał jakiegokolwiek następcę, bo bo jest niezastąpiony, zresztą Eminem też, nikogo nie mozna zastąpić.

I co do Leslane Parish Crooks tak nazywał sie Tupac, ale jego matka zmieniła to jak był jeszcze mały na Tupac Amaru Shakur.

mcbwhitee

Może i 50 Cent to komercha, ale to nie usprawiedliwia The Game.

Według mnie to dziwne: podchodzisz z dystansem do Em'a za kolor skóry??

Nie chodziło mi o to, że Em teraz będzie drugim 2pac'iem, ale według mnie - to moja opinia - jest on po Pac'u najlepszy. Właśnie pytałam się dużo osób, i muszę ci powiedzieć, że większość podziela moje zdanie :)

A to tego nie wiedziałam, fajnie wiedzieć :):) Ale tam i tak powinno być wpisane Tupac Amaru Shakur, a Leslane Parish Crooks to ewentualnie w ciekawostach.

Pzdr dla fanów rapu :):)

Eminem11

Moim zdaniem Eminem jest dobry, ale nie najlepszy. Kto jest lepszy? No np. Dr. Dre-legenda rapu, jeden z najlepszych(o ile nie najlepszy) producentów Hip Hopowych. Drugi w kolejności Jay-Z. Eminem jest dobry, ale trochę za wcześnie żeby nazywać go królem, mistrzem i najlepszym żyjącym raperem. Jest on zaledwie o rok młodszy od Tupac'a, tyle że Pac zdobył nieśmiertelną sławę w zaledwie 25 lat...

Thug4Life

Według mnie Em robi o wiele lepszą muzykę od Dre, a o Jay-Z już nie wspomnę. Wkurza mnie w Jay-Z to że sie lansuje jak gwiazda popu :/ Lubie go jedynie za współpracę z Linkin Park.

"Jest on zaledwie o rok młodszy od Tupac'a, tyle że Pac zdobył nieśmiertelną sławę w zaledwie 25 lat..." - O czym ty mówisz?! Że Em jest rok młodszy od 2pac'a?! 2pac w chwili śmierci miał 25 lat a Em ma 34 lat, więc nie wiem o co ci chodzi...

Eminem11

Dre według mnie jest najlepszym hip-hopowym producentem, ale co innego jest być dobrym producentem, a co innego robić dobrą muzę. Według mnie Em przerósł Dre już na "The Eminem Show".

Eminem11

A więc tak:
1. To, że jest NAJLEPSZYM RAPEREM WSZECH CZASóW jest niepodważalne ponieważ w księdze Guinessa jest właśnie pod takim tytułem, a eminem też do niej trafił pod hasłem Najlepszy BIAŁY raper wszech czasów.
2. Postawić Eminema obok Dr.Dre to jak porównywać wygląd 2Paca i Notoriusa :). Dre jest żywą legendą jego The Chronic jest jedną z najlepszych rapowych płyt. Jego muzyka jest poprostu zaraz za Pac'em nie porównywalna.
Własnie Dre jest dla mnie najlepszym raperem za Shakur'em
3. Także najlepiej sprzedającym się raperem wszech czasów jest również Tupac (73 Miliony Egzemplarzy)
4. Dla porówniania 1 płyta Paca sprzedała się w ilości 90m mln dolarów a 1 płyta Eminema kupiło tysiąc osób :P
5.Następcy Paca już raczej nie będzie ponieważ rap nie ma już niestety takiego zainteresowania jak kiedyś:(.
6. Mam nadzieję, że Pac dalej żyje i ma się dobrze dla tych co nie wiedzą o czym mówię zapraszam na: http://www.szeryfnaz.kgb.pl/teorie.html .

jarassek

znowu się z tobą zgadzam.Dodam jeszcze że Snoop też jest dobry,zaraz za Paciem.

jarassek

Dla mnie EminEm jest po 2pac'u najlepszym raperem, a to o Dre to jest już twoje zdanie. Tupac najlepiej sie sprzedaje bo jest najlepszym raperem - to proste, i tu nie ma co dyskutować :) Co do tej ilości sprzedania płyt to ilość sprzedaych pierwszych płyt przez tych obu raperów dowodzi chyba tylko to, że to jednak EminEm miał trudniejsze początki?? Według mnie EminEm Dre przerósł już na The Emiem Show.

Eminem11

Tak uważasz, bo jesteś fanem Eminema. Brak ci obiektywizmu. Ja nie jestem ani fanem Ema ani Dre, i uważam, że Dr Dre jest lepszy. To chodząca legenda, i najlepszy po Pac'u raper.

Eminem11

Nie, nie chodzi mi o kolor skóry Eminema, zwłaszcza, że mam ten sam. Jestem jego fanką, ale głównie chodziło mi o to że jest tylu bardzo dobrych raperów, ale wiekszość białych ich nie zna, a jego wszyscy znają, myślę, że przez kolor skóry. Nie wiem jak ci to napisać...po prostu niektórzy twierdzą, że kochaja hip hop, a słuchają najczęściej Eminema, 50 centa, Verby, 1 osiem L, nie wazne, takiego... no według mnie niczego. (Nie chodzi mi o Eminema) ale on ma głównie takich fanów. Moja opinia jest taka: ma on dobry hh, ale napewno nie typowo "czarny", nie ciężkie brzmienie, dlatego jest tak lubiany. Ja lubie go z innego powodu, ale niewazne...
The Game... Hm.. no właśnie chodzi mi o to, że nie kopiuje on centa, bo gdyby tak było, to on równiez byłby komercją, ale to znowu moje zdanie...
Czy będzie drugim, czy nie, chyba nie ma najlepszych dwóch raperów na świecie. To sprawa gustów. Myślę, że mozna najwyżej wymienić 50, albo 100, ale 2 to za mało. Jeżeli chodziłoby o więcej, dajmy na to 100, to Eminem pewnie by się tam znalazł.
No i zgadzam się, że ktos popełnił błąd:) Pozdro

mcbwhitee

Co do snoopa to jest dobry, człowiek ma głos z kosmosu, super styl, i przede wszystkim talent, ale niestety muszę to przynać sprzedał się :/ zaczą wykonywać utwory z Akonami :| i jakimis Nelly-mi, sory ale dla mnie to nic dobrego :(. Mógłby wrócić do prawdziwego rapu z Dre. Aczkolwiek Doggystyle to dla mnie kosmos :)! No i The Chronic, 2001 z Dre również.
Ale patrzeć na Dre - Kiedy zorientował się, że G-Rap staję się coraz mniej próbował to ratować, ale ludzie teraz widzą tylko techno :/ i umcyk-umcyk :/:/... Zobaczymy co pokarze na "Dretox" - Mam nadzieję że dostaniemy kawał dobrego Rapu, Gangsta Rapu!

jarassek

Nienawidzę techno, Gosi Andrzejewicz, Dody i Metalu...A tego słucha duży procent młodzieży Polskiej! I pomyśleć, że w słonecznej Californi, w centrum Los Angeles z drechów i techno się po prostu śmieją!

My w opisach na gg piszemy fragmenty ulubionych piosenek, co piszą fani techno? To proste!:

Umcy, Umcy, Umcy-Klap.

Thug4Life

A zgazdzam się;) Kalwi i Remi wygladają jak dwa pedały. Wszyscy techniarze mają tlenieone blond włoski na żelu i ubranka typu House. Co do metalu, to nie słucham, ale moja najlepsza kumpela słucha, w sumie sie trochę dziwię, ale jako tako to nic nie mam do tej muzyki. Rammstain, czy Manson, nawet mi sie podobaja, ale nie,zawsze będę słuchać J.S.M.-hh.

Thug4Life

Zgadzam się,techno to nie muzyka tylko jakiś szajs,nic dziwnego że amerykanie się z tego śmieją,uważam że wogóle Polska scena muzyczna jest do niczego.

PATOLOGIA458

ja lubie NIEKTÓRE, lżejsze, metalowe kawałki, nienawidzę tylko samej kultury metalu. Prócz HH, jak mnie najdzie ochota posłucham trochę DOBREGO rocka, np. The Rasmus. Ale żadko-Hip Hop rządzi.

Thug4Life

To ja może dla odmiany powiem, że lubię muzykę rocka i jej odmianę :D Np. Linkin Park, My Chemical Romance, Avril Lavigne... Metalu nie trawię, ale mam szacunek do tej muzyki. Mam szacunek do każdej muzyki oprócz jednego - techno. Dlaczego?? Ponieważ w każdym gatunku muzyki potrzeba mieć jakiś niezwykły talent. W rocku nie wystarczą ci obcisłe czarne kostiumy i walenie w gitarę, ale trzeba mieć niesamowity flow (Jak np. Gerard Way, jak Cheester Beddington - wiem, że pewnie źle napisałam nazwisko więc się nie czepiać :D). W Hip-hopie nie wystarczy krok w kolanach i szeroka bluza z kapturem, ale trzeba posiadać niezwykle giętki język i umiejętność rymowania "na poczekaniu" (dla niezorentowanych freestyl, np. 2pac, Notorius B.I.G, EminEm). W R'n'B nie wystarczy super modne ciuchy, super fryz i ciuchy "na topie" - trzeba mieć niezwykłą barwę głosu (Np. Beyonce, Shakira) A w techno?? Hymmm.... Co jeszcze potrzebne oprócz dresu i przepoconych trampków lub adidasów?? Bo tak pokręcić sobie płytką i przez przypadek zrobić z tego hit to ja też mogę, czego nie mogę powiedzieć o innym gatunku muzyki.
I dlatego to mnie najbardziej wkurza, jak ktoś jakiegoś tam DJ nazywa artystą - ech, szkoda gadać...

Pzdr dla fanów rapu

Eminem11

P.S. Thug4Life, "Umcyk, umcyk, umcyk - klap" - rozwaliłeś mnie tym tekstem, haha :P!!

Eminem11

Masz racje, ja np. mam 15 lat, i mój kumpel (dres...) uważa że jest zajebisty i utalentowany bo potrafi piosenki(w ogóle techno to nie piosenki-piosenka to dźwięk i słowa...) robić. A co on robi? Na TrackTorze złącza 2 utwory... Mnie najbardziej szlag trafia jak ktoś puści jakieś manieczki albo coś...

"A teraz wielki artysta...DJ Tiestooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!"

Aż mi się śmiać wtedy chce...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Eminem11

hahhahah, jak uwazasz eminema za jednego z najlepszych raperow w historii to albo masz 15 lat i nic nie wiesz o hip hopie, albo znasz tylko jego

Popieram ;) U mnie pierwszy Pac drugi Redman, Cube, Dre, Krs, Doggy, Biggie, Method, Eazy, Rakim, B-real, Murs, ODB, Big L, Ice-t. To moja topka ale nie pełna ofc:)