Tupac Shakur

Lesane Parish Crooks

8,2
1 126 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tupac Shakur

magazyn blenders umiescil tupaca w pierwszej piatce najbardziej przecenianych muzyków. chociaz moim zdaniem i tak zrobili mu tym duzy zaszczyt.

duende_2

Zarzuć linka do tej listy przecenianych muzyków.

PATOLOGIA458

nie mam linka. wczoraj bylo o tym notka na onecie.

duende_2

No cóż spotkałem się z tą wiadomością o 2Pacu.

To wszystko dzieję się przez wydawanie tych wszystkich shituw po jego śmierci,żeby ludzie zarobili sobie troszkę kaski na nim.Większość która tak wychwala 2Paca nic prawie o nim nie wie,pisząc komentarze the best rapper ever zaczynam się wkurzać a dlaczego ?

Większość nie potrafi podać powodów dlaczego 2Pac był jednym z lepszych raperów a do do osoby Notoriousa B.I.G odrazu zaczynają go obrażać bo myślą że to on zlecił zabójstwo 2Paca no normalnie śmiech na sali.Ale powiem że Biggie przerósł jakość 2Paca na Ready To Die,sam w to nie wierzyłem ale to jednak prawda.Album ten jest na samych wyżynach w rankingach najlepszych albumów wszech czasów.2Pac znowu był bardzo twórczym raperem,nagrał chyba najwięcej utworów i to czyni go z jednym z najlepszych raperów.Biggie nagrał 2 albumy ale za to wysokiej jakości.Wszystko dzieje się przez wydawanie tych płyt po śmierci,zauważyłem że mania na 2Paca jest z rok na rok coraz większa,wielu nawet nie wie gdzie jego wytwórnia się znajduje w której nagrywał a tak się nim zachwycają że nie wiadomo jaki to raper.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jarassek

Za geniuszy lirycznych w rapie uważa się Notoriousa Big,Nasa i Rakima,2Pac za twórczość jest u mnie bardzo wysoko:).

PATOLOGIA458

za geniuszy lirycznych w rapie uwarz się Biggiego, 2PACA , Nasa i Rakima tak? LOL

dam ci kilku niegorszych poetów:

Big Daddy Kane
Ice Cube
GZA
Method Man
Raekwon
Ghostface
Q-Tip
Inspectah Deck
Big Pun (posłuchaj Capital Punishment to zrozumiesz)
Canibus
LL Cool J(nikt nie umie tak sprzedawać miłosnych kawałków jak LL)
Eminem
Scarface(król południa)
Andre 3000 z Outkast

tych których wymieniłem też wielu uznaje za geniuszy lirycznych

Dla mnie Pac jest numerem jeden bo u żadnego innego rapera nie wyczułem takiej pasji jak u niego. ''Me Against The World'' to bezsprzecznie jego najlepsza płyta

GhostFace

jarassek też uwielbiam ''All that i got is you'' Ghosta wspaniały przejmujący kawałek, polecam ''Dance with the devil'' Immortal Technique następny liryczny geniusz a kawałek niesamowicie mocny.

GhostFace

dodac mozna jeszcze takich mistrzów jak:

Mos Def
Common
Talib Kweli
Twista
Redman

GhostFace

Nie napisałem że 2Paca uważa się za geniusza lirycznego tylko dla mnie to jeden z najlepszych raperów jeśli chodzi o twórczość.Tych których podałeś na pewno odstaję tej trójcę którą wymieniłem,nie wiem czemuś walnął na tą listę Eminema jak on nie jest geniuszem lirycznym.1 raper jaki rozwinął mocną lirykę był Rakim który zaprezentował to na Albumie Paid in Full,Nas przebił go na Illmaticu,Notorious Big,jeden z najlepszych też jeśli chodzi o wysoką lirykę Ready To Die w dodatku moim zdaniem najlepsze Flow wszech czasów,Liryka tych raperów jest naszpikowana dużą ilością ciężkim metafor których ciężko nie raz zrozumieć.2Pac miał lirykę na wysokim poziomie,ale na pewno nie na takim jak ta trójka.

PATOLOGIA458

niestety stary ale mam wrażenie że nie do końca wiesz co mówisz.

GhostFace

Ja wiem co tu piszę a nie mówię,mówić to mogę do mikrofonu i do mamy.

PATOLOGIA458

Według mnie najlepszy lirycznie był Pac, bo ja w tekstach nie szukam metafor nad którymi będe siedział nocami i myślał kurwa co ten Big L miał na myśli (bo według mnie jeden z mistrzów puchline'ów). Ja w liryce szukam tego co mnie poruszy, co mnie zmusi, żeby się zastanowić, nad sobą, światem, życiem itd. A w tym Pac'a nikt nie pobije.

@ Ghost widze, że mamy podobny gust ;). u mnie 2-gi w kolejności raperów jest właśnie Redman, a trzeci Cube (reasumując najlepszy raper w historii - takie jest moje zdanie), ogólnie moja topka jest w innym temacie już, ale jak ktoś chce to prosze http://www.youtube.com/watch?v=MhFjx4m8aAQ

A akurat Biggiego nie uważam za która liryki. Jego mocną stroną jest technika, jedna z lepszych.

jarassek

A dodam jeszcze, że All I Got Is You jest jedyną piosenką kogoś innego niż pac'a po której łezka mi się zakręciła w oku - bit idealny i świetna liryka Ghosta, i jego świetny głos.