Uwe Boll

3,9
965 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Coś Niemcom nie idzie w niczym:
-Przegrali I i II wojnę światową.
-Wszyscy im wypominają Historę.
-Film: Uwe Boll.
-Muzyka: Tokio Hotel.
-Za granicą nazywają ich nie Niemcami tylko Szwabami lub Szkopami.
-Nabijają się z ich języka (Zamiast ,,Guten morgen" mówią ,,Butem w mordę")
-Stracili ziemie na wschodzie, którymi tak długo żądzili (Tu nie narzekam ;))
-Nie mają się czym pochwalić w swojej historii.

Trochę zaczynam im współczuć ;)

PS: ROZWALIĆ PRUSKI ZWIĄZEK WYPĘDZONYCH!!

Pozdro.

peter5_14

Nie ma co współczuć, przecież to tylko niemcy.

peter5_14

Wszystko dobrze, tylko powiedzenie, że "nie mają się czym pochwalić w swojej historii" jest, delikatnie mówiąc, nie na miejscu. Połowa fizyków, którzy poprzez swoje odkrycia, pośrednio kształtowali obraz obecnej cywilizacji technicznej, to Niemcy. To samo na polu chemii. Porównaj sobie ilość słynnych filozofów niemieckich z ilością sławnych, polskich nazwisk w tej dziedzinie...

Wierzę jednak, iż ten post był napisany w konwencji żartu ;), więc spoko - tym niemniej trzeba pamiętać, że co nieco jednak Niemcom zawdzięczamy. Na pewno jednak nie panu o nazwisku Uwe Boll :P.

Pozdrawiam!

pastor_thomas

Racja. Zapomniałem o wybitnych Niemieckich naukowcach i wynalazcach, ale zgadłeś że ten post jest w konwencji żartu ;) Osobiście też zawdzięczam niemcom to że zrobili jedną z moich ulubionych gier: ,,GOTHIC".(Pilnuj Boże żeby Boll nie ekranizował tej gry). Miło że ktoś dostrzegł mój dowcip i przypomniał mi o dopisaniu że niemcom zawdzięczamy też wiele. Pozdro dla ciebie, stary ;)

peter5_14

Wszystko fajnie, wszystko fajnie... ale kilka niejasności pozostaje...
raz, że możesz obrazić nie tylko Niemców, ale i Polaków pisząc nazwy własne z małych liter,
dwa: nie wszyscy Niemcy byli/są za:

"-Przegrali I i II wojnę światową."
(Och, ale po jakim czasie? Czy było to od razu?
A może były takie lata, w których mieli nieograniczoną władzę, byli najpotężniejsi w Europie?)

-Wszyscy im wypominają Historę.
(kto i kiedy? jeśli zrobiłbyś coś takiego w obecności Niemca/Niemki to by Cię wyśmiał/a)

-Film: Uwe Boll.
(Uwierz mi, u nich są więksi anty-fani tejże osoby)

-Muzyka: Tokio Hotel.
(Myślisz, że większość Niemców ich lubi? Nie wszyscy mają taki gust, nawet są lepsi od nas, bo kiedy był koncert Tokio Hotel i Blog 27, publiczność (żeńska w większości) wygwizdała je, nie to, że są Polkami, ale to, że wiedzą, że nie umieją śpiewać)

-Za granicą nazywają ich nie Niemcami tylko Szwabami lub Szkopami.
(Hmm... Szkop, nigdy nie słyszałem, żeby ktoś tak mówił, (pomijając Internet)).

-Nabijają się z ich języka (Zamiast ,,Guten morgen" mówią ,,Butem w mordę")
(Co obce to i... głupie; śmiało, spróbuj nauczyć się choć 3/4 zwrotów po niemiecku, a zobaczysz jakie to trudne i dla Polaków (jak i nie tylko), sprawia wiele problemów w tego wymówieniu, wiem, bo uczyłem się go 2 lata, jeśli zrozumiesz coś i się nauczysz - wtedy pogadamy).

-Stracili ziemie na wschodzie, którymi tak długo żądzili (Tu nie narzekam ;))

(Myślisz, że są oni tak zachłanni po II wojnie, jak inni Europejczycy w osiągnięciu więcej ziem i władzy? To Ty chyba nigdy w Polsce dłużej niż rok nie mieszkałeś... Polacy kradną ile się da, Niemcy uważają nas za wrogów, ale jako złodziei, nasz jedyny naród, w którym kradnie się tory i węgiel z kolei... i albo złomuje, albo sprzedaje).

-Nie mają się czym pochwalić w swojej historii.
(Radzę poczytać w Wikipedii o osiągnięciach Niemców, bo za dużo by opowiadać...

Widzisz, Twoje wypowiedzi co do naszych zachodnich sąsiadów są proste i banalne, bez żadnych podstaw; ja nie uważam się za fanatyka ani obywatela Niemiec, jednak obrażanie ich na forum jest gorsze bowiem wtedy od trolla, uwierz mi.

A więc, jak już wyżej napisałem, co nam obce to nieznane i od razu nie lubiane... ech.

A jeśli już tak bardzo byś chciał wiedzieć, jakie wady w ich kraju widzę, to:
nieuprzejmość, są bardzo nietolerancyjni wobec starszych osób i kobiet, ale rodzinę szanują.
I to chyba tylko taka jedna szczególna, w odróżnieniu do WIĘKSZOŚCI Polaków...
Pozdrawiam.

freepick

Koleś. Ja wcale nie miałem zamiaru obrażać Niemców. Wcale nie napisałem że lubią Bolla i Tokio Hotel tylko że są z ich kraju (my mamy Mandarynę i Wiśniewskiego) A co do języka to owszem jest trudny ale umiem więcej niż ci się wydaje np. ,,Mam urodziny 20 maja"; Ich habe eine geburstag in zweizigsten may. albo ich komme aus Polen-pochodzę z Polski. Wcale nie obrażam niemców a ty po prostu nie znasz się na żartach. Zupełnie jak PiS:/ Co do ziemii na wschodzie to Niemcy nie są zachłanni ale nie wiem czy nie zauważyłeś że chcą tam zamieszkać ci z cholernego związku pruskiego. Wyluzujcie trochę! Ja chciałem tylko trochę pożartować ale zawsze znajdzie się jakiś mądry co mi humor zepsuje. Ja nie mogę pożartować o Niemcach ale Niemcy Polaków obrażać mogą, prawda?

peter5_14

Mogą, by my sami tego chcemy, sama polityk to kupa śmiechu, cyrk, prawo kuleje itd...
ale sami tego chcieliśmy...
a taki żarty o kraju są nie na miejscu...
uważaj lepiej na imigrantów ;D

freepick

Już dobra- POKÓJ. Wojna Polsko-Niemiecka skończyła się dawno temu. Ale podkreślam że nie chciałem obrazić żadnego Niemca, bo jedyni Niemcy których zawsze będę nienawidził to ci ze Związku Pruskiego. Nic nie mam do obecnego Narodu niemieckiego. A co do naszej polityki to z nich się śmieję bo mamy całą ,,wspaniałą" śmietankę (Bracia, Giertych, Andrew i inni) ;D

peter5_14

Kretyn. podczas II wojny światowej nie zdobyli całego świata, ale za to pokonali Polskę w nieco ponad miesiąc.

Jessie

A czy ja wspomniałem o tym, że zdobyli świat? Powiedziałem tylko, że byli wówczas Niemcy najpotężniejsi w EUROPIE. A owszem, Polska się długo broniła, w przeciwieństwie do innych państw, co Niemców zupełnie zaskoczyło...

freepick

hej, hej, hej. Ja nie odpowiadałem na twój komentarz, tylko na temat.

Jessie

O Jezu, ludzie! To był tylko nie szkodliwy żart. Co wy to tak przeżywacie? Ja nikogo nie obrażałem!! O CO WAM CHODZI!!?

Jessie

PS: Nawet jeżeli opanowali Europę to to co robili z ludźmi w podbitych państwach raczej nie jest powodem do dumy. Nie sądzicie?