PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 172 tys. ocen
8,2 10 1 171785
7,7 56 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Czytam różne historie na tym forum. Niezłe analizy tego czy twórcy dobrze poprowadzili linie czasu i jego pętle.
Czy serial miał jakiś sens czy jego brak.
Super. Świetnie. Doskonale.
Jak i cały serial.

Tylko dlaczego zabijano tych chłopców?

Co dawało to wypalanie oczu?
Co się stało z bratem Urlicha?
Musieli go zabić aby rzeczony Urlich po prostu poszedł do jaskini? To był jedyny cel?
Czym było to urządzenie do wypalania oczu?
Co z rudym? 
Zaginąl w dwóch światach, ale nawet nie znaleźli jego ciała. 
Dlaczego Noah zamykał te dzieciaki i wypalał im oczy? 
Dlaczego wypadały przez te dziurę w bunkrze?
Ten wątek ma w ogóle jakiś większy sens? Czy po prostu sobie był?
Na początku budowano wokół niego niemal całą historię, by na końcu się ma niego zesrać.

Teraz już i tak wiadomo, że nie istnieli i absolutnie każda analiza, również nie ma większego sensu.

Po prostu mnie to ciekawi.

Ktoś oglądał uważniej i jest mi w stanie to jakoś bardziej wyjaśnić?

ocenił(a) serial na 10
KickSter

1. Nie zabijano ich celowo, Noah i i Helge chcieli stworzyc wehikul czasu (krzeslo), a zeby to zrobic musieli przeprowadzic testy na prototypie. Mads, Erik i reszta dzieciakow zostali wykorzystani w tych testach, a ze krzeslo nie bylo dopracowane, gineli podczas przenoszenia sie w czasie.
2. Efekt uboczny podrozy w czasie
3. Nie wiem skad to pytanie, zginal xd
4. To nie byl jedyny cel, ale prawdopodobnie Mads zostal wybrany do testow po to zeby wszystko wydarzylo sie tak samo
5. Tez zginal
6. Nie wiem o co chodzi w pytaniu
7. To juz wyjasnilem wyzej
8. Bo pokoj, w ktorym znajdowal sie wehikul byl wlasnie w bunkrze
9. Wszystko w tym serialu ma sens
10. Kto mowi ze nie istnieli, wedlug wielu teorii (wielu widzow, w tym mojej) petla nadal trwa

ocenił(a) serial na 9
KickSter

Ciała Rudego jak i głuchoniemego chłopca, kolegi Elizabeth, znajdują się przy budowie elektrowni w 1953 r., Helge jest tego świadkiem, opowiada o tym w domu rodzicom. Urlich pyta o te ciała Egona - on mówi, że jeden jest rudy, a drugi ma azjatyckie rysy (takie miał głuchoniemy chłopczyk). Dlatego zatrzymują Urlicha. Myślą, że to on ich zabił (i pobił oraz porwał Helgego).