Dlatego wybaczono Miłoszowi i Szymborskiej, że obrzucali błotem Polskę. Nigdy się nimi nie przejmowałem i nie zamierzam. A śmiercią Wisławy wcale się nie przejąłem.
Hmmm, wybaczenie jest ponoć jedną z podstaw chrześcijaństwa, a Polska jest ponoć krajem chrześcijańskim.
O wybaczenie trzeba prosić oraz wyrazić chęć skruchy. Przykład dwóch skazanych na krzyżu obok Chrystusa.
Pozdrawiam
Gdy przeczytałem twój komentarz to się załamałem, że: tak nisko upadłeś (jako człowiek) lub uprawiasz zwyczajny trolling. Wisława Szymborska oraz Czesław Miłosz- najwybitniejsi polscy poeci XX-XXI wieku rozsławili Polskę, która przestała być krajem snobów (choć po twoim komentarzu, boję się, że niektórzy jeszcze przeżyli) i stała się krajem LUDZI, bo o ludzkość tutaj chodzi, czyli coś co nie wszystkim zostało dane przy narodzeniu. Zastanawia mnie twoje poszukiwanie autorytetów i ubolewanie nad ich brakiem. Poziom twojej wypowiedzi wskazuje, że szukasz kolejnych ograniczonych, małostkowych ludzi, którzy jedynie co wprowadzają to nienawiść, chęć zemsty i cynizm. Zasmuciłeś mnie bardzo, chociaż nie...w sumie to powód do radości, że dobrzy ludzie nadal są potrzebni, by zawrócić "tych złych" ze złej drogi. Życzę ci powodzenia i zdrowia oraz żebyś nie dożył chwili, gdy ktoś na twoim pogrzebie powie, że nie przejął się twoją śmiercią.
Tak zbaczając z tematu.
"Musimy porozmawiać o Kevinie" naprawdę jest takie dobre? Ten tytuł interesuje mnie od kilku miesięcy.
Uważam, że jest świetne. Wybitny dramat psychologiczny, obnażający błędy rodzicielskie, brak empatii i zrozumienia. Film poruszający, myślę, że jak najbardziej warty obejrzenia. Choć sądząc po temacie i naszej rozmowie, mamy zupełnie inne światopoglądy, więc nie wiem czy ci się spodoba ;)