Uczestnicząc w tej dyskusji nie piszemy o:
-orientacji
-boskosci
-urodzie
Rozmawiajmy o jego grze...plusy i minusy, co byscie zmienili itp
wlasnie znalazlam inne wyjasnienie dlaczago akurat ma taki look w PB... dobrnij do 1min 50sek...wyjasni ci...
http://uk.youtube.com/watch?v=A-02wDlNoQw&mode=related&search=
ludzie nie macie co robić tylko 10 razy powtarzać, że robi tą samą minę?? i ch*j niech robi, skoro tylko tego wymaga od niego rola! ja czekam, aż pokaże się w jakiejś bardziej ambitnej kreacji i wtedy będę dyskutować nad tym czy jest słaby, czy może jednak umie coś z siebie wykrzesać. ciekawa jestem jak wy wszyscy, wielcy znawcy zagralibyscie ta role, naprawdę...
nie stawiajcie krzyżyka na facecie, tylko dlatego, że jeszcze nie pokazał wszytskiego na co go stać. a jeśli rzeczywiście nic więcej nie umie to wtedy można będzie ze spokojnym sumieniem powiedzieć - tak jest do bani!
eloo!
Oj, nie było mnie tu trochę i znów głupota się szerzy...
@Groszuuua - o ambitnej, a przede wszystkim dobrej roli Millera możesz sobie tylko pomarzyć. Żaden reżyser przy zdrowych zmysłach go nie zatrudni (ew. do filmów Baya, albo Bolla by się nadawał - bardzo ambitne;-))I dlaczego mielibyśmy nie oceniać jego "gry" po obejrzanym Prison Breaku. Taka mała dygresja: Mike Jordan powiedział kiedyś, że w każdym meczu gra na 100%, bo wyobraża sobie, że jakiś kibic przyjechał pierwszy i ostatni raz w życiu na mecz Bullsów, specjalnie po to, żeby zobaczyć go w akcji. A on nie może zawieźć widzów.
Tego samego oczekuje od aktora. Jeżeli Miller ma być już aktorem, to dla niego wymagań nie zmienię.
Poza tym, Wentylek odnotował już kilka dokładnie takich samych rólek, w których pokazał się tym, czym (wybacz kolejne sportowe porównanie) Grzesiek Rasiak pokazuję się w naszych barwach narodowych - kompletnym drewniactwem. W związku z powyższym, nie wmawiaj mi, że nie mam materiału do oceny jego umiejętności.
Nikt nie powtarzałby po 10 razy, że Miller to sztywniak i ma jedną minę, gdyby to wreszcie do Ciebie i Twojej ubogiej umysłowo koleżanki dotarło. Przyznam szczerzę - nie imponujesz zdolnością percepcji (bez urazy).
Jeżeli chcesz go bronić, poproszę konkretne, szczegółowo sprecyzowane argumenty, jeśli takowych nie posiadasz, daj sobie spokój, bo tylko się ośmieszasz (a z tego, co widziałem na profilu, gust masz niezgorszy).
Do @Amber nic nie napiszę, bo nie chcę mi się znowu użerać z piętnastoletnią inteligencją. Znudziło już mi się. Niech to zrobi ktoś inny. @Mona, @Kain - powierzam Wam te zaszczytną powinność.
Pzdr.
do JA - dziwię się osobom, Twojego pokroju, które zgrywają znawców i chociaż może rzeczywiście mają rację w tym co mówią, ośmieszają się tylko jednym - braniem udziału w takich właśnie dyskusjach. Powiem Ci tylko jedno - Grochu nigdy na znawcę się nie kreuje, bo wiem, że do dobrej znajomości kina mi jeszcze dużo brakuje, za to Ty, nawet jeżeli naprawde masz jakąś bardziej rozległą wiedzę w tym temacie niż pozostali na FilmWebie, to dużo tracisz poprzez spalanie się w takich duskusjach. Chcesz czy nie, nawet jeżeli miałabym uznać Twoją wyższość to nigdy tego nie zrobie póki będziesz się w taki sposób wypowiadał i brał udział w czczym gadaniu. Internet - dobre medium, ale chodź, porozmawiajamy w realu ;]
holla!
PS. Jeżeli nie zatrudnią Millera w jakiejś większej i bardziej ambitnej produkcji i koleś nie będzie miał szansy na wykazanie się - dzwonię do Ciebie i zwracam honor ;> Powiem - jest do bani, jest do kichy. Na tym etapie - Miller ani mnie ziębi, ani grzeje. Proste, emma.
Pierwsze słyszę, że branie udziału w jakiekolwiek dyskusji jest ośmieszaniem się. Wytłumacz mi, dlaczego, bo ja - biedny miastowy - nie jestem w stanie tego pojąć.
Nie zależy mi na tym, żebyś uznawała moją wyższość. Wystarczy mi, że sam to zrobię.;-)
PS - Zbieraj pieniążki na międzymiastową już dziś. Honoru zwracać nie musisz - zatrzymaj go dla siebie, wszak mnie potrzebny nie jest.
jak dla mnie to móglby i być gejem, obojnakiem , transwestytą,bioseksualista - jego orientacja mnie nie interesuje, bo jakos facet nie jest tez jakiejs wielkiej urody( ujdzie w tłoku)
zawsze się mówi że piękno jest pojęciem względnym..to samo moge powiedziec o jego grze...
Ja z nim ogladałam "PB" tylko i ani mna nie wzruszył, ani nie zachwycił, ani mnie nie obrzydził...poprostu kompletnie nic..bez większego wyrazu...
mozna teraz oglądac powtórki "Skazanego" na polsacie i teraz widze ze jest w jego grze sporo niedociągnięc i mało 'zywiołości'...
Jak narazie niczym specjalnym sie nie wykazał...
ale pozyjemy,zobaczymy( co nam pokaże Went i czy wogole jeszcze cos pokaze)
tyle.
oj, kochany JA... zdziwilbys sie...
wypowiadam sie tu tylko dlatego, ze poprostu nie przekonuje mnie wasza teza "jednej miny"- bo on inaczej nie umie.... gdyby nie byloby to zamierzone.... gdyby producentom i tworcom sie to nie podobalo - nie uwazacie ze zrobiliby "dubla"? A skoro jest az tak marny to na cholere wogole zaproponowali mu role glownego bohatera?
...bo producenci chcieli zarobic. Wentworth posiadający ładną buźkę stał się niezłym "haczykiem" na pieniądze. Miliony napalonych fanek dostających orgazmu podczas oglądania Prison Break= zysk. Ot cała filozofia.
nie wciskaj nam kitu, ze nie znalazlby sie przystojny aktor zarazem ktory umialby grac..... bo z twojej wypowiedzi wynika ze takich na tym globie brak
W takim razie konstatuje, że w każdym z jego filmów/seriali jedna mina jest zamierzona.
Producenci i twórcy wiedzą, że widzowie to w większej części ignoranci, którzy o kinie mają pojęcie takie, jakie o stomatologii. Miller ma wziętą twarz - po co ma do tego dobrze grać? Przecież i tak nikt nie zauważy jego braków.
Z twojej tezy wynika również, że każdy aktor i "aktor" dobrze gra. Przecież, jakby Trojanowska źle zagrała w Klanie, mogli zrobić by dubla, nie?
Nie zatrudnili nikogo przystojnego i zdolnego, bo:
1) nie było ich na to stać
2) nikt taki nie chciał brać udziału w takiej produkcji.
To pierwszy i ostatni post, jaki do Ciebie piszę. I tak nic nie zrozumiesz, ale przynajmniej ja mam czyste sumienie.
Pa.
jakby Went nie umiał grać to na pewno by roli nie dostał. Zresztą ja uważam że dobry aktor to taki który swoją grą umie zainteresować widza (a went zrobił to świetnie), sam scenariusz to nie wszystko. przecież gra aktorska zależy od tego czy film jest dobry czy zły, nawet świetne scenariusze nic nie dadzą, jeśli aktor kiepsko gra.
"dobry aktor to taki który swoją grą umie zainteresować widza (a went zrobił to świetnie)"
No to już walnęłaś. Went jest cholernie nudny.
"przecież gra aktorska zależy od tego czy film jest dobry czy zły, nawet świetne scenariusze nic nie dadzą, jeśli aktor kiepsko gra"
Tu też żeś powiedziała.
Najważniejszy jest scenariusz, potem reżyseria, gra aktorska nie jest tak istotna
No cóż.. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wakacji, ja dziś wyjeżdżam
wypowiadam sie tu tylko dlatego, ze poprostu nie przekonuje mnie wasza teza "jednej miny"- bo on inaczej nie umie.... gdyby nie byloby to zamierzone.... gdyby producentom i tworcom sie to nie podobalo - nie uwazacie ze zrobiliby "dubla"? A skoro jest az tak marny to na cholere wogole zaproponowali mu role glownego bohatera?
Po pierwsze chyba nie znane są Ci pojęcia klawiszy "alt" i "shift".
Po drugie, nie on jeden jest drewniany a producentów gówno obchodzi gra aktorska Wenta ich obchodzi kasa.
A skoro już zarzucamy filmiki z youtuba polecam fragment 2:20 (finał 2 sezonu), jedna ze śmieszniejszych scen 2 sezonu + popis aktorstwa pary bohaterów :)
http://youtube.com/watch?v=Qc8pMQg-BfA
kain... a nie przyszlo ci do glowy ze nie mam polskich znakow... bo nie mieszkam w polsce i komp nie jest nastawiony na taka opcje...
shifta znam, ale to strata czasu, tak jak i tlumaczenie sie przed toba z powodow tak blahych... wiec koncze... przyczep sie do czegos bardziej istotnego
nie, no jasne, że istnieją przystojni aktorzy, którzy POTRAFIĄ grac. Nie oszukujmy się jednak- Wentworth do nich nie należy. Dobra, koniec mojego udziału w tej płytkiej dyskusji. Chociaż, muszę przyznac, że dawno się tak nie uśmiałam.
I właśnie fragment przestawiony przez ciebie jest dowodem na to ze Wentek krzyczy tą samą miną i przy tym dziwnie marszczy czoło :D:D:D
Nawet się całuje ta samą miną ;p;p;p;p nie wierze zeby producenci kazali mu
tak grać-jak "gra". I zgadzam się że producenci postawili na ładną buzię-aczkolwiek facet taki jak Went nie miałby u mnie szans...tak to jest...niektórzy nie zwracaja uwagi na gre tylko na wygląd. Przyznam sama, że po dwóch pierwszych odcinkach PB byłam przekonana że producenci przyjeli taka taktyke, ze Michael, ma mieć tą:tajemniczą mine, ale potem, po obejrzeniu nastepnych odcinkow stwierdziłam , że facet nie wykazuje żadnych uczuc...
spojrzcie tylko na siebie...co probujecie udowodnic? -wywyzszacie sie poprzez dolowanie mnie i mi podobnych ... nie za dobrze to swiadczy.
czy ja po was pojechalam choc raz? Poprostu mam odmienne zdanie, wolno mi? A moze to przestepstwo tu i dlatego jestem linczowana.
Wiesz...nie rozumies zniektorych pojęć, my ciebie nie jedziemy, nie wyzywamy od szmat czy jakoś tak, my tylko próbujemy...głosić dobre słowo :d
Czyli, staramy się otworzyć-jakże mocno zamknięte-oczy fanek Wentka.
a dlaczego to akurat ty masz miec racje....bo ty tak uwazasz? Ja uwazam, ze ja mam racje, i co bedziemy sie tak w nieskonczonosc przekomazac? Ciezko ci na sercu jak ktos ma inne poglady od twoich... przyzwyczaj sie, bo taki jest swiat. Kazdy moze miec wlasne zdanie i nie koniecznie jest takie samo jak twoje.I skonczmy to juz bo szkoda slow...
ja toleruje twoje poglady, widac ze ty moich nie.
Ty uważasz, że masz rację. Ja mam rację.
A wydaje Ci się, że będę tolerował błędne poglądy kompletnej ignorantki?
nie powiedzialam, ze mam racje. Powiedzialam, ze mam swoje zdanie.
ja ignorantka! poki co to ty mi na takiego wygladasz!
Zrozum...że nie można tolerować czegoś takiego! Jeśli swiatem zawładną fani Wenta itp...i polączymy to z globalnym ociepleniem nie ma juz ratunku! Tylko mnie zastanawia to...dlaczego ma nominacje do tego cholernego złotego GLOBA? Jak na moj gust krytycy nie patrza na gre aktorska, tylko na to w czym gra.
Sama nominacja nominacja o niczym nie świadczy. Dostał ją pewnie za rolę w popularnym serialu, a nie za to, jak w nim grał.
A Złote Globy to jak dla mnie takie nagrody kategorii B. Tak naprawdę liczą się tylko Emmy. Dostają je ci najlepsi, jak Gandolfini, Imperioli, Falco, Shalhoub, Chiklis, Piven ... długo można wymieniać.
Wszyscy przewyższają Wentyla o kilka klas, a Złote Globy dostają sporadycznie. Jak Gandolfini, który obok 3 statuetek Emmy może postawić tylko jeden Złoty Glob. Identycznie sprawa się ma z Shalhoub'em.
Anbsolutnie genialny Piven ma 3 nominacje i ani jednej satuetki. O przysłowiowy kant dupy można rozbić takie nagrody.
Nie miałem zamiaru się wtrącać, tylko sprawdziłem sobie jak oceniasz innych aktorów.
Po czym trafiłem na taki piękny tekst, twojego autorstwa:
"niezły jest, ma fajny tyłeczek".
O kim mowa? Paul Walker, ocena: 10.
Jeśli stosujesz takie kryteria oceniania, to chociaż się do tego przyznaj. Ja zrozumiem, sam też wysoko oceniłem J. Albę, prawie wyłącznie ze względu na jej wygląd.
Ale przestań wciskać tutaj wszystkim, że Miller jest dobrym aktorem. Bo po prostu nie jest.
Nie, nie powiedziałaś. Wcale. "Ja uwazam, ze ja mam racje" - to pewnie pisałem ja z Twojego konta.
Jesteś ignorantką, czy tego chcesz, czy nie. A jeśli nie - udowodnij mi to - powiedz mi, co wiesz na temat twórczości Ingmara Bergmana, na dobry początek.
CRIS! Jaki mój komentarz? Nigdy nie wypowiedzialam si ena temat Paula...masz moze linka? na bank nie byłam to ja, nigdy nie pisze tego typu komentarzy, serio!
znam siebie i swoja wartosc i napewno nie bede sie wypowiadala na niczyj temat zeby ci to udowodnic....strata czasu...ty i tak przeciez swoje wiesz, prawda?
"Porozmawiajmy o jego grze"
Nie ma sprawy, ale jaką grę ma Went? bo nie wiem, o czym mam dyskutować...
Witam
Dość długo mnie nie było tutaj. Postów przybyło bardzo dużo... Nie chce mi się za bardzo czytać tego wszystkiego. Ktoś może w kilku słowach powiedzieć o czym mowa? ;P Jakieś nowości?
Z góry dziękuję :)
Jestem przekonany, że on na prawdę dużo potrafi.. jak już ktoś wyżej zauważył potrafi mówić, chodzić, biegać i cisnąć klocka.. to napewno nie jest szczyt jego możliwości. Wiem, bo znam się na ludziach.., z wnikliwej obserwacji jego twarzy.. jestem w stanie stwierdzić, że potrafi myśleć, a czym świadczy zmarszczone czoło..
...myśli bo ma zmarszczone czoło? Więc myśli nawet kiedy śpi, myśleć może każdy -prawda? On może myśleć na przykład...ile to jest dwa + dwa i takie tam...a to ze jets dobrym aktorem raczej nie świadczy wyraz twarzy który wskazuje na to że on myśli-jak na moj gust, miał w dziecinstwie wypadek i ma tak od urodzenia