PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506885}

Czerwony orzeł

Águila roja
2009 - 2016
8,0 2,5 tys. ocen
8,0 10 1 2477
Czerwony orzeł
powrót do forum serialu Czerwony orzeł

Zaciesz Satura, gdy się dowiedział o tym, że Gonzalo spędził noc z Evą (czy jak jej tam), był the best! To była najlepsza scena z nimi w całym piątym sezonie - bo niestety obaj trochę stracili swój urok. Satur już mnie nie śmieszy, lecz drażni. Toż nawet Margarita tak mnie nie irytuje jak on ;P
Poza tym wydaje mi się, że Gonzalo nieco stracił swój "pazur". Jest jakiś taki...mdły, jakby już się zmęczył tym życiem/serialem. Czy tylko ja mam takie odczucia?
(Chętnie wspominam pierwszy sezon, gdy Gonzalo był taki gniewny, chłodny, niedostępny - wiem, że z biegiem czasu musiał się zmienić, no ale kurczę, żeby Czerwonemu Orłowi bliżej było do poddania się niż do walki? [chodzi m.in. o tę scenę, gdy utknęli pod zamkiem, gdzie szukali skarbu]. I mógłby przynajmniej raz trzepnąć Satura, to może by się ogarnął ;)
Na pewno na plus jest zmiana w osobowości Irene i - uwaga, uwaga - postać Nuńa (chociaż wcześniej go nie lubiłam, to jednak teraz mi się podoba)
Kurczę, a może to mi się już przejadł ten serial? Kiedyś sądziłam, że to nigdy nie nastąpi, no ale...

ocenił(a) serial na 8
Szaken22

Zgadzam się,Satur już mnie też irytuje i zgadzam się z opinią o Gonzalo.W tym sezonie dużo gadania,mało walk i w ogóle jeden z gorszych sezonów.Jeśli dobrze kojarzę to nawet nie było spotkania Czerwonego Orła z Komisarzem...(oglądam na tvn7).

ocenił(a) serial na 7
mandaryn111

Właśnie - Komisarz - też go jakoś straciliśmy w tym sezonie. Może to przez brak Markizy, może ona dodawała mu barw i jakoś rozwijała tę postać? Kiedyś naprawdę wzbudzał emocje, teraz po prostu sobie jest i gdzieś się tam kręci. Odnoszę takie wrażenie, że cały ten światek Komisarz-Kardynał-ludzie z pałacu to już prawie nie ma nic wspólnego z Czerwonym Orłem, jakby toczyły się dwa osobne seriale w jednym. Kiedyś non-stop się przeplatały, teraz Komisarz to już chyba nie pamięta, kto to jest ten cały Orzeł ;D
We wczorajszym dziewiętnastym odcinku na tvn7 połączył się wątek relikwii, której szukał Kardynał z ojcem Satura, ale cała akcja z Orłem trwała pięć minut i sprawa szybko się rozwiązała :/ Rozczarowałam się.

Szaken22

Kiedy będzie następny sezon, wiecie może?

mandaryn111

Ja również sądzę, że był to najgorszy, najsłabszy sezon.Coraz więcej niepotrzebnych wątków. Kiepski ostatni odcinek. Mam nadzieję, że ten serial nie zmieni się w coś w rodzaju "Mody na sukces" ale jak tak dalej pójdzie, to tak się niestety może stać... :(

Anunnaki88

Zgadzam się w stu procentach. Moim zdaniem powinni skończyć serial na szóstym sezonie, bo już sami nie mają pomysłów, co z nim zrobić. Mnie też irytuje Satur, który nagle przestał być na ten swój sposób błyskotliwy, a zrobił się po prostu wulgarny... Co do Gonazala, to chyba taka miała być kreacja postaci, że niby jego męczy podwójne życie: superbohatera i nauczyciela. No i oczywiście brak Markizy odebrał sens całemu wątkowi komisarza. Były co prawda marne próby przerobienia Irene, ale to kompletnie nie wyszło. Jedyne, co w tym sezonie mnie się podobało, to to, że nareszcie akcja ogólna posunęła się do przodu. Mam na myśli to, że czwarty sezon do historii i wątku orła niczego nie wniósł, a raczej go tylko jeszcze bardziej pokomlikował, natomiast zakończenie 5 sezonu daje nadzieję, że zamknie si,ę w reszcie wątek: "poszukją matki". Dla mnie już się trochę zużył...
No i ponawiam pytanie, wie ktoś może kiedy następny sezon?