Robi o klasę lub dwie lepsze filmy niż większośc naszych "wspaniałych" rodzimych reżyserów. Po BloodRayne i Dungeon Siege mogę stwierdzic, że na taką ocenę jak teraz zdecydowanie nie zasługuje. To nie jest zły reżyser jak mówią, serio.
No co ty, Bloodrayne zostało fatalnie nakręcone, aktorzy byli tak poprowadzeni, że wyszli na jakiś naturszczyków, a sir Ben Kingsley ciągle stał na środku dużego pokoju i mówił "this shall cośtam" albo "i shall not cośtam". 1/10
Niestety, nasze rodzime kino (pseudo komedie ponoć romantyczne) są gorsze od filmów Bolla - coż, to tylko dowodzi że od najgorszych filmów zawsze są jeszcze gorsze...
No, może Bloodrayne jakiś dobry nie był, w zasadzie film klasy C albo nawet i D ale za to Dungeon Siege ma na pewno swoją fajną specyfikę - fajnie on połączył patos kina zachodniego z azjatyckim miejscami kiczem i naprawdę fajnie to wyszło. Z czystym sumieniem mogę mu dac B albo B- - i szczerze mówiąc po wczorajszym "Dungeon Seansie" jestem bardzo zaciekawiony resztą jego filmów. Postal niedługo wchodzi to zobaczymy. Ale na 100%(zważając na to że filmy Uwe mają kiepskie zwiastuny) Postal będzie o niebo lepszy od filmów jak Epic Movie, Meet the Spartans czy Date movie które są mega porażkami, a DS ma o dziwo gorszą ocenę niż wymienione przeze mnie te trzy filmy.
Ponieważ w internecie i poza nim krąży o nim opinia, że jest najgorszym reżyserem świata, co nie jest wcale prawdą. Wiele osób nawet daje mu ocenę 1 nie oglądając ani jednego zrobionego przez niego filmu
Prosze powiedzeć o jaki typ polskich filmow chodzi, albo jakich konkretnych reżyserów, gdyż moim zdaniem polski film (który ma swoją specyfikę) jest bardzo dobry.
Uwe najgorszym rezyserem jest - i to jest prawda, niestety! Wiekszosc polskich filmow jest wlasnie na poziomie jego produkcji tyle, ze my w odroznieniu od niego nie mamy do dyspozycji tak dobrych aktorow cieszacych sie miedzynarodowa slawa - zeby miec takie nazwiska w obsadzie jak on niekiedy ma i skopac temat, to rzeba umiec.
Darth mail, nie mozesz sobie mowic, moze byc B, ty nie dajesz oceny jakiej klasy jest film, mozesz mu wystawic tylko ocene
Oceniam najzwyczajniej systemem amerykańskim, tak jak dają na przykład na movie.com. Nie spotkałem się jeszcze z jakimiś definicjami tych ocen, więc oceniam tak, jakbym ocenił na movie.com Chcesz więcej ocen ode mnie? Trylogia Lord of the Rings A, Heat A+, Życie Carlita A-, Scarface A-, Godfather A-, Vexille B-, Snatch B+, Lock Stock and Two smoking Barrels B+, Transporter B, Transpoter 2 C+, Dungeon Siege C, BloodRayne D...no i można tak wymieniac dalej. No, wg amerykańskiego systememu to trochę spadła ocena czy DS'a czy Bloodrayne'a, ale mniejsza. Takie jest moje zdanie na temat tych filmów. Uwe jest wg mnie reżyserem klasy C/D. Ale na pewno nie F
To my oceniamy temat, czy film? Na pewno taki Dungeon Siege, Bloodrayne czy Alone in the Dark odbiegały trochę od fabuły, ale to nie znaczy, że jego filmy jako FILMY są złe. Za odbieganie od tematyki powinno się scenarzystom prędzej oberwać, a nie Uwe, bo filmy mu jako tako wychodzą.
Zapomniałem nawet o tym temacie, sorki.
Jeśli chodzi o polską kinematografię, to źle jej idzie w sferze filmów fantasy, komedii, seriali i tych prawdziwych osobowości których mało ostatnio się pojawia. Polakom teraz dobrze wychodzą dramaty i filmy typowo obyczajowe, reszta filmów to tylko próba kopiowania amerykańskiego kina. Świadczą doskonale o tym Pora Mroku czy Skorumpowani, które są filmami iście tragicznymi i beznadziejnymi, a wyszły zaledwie tydzień temu. Mało teraz mamy takich, jak już wspomniałem, prawdziwych młodych osobowości jak na przykład Maciek Stuhr, Borys Szyc czy Piotr Adamczyk- nawet wymienione osoby przeze mnie zagrały w najlepszej komedii tego milenium- Testosteronie. Teraz raczej roi się w kinie od serialowych gwiazd- na przykład Wesołowski w Porze Mroku, Dygant w Sztuce Masażu czy Małaszyński w Katyniu, a zapominają reżyserzy o na przykład Michale Żebrowskim- jednym z najlepszych młodych jeszcze aktorów polskiego kina. I jeszcze na dodatek uwiódł widzów szparkozęby Karolak! Złym aktorem nie jest, nie, nawet jest jedną z tych serialowych perełek, ale żeby stawiać go aż tak wysoko? Tragedia. Co to się dzieje z tymi ocenami? Reżyserów utalentowanych też mamy deficyt- Polański, Wajda czy Saramonowicz, z czego jeden niedługo przejdzie na tamten świat. Dziwi mnie ogólnie ocena Uwe, która wynosi ile wynosi, a tacy Żamojda czy Mroczek mają ponad 4 :/ . Ta ocena to efekt zwykłej manipulacji i propagandy, bo jego filmy nie zasługują najzwyczajniej na takie oceny, przez co on, nie zasługuje na 1. Ja mu z czystym sumieniem daję 6
Widziałem 5 jego filmów, po każdym z kolei utwierdzałem się bardziej w zamyśle usunięcia go z tego świata.