Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 104 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

Słuchajcie jak by miał powstać film o "2pacu" (naprawdę dobry) to kogo byście chcieli zobaczyć w roli Tupaca ?? Ja zawsze uwarzałem że Wesley Snipes ma coś z 2paca i pasuję do jego roli :) a wy ??

gallanonimmm

Snipes to drewno, to po pierwsze. Ja chciałbym go zobaczyć zagranego przez porządnego aktora :-) A po drugie, to jest już za stary do tej roli.

użytkownik usunięty
Witeczek

W Notorious B.I.G koleś grający Pac'a bardziej przypominał Will'a Smith'a niż Pac'a...

gallanonimmm

Dobre pytanie, ale musze przyznać że nie znam takiego aktora jak na razie, który by się nadał. Wydaje mi się, że do tego filmu mogli by wziąć kogos z ulicy, który mógł by się dobrze wczuć w role.

użytkownik usunięty
jesse_b

Oglądając wczoraj 40 letniego prawiczka ze znajomymi stwierdziliśmy że najlepszy do roli Paca (najbardziej podobny) byłby grający tam Romany Malco http://www.filmweb.pl/o55096/Romany+Malco
Odpowiednia charakteryzacja i byłoby ok :)

Racja, koles bylby odpowiedni do zagrania Packa

też się zgadzam , jeśli o wygląd chodzi to byłby zajebisty ! Ale co do gry nie mogę się wypowiedzieć bo nie kojarzę żebym oglądała jakiś film z nim ...

gallanonimmm

Wg mnie podobny jest Francis Capra , tylko niestety jest latynosem:/ Ale podobienstwo udezajace!

gallanonimmm

tak Snipes go przypomina i mógł by go zagrać... choć Will Smith lepiej by się w niego wcielił.. takie jest moje zdanie. Pozd

damian050791

Snipes predzej bo Smith wogole!!! Aktorstwem by dal rade ale wyglod, wzrost i budowa ciala nie podobna do Paca !

gallanonimmm

Al Pacino byłby dobry w takiej roli.

Lucky_luke

Waszka G

Lucky_luke

Jeden z aktorów ubiegających się o rolę i jego historia:
http://www.theboombox.com/2010/07/16/actor-uses-youtube-to-pitch-himself-for-tup ac-biopic/
http://www.youtube.com/watch?v=WDyQ-B3OXzA
Tu macie kolejnego
Dopiero co Antonie Fuqua zapowiedział produkcję filmu biograficznego o Tupac’u oraz podał informację o poszukiwaniach aktora o zbliżonym wyglądzie do 2Pac'a, Fuqua powiedział, iż znajdzie go nawet na ulicy, a już pierwsi chętni zgłaszają swoje portfolio. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie pewien mieszkaniec New Jersey, który jest niesamowicie podobny do gwiazdy rapu.

Rich Garcia, 34-ro letni Portorykańczyk, który na stałe mieszka w New Jersey i jest zagorzałym fanem Shakur’a. Oprócz podobieństwa fizycznego łączy ich także kilka innych rzeczy m.in.: Tupac i Rich urodzili się tego samego dnia: 16-go czerwca jednak Tupac był o 5 lat starszy od swojego fana, obydwoje zostali wyrzuceni ze szkoły oraz obydwóch dotknęła przemoc i rasizm na ulicach. Garcia spotkał się także z ojcem Tupac’a, Bill’em Garland’em, również mieszkającym w New Jersey oraz jego siostrą, Takerra’ą Allen, która napisała książkę, a w zeszłym roku podpisywała ją właśnie w New Jersey. Oczywiście Rich’a nie może zabraknąć w tłumie fanów na corocznym koncercie, upamiętniającym największą i wciąż najjaśniej błyszczącą gwiazdę wśród raperów na całym świecie, w rocznice 39-tych urodzin księcia Makaveli’ego. Sam Rich ma nadzieję porozmawiać z matką swojego idola. Fascynacja Rich’a osobowością Tupac’a Amaru Shakur’a zaczęła się już w podstawówce kiedy to jego kolega powiedział, że jest nieco podobny do Tupac’a ten ogolił głowę, założył bandanę i od tej pory nie przestawał się upodabniać do swojego mentora. Dziś przechodząc po ulicach wielu ludzi prosi Rich’a o autograf lub choćby fotkę jak powiedziała Mary Ibrahim, jego obecna żona: Gdybyśmy za każde zdjęcie kasowali po jednego dolara, bylibyśmy milionerami. Garcia obecnie jest ojcem siedmiorga dzieci z trzema różnymi kobietami, po narodzinach najmłodszego z nich Rich wrócił do szkoły i ukończył uniwersytet w New Jersey z dyplomem, Rich chce kontynuować naukę. Jak sam podkreśla muzyka Tupac’a miała wpływ na niego, mógł się utożsamiać z tekstami mówiącymi o rasizmie i życiu w getcie oraz przemocy na tamtejszych ulicach. Rich przyznał także, że większość jego przyjaciół albo są głęboko uzależnieni od narkotyków albo odsiadują wyroki.

Wiele osób z otocznia Rich’a widziało go w filmie Notorious gdzie brakowało obsady do roli Tupac’a ale jednak Rich słusznie zaczekał do produkcji filmu o jego idolu. Sam zainteresowany wypowiada się w ten sposób: Oto moje 5 minut, jeżeli Fuqua będzie chciał się spotkać i da mi kilka linijek może spodoba mu się mój styl. (…) Al. Pacino nie jest Kubańczykiem, a jednak udało mu się stworzyć postać Scarface, w największym filmie na ziemi. (…) Wiara w samego siebie, to wszystko czego trzeba. Garcia ma zamiar pojawić się także na castingu do filmu w Nowym Yorku, jego przyjaciel Tyqawn Headen pomógł mu stworzyć portfolio oraz nakręcić krótki filmik pokazujący podobieństwo między nim a samym Tupac’iem Shakur’em. Filmik ten prezentujemy poniżej.

Choć na pewno wszyscy by woleli na ekranach kin oglądać oryginał, samego Tupac’a grającego siebie jak 50 Cent w Get Rich Or Die Trynin’ lub Eminem w 8 Mili, to myślę że z pewnością znajdzie się jakiś aktor, który w odpowiednim stopniu będzie godnie naśladował księcia Makaveli’ego, czy to będzie Rich Garcia czy też ktoś inny to już leży w kwestii reżysera. Z całą pewnością podobnych ofert oraz ludzi takich jak Garcia będzie coraz więcej a Rich na pewno będzie mieć sporą konkurencję, miejmy nadzieje że Pan Fuqua postara się i wybierze najlepszego z nich. Wszyscy już nie możemy się doczekać kiedy ów kąsek dla fanów Shakur’a wejdzie na ekrany kin. Podobnie także jak film biograficzny o najniebezpieczniejszej grupie świata N.W.A. oraz o królu Compton Eazy’m-E, na pewno i w tym filmie będzie wzmianka o Tupac’u choćby ze względy na beef między Ruthless Records a Death Row Records oraz na chęć współpracy króla Compton z księciem Makaveli’m.

O Tupac’u znów jest coraz głośniej, powstające produkcje oraz zapowiedzi kolejnych albumów niewydanymi wcześniej utworami, ciekawe co jeszcze zaprezentuje nam, legenda rapu Tupac Amaru Shakur, zza grobu…
http://www.youtube.com/watch?v=3dTQq5pqasA&feature=player_embedded

piter12319

a to moja propozycja, moim daniem koles jest bardzo podobny do Paca http://www.youtube.com/watch?v=zQc4T9AvfZ0 tylko problem w tym ze to nie aktor a raper i do tego niemiecki :)

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=Ah5KD-np4mY&NR=1 a tutaj jego teledysk

gallanonimmm

Najlepiej byłoby gdyby w tym filmie zagrał sam Tupac Shakur ;) a jeśli nie on to oczywiście Blac Haze