Może byśmy się pobawili w test o serialu "Columbo"?
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
TV Puls teraz emituje Columbo we wczesne poranki w soboty i w niedzielę jakby co.
Nowe pytanie:
W jakim odcinku Columbo wchodził pod samochód w jednym z salonów samochodowych?
Też nie.
Chodziło o odcinek "Lepszy wróbel w garści..", czyli ten gdzie pod samochodem na podjeździe wybucha bomba.
Jakiś stary, nawet kojarzę scenę kiedy to mówił, ale jestem wzrokowcem to pamiętam raczej gdzie to mówił, ale nie pamiętam jaki to tytuł.
Poproszę o 4 warianty odpowiedzi.
Miałem na myśli 4 warianty konkretnych tytułów.
A tak na marginesie. Mówił o tym w odcinku o tej starszej tancerce?
To mają być 4 faktyczne tytuły filmów akurat do tego pytania, w tym 1 prawidłowy. Tak zawsze przecież robiliśmy.
Widzę tu świetną zabawę i bardzo dobrych graczy-czapki z głów:) To może nieelegancko się wepchnę i zadam pytanie:
O co pytał Columbo ludzi w barze w odcinku "Koneser win"?
To teraz pytanie ode mnie:
Gdzie dokonano morderstwa w odcinku "Śmiertelna wygrana"?
W mieszkaniu (siostrzeńca? Bratanka? Akurat tego nie pamiętam), a dokładniej w łazience, a jeszcze dokładniej- w wannie:)
W takim razie kontratakuję;)
Jaki był tytuł filmu, w którym grał w młodości morderca z odcinka " Uwaga! Morderstwo może szkodzić zdrowiu" i który też film stanowił motyw zbrodni?
A więc tym razem to będzie...wanna;) o ile się nie mylę to było pierwsze morderstwo, ale jeszcze została zamordowana dziewczyna, którą zrzucono z balkonu
O wanne mi chodziło właśnie. Znowu była ta wanna tak dla zmyłki. ;) Ale nie dałaś się. :)
Super:) a więc kolejne pytanie:
W odcinku " Kobieta w czerni", nasza tytułowa bohaterka podchodzi do drzwi "pokoju uciech" w trakcie namiętnej randki swojego ukochanego z inną kobietą. Słyszy że grają w grę " gdybym miała być deserem...." No właśnie. Jakim deserem wg niewiernego ukochanego jest nasza kobieta w czerni?
No....niezupełnie, choć pamięć masz genialną:) Tym ciasteczkiem jest blond kochanka, ale nasza kobieta w czerni zasłużyła na inne miano....
Reguły gry mówią o podpowiedziach, a więc:
A. Budyniem waniliowym
B. Lodami śmietankowymi
C. Puddingiem ryżowym
D. Pączkiem z dżemem
:)
Oh, za późno odczytałam i zdążyłam napisać podpowiedzi;) oczywiście ubiegłeś mnie doskonale:)
Znalem obie wersje deserów dla tych dwóch kobiet tylko za pierwszym razem źle zrozumiałem pytanie.
W jednym z odcinków Columbo spróbował chilli zrobionego przez osobę o niemiecko brzmiącym imieniu. Jakie to imię?
O żesz...ale pytanie trudne, nie mam pojęcia, z niemiecko brzmiącego imienia kojarzę tylko Wielkiego Santiniego z czasów nazistowskich, ale to nie to...Mogę jedynie strzelać...może Klaus?;)
Tak, to była fajna scena jak Columbo oburzył się, że człowiek o imieniu Heinrich robi chilli.
Ja jakby co już dzisiaj znikam. Trzeba wstać na jutrzejszy poranny odcinek Columbo.;)
Też muszę zacząć odświeżać odcinki Columbo, bo widzę poważne luki w pamięci:)