Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Aha, zapomniałem w pytaniu doprecyzować, że mi chodzi od drugie morderstwo.
Oczywiście tam są dwa morderstwa. A stolik to też część mieszkania bo to jego wyposażenie.
Ale pytam o tą drugą zbrodnię. Dam podpowiedzi.
a) Lustro
b) Grzejnik
c) Komputer
d) Krzesło
Szłam tropem pomieszczenia jako części mieszkania:) patrząc na te podpowiedzi, to tylko jedno mi pasuje, gdyż w chwili śmierci pęka rura grzejnika, przez co obciążony ciałem ofiary-grzejnik wyrywa się i wypada za okno. Tak więc odp B.
Pytanie z odcinka "Morderstwo z książki". Co zostawił morderca w biurze ofiary, by mieć pretekst do powrotu do owego biura?
Gdzie dokładnie leży ciało ofiary w momencie przybycia policjantów w odcinku "Test na inteligencję"?
Jakiego koloru był samochód, który posłużył do dokonania morderstwa w odcinku "Columbo na uczelni"?
Jak tytułowy komandor z odcinka "Ostatni toast za komandora", chciał nazwać łódź?
Coś niezbyt długiego i na pewno z kropką.
I na pewno były litery "L" i "S" ale chyba konieczna będzie podpowiedź.
Bardzo dobrze kojarzysz:) spróbuję Ci podpowiedzieć:
A. Alice S.
B. Silia L.
C. Sally L.
D. Lisa S.
:)
Od razu może zadam nowe pytanie.
Gdzie morderca z odcinka "Test na inteligencję" pozbył się broni ?
Co zrobiła z bronią morderczyni z odcinka " Morderstwo prawie doskonałe" , zaraz po morderstwie?
To raczej dobra odpowiedź, więc zadam kolejne pytanie.
Ile razy akcja serialu odbywała się w okresie świątecznym?
Świąteczne pytanie:)
Nie kojarzę żadnego takiego odcinka:( jeśli już to jeden, bo czy czasem w odcinku "To tylko gra" nie było to w tym okresie...
Ah, musiałem coś świątecznego zadać. :)
Poprawna odpowiedź brzmi zero, więc dobrze, że nie kojarzysz. ;)
Ale w sumie szkoda, że chociaż jeden taki odcinek nie powstał.
Oczywiście teraz twoja kolej.
2 razy o ile pamiętam. Dostawał go od morderczyń z odcinków : "Rekwiem dla upadłej gwiazdy" i "To tylko gra".
No wiesz...tyle już pytań zadaliśmy, że w tej materii już myślimy podobnie;) poza tym jest ponoć coś takiego jak telepatia;)
Nie wiem!!! Ale strzelam, że morderca z odcinka "Morderstwo w programie dnia".... Pies Columbo to wiem że lubi...
Pies bardzo lubi, ale jeśli o morderców to chodzi mi o innego.
Oto podpowiedzi:
a) Barry Mayfield z odcinka "Zaszyta zbrodnia"
b) Ward Fowler z odcinka "Filmowe morderstwo"
c) Alex Bradley z odcinka "Morderstwo, mgła i cienie"
d) Graham McVeigh z odcinka "Dziwna znajomość"
Niestety, chodzi o odp. C. Columbo gdy przychodzi z taksówkarzem do mordercy przynosi batonik i mówi, że przyniósł go dla niego bo widział, że lubi słodycze.