Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.
Przykład:
"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "
Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?
Po swojej tchórzliwej ucieczce z CTU z powodu zagrożenia wybuchem bomby nuklearnej, George został poproszony przez Tonego o chociaż poprowadzenie akcji w Panorama City.
jako ze odpowiedz jest nieco chaotyczna, george na pewno nie byl tchorzem, a poprawnosc interpunkcyjna pozostawia wiele do zyczenia - pytania nie uznaje. next please.
dobra, zebys sie nie poplakal, zalicze ta odpowiedz. ale żorż nie byl tchorzem! zapamietac, zakonotowac.
22 - HaRdBucK
15,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
6,5 - lubiepiernik
W porę się opamiętałaś. Instynkt samozachowawczy się odblokował.
Uwaga pytam!
Jakie było ostatnie słowo wypowiedziane przez Davida Palmera przed śmiercią?
nie chcialam zebys dostal kolejnego ataku histerii, w ktorym miotasz sie po ziemi machajac rekami;*
JAKIM SLOWEM JEST: REALLY?
W celu uniknięcia właśnego kolejnego takiego ataku histerii w Twoim wykonaniu, uznam odpowiedź.
22 - HaRdBucK
15,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
7,5 - lubiepiernik
No na pewno to była Teri w piątym sezonie, oraz wykorzystywana była też z tego co pamiętam Inessa ta rosyjska dziewczyna w piątym sezonie.
Jaaaa teraz patrzę co napisałem - oczywiście Teri była w pierwszym sezonie <ale gafa> !
No ja też zapewne nie. I tu się na usta me rzuca pytanie: dlaczego zrezygnowali z Kate? Dlaczego? Ona przecież była wręcz idealna... <szloch>
A co do Twego zapytania to niestety ale trzeciej niewiasty jakoś sobie nie mogę przypomnieć...
no to prawda, kate byla najlepsza partnetka jacka. ale doskonale wiemy, ze jack nie jest stworzony do zwiazkow:(
no podpowiem ze byla corka jednego z moich ulubiencow;]
Kim były Nicole Palmer i Teri Bauer?
A najlepszą partnerką Jacka była Nina. Numer dwa to Kate.
"visitorq, wiem ze wiesz, prosze napisz !".
Czyżby to, że Ci napisałem na gg, że wchodzę na filmweb i zerknę na QUIZ, było przyczyną tego, że sekundę później pojawił się tutaj Twój post z desperackim błaganiem Visitorka o udzielenie pełnej poprawnej odpowiedzi? :P
Faworyzujesz go - SHAME ON YOU!!!11
To taka sztuczka magyczna ;) wiesz lata praktyki i w ogóle koneksje na samej Górze...
gratuluje;p
22 - HaRdBucK
15,5 - Demolka25
11,25 - pollumpa, VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
6,5 - lubiepiernik
Ależ dziękuję :)
A moje pytanie brzmi: w jaki sposób Logan chciał się wymigać od podjęcia decyzji w sprawie zezwolenia terrorystom na atak gazem w centrum handlowym?
Ponieważ tylko Logano mógł podjąć taką decyzje bo oni nie mieli takiego prawa. Takie decyzje może podejmować tylko Presidento :)
O dokładnie o to mi chodziło.
22 - HaRdBucK
15,5 - Demolka25
11,25 - pollumpa, VisitorQ
8,75 - Robert831231
8 - rog1201
6,5 - lubiepiernik
No to może teraz kategoria pytania z dziedziny motoryzacji w 24. Czym lipni agenci którzy 'uwolnili" Jacka w Prequel do sezonu 6 mieli zamiar odjechać. Proszę podać markę i model :)
No pewnie że tak więc:
22 - HaRdBucK
15,5 - Demolka25
12,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
6,5 - Lubiepiernik
A zawsze myślałem, że się na samochodach w ogóle nie znam :p
To teraz też będzie proste pytanie. Proszę o wymienienie wszystkich kobiet uczuciowo powiązanych z Jackiem.
Nina,Teri,Kate Warner,Audrey Raines Diane Huxley i znowu ,Audrey Raines.
To chyba wszystkie.
1. Teri Bauer.
2. Nina Myers.
3. Kate Warner.
4. Audrey Raines.
5. Diane Huxley.
6. Claudia Hernandez.
7. Hmmm ... o Matko nie wiem xD Może szwagierka Marilyn Bauer ?? =).
Dziękuję za takie zainteresowanie pytaniem :) Poprawną odpowiedź udzielił Demolka25, więc teraz czas na niego.
22 - HaRdBucK
16,5 - Demolka25
12,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
6,5 - Lubiepiernik
Nie mam pomysłu na coś oryginalnego, więc proszę wymienić wszystkich Szefów Sztabu Białego Domu i podać informację za jakiego prezydenta służyli.
1. Mike Novick za prezydentury Davida Palmera
2. Wayne Palmer za czasów swego brata Davida
3. Walt Cummings za rządów Charlesa Logana
4. Mike Novicka raz jeszcze, tym razem jako szef sztabu Logana
5. Tom Lennox służący zarówno Wayne'owi Palmerowi jak i Noah Danielsowi
6. Ethan Kanin za rządów Allison Taylor
7. Olivia Taylor przejmująca stołek po Ethanie czyli w rządach swej wyrodnej matki Madame President Allison Taylor.
VisitorQ dobra odpowiedź :)
22 - HaRdBucK
16,5 - Demolka25
13,25 - VisitorQ
11,25- Pollumpa
8,75 - Robert831231
8 - Rog1201
6,5 - Lubiepiernik
To teraz pytanie z gatunku chyba trudniejszych (a może wcale nie?). Wiadomo jak kończy się sezon szósty - Jack na klifie patrzy na morze. Jednak w planach była po tym jedna dodatkowa i bardzo ciekawa scena, która nie wiedzieć czemu nigdy nie została nakręcona nawet. Pytanie: co to za scena?
Sory że tak zmienię temat ale ktoś wie coś na temat sezonu 7, bo ja właśnie wiem o nim tylko tyle że jest ^^