Witamy w Rodzynkowej Rodzince.
Jesteśmy Arrowholikami/Olicityholikami/Amelloholikami ( tylko niektórzy :P)/Antyfanami Laurel Lance. Jeśli lubisz olicity i nie znosisz Laurel witamy w naszych progach :) To miejsce gdzie dzielimy się wszystkimi zmartwieniami, poglądami, teoriami i innymi. Chcesz się wygadać? Zapraszamy! Im więcej nas tym lepiej :)
A tu rzeczy, które udało nam się uzbierać między różnymi tematami :
Tytuły członkowskie:
Bzyczek - Smerfetka
Chris - Wynalazca trzepacza paprotki
Magdalena - krejzol
Grzybek - Romantyk
Kawusia - najmłodszy członek stada
BlueRose - odbieracz nadziei
Ras Al Ghul - Papa Al Ghul
Agata -
Skur_wol -
A tu poprawka listy bee:
1. Dinah Laurel „Cholera” „Czarny Kurczak” „Szczur” "Burdel mama" Lance
2. Baby „Ebola” Mama
3. Oliver Jonas „Dzieciorób” "broody man" "wieczna zielona maruda" Queen
4. Isabel "Zimna Sucz z dość ciekawą urodą" Roshev
5.Thomas "Tommy" Merlin
6. Ray „ Dżuma”, „Laluś”, „Ken” Palmer
7. Amanda "Irytująca i wkurzająca czarna mamba która nosi ten sam strój" Waller
8. Nowy DJ z grzywą Biebera (Chase)
Postanowienia na cały rok:
1. Więcej Arrow
2. By Tommy przeżył
3. Szczęśliwego Olivera
4. Sceny sex Olicity i ich ładnego zejścia
5. Pięknego ślubu Digg/Lyla :-)
6. Więcej mrocznego Malcolma ;D
7. Cierpliwości dla..Laurel jako BC.
8. I jej rychłej śmierci
9. Olivier+Felicity= "wypchać sowę"--> pan/pani Queen w drodze
Przygody Anonimowych Arrowholików
http://kawusia25.tumblr.com/tagged/rodzynkowa%20rodzinka
już ni będę;p a najlepsze jest to ze ja zaczęłam a potem broniłam Felki jak lwica;p
powiedzmy szczerze;p nasz nastrój się zmienia co chwile;p o 15 jest dobrze a o 17 już zle;p Kobieta zmienna jest;p
Armagedon będzie po 12 odcinku;p to będzie tragedia... az się boje tego odcinka
oj Kobieto nie psuj nastroju;p pamiętaj Troll powiedział że pokochamy ten Angst;p i tego się trzymajmy;p
Wybacz ..juz się skarciłam;D...nooo wielkie słowa ..pokochamy..oby był jakiś nowy kiss;D
na kiss bym nie liczyła;p ale jakiś przytulas będzie;p Może Oliver będzie chciał ją pocałować ale ona się odsunie;p
oj tak jeszcze chwile i krew by się polała;p ale było nie sprawdiedliwie dwie na jedną;p
no mi też.... wiem ze zasłużył ale jak widze te jego smutne oczęta to mi kolana miękna ...
Ach ten jego urok:-) ...muszę troszeczke popracowac..mam nadzieje ze będziecie później:-)
Mi jakoś szybko ;) Już się nie mogę doczekać tylko niestety nie obejrzę z wami ;( Zazdroszczę wam bo wcześniej zobaczycie jak Oliver wraca no i oczywiście jego rozmowę z Felką :)
Naprawdę mnie dobija, moim zdaniem ten sezon jest znacznie gorszy od poprzednich dwóch, scenariusz nie trzyma się kupy, a Guggenheim i spółka nie martwią się o jakąkolwiek logikę tylko tym jak najbardziej zaszokować widza. Jak jeszcze wskrzeszą Sarę to chyba padnę...
Wszyscy skupiają się na Flashu ( jakoś mnie nie te odcinki super nie kręcą :P) i przez to traci Arrow. Dopóki wszyscy skupiali się nad tym wszystko miało jakiś tam sens :P
wiesz oni stwierdzili że "smierc" Olivera nie była najbardziej szokującą rzecza w 3 sezonie... wiec ja już się niczym nie zdziwie;p
taaa, pewnie ze baby Sara jest w spisku z Al Ghulem... Smieszne, ale tak naprawdę do takiego czegoś dążą scenarzysci
Zgadzam się, i w dodatku kosztem Felicity. No sorki ale tekst Ray is like Barry in Oliver's body jest naprawdę niestosowne, i przyrównuje Olivera tylko do kupy mięśni nic wiecej...
raczej chodziło o to że ray z wyglądu jest podobny do Olivera a z charakteru do Barrego ;p taki ideał ;p
W tym poście nawiązuję do dwóch Twoich odpowiedzi:
Moim zdaniem popełnili ogromny nietakt z tą całą sceną z Rayem, nieważne czy był tam głębszy podtekst romantyczny czy tylko flirt- to po prostu było niesmaczne. Wiem,ze to serial i ze muszą lecieć z akcją bo ten serial ma tylko 23 odcinki, ale oni naprawdę przesadzają z tym promowaniem Palmera na siłę.Mogli chociaż poczekać z jeden odcinek.
Po drugie to jest tylko moja opinia, ale oni naprawdę niszczą Olicity, pokazując jak bardzo słabo Felka kocha Olivera. Wiem, że Oliver ją odrzucał i mimo wszystko Felka powinna probować znależć swoje szczescie w zyciu ale to jak szybko Felka jest w stanie odrzucić na bok Olivera gdy ktoś nowy zainteresowany się pojawia to trochę to podważa jej uczucia. Jeśli kogoś kochasz tak naprawdę to nigdy nie spojrzysz ( nie będziesz zainteresowana) na kogoś innego a zwłaszcza w takim szybkim tempie. Patrząc na ten sezon mam wrażenie, że nasze Olicity jest bardziej jednostronne, i że to Oliverowi bardziej zależy i że to on podchodzi dojrzalej do tego związku.
Wiesz co, oni już tak są zdesperowani tą całą promocją Raya i pisaniem angstu wiec wcale bym się nie zdziwiła gdyby jednak taka scene nam zeserwowali, ale jednak wydaje mi sie ze jest małe prawdopodobienstwo.
mysle podobnie Rose... z tym tyle że nie uważam ze Oliverowi bardziej zależy... Felicity tez tylko ona już tyle razy została sparzona ii kilka razy zraniona przez niego dltego teraz będzie trzymać dystans... Palmer jest dla niej bezpieczna opcja i sam powiedział że ona jest dla niego wazniejsza niż miasto... dla olivera jest odwrotnie. I uważam tak jak Ty że na siłe promują Palmera kosztem Olicity ale od początku było wiadomo że ma być tr,ójkąt miłosny i teraz właśnie do niego zmierzają. Scena seksy Ralicity jest prawdopodobna chociaż tez ciężko mi uwierzyć ze Felka tak szybko wskoczy mu do łózka
i jeszcze jedno Felka nigdy nie "poleciałaby" na Palmera gdyby wiedziała że ona i Oliver maja szanse... Oliver kilkakrotnie powiedział że musi być ..,. i mysle tez ze ona nie jest pewna Jego uczuć... bo jak może być facet jedno mówi a drugie robi.
Właśnie najlepiej poczekać. Ale wiesz ja nie rozumiem tego, wybierze teraz Palmera (bedzie cały pakiet scen) i nagle co? Znudzi się jej Palmer? Zrobi coś co jej się nie spodoba i zaraz wróci z podkulonym ogonem do Olivera? To jeszcze bardziej pogrąży Felkę i wtedy nie miałabym nic przeciwko gdyby to Oliver znalazł sobie kogoś innego.
wiesz co to będzie tak ona wybierze Palmera bo przez niego nigdy nie cierpiała jest dla niego najwazniejsza.... ale tez nie sądze ze Wybierajac Palmera nie będzie miała wątpliwości... może będzie chciała sprawdzić jak to jest kochac kogos innego niż oliver...a w międzyczasie zda sobie sprawę że nadal kocha Olivera. Coś jak Laurel/tommy/ oliver w 1 sezonie
może tak być... może on wcześniej zda sobie sprawę niż ona. w sumie Tommy tez wybrał za Laurel, Sara za Olivera wiec w tym przypadku też może tak byc
ta i pewnie to Ray bedzie opiekował się nią w szpitalu a Oliver bedzie sobie walczył jako Arrow w SC. Bo to tego oni są zdolni, a walną nam ich pogodzenie sie w finale.
mi się wydaje że 18 odcinek będzie przełomem dla Olicity... i w tym odcinku zda sobie sprawę ze swoich uczuc do Olivera...