Na tumblurze zreblogowałam tą wiadomość i nową :) że wkrótce pokażą nowy opening :)
Wow! Nowy opening! Już nie mogę się doczekać:) Jak będziesz coś wiedziała, to od razu pisz:)
A ten nowy opening będzie z piosenką "Moonlight Densetsu" czy tą nową Momoiro Cloze czy jak im tam?
Warto było dzisiaj wstać przed 8:30 żeby obejrzeć jak Mamoru wygłasza swoją mowę, że najważniejsze u kobiety jest dobroć i sprawiedliwość :D
No ten to był akurat w środku, głowa do góry za tydzień będzie "miłosny list od Tuxedo" i scena w windzie xD
:( Ile tracę, bez tego programu :( Uwielbiam tę przemowę Mamoru - i naprawdę pokazuje, że to porządny facet, nawet jak udaje, że jest wredny. Uwielbiam też, że Usagi powtarza jego słowa, mimo że wcześniej się mu sprzeciwiała,
Naprawdę widać, jak ich stosunek do siebie się zmienia.
Może masz ten program? Poszukaj dobrze TV6. U mnie był na sto czterdzieści, czy sto sześćdziesiąt coś. Nawet na tej darmowej naziemnej jest.
U mnie jest na 41 : ) Powinnaś go mieć bo to taki podstawowy program i jest zawsze w pakiecie razem z TV4.
Potem w tej przemowie jest jeszcze fajne, gdy Usagi taka wzburzona odchodzi a Mamoru mówi " chyba nie pasujemy do siebie" :D
Ja mam telewizję analogową i nie mogę go znaleźć... :( A mam jakieś dziwne - kuchnia, religia i ezo...
Ten tekst też super był i jak ludzie nie widzą, że Mamorek jest już zauroczony?
Ech i znowu teoria, że Usagi i Mamoru są ze sobą tylko przez Chibiusę... Czy jacyś ludzie mogliby tak postępować?
Dawno mnie tu nie było... Przepraszam za to, że nawet nie zdołałam wam życzyć Wesołej Wielkanocy :(
Co zaś do Usy i Mamoru jako kochanków tylko ze względu na Chibiusę, to mnie naprawdę ciekawi, skąd niektórzy ludzie biorą takie pomysły...
Właśnie to byłaby patologia i jakaś chora idea. Witamy Gladka :) mnie też dawno nie było, a wczoraj obejrzałam tylko początek pierwszego odcinka na TV6 :( za to za tydzień umiera Nephrite to już siedzę murem choćby nie wiem co się działo :)
Tak poza tym ciekawe dlaczego są tacy namolni fani, którzy twierdzą, że Seyia jest lepszy. No ciekawe niby w czym? :D A wiecie już coś na temat tego nowego openingu? Już chyba powinien się pojawić?
Sorki , że tak troche nie na temat, ale w którymś z twoich postów czytałam, że był fajny odcinek z Usagi i Mamoru u dentysty, pamiętasz może, który to?
Witamy :) to jest odcinek serii Super S numer 153 "straszna klinika dentystyczna" i naprawdę jest super :)
Seiya to po prostu taka osoba zrobiona na taką cool, żeby antyfanki Mamoru miały jakąś alternatywę ;) Ja tam nigdy nie szalałam za Seiyą, m.in. dlatego, że dla mnie to zawsze była dziewczyna. Poza tym niezależnie od tego, czy Seiyę, Taiki i Yaten uznamy za chłopaków czy za dziewczyny, pod względem wyglądu i tak lepie IMHO wypada Yaten ;>
Wiecie, że bycie z Mamoru prawdopodobnie zahamuje emocjonalne dojrzewanie Usagi?
No jak to? Wszak Mamoru jest o TYLE starszy od Usagi, że ona ma jeszcze przed sobądojrzewanie, a on nie. A to ją może wpędzić w depresję, że nie jest tak dojrzała jak on. Z Seiyą ma więcej wspólnego (poza planetą chyba, ale to szczegół).
Co za ludzie, takie rzeczy wypisywać :(
Obejrzałam dzisiaj znowu Sailor Moon na TV6 i był odcinek ze śmiercią Nephrite chlip chlip Miśka jak to przeżyłaś?
Oczywiście przy okazji musiałam znosić szykany od moich rodziców, że jakieś chińskie bajki oglądam, ile to ja mam lat i tym podobne. Ale czegóż się nie robi dla Nephrite'a? Zniosłam wszystko :D
Jakoś zniosłam, ale łezka się w oku kręciła. Wiesz co, dopiero to dzisiaj zauważyłam! W tym czasie kiedy Nephrite tworzył Czarny Kryształ leci ta sama muzyka co podczas przemiany Chibiusy w Czarną Damę. Zauważyłaś to wcześniej?
Śmierc Nefryte to straszna była... Chyba tylko Szafira gorsza...
W mandze odcinkowi z dentystą brakuje istoty.
Nie zauważyłam, ale ciekawe dramatyczny kawałek to był :) Trochę to irytujące, że taki mądry Nephrite wytworzył kryształ, którym można odnaźć srebry kryształ iluzji a potem Zoisite bezwstydnie go przejął i na nim żerował
:( Zgadzam się śmierć Szafira straszna była. Też taki fajnie zapowiadający się wątek miłości. Kurcze co im szkodziło zostawić Nefryta przy życiu włącznie z Saphirem?
No bo jest wojna i jakieś ofiary muszą być...
Zoisite ogólnie działał poprzez żerowanie na innych...
I na dodatek wyglądał jak kobieta aż ta aksamitnie gładka cera xD
Wiadomo już coś o tym openingu? Chyba się miał już pojawić?
Heheh wczoraj już uroczyście ukończyłam szkołę dostałam dyplomik :) teraz mam wakacje do matur ;)
Gratulacje :) Rozumiem, że jesteś teraz zakopana w nauce?
A ja podjęłam męską decyzję unikać wszelkich plotek i spekulacji.
Kiera gratulacje! Teraz tylko nauka i stres hehe. Życzę powodzenia na maturce, a po Saiunkoku Monogatari czeka:D
Dziękuję wam :) już tylko powtarzam po kolei wszystko trochę to żmudne, oczywiście Saiunkoku poleci jako pierwsze xD Neoma jak masz jakieś plotki to podziel się nimi :D
Właśnie wyczytałam, że nowa Czarodziejka prawdopodobnie będzie zimą 2014. To na razie nic pewnego.
Jaasne... a miało być w wakacje, jestem kompletnie rozczarowana bo te wakacje przez to nie będą tak cudowne jak być mogły ;)
No ja właśnie też słyszałam o zimie 2014, ale to wszystko niepotwierdzone i nieoficjalne. Już chyba wszyscy się domyślili, że jest jakieś opóźnienie, to po kiego się z tym bawić?
BYł już ten odcinek z rysunkami?
Hej obejrzałam "Mój sąsiad Totoro", ta mała Mei była taka brzydka a jednocześnie taka słodka ;) Trochę mnie ten sandałek intryguje bo w sumie wyglądał identycznie jak ten znaleziony w sadzawce :/
Ze studia Ghibli obejrzałam także księżniczkę Mononoke chociaż to jakieś takie straszne dla mnie było :)
Plecam Ci "Szep serca". Świetne jest. Możesz też obejrzeć "Narzeczona dla kota". Fajne nawiązanie do Szeptu. Wczoraj oglądałam "Hotarubi no Mori e". Nie jest ze studia Ghibli, ale jest rewelacyjne! W sumie oglądałam prawie wszystkie produkcje tego studia i mnie tam się podobały. Może z wyjątkiem "Szkarłatnego pilota". Nudą wiało.
Hej na pewno wszystko wkrótce obejrzę w końcu szykuje się około 4 miesięcy wakacji xD Ten Szept Serca wydaje się ciekawy, lubię takie melodramaty :D
O jaaacie obejrzałam "Hotarubi no Mori e" po prostu cudne szkoda, że takie krótkie, dziękuję, że mi poleciłaś to anime :) Na początku myślałam, że ona będzie chciała popełnić samobójstwo, żeby być z nim bo to takie japońskie by było, ale to zakończenie mnie zaskoczyło :) Szkoda tylko, że przez ten czas jak on znikał zdążyli się tylko przytulić ;) Jedyne co mnie tak trochę irytowało to ubranie Gina, dlaczego on wyglądał tak współcześnie skoro żył w lesie z duchami? Mogliby mu lepiej jakąś togę narysować :D
Anime jest cudne! Na końcu to aż mi łzy leciały. Bardzo mi się podobało. A co do ubrania to jakoś mi nie przeszkadzało. Obejrzałam to anime, bo szukałam czegoś podobnego do "Kamisama Hajimemashita". Możesz sobie obejrzeć w wolej chwili. Super anime:) jedno z moich ulubionych. A tak w ogóle to ostatnio oglądałam anime, które przypominało mi naszą Czarodziejkę. Parka była podobna do Usagi i Mamoru, nawet ją podobnie przezywał:D to "Pretear"
Ja też miałam takie wrażenie, że głos Gina jest bardzo podobny do głosu Pegaza, nie sądzisz? Aż myślałam, że to ten sam Seyiuu ;)
Nagrałam dziś rano u rodziców - i w tym tłumaczeniu 28 Umino mówi, że Usagi go rzuciła - co proszę?
No też to słyszałam. Może w jego mniemaniu go rzuciła:D za dużo chłopak sobie wyobraża:D
W poprzednim tłumaczeniu było, że Usagi wyszła, a jednak nie jest mu przykro - to chyba sensowniejsze?