W skład Stroju wchodzi :
- Osłona na twarz, w celu zasłonięcia twarzy przed zdemaskowaniem.
- Kaptur zakończony małym daszkiem.
- Szata (peleryna) do kostek bohatera.
- Pochwa na miecz, katanę, oraz sztylety, i norze do rzucania przyozdobione pasem z motywem czerwonego orła.
- Łuk i strzały zakończone ciętymi piórami symbolizujące Czerwonego Orła (pochwa na łuk i strzały).
- Kusza na bełty zaostrzone na kołki ( zakończone ciętymi piórami symbolizujące Czerwonego Orła).
Kusza jest mechaniczna.
- Dodatkowe sztylety i może, oraz miecze.
- Opaski na nadgarstki - Lewa - Prawa
- Czarna koszula.
- Wyszywana kamizelka ze skóry (motyw buraczkowy, ciemna czerwień)
- Spodnie, oraz pas - również z motywem czerwonego orła.
- Ochraniacze na kolana ze skóry.
- Buty do kolan ze skóry, przyczepne, i łatwe w ściąganiu.
- Giermek - Satur :)
- Koń który jest wytrzymały i dobrze wyposażony w elementy uzbrojenia (przechowywane jako dodatkowy ekwipunek).
Do kompletu stroju jest tez bohater o wielkich możliwościach manewrowych.
Biała pasuje do mrocznego stylu jaki nosi, a biała dziwna a po drugie podarła mu się w 3 odcinku :)
Satur nie dał rady zszyć :):)
Tak sobie lecę po wszystkich postach z tesknoty za orłem i jak narazie jestem tu, no ale nie o to chodzi. Fajnie napisales-BIALA pasuje do mrocznege stylu, a BIALA dziwna :P
Hahahahah :) faktycznie :)
dzięki że zauważyłaś :)
chodziło mi że biała NIE pasuje do mrocznego stylu jaki nosi, a jest dziwna w stosunku do innych odcieni stroju :)
Można się pośmiać :)
Tak sobie ostatnio myślałem, że jednym z elementów Orła mogły by być jeszcze te rękawiczki które nosił po ukąszeniu :D Dobrze się komponowały z całym strojem :)
Dokładnie, mogłem to wpisać, ale tak naprawdę tylko w tedy je nosił, tak w innych odcinkach tego nie robi, rękawiczki były skórzane,
i przeszkadzały by podczas walki orężem :)
Nie miał wyjścia gdy żmija go ukąsiła, musiał w tedy mieć rękawiczki, ale i tak kiepsko walczył :)
No było, tak było :) Choć ja uważam, że te rękawiczki dobrze by się wpasowały w cały strój i nie przeszkadzałyby tak bardzo podczas walki. Myślę, że wręcz by pomogły... zawsze to jakaś dodatkowa osłona przed napaścią. Gdyby to były zwykłe rękawiczki na całą dłoń owszem mogłoby trochę przeszkadzać ale te były bez paców... chwyt pewny bo to skóra (dłonie się nie pocą) ruch palcami też by był :) Wg mnie mogłoby to być jednym z podstawowych elementów ubioru Orła :) Ale to tylko moja skromna opinia :)
Twoja skromna opinia, ale mi odpowiada, bo masz łeb do takich pomysłów, a ten trzyma się kupy :)
" Myślę, że wręcz by pomogły... zawsze to jakaś dodatkowa osłona przed napaścią. Gdyby to były zwykłe rękawiczki na całą dłoń owszem mogłoby trochę przeszkadzać ale te były bez paców... chwyt pewny bo to skóra (dłonie się nie pocą) ruch palcami też by był :) Wg mnie mogłoby to być jednym z podstawowych elementów ubioru Orła :) "
Dokładnie, rękawiczki bez palców pełniły by dobrą izolację od potu, chroniły by paliczki i nadgarstki przed atakami osób trzecich, czy natury :)