PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18624
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ

ocenił(a) serial na 10

Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.

Przykład:

"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "

Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?

HaRdBucK

Hmm za szybko myślałem, miałem na myśli oczywiście wymienienie po kolei począwszy od tego który występował najczęściej.

Ale cóż, punkt muszę przyznać za pytanie które zadałem, więc:

20 - HaRdBucK
12,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9,75 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Który bohater, z powodu interwencji amerykańskiego rządu, musiał oglądać śmierć swoich dzieci i z kim był powiązany?

HaRdBucK

Nikt nie odpowiada więc ja zaryzykuje :) Pierwszy na myśł nasunął mi się Syed Ali, z tym że "zginął" jeden syn i jak wiemy była to śmierć pozorowana. Być może o to Ci chodziło, ale wydaje mi się że było coś innego, tylko coś sobie nie mogę przypomnieć =)

A Jeśli chodzi o Syed'a Ali to był on członkiem, a właściwie głową organizacji terrorystycznej Second Wave.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Zła odpowiedź. Syed Ali nie oglądał śmierci swoich dzieci. A jeśli chodzi o powiązania to interesuje mnie wymienienie poszczególnych osób. Próbuj dalej ;)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No to powiedzmy, że ja stawiam na Maxa. A powiązany był z Alexandrem Trepkosem, Peterem Kingsley'em oraz Syedem Alim.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Brakuje jednej ważnej osoby, z którą był powiązany.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Mandy?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Tak. Jak podasz mi jeszcze jedną kobietę, z którą był powiązany to dostaniesz cały punkt ;)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Eve? Chociaż ona to chyba bardziej z Kingsley'em powiązana.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Nina Myers. Jakbyś wymienił Mandy przy 1 odpowiedzi to miałbyś cały punkt. A tak 0,75. Twoja kolej.

20 - HaRdBucK
12,5 - Demolka25
10,5 - polluma, VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No to moje pytanie raczej będzie należeć do prostszych: proszę o podanie wszystkich złowrogich, złych i terrorystycznych rodzin jakie poznaliśmy podczas przygód Jacka Rolnika oraz o wymienienie ich członków.

PS. Co do poprzedniego pytania to kłócić się nie będę ale jak dla mnie Mandy z Maxem była powiązana raczej tylko na zasadzie kontraktu - on ją wynajął i tyle, nie współpracowała ona z nim na innym poziomie poza tylko tym, jak choćby Trepkos. Co do Niny i jej współpracy też mam mieszane uczucia - ot sprzedała plany i tyle. Ale to takie moje osobiste zdanie ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Zakładam, że chodzi ci o tych "złych" członków, więc:

Rodzina Drazen:

-Alexis Drazen
-Andre Drazen
-Victor Drazen

Rodzina Salazar:

-Ramon Salazar
-Hector Salazar

Rodzina Araz:

-Dina Araz
-Navi Araz
-Behrooz Araz

Rodzina Bauer:

-Graem Bauer
-Philip Bauer

Wiecej nie pamiętam.

ocenił(a) serial na 10
polluma

VisitorQ: Max miał 2 plany - A i B. A związany był z Kingsleyem i Trepkosem, a B z Mandy. To, że w serialu ukazanych jest więcej wątków związanych z nagraniem Hewitta nie czyni jak dla mnie z Mandy jakiegoś pionka. Jesli mówić o kontraktach, to tamci również pracowali dla niego, więc teoretycznie również były to "kontraktowe znajomości". Zauważ, że Max nie wtajemniczył ich w swój plan B.

A co do Niny to nie znamy jej faktycznej roli w tym wszystkim - w 2 sezonie w finałowym odcinku pokazana była na jachcie z Maxem (w wersji telewizyjnej wycięli tą scenę), więc całkiem prawdopodobne jest to, że to na jego polecenie współpracowała z Drazenami i sprzedała plany Waldowi.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

A właśnie można gdzieś zobaczyć wszystkie wycięte sceny jak tak to rzuć linkiem :)

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Co do planów Maxa to, dla mnie to zawsze wyglądało tak, że jego plan z wywołaniem wojny nie wypalił, więc wysłał Mandy żeby zabiła Palmera. Jak dla mnie może i miał w planach zamach na prezydenta jednak, nie mógł wiedzieć, że Palmer zechce przylecieć do L.A. a jego próby wywołania wojny się nie powiodą. A gdy rzeczywiście się nie powiodły wynajął i wysłał Mandy by zabiła Palmera. Przynajmniej ja to zawsze tak widziałem.
A jeśli chodzi o Ninę to sam nie wiem - drugiego sezonu znam tylko wersję telewizyjną. A zresztą jak było tak było, prawdy nigdy nie poznamy do końca.

ocenił(a) serial na 10
polluma

Idealnie tylko brakuje jednej rodziny, która pojawiła się najpóźniej.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

No tak, kompletnie mi wypadło ;p

Rodzina Dubaku:

-Ike Dubaku
-Youssou Dubaku
-Laurent Dubaku

ocenił(a) serial na 10
polluma

I teraz wszystko się zgadza :)

20 - HaRdBucK
12,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
polluma

Salazar był jeszcze jeden w 24 the rookie.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Rzeczywiście, szczerze mówiąc nawet o tym nie wiedziałem.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Nie mam pomysłu na trudne pytanie, więc daje coś łatwego:

Jak Mohmar Habib, poinformował Fayeda, że działa pod przymusem?

polluma

Z tego co pamiętam to w rozmowie z nim wspomniał coś o Sameer Al-Aftedzie, członku komórki terrorystycznej zwiazanej z Habibem i Fayedem, który był bodajże martwy :). Mówił chyba o tym, że jest zdziwiony że to on został wysłany do Ameryki zamiast Sammer'a.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Dobra odpowiedź.

20 - HaRdBucK
13,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
polluma

Znaczy się to nie jest prawdą, że:

"Mówił chyba o tym, że jest zdziwiony że to on został wysłany do Ameryki zamiast Sammer'a."

ale chodziło mi o to że wspomniał o Sammerze, który był już martwy, więc odpowiedź uznałem.

ocenił(a) serial na 10
polluma

Demolka mnie dogania. :/ Nieładnie!!!11 :

polluma

No to może, nie pamiętam dokładnie, ale wydawało mi się że jakoś tak to wplótł w rozmowę ^^

Moje pytanie:
1. Kto został pokazany najwięcej razy w "Previously on 24" ?
2. Ile to było razy ?

Banał ^^ Chyba muszę jeszcze raz oglądnąć serial bo nie ma co wymyślać ciekawego :)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Poprawna odpowiedź to:

1.Jack Bauer
2.160 razy

HaRdBucK

Buuu, myślałem że ktoś napisze 161 albo wogóle pododaje po 24 razy za sezon xD But Good Answer, Your turn.

21 - HaRdBucK
13,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Jak widać zakładałeś, że odpowiadac będzie ktoś inny niż ja. Nic mylnego!

Ktora z bohaterek serialu pracowała w przeszłości w Microsofcie, skąd została zwolniona? Kto ją zwerbował do CTU?

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Nic bardziej mylnego!* :| <gafa>

Ugh.

HaRdBucK

Czy chodzi o Jamey Farrell zrekrutowaną przez Richarda Walsh'a ?

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Tak.

21 - HaRdBucK
14,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

HaRdBucK

Chyba jeszcze nie było takiego pytania, proszę wymienić wszystkich Dyrektorów CTU - all ;p

Aha i powiedzieć który z nich był wg mnie najlepszy xD Nie no joke :)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Ale To już było :)

Robert831231

Na pewno ? Na której stronie to ? Bo ja pamiętam tylko pytanie o Szefów do Spraw w Terenie.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

jack, george, tony, alberta, erin, nadia, chyba karen;p bill, michelle ?

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Anno tak sorki dopiero wstalem i to dlatego :p

Robert831231

Piernik: Karen i Alberta nie byli Dyrektorami tylko takimi jakby nadzorcami wysłanymi z góry w sytuacjiach awaryjnych.

Brakuje tylko 2, a właściwie mogę uznać odpowiedź za jeszcze tego 1 bo o tym najwcześniejszym nie wiem czy jakaś wspominka była.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

walsh ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

chyba ze, chodzi o krzysia hendersona ?

lubiepiernik

Tak, o Hendersona, była jeszcze Kelly Sharpton ale nie wiem czy wspominano o niej w serialu, w każdym bądź razie przeczytałem to na jakiejś stronce :) Hmmm... chyba muszę przyznać 0,5 pkt ^^

21 - HaRdBucK
14,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5,5 - lubiepiernik

Twoja kolej.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

no, w koncu po 50823 latach, dostalam jakas czastke punktu. zaraz was dogonie.

pytanie brzmi:
dlaczego i kto, kazal zabic ryana chapelle:(?

lubiepiernik

Stephen Saunders, ponieważ Ryan wpadł na trop transferów pieniędzy które były dokonywane w banku na Kajmanach. Były powiązane z Saundersem.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Demolka nie dość, że powtórzyłes moje pytanie to jeszcze uznałeś jakąś chaotyczną wypowiedź... :|

HaRdBucK

O Dyrektorach ? A nie o Dyerktorach Operacji w Terenie było ? Uznałem odpowiedź Piernika, dlatego że zawsze w taki sposób odpowiada ^^ A poza tym dałem 0,5 punktu bo 2 razy się pomyliła. Nie wiem o co Ci chodzi, może o to że podała tylko imiona, czy nie wymieniła Kelly Sharpton ? Uzasadniłem decyzję i uważam że nie ma się o co kłócić :)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

co rozumiesz przez chaotyczna odpowiedz? dydek nie przyczepiaj sie do wszystkiego, to nieuniknione, ze ktos cie w koncu przegoni.

lubiepiernik

Dobra, zadaję pytanie bo raczej było dobrze :)

Poprzez jaką Stephen Saunders rządał dostarczenia danych tajnych agentów ? Nie trudne pytanie :)

21 - HaRdBucK
15,5 - Demolka25
11,25 - polluma
10,5 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5,5 - lubiepiernik

Demolka25

Poprzez jaką stronę*

Nie wyspany jestemn =)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25