PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506885}

Czerwony orzeł

Águila roja
2009 - 2016
8,0 2,5 tys. ocen
8,0 10 1 2479
Czerwony orzeł
powrót do forum serialu Czerwony orzeł

...od 5 września na tvn 7 pod tytułem Czerwony orzeł o godz. 14.50.

ocenił(a) serial na 10
monia81

Potwerdzam wiadomość;);)

ocenił(a) serial na 10
Dominika1991

Właśnie dzisiaj obejrzałam pierwszy odcinek 2 sezonu i jest nawet całkiem fajny ;);) Pozdrawiam;)

użytkownik usunięty
Dominika1991

Oglądam codziennie :) ZAJ***** :)

Ja też :)

Mega zajebjaszczy serial wreszcie TVN się postarało.

użytkownik usunięty
tomucho77

Akcja, Klimat, napięcie, i intryga...TVN7 rządzi, poza tym jest jeszcze FLASHPOINT, którego też oglądam, i polecam :)

monia81

Szkoda że tvn7 cenzuruje odcinki i przez to odcinki trzeba oglądać i tak jeszcze raz w oryginale niewiele rozumiejąc w moim przypadku:/ Skoro to taki drastyczny serial i zbyt frywolny to wystarczy zmienić godzinę emisji na wieczorną a nie pozbawiać widzów części scen:/

szabelek

A przede wszystkim jak można ucinać ostatni odcinek 3 serii w połowie i zaczynać emisję od początku nie pokazawszy widzom jak kończy się ta seria?!? Wiadomo że to nie koniec przygód ale symbolicznie każda seria się jakoś kończy tak symbolicznie zamyka pewien etap w ich przygodach. Dziś był ostatni odcinek 3 serii puszczanej przez tvn7 w ich wersji oczywiście, to znaczy podzielonych odcinków na połowy (mniej więcej). Oznacza to że zostało jeszcze jakieś 40 minut ostatniego odcinka 3 serii których nie obejrzymy w poniedziałek bo tvn7 postanowił nie wiedzieć czemu zacząć emisję od nowa. Rozumiem, że mogą jeszcze nie mieć odcinków najnowszego sezonu ale trzeba by się o nie jak najszybciej postarać, a przede wszystkim dokończyć 3 serię! A tak zostajemy z wizją śmiertelnie chorego Satura i nie mamy pojęcia (jeśli nie obejrzymy oryginalnych odcinków) jak to się skończy. Tak się nie postępuje:/

szabelek

A co TVN7 cenzuruje ?

tomucho77

Niektóre sceny, przede wszystkim te gdzie jest "nagość". Jeśli widać więcej niż plecy, to już tej sceny raczej nie zobaczymy na tvn7. Scenę gwałtu na Catalinie również. Chociaż tak naprawdę nic takiego nie było pokazane, a później w jej wspomnieniach, już tej cenzury nie ma, więc to trochę niekonsekwentne. A już najbardziej nie mogę zrozumieć że nie pokazali sceny kiedy Gonzalo, a właściwie Orzeł, uderza Satura kiedy ten zakazuje mu jechać w celu zabicia komisarza. To tak w skrócie.

użytkownik usunięty
szabelek

No coś tu jest pokręcone...
Niektóre sceny, przede wszystkim te gdzie jest "nagość". Jeśli widać więcej niż plecy, to już tej sceny raczej nie zobaczymy na tvn7. Scenę gwałtu na Catalinie również. Chociaż tak naprawdę nic takiego nie było pokazane, a później w jej wspomnieniach, już tej cenzury nie ma, więc to trochę niekonsekwentne. A już najbardziej nie mogę zrozumieć że nie pokazali sceny kiedy Gonzalo, a właściwie Orzeł, uderza Satura kiedy ten zakazuje mu jechać w celu zabicia komisarza.
Oczywiście to już było, było też wiele gorszych rzeczy.....
Od 22.11 czwarta seria :):)

niestety od 21.11 będzie powtórka 1. serii bez dokończenia jak się okazuje 3. serii o czym pisałam wyżej i co jest poniżej krytyki:/

użytkownik usunięty
szabelek

NIE !!!
na telestronach TVN7 jest wyraźnie pokazane ze od wtorku będzie 4 seria...
Dzisiaj był ostatni odcinek 3 serii...masz mylne informacje :)

ocenił(a) serial na 6

@"Leon92Kennedy"
Mógłbyś podać jakiegoś linka z informacjami traktującymi o tym, że będzie emitowana od jutra 4 seria. Dzisiaj faktycznie był kolejny odcinek 3 serii więc jestem ciekaw czy od razu pokażą kontynuację.

użytkownik usunięty
slawon_p

PEWNIE !

http://www.telemagazyn.pl/program-tv/3557312048,czerwony_orzel,id,t.html

KONTYNUACJA UDOWODNIONA !!!

ocenił(a) serial na 10

Właśnie zaczęłam sobie porównywać to co leci na TVN7 i to co jest w oryginale... Na TVNie ścinają strasznie dużo scen :/// Choćby w samym pierwszym odcinku :/ Nie tylko nagość wyleciała (vide pierwsza prawdziwa scena, w której pojawia się markiza), nie tylko przemoc wyleciała (scena pojedynku komisarza z Orłem nie kończy się odjechaniem Orła, po tym jeszcze jeden z ludzi komisarza podchodzi do niego i prosi go o wybaczenie, że spartaczyli zadanie, a komisarz zabija go mówiąc, że "przeprosiny przyjęte"), ale wyleciały też pomniejsze sceny z Saturem czy o zgrozo dość ważny element rozmowy Agustina z królem!

Lane

Ten serial powinni puszczać po 22 a nie wycinać sceny nagości i brutalności. To co robi TVN7 z tym serialem to błazenada.

użytkownik usunięty
tomucho77

Dokładnie, możliwe że emisja odcinków która to przypada na rano, i popołudniu ogranicza się do oglądalności zastrzeżonej do +12...pewnie dlatego, ale straszne to jest ucięte, prawie kilka minut....
Mam nadzieję że kiedyś CZERWONY ORZEŁ będzie bardziej popularny, i będą go puszczać o dowolnych emisjach
na innych kanałach....na razie to ograniczone :)

ocenił(a) serial na 9
szabelek

Agdzie poza telewizją można obejrzeć ten serial? W Polskiej wersji choć może być i w oryginale to zobaczę sobei te cenzury. Serial podoba mi się ale niestety nie mam jak go ogladać w TV. Proszę o podanie linka

lolita5

http://www.rtve.es/television/aguila-roja/ bardzo proszę, oryginalne wersje:)

użytkownik usunięty
szabelek

http://www.rtve.es/television/aguila-roja/ - w wersji Hiszpańskiej na Polski :)

ocenił(a) serial na 9

Kurcze strasznie cięzko dostepny ten serial. Prócz chomika w ktorym bym sie nie wyplacila chcac sciagnac nigdzie nie moge znalec a po hiszpansku raczej ciezko bedzie ogladac

ae z tego co tu widze i czytam, to teraz lecą powtórki. Dziś jednak sie skuszę. Choć pownni go puszczać o 21, tak żeby inni mogli go zobaczyć.

użytkownik usunięty
lolita5

Proszę oto link do oglądania możliwe oglądanie ona YOUTUBE.pl :)

ja też oglądam i nie narzekam :)

ocenił(a) serial na 9

A gdzie jest ten link? na Youtube widzialam wszystko w oryginale, i aby jeden odcinek po polsku ktory z reszta nawet nie byl odcinkiem a podsumowaniem 1 sezonu

użytkownik usunięty
lolita5

Linku ci nie podam, bo Filmweb nie zezwala na link.. z powodu regulaminu,
ale wpisz "CZERWONY ORZEŁ Odcinek 1 Sezon 1"
Na pewno się wyświetlą odcinki :)

monia81

Wiecie może kim dokładnie jest ta piratka z ważną informacją, która powstrzymuje ich przed sprzedaniem tej dziewczyny? W serialu gra tylko epizod?

użytkownik usunięty
magicc

Zobaczysz, gra równie ważny epizod :)

ocenił(a) serial na 10
monia81

Pierwszy odcinek pierwszego sezonu można zobaczyć jeszcze raz jutro o 9:10, oczywiście na TVN7 ;)

użytkownik usunięty
Lane

Tak, CZERWONY ORZEŁ leci od początku.....

monia81

Ech, takie pytanie z innej beczki. Czy Komisarz zyskał 'tupecik' w nowych odcinkach? Bo jakieś takie bujniejsze włosy ma...

użytkownik usunięty
Bella_Riddle

Hehhehe....nie tupecik a po prostu fryz mu się bujną - czyli rzadziej chodzi do fryzjera :)
też tak mam, i faktycznie to prawda, :)

Czy ja wiem... on rzadsze włosy miał. >.<

użytkownik usunięty
Bella_Riddle

Może mu wypadają ? nie wiem, jego problem, ja po prostu wiem że to fryzjer mu działa na włosy....
Czerwony orzeł też miał krótkie włosy na początku serialu, a później już długie :)
Albo sceneria, albo własny interes....

David to zupełnie inna bajka. Jest młodszy i nie ma siwych włosów, więc nawet nie porównuj. Jak dla mnie, coś z tymi włosami jest nie tak. :|

użytkownik usunięty
Bella_Riddle

Ok, David to inna bajka, to fakt, nie ta sama liga, owszem, ale oni się przyjaźnią :)
ja tam do włosów komisarza myślę normalnie tak, jak by było to u mnie, zarastam, idę do fryzjera :)

ocenił(a) serial na 10

David i Francis się przyjaźnią? Fajnie wiedzieć ;)

użytkownik usunięty
Lane

Tak, to nawet widać w niektórych czasopismach o aktorach w Hiszpanii :)

Wiesz, przyjaźń niewiele ma do długości włosów. ;D

A propos. Jeśli się przyjaźnią, to świetnie grają sceny nienawiści.Tak więc, brawa dla panów. ^^

użytkownik usunięty
Bella_Riddle

Wiadomo, że przyjaźń ma się nijak do włosów, wiem :)

Ale sceny nienawiści fajnie odgrywają w filmie, nawet to że są kumplami w życiu prywatnym...

ocenił(a) serial na 10

Ciekaw jestem czy w scenach walki Orła występuje David Janer czy zastępuje go dubler ? :D Wiecie coś o tym ? ;D David znasz sztuki walki czy nie ;> :)

użytkownik usunięty
lexus123

TO 1000% DAVID J., i nie gra go żaden kaskader, dubel, czy nawet podobizna, to sam DAVID.
Owszem On zna sztuki walki, nawet sporo, i niestety nikt inny nie odgrywa za niego roli Orła, tylko on.
Skąd to pytanie, przecież David, jest pokazywany czas jako orzeł.....wykluczam dublera :)

A ja nie wykluczam. Rzadko kiedy, pozwala się zagrać np. sceny skoku aktorowi. Za duże ryzyko. Poza tym, Orzeł nie zawsze pokazywany jest frontem bądź sceny lecą zbyt szybko, by móc określić, czy jest to David czy też nie.
Oczywiście, fajnie by było, gdyby był to Janer, jednak... ja szczerze w to wątpię. Nawet jeśli, tak jak pisałeś Leon, zna on sztuki walki.

użytkownik usunięty
Bella_Riddle

W filmie zdarzają się kaskaderzy - to fakt, ale na bardzo krótko, lub gdy istnieje ryzyko że aktor dozna kontuzji, przez skok z wysokości, lub przez gzyms :)
W tedy robi to wyspecjalizowany w kaskaderkę człowiek.
ALE CO DO DAVID'a, to prawda, zna on sztuki walki, i trenował kiedyś z Jean Claude Van Damme :)
Również dba o siebie na siłowni :)

użytkownik usunięty
lexus123

Skoro jestem tak beznadziejnym informatorem jak twierdzisz w innym temacie, to dlaczego się mnie o to pytasz ?

ocenił(a) serial na 10

a kto powiedział, ze pytam Ciebie ? ;p Napisałem do wszystkich ;)

użytkownik usunięty
lexus123

W odpowiedzi na post : LEON92KENNEDY

No dobra, nie czepiam się:)

ocenił(a) serial na 10

oj tam oj tam :DD miał być po prostu post z pytaniem :D a poza tym... plus dla Ciebie ;dd riposta dobra lol

użytkownik usunięty
lexus123

No to Ok, sorki za tamte kłopoty z plikami i zdaniami, kiepsko wyszło ;)