Apel do twórców: WYWALIĆ Mularczyk (Mariolkę)! Dlaczego? Bo w ogóle nie potrafi grać. Drewno takie, że aż zęby bolą. I dobrze o tym wiecie, tylko z nie wiadomo jakich przyczyn ją tam trzymacie. Ona psuje wszystko. To, co uda się stworzyć, tym wszystkim wspaniałym aktorom w tym filmie, ona włazi i jednym drewnianym gestem, słowem NISZCZY! To jest coś niesamowitego, żeby w ten sposób kpić z widza. Następujące słowa nie są moje, a szkoda... Ktoś napisał, że Mularczyk ze swoim "talentem" mogłaby grać co najwyżej zwłoki w W11... I ja się z tym zgadzam.
Jestem odmiennego zdania. Pora powywalać wszystkie drewna ze wszystkich filmów, które się tam wygodnie usadowiły, żeby kasę zarabiać. Albowiem Mularczyk nie jest jedynym takim kwiatuszkiem. Jest jeszcze Cichopek, tych dwóch bliźniaków i wiele wiele innych miernot, totalnych aktorskich beztalenci.
Nie umiesz czytać? Jest wyraźnie napisane: Mularczyk NIE POTRAFI grać! Takie coś nazywa się DREWNEM. Tego nie rozumiesz? Nie widzisz tego? Do klimatu Kiepskich pasuje? To sobie wyobraź "klimat Kiepskich", gdyby nie został on stworzony dzięki niesamowitej grze aktorskiej pozostałych. Wyobraź sobie, że grają tam sami tacy jak Mularczyk. Widziałeś "Pamiętniki z wakacji"? To jest właśnie film, w którym grają same Mularczyki.
"wyobraź sobie" - dżentelmeni, żeby nie powiedzieć : ludzie w miare logicznie myślący - dyskutują o faktach, o tym co jest, a nie o "wyobraź sobie", "a gdyby", "a może" etc. Jest zaś tak, że Kiepscy to zawodowi aktorzy plus Mularczyk, która w tym towarzystwie nie będzie błyszczeć techniką aktorską, ale też i nie ma takiej potrzeby, bo jej postać nie jest napisana w taki sposób, aby musiała popisywać się czymś takim. MOże więc grać Mariolkę pani Mularczyk, bo wystarczy to, ze nie zachowuje się jakby była z "Pamiętników z wakacji", czyli swobodnie mówi tekst i nie wykazuje znamion histerii.
"nie widzisz tego".
a to takie widoczne jest ?
on nie widzi, ja nie widzę, Grabowski z Kotysem nie widzą, reszta w tym wątku też nie widzi... epidemia jakaś ?
Grabowski z Kotysem nie widzą? Reżyser nie widzi? Pytałeś ich o to? Przedstaw plenipotencję, że możesz się za nich wypowiadać publicznie! A może oni durni rżną tak, jak cała reszta udająca, że król nie jest nagi?
czy KTOKOLWIEK [włącznie z Kotysem i Grabowskim] z ekipy Kiepskich nazwał kiedykolwiek Mularczyk "drewnem, które należałoby wywalić z serialu" ?
czy KTOKOLWIEK z ekipy Kiepskich skarżył się na aktorstwo Mularczyk ?
czy KTOKOLWIEK z ekipy Kiepskich krytykował za aktorstwo Mularczyk ?
odpowiedzi, wedle mojej najlepszej wiedzy brzmią :
NIE
NIE
oraz
NIE
a zatem - to mi daje prawo stwierdzenia, że FAKTEM jest to, że ekipa Kiepskich NIE WIDZI żadnego
problemu związanego z grą aktorską pani Mularczyk.
problem widzisz tylko ty :]
Nie! Nikt ci nie dał prawa do wypowiadania się w jego imieniu, nudziarzu bez ładu i składu. A jak ci dał, to proszę tę plenipotencję przedstawić.
nieistnienie ocen krytycznych daje mi podstawe do powiedzenia, że Mularczyk jest aprobowana i dobrze
oceniana przez swoich współkolegów/koleżanki.
zwlaszcza, ze ten stan utrzymuje się od 14 lat.
nachalnie szukasz dziury w całym, a twoja jedyna argumentacja to 'źle gra, bo źle gra".
uwazasz, że jesteś w tym swoim oślim uporze, uprawianym wbrew faktom, zajmujący i składny ?
jesteś równie giętki i plastyczny, co postać w twoim avatarze :]
sam się o to prosisz.
ja piszę.
ty nie rozumiesz.
ja powtarzam.
ty nie rozumiesz.
ja znów powtarzam.
zrozumiesz.
przestanę powtarzać.
tak to działa.
kto ma problem ?
ten który nie rozumie i zmusza do powtarzania.
czyli ty.
w zalezności do tego, czy dotarła do ciebie jego treść.
jeśli wciąż nie rozumiesz prostych komunikatów, to będę musiał pisać więcej.
może kryterium ilościowe poprawi twoje zdolności przyswajania podstawowej
wiedzy.
"a może" :]
a ja miałem nadzieję, ze weźmiesz sobie do serca to, co napisałem...
a tu nic z tych rzeczy...
"a może" - a moRZe to jest długie i szerokie, a pływa w nim ryba, co sie nazywa "chyba".
albo rozmawiamy o faktach, albo "może" za Mularczyk poręczył Barack Obama razem z Władimirem Putinem i
Ligą Ochrony Pieska Preriowego.
"a może" otwiera szerokopasmową autostradę stąd do absurdu.
jedziesz ?
to jedź, ja wolę zostać przy twardych faktach.
Możesz sobie woleć zostawać, ale nie przy "twardych faktach", tylko twoich o nich opiniach.
już samo to, że musisz "apelować" do twórców oznacza, że oni problemu nie widzą, a tylko i wyłącznie ty sam :]
uwazasz, ze jak "zaapelujesz", to sie światu oczy otworzą, bo jesteś odkrywcą na miarę Kopernika ?
gdyby z Mularczyk był kłopot, to przez 14 lat ktoś by to zauważył z ekipy.
skoro Mularczyk nadal jest w obsadzie, to znaczy, ze nikt problemu nie widzi.
żelazna logika.
żelazna logika kontra twoje iluminacje i objawienia, cóz za nierówny pojedynek :]
1. Ty wypowiadaj się tylko za samego siebie. Jak ja!
2. Co ja uważam, to moja sprawa.
3. Moje gratulacje! Brawo! Samemu sobie przyznać rację...
ty się nie "wypowiadasz" :] ty krzyczysz i insynuujesz.
nic nie "uważasz" :] nie uzasadniłeś nawet swojego krzyku.
fakty przeciw objawieniom zawsze wygrywają.
to nie jest zatem kwestia "przyznawania racji", tylko jej immanentnego przyporządkowania w tej
konkretnej opozycji.
Uzasadnienie dostałeś. Nie odpowiada twojej "immanentnie przyporządkowanej" racji, twoja sprawa.
Uzasadnienie dostałeś. Nie odpowiada twojej "immanentnie przyporządkowanej" racji, twoja sprawa.
nie podałeś żadnego uzasadnienia. no chyba, ze "gra jak drewno" za takie uwazasz :]
tyle że "gra jak drewno" to żadna ocena, bo pod względem merytorycznym budzi tylko
uśmieszek politowania, o taki :}
A ja mam Apel nie karmić trolla. Nudny już się robisz w kółko to samo po raz któryś zakładasz ten sam wątek i tylko zaśmiecasz filmweba i tak wszyscy mają w dupie twoje zdanie. A co do serialu to jest chyba tylko jedna szansa na skończenie tego syfu śmierć Ryszarda Kotysa nie życzę mu tego, ale przez ten serial zastanawiam się czy gdyby on umarł skończyli by go kręcić.
1. Ty się wypowiadaj za samego siebie, nie za wszystkich!
2. Ty, dzieciątko, umiesz czytać? Ja nie chcę końca serialu, ponieważ go bardzo lubię. Postuluję wywalenie Mularczyk, ponieważ:
a) nie umie w ogóle grać,
b) jej osoba tam absolutnie nic nie wnosi, ponieważ jest ukrywana przez scenarzystów ze względu na punkt a.
Aa to ja nie mogę mieć zdania, co do serialu a ty możesz;p
p.s A ty umiesz czytać gdzie ja napisałem, że ty chcesz końca serialu dzieciątko.
A co nie mam racji, co do tego, że wszyscy mają w dupie twoje zdanie poczytaj sobie posty wyżej. Zachowujesz się jak wielki Troll do Polsatu pisz petycje a nie tutaj Polsat tego nie przeczyta tłumoku. Chyba że już tam cię mają dosyć haha
1. Możesz mieć swoje zdanie.
2. Co znaczy ta bełkotliwa mowa: "A co do serialu to jest chyba tylko jedna szansa na skończenie tego syfu śmierć Ryszarda Kotysa nie życzę mu tego, ale przez ten serial zastanawiam się czy gdyby on umarł skończyli by go kręcić"?
3. Nie! Nie masz racji! Wypowiadaj się tylko za samego siebie, tak jak ja!
Ale ty to apelujesz do Polsatu a nie do nas, więc myślisz, że Polsat czyta filmweb.
Robokopo zgadzam się z tobą, co do Mularczyk w pierwszych odcinkach mi się podobała jej gra tak od 15 do 18 roku życia potem jakoś przeszła mutacje czy co całkiem zmieniła się jej postać. Ale bym był raczej nie za usunięciem postaci tylko zmiany Aktorki na jakąś umiejącą grać a tak to się nie zgadzam postać Mariolki musi być.
Moim zdaniem ta zmiana nastąpiła pod wpływem Jolasi. Ewidentnie widać, że ją naśladuje. Ona chyba naprawdę myśli, że może grać jak ona. Myli się. Jej beztalencie jeszcze bardziej razi w oczy. To jest tak żenujące, że aż ręce opadają.
Przypominam, że babki Kiepskiej nie ma i serial nadal jest świetny. Babka była niesamowita. Waldusia też bardzo długo nie było. I serial też był niezły. Pozbycie się tego drewna tylko przysporzy mu blasku.
Babka Kiepska umarła i dlatego jej nie ma. Ale według mnie musi być Mariolka, bo co sami mają mieszkać. W nowych odcinkach będą chcieli ją o swatać z Boczkiem, ale pewnie nic z tego nie będzie. A co do Waldusia to aktor sam zrezygnował a potem wrócił, bo pewnie kasy mu brakuje a tu ma pewną prace. .
Ale mnie chodzi o to, że nawet świetni aktorzy mogą przestać grać. I nic się takiego nie dzieje. No może oprócz postaci głównych: Ferduś, Halinka, Paździoch, może Boczek. Takie drewna jak Mularczyk nie są do niczego potrzebne. Zwróć uwagę na odcinek, w którym prezes Kozłowski proponuje Ferdusiowi nagrodę. Ferduś nie chce jej przyjąć i proponuje ją m.in. Mariolce. Ona siedzi w kuchni i musi na to zareagować. Boże! Totalnie położona sytuacja. Fefla coś pod nosem. Twarz jak z marmuru. Ani to śmieszne, ani to tragiczne. Drętwe, że aż ręce opadają. Był też taki odcinek, w którym wyprzedawali starocie w Internecie. Wcześniej robili zdjęcia. Mularczyk ubrała się w suknię ślubną. Ktoś zaproponował, żeby wyszła za mąż. A ona: "Nie, dziękuję, singielką się czuję", lub raczej: "Nie, fefuje, fingielką fe fuje"... No dno! To ma być dowcipne?!? Z takimi umiejętnościami? Jestem miłośnikiem tego serialu, ale jak tylko widzę Mularczyk, to od razu mi się niedobrze robi.
Ja mam tak samo jak widzę Jolasie. A Mariolka mi nie przeszkadza, bo jej zazwyczaj nie zauważam jest tylko na obiadkach rodzinnych albo jakieś małe epizody. Miała tylko większą role w odcinku o starym koniu i Turbo Jolanta.
on uważa, że jest niezwykle interesujący ;]
bo krzyczy i uprawia stójkę na dwunastnicy :]
to dopiero ubaw jest.
Świat Według Kiepskich oglądają ludzie o niskim IQ, których śmieszy prosty humor. Oraz ! Ludzie o wysokim IQ, którzy potrafią odnaleźć aluzje do realnego świata. Starsze odcinki rzeczywiście poruszały ważne sprawy państwowe, w krzywym zwierciadle ;) Nowe niestety są denne i puste. A cała Jolasia to jest chyba jakiś żart reżysera...
nowe są za trudne dla niektorych, aluzje i ironia nie są podane na tacy, tylko trzeba je odnaleźć i przeczytać.
niektórzy zaś nie lubią się przemęczać myśleniem.
Ja w nich rzadko kiedy widzę aluzje. Oczywiście da się je wyhaczyć, ale nie poruszają tylu realnych kwestii co stare odcinki.
Ona jest tak denerwująca w tym serialu, że mam ochotę od razu przełączyć kanał, wiem, że taką ma rolę, ale nie dość , że odcinki denne to jeszcze ta..
Podejrzewam, że nie, ale swoją dezaprobatę dla zatrudniania takiego beztalencia i niszczenia przez to serialu, wyraziłem.
Ja tam lubię Mariolkę i ona mi nie przeszkadza. Chociaż coraz mniej występuje :/
I to ma być wpis mający jakąś wartość poznawczą? Może napisz, co takiego ci się w jej "grze" podoba? Poza stwierdzeniem "lubię ją", które nic nie wnosi.
Słuchaj. Mariolka(Basia) Jest według mnie fajna. Śmieszą mnie jej żarciki, lub komentarze. Dzisiaj była powtórka na Polsacie, w której dużo ona występowała. Lubię takie odcinki. Denerwuje mnie teraz ta Jolasia, bo ostatni odcinek jak ona była tym ,,Kopciem'' był beznadziejny.
To nie są jej żarciki, tylko żarciki scenarzysty. Tak samo to, co mówi np. Ferduś, nie wymyśla Grabowski.
Mularczyk NIE UMIE W OGÓLE grać. Jest totalnym aktorskim beztalenciem. Coś podobnego można spotkać np. w "Pamiętnikach z wakacji". Tylko tam nie trzeba takiego żałosnego miotania się po ekranie oglądać przez ponad 10 lat!
Wiem, że to są żarty scenarzysty ale w roli Mariolki są one śmieszne. Jeżeli ci nie pasuje rola Mariolki w tym serialu to go po prostu nie oglądaj. Proste i logiczne.