Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
tzn ja w zasadzie mogłem błędne wnioski wyciągnąć na podstawie tego że wy wszyscy(np na tym forum) znacie tyle szczegółow co do fabuły tegoż sezonu :)
o, faktycznie. ze tez nie pomyslalam, zeby przejzec watki na tym forum, zanim zadalam pytanie.
Metal91: idź stąd i wróć jak nauczysz się czytać nazwę topicu.
VisitorQ: masz na myśli scenę, w której Jack wrzuca pistolet do oceanu?
Aaa Tobie chodzi nie o alternatywne zakończenie tylko dodatkową scenę. Zatem z pewnością masz na myśli scenę z finałowego odcinka 6 sezonu z Tonym Almeidą w roli głównej. Był taki plan, ale jednak zdecydowali przesunąć jego powrót na 1 odcinek 7 sezonu. Szkoda tylko, że Tony był w trailerze 7 sezonu, bo ja dostawałem szału czekając półtora roku na nowy sezon, mająć swiadomość, ze wraca Tony i to zły. Choć z drugiej strony pewnie taki był zamysł :D
HaRdBucK, wyluzuj może i zrobiłem małą dygresję ale liczyłem że znajdę chociaż jedna osobę która mogłaby mi poprostu udzielić jakichś informacji ;/
dobra wiec zeby nie zaśmiecać to zadam pytanie tak : Czy sezon 7 jest juz oficjalnie np na dvd czy tylko na necie gdzieś? ;P
HaRdBucK - dokładnie o tą scenę mi chodziło, aczkolwiek liczyłem na bardziej opisową odpowiedź (Jack schodzi z klifu, nadjeżdża samochód a w środku niedoszły "Tonio" mówiący coś na kształt "We Have a Lot to Talk About Jack"), ale już taki wymagający nie będę :p
23 - HaRdBucK
16,5 - Demolka25
13,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
6,5 - Lubiepiernik
Całe szczęście, że tej sceny nie umiescili... Wtedy od razu by było wiadomo, że Tony jednak nie jest zły :P Przy okazji tym "Toniem" uniemożliwiłeś mi zadanie pytania jakie były 2 pierwsze wersje imion Tonego!
metal dopóki nie przestaniesz spamować w topicu o QUIZIE, zamiast przenieść się do któregoś z tematów o 7 sezonie, będę ignorować Twoje pytanie.
Taki przebiegły jestem :) jednak z drugiej strony aż strach pomyśleć jakie teraz pytanie wymyślisz ;p
Coś prostego. Który z głównych producentów 24 wycofał się po siódmym sezonie i nie uczestniczy w tworzeniu ósmego? Przy okazji to wielka szkoda. :(
Dobry strzał! Punkt dla jabłkowego (najlepszego) alpejskiego Pierniczka.
23 - HaRdBucK
16,5 - Demolka25
13,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
7,5 - Lubiepiernik
podczas mojego wykladu, ktory musialam przeprowadzic w kerfurze, powinienes wiedziec ze japkowe sa najwiekszym rzygiem swiata. takze to na pewno nie ja.
zatem przepytuje.
kogo musiala zabic kimberly bauer?
dokladnie o niego.
23 - HaRdBucK
16,5 - Deskorolka25
14,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
7,5 - Lubiepiernik
VisitorQ: czekamy na pytanko.
Pierniczek: jabłkowy > truskawkowy - po prostu.
A więc brzmi: jaki (dokładnie) przedmiot codziennego i domowego użytku "występuje" we wszystkich pierwszych pięciu sezonach i dlaczego w dwóch kolejny go nie ma?
Tyle mogę podpowiedzieć, że z innego domowego pomieszczenia... aczkolwiek to zależy gdzie kto trzyma żelazko :p
VisitorQ zaszalałeś z tym pytaniem, nie ma co :P A obawiałeś się mojego!
Z góry gratuluję wytrwałości osobie, która poda poprawną odpowiedź na to pytanie! :D
Może chodzi o mikrofalówkę ?? Czysty strzał, hmm pozostaje jeszcze druga część pytania czyli dalczego :P Nie zwracałem na to aż takiej uwagi, ale może nie było scen w kuchnii ? ^^
A myślałem, że to nie będzie takie trudne :p
Dobra rzucę podpowiedzią: ten przedmiot jest ściśle powiązany z jednym z bohaterów. to teraz powinno być łatwo :)
no wez wez wez. to pewnie davida cos w takim razie. wanna, lozko, ksiazka, hinduski amulet, teczka, linijka, korale, spiwor, chusteczki higieniczne, garnki ?
No akurat nie z Davidem :p ale lista już prawie prawie zawiera dany przedmiot :)
No właśnie chciałem rzucić taką MEGA GALAKTYCZNĄ podpowiedź, że jest on związany z Antkiem Almeidą... ale w takim razie powiem, że jest to coś co każdy codziennie używa :)
Piernik nie pisz już, bo podałaś tyle błędnych odpowiedzi, że jak w końcu trafisz to dostaniesz -3pkt :P
No właśnie widzę że troszkę trudnawe :p ale zgadujcie dalej. Jak nikt do jutra nie wpadnie to zadam inne jakieś łatwiejsze...
Przedmiot codziennego użytku, którego używa Tony i każdy z nas zapewne również, hmmmmm...... to będzie na pewno pistolet xD nie no joke ;p Ja sie poddaję chyba xD Albo przeglądnę jeszcze pare odcinków i coś się narzuci.
Hmm, Tony grał też w 7 sezonie, ale jak piszesz przedmiot ten w 2 ostatnich się nie pojawił, za pewne dlatego że stał się on czarnym charakterem :P Tylko czego on nie mógł wtedy robić, hmmm..... może chodzi o kubek ?? xD Ale czy nikt w 6 i 7 sezonie nie korzystał by z kubka ? I don't know ;p Wydaje mi się natomiast, że w 7 nie miał czasu na picie, a z wcześniejszych sezonów kojarzy mi się jak łazi koło komputerów w CTU ze swoim kubeczkiem i pije kawę czy co tam miał :P
Boże, ale głupot nawypisywałem xD
No Demolka jest już bliski prawdy ale zwróciłbym szczególną uwagę, że chodzi mi o podanie konkretnego przedmiotu (ws. jeśli byłby to widelec to albo np: jakiej firmy albo co ma wygrawerowane).
Ehm, możliwe, ale mi się wydaje że Tony miał też kubek firmy Chicago Cubs czy coś, w każdym bądź razie było takie duże C i ubs, czyli napis Cubs. Może o ten chodzi :P
Ta sobie wpisałem tą nazwę w Google i okazalo sie ze jest to druzyna baseballowa, a logo na kubku wygladalo dokladnie tak:
http://media.wsbt.com/images/Chicago%20Cubs1.jpg
=)
dzien dobry, zostalam wprowadzona w blad, stwierdzeniem 'powiem, że jest to coś co każdy codziennie używa' poniewaz kubki sa nieuzywalne w czasach czystych ustnikow, i domagam sie rekompensaty, w wysokosci 10punktow;]
Bije się w pierś Pierniczku za wprowadzenie w błąd <uderza kilka razy> jednak przynajmniej ja ich używam codziennie... z punktami nie wiem jak będzie (jeszcze się jakaś rewolta podniesie) ale wynagrodzę Ci to jakąś mega paczką pierników - może być?
No dokładnie o ten kubek Chicago Cubs mi chodziło - w pierwszych trzech sezonach jest w CTU a w 4 i 5 w domu Tonego. W dwóch pozostałych nie występuje gdyż prawdopodobnie został zniszczony podczas wybuchu bomby w pierwszym odcinku 5 sezonu a nawet jeśli nie to a) w 6 serii nie było Tonego więc odpada b) w siódmej miał inne sprawy na głowie (aczkolwiek nie zdziwiłbym się gdyby w tej prowizorycznej siedzibie Billa, Chloe i Antka on gdzieś tam był)
Także jestem naprawdę zdziwiony, bo bylem święcie przekonany, że odpowiedź padnie niemalże od razu! Co do punktacji to było tyle podpowiedzi ale biorąc pod uwagę wyjątkową sytuację przyznam cały punkt ;)
23 - HaRdBucK
16,5 - Demolka25
14,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
7,5 - Lubiepiernik
I czekamy na pytanie od Demolki...