PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38548}

24 godziny

24
2001 - 2010
7,4 19 tys. ocen
7,4 10 1 18606
7,4 8 krytyków
24 godziny
powrót do forum serialu 24 godziny

24 QUIZ

ocenił(a) serial na 10

Zasady sa proste - wygrywający zadaje zagadkę dotyczącą 24, a pod swoim postem wkleja aktualny wynik uczestników (który na bieżąco będzie się zmieniać). W przypadku, gdy więcej niż jedna osoba udzieli dobrej odpowiedzi, punkt dostaje osoba, która podała poprawną odpowiedź najwcześniej.

Przykład:

"Devil25:
-Kto po Jacku pojawia się w największej liczbie odcinków?
siwy:
-Tony Almeida
Devil25:
-Trafiłeś. Zadajesz pytanie.
siwy:
-Jak ma na imię bratanek Jacka?
1 - siwy
Lucky:
-Josh
siwy:
-dobra odpowiedź, kolej na Ciebie.
Lucky:
-nazwa wirusa, którego chęć sprzedaży udawał Michael Amador?
1 - siwy, Lucky
siwy:
-Cordilla
Lucky:
-Good answer. Zadajesz pytanie.
siwy:
-imię dziecka Kim Bauer
2 - siwy
1 - Lucky
Butcher:
-Teri
siwy:
-Dobrze. Punkt dla Ciebie
Butcher:
-jak nazywał się główny boss pewnego sezonu, który pojawiał się w danym sezonie przez najwięcej odcinków?
2 - siwy
1 - Lucky
1 - Butcher
(...) "

Wszystko powinno być już chyba jasne :) Zatem zaczynam:
Jak nazywał się człowiek, który zabił Davida Palmera?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Ehh, liczyłem, że odpowiadać będzie ktoś inny i da się nabrać :P Odpowiedziałeś dokładnie tak jak chciałem, zatem punkt dla Ciebie.

18,5 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9 - VisitorQ
8 - rog1201,
5,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Wiedziałem, że odpowiedź negatywna najprawdopodobniej będzie podpuchą:p
Co do mojego pytania: o jaki mebel dopytywał się Logan Walta Cummingsa i dlaczego?

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Czy to chodzi o te krzesło żeby wydawała się tego samego wzrostu co prezydent Rosji?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Dokładnie o to. Zadajesz ;)

18,5 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9 - VisitorQ
8 - rog1201,
6,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Podaj 3 rodzaje broni użytej przez Jacka do uśmiercania złych ludzi w sezonie 7( bez skalpel kajdanek noża i kluczyków ) i krótką ją opisz.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

tzn śrubokręta nie kluczyków. Mały błąd :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Toś zadał pytanie :p oprócz tych co wymieniać nie mamy to ja innej za wyjątkiem palnej nie kojarzę - chyba, że to o to chodzi. A jeśli tak to przez większość serialu posługuje się pistoletem (konkretnej nazwy nie podam bo nie znam się na tym aż tak) - choćby w strzelaninie w porcie w drugim odcinku, czy podczas ataku na Biały Dom. Dalej byłby karabin snajperski użyty podczas akcji zabierania Matobo i jego żony przez tego człowieka od Dubaku. Trzecim byłby jakiś mini karabin użyty w trakcie strzelaniny w dokach. Jeżeli nie o taką broń chodzi to ja innej po prostu nie kojarzę.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

a ja dodam, ze zabil mcquina za pomoca wozka widlowego;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Zacznę od płci pięknej: Lubiepiernik to jest 1 więc jeszcze 2 :) I teraz kolega VisitorQ chodzi mi o modele nazwa że mini karabin pistolet i snajperka.
To nie opis konkretny model chcę :) Więc szukajcie a znajdziecie. Np tu będzie przykład z ulubionego sezonu koleżanki < chociaż nie wiem czemu> 3 Sezon Jack zabija Rayana Chapella z HK USP Compact. Więc takich chcę odpowiedzi warto wiedzieć czym posługuje się Jack :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

W sumie McQuinna zabił śrubokrętem i deską a nie wózkiem widłowym więc jeszcze 3 :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

to bylo w formie ciekawostki a nie odpowiedzi;p no byc moze srubokretem, pamietam ze umarlam ze smiechu, jak jack podjechal wozkiem widlowym i tam manewrowal z tym blaszanym barakiem;] w 2 sezonie chyba, jack zabil kogostam za pomoca koparki;];] i jakto nie wiesz czemu 3 sezon najlepszy? majkel, nina, dejwid, cordilla, salazarowie, wszystko ! ogladalam go z wypiekami na twarzy do 7 rano, podczas gdy np. sezon 6 ogladalam przez chyba 2 tygodnie.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

No mnie się tam nie podobał po tym jak się dowiedziałem że to był niby taki wielki plan i że Gael jest dobry a całość to niby wielki plany Jacka i Tonego. To stwierdziłem że gorzej już nie mogli przekombinować. A właśnie bo powinno być minus 1 dla kolegi więc punktacja wygląda tak :

18,5 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
8 - rog1201,VisitorQ
6,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

I dalej czekam na dobrą odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

No halo :p a od kiedy to za złą odpowiedź ujmujemy punkt? Ja znam tylko zasadę, że jakbym teraz dobrze odpowiedział to zamiast całego punkt dostałbym 0,75. No. Czyli wygląda to tak:

18,5 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9 - VisitorQ
8 - rog1201,
6,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

No. :p

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

A to jeszcze może się spytam tylko bo pytanie tak niezbyt sprecyzowane :p czy chodzi o jakąś specjalną broń typu "albumowe wydanie Koranu" lub "czapka z daszkiem i śmigiełkiem" czy po prostu broń palną tylko konkretną jej nazwę produkcyjną? Bo jak to pierwsze to ja żadnej nie kojarzę (aczkolwiek zabawa z długopisem mogła by być ciekawa) a jak drugie to nawet mi się nie chce szukać (ten H&K kojarzę bo to taka jego rozpoznawalna broń jak Bonda Walter PPK) ale jakby ktoś inny odpowiadał to miałby już łatwiej.
PS. Toś pytanie Robercie wymyślił :p
PS2. Obiecuję, że z kolejnym jak trafi się moja kolej też polecę ostro. Np w stylu: kto z bohaterów 24 godzin ma tak samo na imię jak ja. O! ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

A więc tak... oprócz tego H&K USP Compact którego Jack używa najczęściej to tak: ten karabinek snajperski to AIG ASW338LM, następnie ludzi Dubaku w jego siedzibie rozgromił za pomocą H&K MP7, a z ludźmi Jumy pomógł mu H&K G36C, natomiast w dokach z Tonym wspomagał się Customem AR-15. i to tyle. Wymieniałem chyba trzy a nawet więcej.
No.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

A widzisz dało się i nie było tak ciężko :) Z punktacją fakt pomyliłem się ale na usprawiedliwienie dodam że miałem wczoraj ciężki dzień.

Co to trudności pytania to przecież nie zapytałem o model pióra którym Salazar zabił swojego adwokata ani jak miał na 2 imię koleś któremu Jack odciął głowę. Więc nie było tak ciężko skoro udało Ci się znaleźć a teraz przynajmniej wiesz jaką bronią się posługuje oprócz tego że to pistole snajperka i mini karabin. A nóż kiedyś pojedziesz do Milionerów i zapytają Ci się w którym roku Eugene Stoner wymyślił AR-15 i teraz już wiesz :)
To czyli twoja kolej i spodziewam się że pytanie mną wstrząśnie :)

Punktacja to:
18,5 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
8,75 - VisitorQ
8 - rog1201,
6,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

*Punktacja to:
18,5 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9,75 - VisitorQ
8 - rog1201,
6,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

No przypomniała mi się wczoraj stronka gdzie takie cudeńka są powypisywane także jednak dałem radę.
A teraz zapowiadane pytanie:

Który z bohaterów 24 godzin ma tak samo na imię jak ja?

Żartuje, żartuję (chociaż jeśli ktoś za pierwszym podejściem odpowie prawidłowo to dostanie punkt a nawet dwa - drugiego to się nawet zrzeknę ze swojej punktacji o! :p) prawdziwe pytanie brzmi:

Proszę wymienić wszystkie państwa (za wyjątkiem USA) na terenie których dzieje się akcja 24 godzin.

:)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

pewnie henry taylor ma tak samo na imie;p
zgadlam? dostane punkt?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

no dobra. wiec sangala i meksyk?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

w ogole pytania o modele broni sa beznadziejne, bo to quiz na znajomosc serialu a nie na odszukanie informacji w internecie.
ale henry prawda prawda? ;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

dobra cofam uwaga podaje prawidlowa odpowiedz. victor drazen, wiem ze to on !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Niestety Pierniczku to żaden z nich - tyle mogę podpowiedzieć że dana postać żyje i co więcej wystąpiła w Twoim ulubionym sezonie ;) ale teraz to już bez punktów tak tylko jakby ktoś chciał wiedzieć :p

A co do państw to kilku jeszcze brakuje...

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Niemcy (Max), Meksyk, Sangala, Rosja (telekonferencje), Chiny.

Nie jest potwierdzone czy fałszywa egzekucja dzieci Syeda Ali została przeprowadzona na terenie USA czy na Bliskim Wschodzie.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Prawie dobrze - ciągle kilku brak.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

hektor?;] majkel? dzon? no teraz juz musze wiedziec ! i wydaje mi sie ze uzgodnilismy <znaczy ja napisalam> ze zakrwawione zdjeice zostanie zmienione.

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Żaden z nich - mój imiennik działał w CTU jak analityk - teraz to już chyba wiadomo kto. Co do zdjęcia to hmmm... zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Jak dla mnie to podałem wszystkie państwa.

1 sezon - wyłącznie USA (w Serbii miała miejsce operacja Nightfall, ale nie należy ona do akcji 24)
2 sezon - USA + Niemcy (Trepkos również był w USA, a nie na Cyprze)
3 sezon - USA + Meksyk (choć Stephen pochodził z Wlk Brytanii)
4 sezon prequel - USA + Meksyk
4 sezon - USA (+ w skasowanej scenie Meksyk, gdzie Habib Marwan spotkał się z synem i żoną [co zawarła odpowiedź na jedno z moich ostatnich pytań])
5 sezon - USA
6 sezon prequel - Chiny
6 sezon - USA + Chiny (chiński konsulat) + Rosja (telekonferencje)
Redemption - Sangala
7 sezon - USA + Sangala

Aż dziwne, że pominięto Kanadę.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Można jeszcze z biedy wymienić Ukrainę, bo tam ponoć znajdowali się naukowcy, z którymi kontaktował się raz Michael Amador, ale nie byli nawet pokazani + nie ma pewności, że de facto wtedy tam byli...

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Aaa no i jeszcze Malezja (01x01), a dokładniej Kuala Lumpur.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

Niestety ciągle brakuje dwóch państw.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

No czyli teraz z Malezją brakuje już tylko jednego.

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Korea Południowa.

Ale mnie wymęczyłeś :P

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

No to nie zdążyłem ale wiem że kolega ma na imię Adam :)

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Qui bien si :) teraz wszystko się zgadza.
Chociaż szczerze mówiąc myślałem że Malezja i Korea nie będą stanowić problemu a ewentualne trudności sprawią Chiny i Rosja :p

19 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9,75 - VisitorQ
8 - rog1201,
6,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

I czekamy teraz na jakąś intrygującą zagwozdkę :)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

jako ze zasada jest taka, ze jezeli ktos 12h nie zadaje pytania, zadaje je inna osoba, zatem pytam:

uwagauwaga
w ktorych sezonach jack mial zarost ?

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Początek 2 i początek 6 więc w 2 nie powiem ciężkie to nie było :)

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

W sezonach 2 i 6 na samym początku. Potem się idealnie ogolił ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

jak juz pisalam, obsmiewam zadawanie pytan, wymagajace przeszukania 249012 stron tematycznych 24, o! to takie lekkie dla oslodzenia rywalizacji;]

i visitorq w koncu. calkowicie aprobuje nowe zdjecie;]

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

To się cieszę, że się podoba, bo już pod taką presją żyłem, że lepiej nie opowiadać ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

A Ja obśmiewam takie łatwe pytania, trza było zapytać jak ma na imię Ramon Salazar. Też nie trzeba po tylu stronach chodzić i szukać odpowiedzi :p Co z punktacją ?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

nie watpie, ale juz mozesz spac spokojnie;]

wydaje mi sie kapoczku, ze nie do konca rozumiesz. co innego pytanie, ile razy jack kichnal, a co innego pytanie o rozmiar kolnierzyka koszuli tonego. owy quiz jest na znajomosc serialu, a nie na znajomosc forum internetowych i ciekawostek na nich zawarych. sciskam mocno.

19 - HaRdBucK
11,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9,75 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Ciekawostka to np to # Sezon 2 - skręcona kostka Tony'ego Almeidy została dodana do scenariusza, kiedy aktor naprawdę skręcił kostkę grając w koszykówkę. A tamtą nie było z forum internetowego :) No ale nie ma co się kłócić, niech Ci będzie zadaje za trudne pytania.

Więc moje pytanie na dziś: Wymieńcie wszystkich facetów z którymi spotykała się Kim Bauer.

Robert831231

Vincent O'Brien - przed dniem pierwszym, no ale wymieniam :)
Miguel
Chase Edmunds
Barry Landes
Stephen - mąż, no ale też należy wymienić :)

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

Dobrze (tak na marginesie o Vincencie zapomniałem :)) Twoja kolej i punktacja to:

19 - HaRdBucK
12,5 - Demolka25
10,5 - polluma
9,75 - VisitorQ
8 - rog1201,
7,75 - Robert831231
5 - lubiepiernik

Robert831231

Ok, pytanie też nie będzie strasznie trudne :) Proszę wymienić pięciu bohaterów w kolejności chronologicznej, którzy wystąpili w największej ilości odcinków. Wliczając 24: Redemption.

ocenił(a) serial na 10
Demolka25

A więc tak:

1. Jack Bauer
2. Tony Almeida
3. David Palmer
4. Kim Bauer
5. Chloe O'Brian (ona właściwie powinna być na 3 miejscu ale miało być w kolejności chronologicznej a ona dopiero w 3 sezonie się pojawiła, chyba, że źle pytanie zrozumiałem ;)

ocenił(a) serial na 10
VisitorQ

Nie wiem czemu ma służyć wymóg wymienienia bohaterów chronologicznie zamiast wg największej liczby odcinków, w których wystąpili, ale niech będzie.

Niestety VisitorQ się pomylił, ponieważ oczywistym jest fakt, że jeśli szeregujemy bohaterów chronologicznie to zwracamy uwagę na to kiedy pojawili się w 24 po raz pierwszy. David pojawił się na ekranie s01e01 jako pierwszy z tej piątki.

Odpowiedź:
1. David Palmer
2. Jack Bauer
3. Kim Bauer
4. Tony Almeida
5. Chloe O`Brian

20 punkt dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
HaRdBucK

adamie dawidzie hardburku. jestes niegrzeczny !

ocenił(a) serial na 10
lubiepiernik

Agatko Elżbieto Piernikiewicz - nie bądź wredna!