Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
To może teraz takie pytanie. Na co miał operację lekarz, pierwsza ofiara ( ale nie śmiertelna) mordercy z odcinka "Zaszyta zbrodnia"?
Jaki kolor miały klonowe liście, które widniały na ścianach w gabinecie drugiego mordercy z odcinka "Pisz albo giń"?
O kurczę, co to za pytanie trudne!!!! Ale coś sobie kojarzę, albo zielone, albo żółte...Ale chyba zielone, od nazwiska mordercy.
Jaka była godzina na zegarku, w chwili robienia zdjęcia żonie przed morderstwem, w odcinku "Błędna reakcja"?
Chodź to trudne pytanie, nie zapamiętałem tego szczegółu, ale chyba coś tam chodziło o ustawienie wskazówek czy nie?
Tak, morderca przestawił zegarek o godzinę do przodu. Natomiast na zdjęciu wyszło lustrzane odbicie-godzina 10:00:)
W jakich dwóch odcinkach pojawia się temat symulowania zamachu na siebie dokonywanego przez senatora/kandydata na senatora.
No tak, to był ten odcinek, ale też w jednym odcinku Columbo odnosi się właśnie jeszcze raz do tej historii.
Podpowiedzi odcinków:
a)Umysł ponad prawem
b)Pisz albo giń
c)Columbo na uczelni
d)Nie czas umierać
aaaa, no tak, Columbo opowiada mordercy ( Jack Cassidy ) o wydarzeniu jakie miało miejsce w odcinku "Kandydat na mordercę":) także odpowiedź B:)
Ciekawe pytanie:)
Już jestem! Oto pytanie:
Który z morderców podarował Columbo szczypczyki do cukru? (W którym odcinku)
Jakiego typu obrazy dotknął Columbo zostawiając jednocześnie cenne odcinki palców w odcinku "Wrobiona w morderstwo"?
Chyba to Casidy w którymś z odcinków powiedział. Postawię na odcinek "Iluzjonista".
Nie, nie Cassidy...Choć to byłoby w jego stylu;) zatem podam podpowiedzi:
A. Morderca z odcinka "Zaszyta zbrodnia"
B. Morderca z odcinka "Projekt morderstwa"
C. Morderca z odcinka "Przekaz podświadomy"
D. Morderca z odcinka "Morderca ze szklarni"
:)
W jakim odcinku Columbo ubiera czapkę z daszkiem w celu uniknięcia spadających z nieba pewnych substancji? ;)
Czapkę z daszkiem ubiera Columbo w odcinku "Śmierć gwiazdy rocka", ale czy to z powodu spadających z nieba substancji??? Hmmmm...Nawet nie wiem o jakie substancje chodzi;)
Chodzi mi o wypróżniające się ptaki. :D
Podpowiedzi odcinków:
a) Columbo na uczelni
b) Test na inteligencję
c) Morderstwo w Malibu
d) Dziwna znajomość
Z tych podpowiedzi najbardziej pasuje mi C, choć i tak nie pamiętam takiej sceny;)
To jest prawidłowa odpowiedź,ale chyba mi się coś poprzekręcało. ;) To morderca założył czapkę, a Columbo nie chciał, czyli było odwrotnie.. ;) Ale to i tak był ten sam odcinek i ta sama scena.
P.S. Nie wiem czy wiesz, ale dzisiaj mija 50 lat od emisji pierwszego odcinka "Columbo". :)
Ooo, nie wiedziałam:) czyli mamy rocznicę. 50 lat...Pół wieku temu Columbo rozpoczął pierwszą sprawę:)
Jak kadeci z akademii, z odcinka "W świetle poranka" nazywają armatę? (Tą która była narzędziem zbrodni. Chodzi o to, jak "pieszczotliwie" nazywali tą armatę)
Wobec tego podpowiadam:
A. Krzysztof Columb
B. Stary grzmot
C. Zardzewiały złom
D. George Washington
To może teraz pytanie w innej formie, bo od razu podam 4 warianty. Pytanie z odcinka " Test na inteligencje". Chodzi o zagadkę, pytanie z testów na IQ, które zadał morderca Columbo w finalnej scenie.
Który z wyrazów nie pasuje do reszty?:
A. Wujek
B. Wyjście
C. Asfalt
D. Kawa