Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Pytanko z odcinka "Śmiertelny stan umysłu". Co Columbo znajduje na dywanie na miejscu zbrodni?
Coś małego na pewno. Teraz się waham co wybrać, raczej nie kawałek cygara bo to nie ten odcinek, pozostaje kawałek szkła czy metalu.
Szkła czy metalu?
Szkła czy metalu?
Szkła czy metalu?
:)
No dobra, wybieram kawałek metalu.
Tak, coś małego i to nie był kawałek metalu:) dam podpowiedzi:
A. Kawałek ametystu z pierścionka
B. Kawałek krzemienia z zapalniczki
C. Soczewka kontaktowa
D. Kawałek złotego zęba
Zdaje się że była taka scena w odcinku "To tylko gra". Doszło do pocałunku pomiędzy Columbo, a główną morderczynią:) nie pamiętam jak się nazywała.
Oczywiście uznaję, ja tak mam, że pamiętam dobrze wiele scen, ale imiona i nazwiska w większości przypadków mi szybko uciekają z głowy. ;)
Dzięki:) co do imion i nazwisk, to jak mnie coś nie interesuje, to nie sprawdzam nawet. Co do tej aktorki, to akurat wiedziałam, ale uciekło mi z głowy:) niemniej taki sobie był ten odcinek, a ta scena pocałunku...byłam zdziwiona że porucznik sobie na to pozwolił;)
Tak, właśnie. Może dlatego też ta scena się pojawiła;) chciał być bardziej niegrzeczny;)
Może miał też wpływ na dobór aktorki;) choć ja tej sceny akurat nie lubię, solidaryzuję się z Panią Columbo;)
Tym razem biorę na tapetę odcinek "Morderstwo prawie doskonałe". Z powodu jakiego filmu ( chodzi mi o tytuł ), morderczyni została zwolniona z pracy? Dodam jeszcze, że właśnie ten film, ona sama montowała.
Hmm... nie mogę sobie przypomnieć, coś o zabijaniu chyba...
Poproszę o podpowiedzi.
Tak, o zabijaniu, dobry trop:) ale rzucam podpowiedzi:
A. "Hazardzista"
B. "Serial Killer"
C. "Dusiciel"
D. "Zawodowiec"
Coś mnie kusi A ale nie, musi do być D. :)
Coś mi kojazy się ten tytuł z twarzą morderczyni.
I dobrze:) bo D to prawidłowa odpowiedź:) nawet pokazany jest fragment tego filmu i jest mowa o czym on jest:)
Do jakiego "worka" morderca zapakował ciało ofiary w odcinku "Fałszywy alarm"?
Już podpowiadam:)
Jego motyw to:
A. Chciał publikacji badań, a ofiara nie chciała
B. Chciał zostać ordynatorem szpitala
C. Podkradał pieniądze na badania, o czym ofiara się dowiedziała
D. Chciał przypisać sobie zasługi z badań
Jaką rybę Columbo próbował w mieszkaniu mordercy podczas kolacji z Japończykami w odcinku "Morderstwo pod szkłem"?
Wymień 3 rzeczy, które zrobił Columbo, a doprowadziły służącą z odcinka "Podwójny szok" do wściekłości :)
Naprószył popiołem od cygara na dywan, zbił chyba wazon albo dzbanek przy okazji, i potem wziął jakąś cenną rzecz za popielniczkę.
Świetne:) bawią mnie:) chociaż wcale jej się nie dziwię że wpadała w szewską pasję;)
Jaka część ciała mordercy przyczyniła się do jego aresztowania w odcinku "Morderstwo w programie dnia"?
Niestety:( klasycznej słuchał morderca. Natomiast ofiara lubiła:
A. Jazz
B. Swing
C. Country
D. Disco
Gdyby to było pytanie o mnie, to by była dobra odpowiedź, ale ofiara uwielbiała country. Wyraźnie było to pokazane i w sumie to właśnie skierowało podejrzenia na mordercę.