PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13354
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Kiara, Neoma, Gladka

użytkownik usunięty

odezwijcie się. Muszę wam coś pokazać

ocenił(a) serial na 9

Hej już zreblogowałam twojego posta Neoma ;) super to napisałaś. Taak Usagi i Mamoru to najlepsza para na walentynki :)
Miśka na pewno w pracy będzie spoko, okaż trochę cierpliwości to na pewno się do Ciebie przekonają :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Ważne, że jest robota:)

ocenił(a) serial na 8

Miśka, a nie ma opcji, że cię potem przeniosą z powrotem? I dwie zmiany się nie mieszają?

A mnie reblogują :)

użytkownik usunięty
Neoma

No jak na razie, to cały czas jestem na tej drugiej i nie zanosi się na zmianę.

użytkownik usunięty

Dziewczyny żyjecie? Ale tu cisza...

ocenił(a) serial na 8

Ja w sumie trochę żyję, ale tez nie za bardzo,,, Kiara pewnie nad wyższą matematyką siedzi.

Neoma

Ja też żyję... I jak zawsze nołlajfię.

ocenił(a) serial na 9
Gladka

Hej dziewczyny ;) jakoś jeszcze żyję i tak jak Neoma zgadła siedzę nad wyższą matematyką ;) Dodatkowo jeszcze uczę się angielskiego, bo jakoś nie widzę tej matury ustnej z angla. To będzie masakra... jedyne co wydukam to będzie "yyy eee" przecież ja nie umiem tak sobie po prostu rozmawiać po angielsku!!! Ami ratuj!! ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Hehe na pewno dasz radę. Powodzenia w nauce:)

ocenił(a) serial na 9

Dziękuję Miśka :D Postaram się ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, tylko żeby nie było u ciebie z angielskim jak u Usagi ;)

użytkownik usunięty
Neoma

Hej dziewczyny. Taka mała wiadomość. W soboty od 8:30 na TV6 leci nasza Czarodziejka:) po 3 odcinki.

Na AXNSpin leci Lovely Complex. Aż mnie wrrr....bo nie mam tego kanału i nie mogę obejrzec:(

ocenił(a) serial na 9

Ale super! Miśka jak ty to wykryłaś? :D Chyba sobie specjalnie wstanę żeby to obejrzeć xDxD AXNSpin? Nawet nie wiedziałam że taki jest... mam zwykły axn, crime i scifi ale tego nie... Na tym kanale puszczają kreskówki? jest jakiś tematyczny?

użytkownik usunięty
kiara_94

A tak przez przypadek:Pmam zamiar wstać rano i oglądać:)
Też mam tylko te 3 kanały, a na tym ANXSpin leci prawie non stop anime! I krew mnie zalewa, że nie mogę sobie obejrzeć wrr! Chyba muszę zwiększyć pakiet hehe. Co piątek oglądam Vampire Knight na AXNSciFi, ale aż mnie nosi, że Lovely Complex nie mogę sobie obejrzeć:(

ocenił(a) serial na 9

Jacie to Vampire Knight leci na Scifi ? coś widzę że polskie stacje otwierają się wreszcie na anime to bardzo fajnie :)
Neoma właśnie się boję, że może być u mnie z tym angielskim jak u Usagi ;) coś czarno to widzę, ale się uczę wytrwale. Już sobie postanowiłam że po maturce koniecznie obejrzę większość odcinków Sailor Moon (czyli te w którym jest najwięcej Mamorka) xD i Itazure na Kiss oczywiście! Dokończe też Lovely Complex. To ta stacja AxnSpin jest super skoro puszcza anime, aż muszę sprawdzić w którym jest pakiecie ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

No leci, leci. Już 4 odcinki zostały. A to jeszcze nie skończyłaś oglądać Lovely Complex? Oglądałam to już 2 razy tak samo jak Itazura na Kiss:) teraz zaczęłam oglądać to, co polecałaś wczesniej, Saiunkoku Monogatari.

ocenił(a) serial na 9

Heej ;) oglądałyście dzisiaj Sailor Moon na TV6 ?? xD Ja tak. Normalnie jak usłyszałam Moonlight Densetsu to myślałam że popłaczę się ze szczęścia ;) Te pierwsze odcinki są jednak lajtowe, imprezka się dopiero zaczyna gdy na scenę wkracza zakochany Nephrite a potem gdy Usa dowiaduje się kim jest Tuxedo xD Ale na te trzeba jeszcze trochę poczekać. Ciekawe czy powtarzają je jeszcze w ciągu tygodnia? Miśka i jak ci się podoba Saiunkoku Monogatari? Ja przystanęłam chyba na 6 odcinku i oglądanie Lovely Complexu też chwilowo zaniechałam. Po maturach nadrobię zaległości ;) A co myślisz o Seiranie Shi?? :D

użytkownik usunięty
kiara_94

Oglądałam!:D odcinki są tylko w sobotę.

Kurczę, ciekawe anime. Podoba mi się. Obejrzałam dopiero 12 odcinków, ale póki co to zainteresowało mnie. Ładna kreska, wspaniała muzyka, piękny opening. Seirana lubię, ale wolę jego braciszka:P lubię też Kouyu, ten jego brak orientacji:D zupełnie jak u mnie:D

ocenił(a) serial na 8

Ja nie obejrzałam, bo nie mam tego programu :(
Na początku było lajtowo, bo Jedaite to oferma ;)
Podobało mi się, że przez parę odcinków Usagi jest sama i inne się nie pojawiają od razu, jak w mandze.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

O nie, to musisz dokupić dodatkowy pakiet ;) Tak, masz rację Jadeite to oferma ale i tak jest uroczy... ;) Mogli tylko bardziej rozbudować jego postać np. wspomnieć coś o jego zauroczeniu Queen Beryl tak jak w PGSM, taka postać trochę po macoszemu potraktowana dopiero w jego finalnym odcinku dowiadujemy się o niejakiej Tetis i ich relacji. Mogło być tego więcej :D

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A ja się właśnie ostatnio zastanawiam, czemu zaden podwładny nie zakochal się w królowej, a odwrotnie tak - i Koan, i Esmeralda i Kaorinite.

Ja wam opowiadałam, jak Seiya/Usagi rozwiązała problem Chibiusy?

użytkownik usunięty
Neoma

Nie. Opowiedz:)

ocenił(a) serial na 9

Musisz nam to powiedzieć, chociaż na żadne związki typu Seyia/Usagi się nie zgadzamy nawet za cenę zlikwidowania Chibiusy xD Kurczę jak dzisiaj Mamoru pięknie wyglądał w tym pokoju z zegarem... achhh to się nazywa 100% facet :D

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A który to był odcinek z zegarem? :(
Nie mogę uwierzyć, że nie opowiadałam wam o czymś tak cudownym - to właśnie jest pomysł na zachowanie Chibiusy przy parze Usagi/Seiya. Ogólnie chodzi o to, że Mamoru i Usagi załatwią sobie Chibiusę przy użyciu naukowych medycznych sposobów, a Usagi i Seiya będą ją potem wychowywać.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

O boshe te pomysły fanów Seyii i Usagi mnie przerażają... :/
Ten odcinek z zegarami to 9 ;) to w nim Tuxedo rzuca w ten zegar uwalniając Usagi i Ami a wygląda tam po prostu bosko ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A to już jest Ami... To wcześniej było, "czy ten kot nie mówi" - Mamorek jest tam cudownie spokojny :)

W ogóle z głupich pomysłow to mnie ostatnio wnerwia to naleganie, że Seiya/Usagi to forbidden love. Niby jak, gdzie i przez kogo?

Neoma

Jak to przez kogo forbidden? Przez osoby, których Usagi się zawsze słucha, tj. przez Outerki XD Albo one niby same sobie coś takiego narzuciły (ze względu na przeznaczenie, lojalność i tego typu "głupoty" ;P).
A tak na serio - na bazie wątku pojawiającego się w paru odcinkach nie ma co budować całego konceptu.

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Ale to przecież wątek główny i najważniejszy! Wszak wszystko się zazębia przy wielkiej miłości Usagi i Seiyi (lub Seiyi do Usagi, co w sumie na jedno wychodzi).
Aż mi prawie głupio, że na skali wariactwa sziperów Usagi/Seiya przegrywa u mnie z Jo/Laurie, ale 150 lat zasługuje na uznanie ;)

Spojrzałam na ten odcinek i rzeczywiście Mamoru, czyli Taksido, jest tam cudny - i je kolejny raz ratuje. a one nawet nie wiedzą o tym. Kolejny raz dowiódł, że nie jest bezużyteczny,

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Lecę dalej z Lovely Complex i ten odcinek 8 jest powalający. Pamiętasz potrawkę z niedźwiedzia, Miśka? :) Wydaje mi się, że Risa za szybko uciekła z tego sklepu, może Otani chciał coś dodać jeszcze? :(Jaka wtedy leci smutna muzyka. W ogóle japońskie anime o miłości wymiatają. Dlaczego u nas takich filmów nie kręcą? :(
No właśnie Neoma w tym odcinku Tuxedo w ogóle się nie ujawnił i Usagi nie wie, że ją uratował :( A ten odcinek z turbodoładowaniem też dzisiaj leciał ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Turbodoładowanie było ekstra :) Ale najlepsze, że Mamorek zaczął od dokuczania Usagi, a kwestię mówiącego kota zostawił na później. Ma chłopak priorytety :)
Nie wie o tym razie, ale wie o wielu innych.

użytkownik usunięty
kiara_94

Pamiętam, pamiętam. Tak mi było szkoda Risy.
Wczoraj zaczęłam 2 serię Saiunkoku Monagatari. Wspaniałe anime! Cudo! Strasznie mi się podoba. Jest całkiem inne od tych, które oglądałam do tej pory. Niesamowicie wciąga. Zaraz zaczynam 14 odcinek i już nie mogę się doczekać końca. Ach ten Koyou, Ensei...mmm....chłopcy są cudni:D

ocenił(a) serial na 9

Haha dobrze to nazwałaś Neoma priorytetami ;) co tam gadający kot ważniejsza jest Usagi ;)
Miśka, to fajnie że tak ci się spodobało saiudoku ;) Podobno toradora też jest fajna. W maju zacznę ją oglądać :D

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Hej Gładka to na tumlurze wypisują te bzdury na temat forbidden love Usagi i Seyii ? Ta strona zaczyna być niebezpieczna ;) jak wpiszecie sobie na tumblurze sailor moon 2013 to wyskoczą wam śmieszne rysunki ;) no i też oczekiwania fanów wobec przyszłego anime :) niewyżyci domagają się akcji na podłodze xD

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, a ty się domagasz? ;)
W sumie ktoś skomentował, że gdyby postarał się o dziecko przy ogłoszeniu nowego anime, to już by się urodziło...
Wielu oczekuje wiernej mangi, czemu mówimy - nie.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Heheh ;) powiem tak - na pewno mi ta scena przeszkadzać nie będzie ;)
To prawda, strasznie długo się czeka na to anime a jeszcze brak jakichkolwiek newsów ani kampani reklamowej co dobrze oddaje http://moon-crystall-power.tumblr.com/post/44759935199/i-wish-they-would-just-te ll-us-like-an-iota-of-a
Dokładnie, wiernej mandze mówimy nie ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Tylko ciekawe, czy scena na podłodze byłaby po zerwaniu czy przed - jeśli zostawią zerwanie?

A na moje nie ma opcji, by byla sama manga - po pierwsze to niemożliwe, po drugie anime to najważniejsza wersja i najbardziej znana.

użytkownik usunięty
Neoma

Ja tam jestem za tym, aby to anime było jak najbardziej wierne mandze:) wystarczy już jedno, które nie trzymało się oryginału.

ocenił(a) serial na 9

Akcja na podłodze mogłaby być po zerwaniu i pogodzeniu się :D po chwili gdy okazałoby się, że te całe prorocze sny to jedna wielka bujda na resorach ;)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Ale jedna rzecz mnie przeraża, przecież Usagi musiałaby mieć wtedy 15, 16 lat? :-/

użytkownik usunięty
kiara_94

No młoda troszkę, ale to w końcu z Mamoru, który jest tym jednym, jedynym. Na końcu jest w ciąży i wtedy tez jest bardzo młoda. Chociaż autorka magni mogła dodać dziewczynom troszkę lat, np gdy mają 18 lat. Wtedy to nie byłoby takie rażące.

ocenił(a) serial na 8

Usagi w ciąży ma 22 lata. W R 14.
Rzeczywiście, Usagi mogłaby się pogodzić z Mamoru w domu, a nie na molo - choć czy wiemy, gdzie potem poszli? ;)

PGSM było bardziej wierne mandze niż anime, a i tak wiele pozmieniali.

Neoma

O tym fobidden love Seiyi i Usy piszą chyba wszędzie... kiedyś nawet zetknęłam się z amvką o tej parze tak zatytułowaną ;)

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Co do widełek na tubisiach - jest mnóstwo piosenek Seiya Usagi do I miss you z musicalu Stars. Wydawało mi się, że to duet miłosny tej dwójki -łuu- ale przeczytałam sobie słowa, bo ktoś zrobił widełko do Zmierzchu. I oczywiście Usagi śpiewa o Mamorku, a Seiya o Usagi...

Neoma

Cóż, ludzie naginają wszystko, by uczynić zadość swemu ukochanemu pairingowi...

A mnie teraz podłamał komentarz pod video o tej dwójce (zatytułowanym oczywiście "Forbidden Love)":
"what idiots would not love this couple? i love these 2 to the death seiya is the ultimate for usagi. dont you agree?"

Gladka

To dowód na nieprawdziwość tezy o tym, że shipperzy Seiya/Usagi wcale nie są irytujący...

ocenił(a) serial na 8
Gladka

Ale wiesz, Gładka, sziperzy wszyscy chyba patrzą ze swojej perspektywy - ale np. w tytule tego Zmierzchowego widełka, gdzie znalazłam słowa "I miss you" jest, że to piosenka Bella/Edward/Jacob. Czyli sziperzy Bella/Jacob uznają jej uczucia do Edka (choć Bella i Jacob są sobie o wiele blizsi niż Usagi i Seiya). Natomiast dla sziperów Seiya/Usagi to hymn ich pairingu...

ocenił(a) serial na 8
Neoma

Ogólnie to rzeczywiście love forbidden - przez Usagi forbidden, hehehe :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Ci cali shipperzy niech się leczą bo żyją w świecie którego nie ma ;)
Miśka co ten cały konus Otani zrobił! Wpierw całuje Risę a na następny dzień mówi, że ma lukę w pamięci i tego nie pamięta. No jak z nim ta Risa wytrzymuje? :D To anime wciąga mnie coraz bardziej :) dawkuje go sobie po jednym odcinku na dzień żeby nie przedawkować :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Biedaczek był chory, więc można mu to wybaczyć. Kiara jak już będziesz po maturce i będziesz mieć czas, to musisz obejrzeć całe Saiunkoku Monogatari! Nie mam z kim podzielić się wrażeniami, a jest tyle do obgadania. Normalnie cudne anime. Korci mnie, żeby obejrzeć je jeszcze raz, ale wstrzymam się. Za jakiś czas na pewno do niego wrócę:)

ocenił(a) serial na 9

Oczywiście zaraz po maturze oglądam Saiunkoku, obiecuje ;)Rozłożymy wszystkie wątki na czynniki pierwsze. Może namówimy Neomę i Gładkę do obejrzenia ich? Neoma, Gładka może też obejrzycie Lovely Complex? :) Polecamy xD
Ale ten wątek z Cain-sama mnie rozwalił ;) normalnie zobaczyłam w niej siebie jak zachwycam się Mamorkiem :D