Uwe Boll

3,9
965 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

jedną z ciekawostek do osoby Uwe'a hahaha dobre
"Boll porównał siebie do reżyserów w stylu Sergia Leonego i Davida Lyncha."
LOL
hahaha

Redox

Hehe, mania wielkosci odbija sie czkawka. Dla mnie, to on moze co najwyzej porownac sie do pucybuta Eda Wooda. Jedyna ciekawostka jest to, ze nadal trzyma sie w branzy. To, ze jest doktorem literatury, to nie dziwi, bo w koncu niemieckiej.

El_Draque

Ojojoj bez takich, do Edwarda Wooda to mu jeszcze daleko, poprostu nie ma porównania w światku reżyserskim co do Bolla! Poprostu jest najrorszy i w tym nikt mu nie dorówna!

Redox

aj a się śmieje jak widzę twój avatar dzieciaku. lepiej skończ szkołę, to docenisz moje dzieła.

UWE_BOLL

Myślę że Bolla można bez przesady nazwać Edem Woodem XXI wieku

Brat_Stali

Z Bollem panuje pewna moda, ukuło się że jest kiepskim reżyserem i generalnie co by nie robił, wszyscy będą pisać że jest kiepski. Taki efekt baraniego stada czy coś w tym rodzaju. Nie mówie że jest dobrym reżyserem ale widać że ma swój jakiś styl i np Dungeon Siege był całkiem fajny. Były pewne odniesienia do kina azjatyckiego, oczywiście pewna dawka kiczu ale na plus :-) coś z niego będzie....

Iron_Mike

To nie tylko "baranie stado" Co prawda, Dungeon Siege nie widziałem ale jeśli weźmiesz inne jego filmy to znajdziesz tam infantylką fabułę, banalne, idiotyczne dialogi, nijakie postacie i kiepski montaż scen walk - co przy rodzaju kina jakie tworzy jest poważną wadą. Dodatkowo robiąć filmy na podstawie gier marnuje doskonałe licencje, spłyca fabułę,udziwnia wszystko, zmienia czas i miejsce akcji - czym dodatkowo irytuje fanów gier. Dlatego ma opinie jaką ma

Brat_Stali

Rozumiem o co Ci chodzi ale obejrzyj na spokojnie Dungeon Siege i Postala. Po tych filmach doszło do mnie że w tym co się o nim mówi jest wiele przesady. Rzeczywiście mógł kiepsko zacząć ale widać progres i filmy może robić coraz lepsze. Oglądałem filmy które były mega mega beznadziejne ale nie spotkały sie z taka reakcją jak filmy Bolla. Dungeon Siege jest 100 razy lepszy niż np Eragon.

UWE_BOLL

a co do twojego avatara: ten palec co tak dumnie trzymasz najpierw włóż sobie w "głębokie poważanie" a następnie do swojej durnowatej paszczy. Może wtedy otrzeźwiejesz. BTW kolejne dziecko neo i do tego pokemon zwykły z takimi... a lepiej nie mówić bo za dużo powiem i dziecko będzie smutne