Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
O ile Ci się uda, nie są popularne. Choć z czasem może będzie o to łatwiej. Też muszę sporo nadrobić filmów z nim:)
Tak, dzisiaj, kolejny etap odkrywania nowych filmów z Peterem Falkiem. I kolejny bardzo fajny, choć to dramat to Peter znów wypadł świetnie.
Ale apropo tego o czym wczoraj pisaliśmy, w tym filmie była scena gdy Peter trochę napastuje kobietę i został za karę przez nią ugryziony w wargę.
hi hi
hehe, no to jak za napastowanie, to słaba kara;) Coś ten nasz Peter Falk nie taki grzeczny;)
Podpowiedzi tytulów:
a) Kobieta w czerni (1989)
b) Uwaga! Morderstwo może zaszkodzić zdrowiu ( 1991)
c) Ślady zbrodni (1997)
d) Nocne życie porucznika ( 2003)
To będzie zupełny strzał;) wybieram A, gdyż Columbo grał na tubie dla jakichś dzieci, może wśród nich była Kirsten
Teraz sobie jeszcze sprawdziłem dokładnie. Jest w 35 minucie tego odcinka. Siedzi w II rzędzie na schodach.
Wiele razy ogladałem ten odcinek bo jest epicki i tak za drugim czy trzecim razem zwróciłem uwagę na tą dziewczynkę, która przypominała Kirsten, zdziwiłem się trochę, ale potem jeszcze raz zobaczyłem i rzeczywiście to ona była tam.
Też bardzo lubię ten odcinek, uważam że ma najlepszą ścieżkę dźwiękową. Również oglądałam wiele razy, ale na to nie zwróciłam uwagi. Nawet jakbym jeszcze 10x oglądała-nie zauważyłabym;)
Jestem pod wrażeniem, tym bardziej że w wersji dziecko. Może z tej grupy dzieci też ktoś jest dziś aktorem?
Powinni odnotować to w tym rankingu na temat Kirsten, albo w ciekawostkach na jej temat na Filmwebie;) Przyjrzyj się, może akurat dokonasz kolejnego odkrycia:)
Jak już jesteśmy w temacie aktorów, to mam takie pytanie:
W którym odcinku grała matka Gwyneth Paltrow?
Ło! To było trudne! "Etiuda w czerni", tam jest ktoś taki podobny. W nowszych odcinkach bym ją bardziej rozpoznał.
Jasne że w "Etiudzie w czerni";) oglądając to, od razu zauważyłam podobieństwo. Taka ładniejsza wersja swojej córki, ale bardzo podobna;)
Jasne że w "Etiudzie w czerni";) oglądając to, od razu zauważyłam podobieństwo. Taka ładniejsza wersja swojej córki, ale bardzo podobna;)
No to zagadka na dobranoc. ;)
W jakich 2 odcinkach tradycyjne ubranie Columbo wzięto za przebranie?
W "Błędnej reakcji" - wzięty za kloszarda i w "Śmiertelnej wygranej"-wzięty za ekscentryka;) i po raz kolejny zadałeś pytanie które ja chciałam;)
Brawo! Na marginesie świetna scena z tą zakonnicą. :)
Ciekawie ile musieli robić dubli tej sceny, bo Peter się tak śmieje w tej scenie gdy jeszcze prawie nic nie powiedziano jakby nie mogli na planie wytrzymać ze śmiechu przy tej scenie.
Też lubię tą scenę:) a aktorka grająca zakonnicę, później grała morderczynię w "Staromodnym morderstwie":)
Nie zwróciłam na to uwagi że już się wcześniej śmieje;) hehe, bawiła jego samego ta scena:)
Podobnie było w odcinku "Kobieta w czerni" gdy dr Allenby wypytuje porucznika o życie seksualne, tam też jest podobna sytuacja z tym uśmiechem.;)
I tu nie zwróciłam na to uwagi;) z uśmiechem to kojarzę Columbo z "Filmowego morderstwa", jak morderca przyłapuje porucznika w jego kapeluszu;)
Ja już znikam, będe rano bo w sobotę rano w TV odcinek bodajże o szachistach. :)
A więc:
W odcinku "Śmiertelny stan umysłu", kochanka mordercy wyskakuje przez okno do basenu. Co robi uprzednio z biżuterią?
No tak, zdejmuje ją:) w sumie źle ujęłam pytanie, bo chodziło mi o to, co z nią zrobiła po zdjęciu ( wszak wskakiwała do basenu naga ) ;)
Nie
Dam podpowiedzi:
a)Sztylet wyobraźni
b)Podwójny szok
c)Przekaz podświadomy
d)Wspólnik zbrodni
Niestety nie. Chodzi o odcinek "Podwójny szok" i scenę gdy jeden z braci bliźniaków twierdzi, że dużo policjantów ma płaskostopie, a Columbo próbuje udowodnić, że nie ma platfusa. :)
Zadam więc nową zagadkę.
Wymień 2 odcinki, w których Columbo dokarmia inne zwierzęta ( inne niż swojego psa rzecz jasna ;) )