Uwe Boll

3,9
965 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Oto gry które uważam że zasługują na miano klasyków:

1)Resident Evil.
2)Aliens vs Predator 2.
3)Seria ,,Thief".
4)Gothic.
5)Codename Panzers.
6)Mafia.
7)Tomb Raider 2 (To była moja pierwsza gra na PC więc czuję do niej bliskość ;))
8)The Suffering.
9)Dark Colony.
10)Medal of Honor.
11)Seria ,,Legacy of Kain".
12)III Wojna światowa: Czarne złoto (Polska gra ;))
13)Max Payne 1 i 2.
14)Seria ,,Total War".
15)Far Cry.
16)Twierdza.
17)Seria ,,Kozacy".
18)Seria ,,Blair Witch Project".
19)Clash.
20)Drakan: Order of the Flame.

To chyba wszystkie. Teraz wasza kolej. Wypisujcie swoje klasyki ;) Pozdrawiam.

United_

Fallout część pierwsza i druga. Potem długo, dłuuuuugo nic, aż do wszystkich genialnych produkcji Blizzarda(Starcraft, Warcraft, Diablo):] Jeszcze, nasuwa mi się na myśl Heroes of Might and Magic część 2 i 3...:]
Te gierki pochłonęły mi naprawdę bardzo dużo czasu:)

Crazy_3

Zgadzam się z Fallout 1 i 2, a potem jeszcze dłuższe nic i Planescape: Torment. A potem to już różnie.

Info

Rzeczywiście, zapomniałem o Tormencie, Baldurach i Icewind Dale'u :) Też się trochę grało ;)

użytkownik usunięty
United_

a wyszła już gra "Kill U. Boll"??? jak nie to zaraz sam ją stworze, a co mi tam, będzie miała grafe Pac Mana ale za to jaka frajda z grania:):)

United_

A gdzie Silent Hill? A Seria Monkey Island? A GTA? Zamiast tego kasztany jak Suffering, Dark Colony czy Blair Witch Project. No ale każdy ma swój gust.

United_

Jak dla mnie:
Diablo
Fallout I i II
Baldur's Gate I i II
Aliens vs Predator
Quake 2
Heroes II i III
Tony Hawk's Pro Skater 2

Dodałbym też pare klasyków z zamierzchłych czasów (na commodore i automaty), ale większości nazw już nie pamiętam. Z commodore na pewno Bandits, z automatów Marvel vs Capcom i X-Men oraz Mortal Kombat.
No i nieśmiertelny Pacman ;)

Niektóre z tych gier to świetne materiały na filmy. Ale biorąc pod uwagę kto się zazwyczaj za takie produkcje bierze i jak one potem wychodzą, wolałbym żeby nie były ekranizowane.

United_

Ja lubię praktycznie każdą grę którą zamieścił założyciel tematu, ale jeszcze dodałbym:

San Andreas.
Sillent Hill.
Alone in the Dark.
Warcraft III.
Call of Duty 3

Oraz grę która jest naprawdę za****sta ale niestety jest tylko na Xbox 360. Gra ,,Dead Rising". Twórców Resident Evil ;)

United_

Na pierwszym miejscu u mnie stoi Max Payne 2 i zaraz po nim Max Payne. Nie będę dodawał gier z serii Star Wars gdyż ich ekranizacji nie będzie(i bardzo dobrze). Następna gry to W3, Diablo 1 i 2 i oczywiście MDK 2. (Jak Boll tknie któreś z tych gier, to go zabije).

Szajba

Aha. Przyznam się, że nie grałem ale to co widziałem na clipach, zwiastunach, na fotkach i po opiniach innych mówi samo za siebie. Chodzi mi o serie Devil May Cry. Gdyby to wyszło na PC :/

Szajba

Przecież Devil May Cry, już na pc wyszło. Grałem i śmiem stwierdzić, że nędza...:]

Crazy_3

Stary dzięki wielkie!!!!!!!!! Nie miałem o tym pojęcia :|||| eh tak to jest jak sie czasu nie ma ma i nie jest sie na bierząco.
Powiec mi tylko czy wyszły 1,2,3 czy tylko 3 na PC, bo tylko 3 znajduje :>
Dzięki z góry.

Szajba

Ja muszę poruszyć jedną sprawę. Związana jest z Diablo. Ogólnie nie mam nic do tej gry, bo lubię stare gry. Ale chodzi mi o niektórych fanów wypowiadających się w necie. Jak zobaczą że ktoś pisze że nie lubi Diablo, do czego ma pełne prawo to zaraz go obrzucają wyzwiskami, mówią że się nie zna i niech będzie potępiony. Co on im matkę zabił? Fani Diablo. Wasza gra jest fajna ale nie atakujcie każdego kto się z wami nie zgadza. Inni mają prawo nie trawić tej gry. Pozdrawiam.

United_

Fanem gry nie jestem, ale uważam, że jest genialna :) i nie mam nic do tych co tej gry nie lubią.
P.S Dodaje od listy klasyk Devil Inside

Szajba

Ja jeszcze dodam Gorky 17, obie części MDK i Predator: Concrete Jungle.

Szajba

Na PC, wyszła tylko 3 część "Devila"...:]

Crazy_3

No to kaszan :/ Nie lubie grać od którejś części. Musze od pierwszej bo inaczej kapeć ;/
Ale dzięki za info.

United_

Jak dla mnie to klasyczne części Mortal Kombat, Tomb Raider 1, Doom 1 i 2 Goldeneye007(n64). Do tych gier mam chyba największy sentyment :)

United_

Od siebie dodam Command & Conquer (cała seria), Need for Speed (też seria), Europę Universalis 2 no i rzecz jasna Knights & Merchants ;)

Mam rozumieć, że to lista gotowych scenariuszy do wysłania Uwe, żeby je spie... wyreżyserował? No, ma chłopak sporo do roboty. Starczy do emerytury. A potem myślę, że i tak będą kolejne dzieła, w końcu pasja to pasja :)

United_

Witam maniaków komputerowych gier...;-) Mi do szczęścia wystarcza najnowszy PES, najnowsze GTA, Max Payne i KOTOR. Oprócz w/w, w życiu grałem w może z 10 gier komputerowych...;-) Wiem, dobry jestem...;-)

_Ja_

A najfajniej grało się w Need For Speeda, na kierownicy, po obalonym litrze na łeb...;-)

United_

a "Metal Gear Solid" to co? :>