Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 104 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Tak jest, Tupac to zbrodniarz pokroju Stalina czy Hitlera. Myślę, że cały świat odetchnął z ulgą, wraz z nadejściem informacji o tym, że ten bandyta został zabity.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Lotress

W domu wszyscy zdrowi?

Shirou

Zaprzeczasz, że Tupac był bandytą? Dziwne, przecież dopuścił się niecnych czynów wobec nieletniego, zabił człowieka na własnym koncercie, a ponadto handlował białą śmiercią, czym również przyczynił się do śmierci setki osób. To ma być wzór i autorytet dzisiejszej młodzieży? Dobre sobie.

Wyimaginowany Esteta

Odpowiedziałem na komentarz Lotressa którego najwyraźniej ponoszą emocję. Co do Tupaca to nie sugeruje się wszystkim co przeczytam. Plot jest mnóstwo a one zazwyczaj stawiają w ciemnym świetle. Tym bardziej, że Pac miał nieciekawą przeszłość. Miał też mnóstwo wrogów zarówno w branży jak i polityce i zazwyczaj atakowano go poprzez słowa i oskarżenia. Ale że morderca, "zbrodniarz pokroju Stalina czy Hitlera"? No proszę Was, czy to nie przesada? :p

Shirou

Może nie miał wspaniałej przeszłości, ale co miał zrobic, siedziec bezczynnie albo mordowac ludzi w Compton czy gdzie indziej? Tworzył wspaniałą muzykę, tylko to się liczy. A poza tym można wymienic bardzo wielu artystów sceny muzycznej czy filmowej z nieciekawą przeszłoscią lub tym czym się stali, a głównym agresorem są media, które nakręcają całą tą spiralę.

LuckyLuciano

Oczywiście, że nie. Z resztą czy ja swoją wypowiedzią poparłem poprzednich rozmówców? Sądzę, że nie.
Życie nie zniszczyło Tupaca a Go zahartowało a media mimo starań nie wpłynęły na masy gdyż miał wielu zwolenników. Zrobił wiele dobrych rzeczy i zrobiłby jeszcze więcej.
Pozdrawiam.

LuckyLuciano

Tworzył wspaniałą muzykę? Metrum 4/4, nieskomplikowane muzycznie i mało różnorodny beaty, do tego prymitywne i bandyckie teksty przesączone kryminalną i rasistowską propagandą... ty to nazywasz dobrą muzyką?

użytkownik usunięty
Wyimaginowany Esteta

zabił kogoś na własnym koncercie ? :D NO bardziej to nie mogłeś pojechać :D

Lotress

zbrodniarz co ty możesz o nim wiedzieć nie wiesz jak miał ciężko żyjąc w getcie!! aa i gdzie tak niby wyczytałeś???

damian050791

Taaa ... ja wiem o co chodzi !!! Było coś takiego ... ale , ale zaaaraz ! Przecież to zupełnie obcy faceci zaczęli strzelać ! On był kozłem ofiarnym ! Bo rzekomo spowodowała to jego muzyka , to dziwne ! Nie ?! Najdziwniejsze jest to ze słucham go od dawna ,a jeszcze nikogo nie zabiłam ! A i z tego co pamiętam 2pac miał sprawę , a tamci goście ? Nie pamiętam dokładnie , ale chyba nie zostali ukarani ...
Zauważyłam , że zawsze gdy coś się działo było na Paca , a po jego śmierci nikomu się nawet nie chciało znaleźć sprawcy ... czy to jest sprawiedliwe ?A wy chuje przymknijcie się w końcu bo normalnym ludziom na nerwy działacie ... !

justyna55

tak masz zupełna racie że jak zawsze była jakas zadyma to było na 2Pac.. wizerunek gangstera to wykreowała prasa i w sumie to go policja nie lubiła.. i miał pod górke. miał trudne dzieciństwo ale radził sobie. 2PAC Forever[*] Pozd;]

damian050791

miał dar porywania tłumów jak hitler a nawet większy ,zamordowano go bo podobno chciał i interesował się polityką. Tylko dodam jeszcze że hitler był socjopatą a Tupac nie.więc ciekawi mnie jak by to było.

Lotress

Ludzie! nNie dajcie sie zwariowac. To tylko prowokacja. Bardzo popularna na hip-hopowych forach. Taki baran tylko cieszy sie z waszych odopowiedzi.

premo7

No taaa ... wiadomo ! Ale jak ktoś cię tak bardzo wkur.wia to trudno zignorować ;/ ...

premo7

Niby z której strony jest to prowokacja? Zbrodnie Tupaka zostały już dawno udowodnione, nie rozumiem więc waszego oburzenia.

Wyimaginowany Esteta

Kur.....a przecież to debilizm.....właśnie media nas niszczą.Mielą papke,szprycują tym masy itd.. ludzie nie dajmy się omotać mediom.Takiego właśnie 2Paca wykreowały media bandyte,łajze,morderce i inne bzdety.Dlatego uważam ,że o to się rozchodzi.A potem takie społeczniaki jak wyżej wypisujący Lotress,piotrek90007 ,WyimaginowanyEsteta.......wypisują takie bzdety.

cebul_297

nieznasz dokładnego przekazu i metafor to się nie wypowiadaj jeden z drugim i tyle.Po co sie wpieprzacie między wódke a zakąske jak to mówią.

cebul_297

FU.....K YOU HATERS!!!

Lotress

mowiac tak o nim sam pewnie jestes nie lepszy!!!

farazi

Niż kto?te pajace co wypisują takie brednie o 2Pacu?! a co może nie jest prawdą to że media robią ludziom wodę z mógów?!

cebul_297

Najpierw zapoznajcie się z jego twórczością potem porozmawiamy http://www.youtube.com/watch?v=FKN4lDfAouE

Lotress

lotress pomysl ze kiedys umrzesz a ten debilny twój temat na poscie pozostanie do końca internetu,a 2pac był artystą przewyzszajacym nawet twoje wyobrazenie o sztuce,sztuce w której stał się ikona w której dokonał wiele,dzisiaj nawet najlepsi raperzy na swiecie to przyznają. Żal mi cie smutny mały człowieku.

marcin27_filmweb

Dokładnie.Koniec.Kropka.

Lotress

yhym..Dla ciebie zbrodniarz bandyta i morderca,dla fanów Czarny Jezus,Król Rapu,Poeta i Artysta..nie doceniać Tupaca i mówić że zna sie na rapie to dopiero szczyt..oczywiście Pac może sie nie podobać..niestety na tym świecie tak jest..ludzie Charyzmatyczni,Wyjątkowi,utalentowani,są albo znienawidzeni albo kochani...nikt nigdy nie myślał o tym czemu Tupac ma od swoich fanów takie przydomki jak Czarny Jezus? to wszystko nie bez powodu..przemawiał do ludzi,leczył ich muzyką,powodował nagraniami że ludzie chcieli dalej żyć.wy uwarzacie że fani to ci ktozy ślepo idą za swoim idolem..ja uważam iż fani to ci którzy wiedza więcej o swoim idolu od innych i dlatego go bronią..Tupac to osoba dość ciężka do rozgryzienia..ja go widze jako poete i człowieka który tylko sie dostosował do życia na ulicy..nie był to moim zdaniem już urodzony bandyta który miał siano w głowie.i chcił tylko zarabiać i zabijać..zresztą ludzie kiedy on zaczął już poważnie nagrywac miał 20 lat.to miał nawijać o tym jak fajnie żyje sie w willi z żoną i dzieckiem?to był chłopak prawdziwy nie zakłamany..był swego czasu trochę głupi i musiał się wyszaleć..popatrzcie jaki był potem..chciał oderwać się od Death Row,usamodzielnić się,zaczął dużo czytać,pisał wiersze.po prostu dorósł .Tupac był na tyle Inteligentny że ludzie zaczeli go postrzegać tak jak on by tego chciał..posłuchajcie sobie
http://www.youtube.com/watch?v=CtnLuKTBZo0
i powiedzcie czy morderca i bezwzględny bandyta napisał by coś takiego..;] obejrzyjcie sobie choćby końcówkę "Tupac Zmartwychwstanie" poczytajcie na jego temat a potem piszcie ..to wszystko to zawiść bo większość uwarza że stał się on przereklamowany po śmierci..ale ludzie ten człowiek równie duże emocje wzbudzał jeszcze żyjąc więc o czym mowa?zresztą..przereklamowane to są tylko te pośmiertne płyty których jest bardzo dużo i są kiepskie..poza tym dla mnie Pac zasłużył sobie zza życia na taką sławe i miano legendy,wiadomo nie zawsze pisał najlepsze teksty ,może i nie był najlpszy technicznie ale to już zależy od gustu..dla mnie Pac technicznie był bardzo dobry jednym z lepszych w tamtych czasach..tekstowo.no cóż..dla mnie każdy jego wers coś znaczy daje tu dwa numery
http://www.youtube.com/watch?v=H893WPklYdM
http://www.youtube.com/watch?v=TpAiVbiJlwg
takich numerów jest multum od świetnego Changes aż po te pośmiertne kawałki
krótko opisując Tupac to człowiek który na muzykę RAP miał OGROMNY wpływ..od stylu jaki prezentował po teksty w jaki sposób je pisał itd.nie zamykał sie w czterech ścianach..tzn człowiek ten nie żył tylko ulicą ale poruszał wszystkie problemy..społeczne,polityczne,branżowe..miał pojęcie o wielu sprawach dlatego moim zdaniem to człowiek który nie wątpliwie stoi w czołówce najlepszych raperów w Historii..a że stał sie sławny to kuwa źle?gdzie my żyjemy..kiedy skończycie sobie wmawiać że Raper ma grać za darmo??oczywiście jeśli jakiś pedałek który wziął sie ch.j wie z kąd nagrywa gówno i trzepie kase mówi o sobie raper-można sie zdenerwować..ale kiedy ktoś wkłada serce w to co robi ma prawo stać się na tym nawet Bogaty i ch.j nam do tego..mnie interesuje muzyka.Tupac muzyke rap rozwiał swoją popularnością też w świat i ciesze się że może i dzięki temu miałem okazje go usłyszeć jakieś 10 lat temu.Ogólnie to ciekawe cyz ten gość nie zrobił w ch.a całej Ameryki i nie ukrywa się gdzieś na kubie ;p nie chce mi się w to wierzyć ale nie które dowody są nie podważalne ;] to tyle ode mnie z tak złymi opiniami na temat paca spotkałem się chyba tylko tu więc mam nadzieje że kinomani zaczną bardziej interesowac się muzyką i muzykami przed wypowiedziami.pozdrawiam ;)

korni93

Święta prawda korni93.Nic dodać nic ująć.

Lotress

Ty kur.wo , sz,mato Lotress zaraz skwasisz ry,jem o kamlot. Jeb,any społeczniaku. Co za policyjny kraj...

qazx94

qazx94 szkoda słów na takiego pajaca jak Lotress .Wiadomo ocb kij mu w łeb

cebul_297

Się wie. Piąteczka :P