Czarne lustro: Sezon 6 Czarne lustro sezon 6, odcinek 5
odcinek Czarne lustro (2011)

Czarne lustro | Demon 79

1h 15m
6,0 3,8 tys. ocen
6,0 10 1 3849
Czarne lustro
powrót do forum s6e5

Każdy odcinek Black Mirror jest o czymś innym. Ludzie uparcie uczepili się, że pokazuje przyszłość, sztuczną inteligencję, jakieś s-fi, a przecież pierwszy odcinek był kurna o facecie posuwającym świnię. Dajecie słabe oceny wyłącznie z powodu tego, że odcinek NIE PASUJE DO BLACK MIRROR. Odcinek był bardzo spoko, tak samo jak Mazey Day, ale przecież bez latających dronów czy implantów w mózgu to minus 5 gwiazdek.

beautifully_decayed

Każdy odcinek Czarnego lustra jest o innej konsekwencji działania technologii na życie człowieka. S01E01 pokazuje dla przykładu jak szaleństwo jednej osoby dzięki TECHNOLOGII może wpływać na same szczyty władzy, w dosyć przerysowany sposób. I tak, odcinek nie pasuje do BLACK MIRROR, tak samo jak strzelanina nie pasowałaby do harrego pottera, albo Król lew nie pasowałby do filmu dokumentalnego o żyiu w polsce w XIII wieku.

ocenił(a) serial na 10
beautifully_decayed

Niezbyt zrozumiałeś odcinek o świni w takim razie

ocenił(a) serial na 10
beautifully_decayed

Trudno powiedzieć. Odcinek bardzo mi się podobał, ale wprowadził we mnie zawód. To tak jakby idąc na nowy film gangsterski "Śmierć w Wenecji" zobaczył faceta w łódce i liczył że zaraz się rozkręci :-) Zabrakło mi tej tajemniczości, otwartych problemów, wpływu XXI wieku na człowieka, a dostałem historyjki o wilkołakach i gadajacych kostkach domino.

ocenił(a) serial na 8
beautifully_decayed

Akurat ten o świni, to jedyny z całej serii, którego nie byłam w stanie obejrzeć.